reede, 12. august 2016

Kingitus! Reis Soome!

Täna hommikul postkasti oma kommunaalkulude arve järele minnes, leidsin sealt kaks Viking Line kupongi. Noh, tavaline reklaam nagu alati, mõtlesin ja oleksin need peaaegu rämpsposti kasti visanud, kui pilk jäi peatuma minu nimel ja kuupäeval 15. august. Paar päeva tagasi olin saanud ka anonüümse kirja, kus keegi küsis minult, et mis ma järgmise nädala alguses teen. Vastasin siis, et enne neljapäeva mitte midagi, alles siis sõidan Võrru. Ja rohkem me ei suhelnud.
 Igatahes pidi see anonüümne kirjutaja olema keegi, kes mu aadressi teadis! Mõistatamist mul nüüd jätkub... ei kujuta ettegi, kes see olla võis.

Aga Soome... Eelmisel suvel õnnestus mul esimest korda elus käia päevakruiisil Helsingis. Kui ma ei eksi, siis oli see siis ka Viking Line mingi kampaania. Käisime koos ühe oma noore sugulasega, kellele oli see samuti esimene Soome reis ja tegelikult raiskasime aja lihtsalt ära. Sõitsime metrooga- ma polnud seda kunagi varem teinud- ja tegelikult ei olnud see üldse proovimist väärt :D Sõitsime Suomenlinna saartele ja pool päeva lihtsalt kuluski sellele ära. Ei jõudnud me kuskile "kirpputorille" ega uuskasutuskeskusse...

Võtsin ka seekord oma Võrumaa sugulasega ühendust ja tegin talle ettepaneku enne ülikooli natuke end tuulutada. Kasud sees kah- tema on soome keelt õppinud :). Mina saan küll aru ja räägin ka mõne sõna, aga seda oleks soomlastel kindlasti väga naljakas kuulata :D. Sugulane oli nõus ja nüüd siis ongi esmaspäeva hommikul kell 8 vaja olla sadamas, A terminaalis (kus iganes see ka oleks seal, no ei mäleta enam eelmisest aastast) ja alles südaööl jõuaksime tagasi Tallinnasse.

Terve päev Helsingis, mida teha? Seekