teisipäev, 2. august 2016

3 päeva ja 7 eurot pensionipäevani!

Ma olen jälle tubli olnud ja kuu aega ilusti toime tulnud! Kuid arvestades kokku toimetulekupiiri 130 eurot ja ehetemüügist-kirbukatelt saadud tulu, siis oleks ma tegelikult pidanud veel paremini hakkama saama... Kuskil ma tegin mingi rahapaigutamise vea, kuskil ma vist laiasin ülearu, sest 200 eurosest summast oleks võinud ju rohkem alles jääda...

Nagu alati, iga kuu lõpus ma kaalutlen, et kas ma mitte jälle ei ostnud lihtsalt midagi sellist, mida tegelikult poleks vaja olnud? Ja enamasti siis ka kirun ennast, sest nii mõnigi kord olen ma selle asemel et nt kodus hakklihakastet ja kartuleid teha, ostnud poest mingi karbi salatit või paki müslit ja piima...viimasest tõsi küll jätkub ikka mitmeks päevaks. Kas oli mul vaja käia Merepäevadel ja osta talusinki ja kodukalja? Kas oli mul jälle vaja osta paarikümne euro eest ehtematerjali- nüüd, kus ma blogin, pole mul selleks enam väga suurt tarvidust, sest uskumatult paljudel headel inimestel on jäänud ehetematerjale üle ja nad on nõus seda mulle saatma- aitäh Teile!

Samas mõistusega võttes saan ma ju aru, et vahepeal peab inimene endale midagi lubama. Ja et üks väljaminek sellel kuul oli mul ka ravimiretseptide väljaostmine pikemaks ajaks ning ka ootamatu (oma lollusest muidugi)  päikesepõletus nõudis mõningaid ravivahendeid. Kuid kuskohast läheb see piir, mida minusugune võib endale lubada ja mis oleks juba liigne laristamine? Ma pole sellest veel aastate jooksul õieti aru saanud... või ma nihutan seda niigi õhkõrna piiri kogu aeg edasi.

Tegelikult- ma ei ole nüüd paar päeva enne rahasaamist näljas ega ka päris ilma rahata! Mul on külmkapis veel piima ja vorsti ja võid, mul on leiba ja kohvi, mul on isegi piima ja müslit ning sooduskampaania ajal ostetud kohupiima. Ja mul on veel ka raha, et kui midagi neist peakski mingi imenipiga varem otsa saama, saan poest midagi juurde osta!

Annetuskontole kogunenud summa ma igatahes kavatsen hoida päris sellisteks puhkudeks, kui on mingi ettearvamatu väljaminek või kui sügisel ehetemüügis kehvemad ajad tulevad! Igatahes tänan kõiki Teid, head inimesed ja muidugi Brigitat, kes mulle selle võimaluse välja pakkus... ausalt öeldes, ma ise poleks seda vist iialgi teinud, sest olen alati püüdnud ise hakkama saada! Isegi kui see tähendab mitu päeva järjest kiirnuudlite söömist...õnneks seda sel kuul pole vaja olnud :D

7 kommentaari:

  1. Sul on siis ju niigi hästi, kui külmkapis veel midagi on ja 7 € veel raha ka. Mul on ka umbes 7€, aga meie peame sellega kahekesi hakkama saama, sest mul on töötu pereliige, kes on minuga samas leibkonnas ja külmkapis haigutab tühjus. Muide! Kiirnuudlid tulevad palju kallimad, kui näiteks pakk makarone ja mõnisada grammi hakkliha. Üksikule inimsesle jätkub sellest mitmeks toidukorraks.Mul oli juba umbes nädal tagasi raha otsas. Viisin ühe asja pandimajja, sest kõht nõuab oma. Sain tolle asja eest 25 €, aga tagasi pean maksma 31€ millegiga. Sel kuul vist ei mängi välja selle asja väljaostmine. Tuleb lasta pikendada, kuid siis peab veel juurde maksma. No ja need võlad. MUl on üürivõlg väga suur ja täna sain elektriarve ka juba kätte, mis on eelmisel kuul maksmata jäänud summaga kokku üle 60 euri. Kas Sa toidupangast abi saad? Mina käin sealt juba teist aastat toiduabi toomas. No-jh, ega seal eriti midagi pakkuda pole, kuid kui ikka mitu päeva pole midagi kõhusoppi saanud,siis lähevad kõiksugused helbed ja muud kuivained söögiks. Olen isegi veega mannaputru keetnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõtlesin ka just toidupanga peale, sealt peaks abi saama vahepeal, aga ma ei tea kuidas see täpselt käib, kas keegi peab su telefoni numbri neile edastama, et siis helistavad kui neil jagamis päev on või võib täitsa ise kohale minna ja küsida. Ja teine mõte mis tekkis, et ennemalt jagati kohalikes omavalitsustes seda euroabi ka ju toimetulekutoetuse saajatele, ei mäleta jälle palju neid kilosid inimese kohta oli aga midagi ikka, makarone ja mingit pudrumaterjali. Peaksid uurima äkki kui juba ei saa, mingil määral abiks ikka :)

      Kustuta
    2. Toidupangaga on mul halvad kogemused. Sain kord ühe MTÜ kaudu sealt natuke. Kahjuks oli tegemist parim enne möödas lihatoodete ja prügikasti vääriliste tomatite-kartulitega. Need asjad, mida me näeme poodides toidupanga kärudesse pandavat, need jõuavad kas lastega peredesse või...lihtsalt kuhugi.
      Euroabi paki saaja ma eelmisel korral olin, aga mul polnud transporti, et seda 25 kilost pakki mitme kilomeetri kauguselt koju tuua. Kui järgmine kord jagamine on ja ma transpordi leian, siis igal juhul võtan vastu...

      Kustuta
    3. Mõtlesin ka just toidupanga peale, sealt peaks abi saama vahepeal, aga ma ei tea kuidas see täpselt käib, kas keegi peab su telefoni numbri neile edastama, et siis helistavad kui neil jagamis päev on või võib täitsa ise kohale minna ja küsida. Ja teine mõte mis tekkis, et ennemalt jagati kohalikes omavalitsustes seda euroabi ka ju toimetulekutoetuse saajatele, ei mäleta jälle palju neid kilosid inimese kohta oli aga midagi ikka, makarone ja mingit pudrumaterjali. Peaksid uurima äkki kui juba ei saa, mingil määral abiks ikka :)

      Kustuta
    4. See euroabi kuivainete pakk on tegelikult väga asjalik. :)

      Kustuta
    5. minu meelest on ka mõistlik ikka pakutu vastu võtta, käid kasvõi 2x edasi-tagasi ühistranspordiga kui teisiti ei jaksa. kuivainetest saab nii putrusid, küpsetisi jne teha.
      praegu on aedades juba õunad valmis ja paljud annavad neid ämbritäitega tasuta ära - mannakreemi nt ei lähegi muud sisse, kui vesi, manna ja õunad: 1kg õunu ja klaas mannat ja paar liitrit vett ning sul on suur potitäis maitsvat ollust mitmeks päevaks

      Kustuta
  2. Mul on silma jäänud, et kirjutad ikka müsli söömisest ning ilmselt see maitseb sulle väga. Internetis on väga palju retsepte, kuidas müslit ise teha ja ise tehes on see kordi odavam, sest täistera kaerahelbed ei maksa ju teadupärast väga palju. Ja enamasti sellest nad koosnevadki. Tegin eile esimest korda ise ja väga maitsev oli. Mul olid mitmevilja täisterahelbed, sinna hulka lisasin kookoshelbeid ja mingeid imepähkleid mul polnudki. Siis segasin vähese õli meega(mõned teevad ka munaga). Lihtsalt segasin kokku ja panin pannile. 1 tund ahjus 120 kraadiga ja enne purki panemist lisasin ka natuke rosinaid. Täna hommikul sõin piimaga ja väga hea oli:)

    Ega sinu puhul ongi see, et ainult söögi pealt saab kokku hoida. Teha suurtes kogustes süüa ja seda mitu päeva tarbida. Näiteks ühepajatoit(kapsas,kaalikas,porgand, kartul ja hakkliha-muud ma ei panegi, vaid keedan puljongikuubikuga kõike). Mitte osta pakitooteid, sest need on väga kallid lõppkokkuvõttes.

    Jõudu ja jätka ikka kirjutamist!

    VastaKustuta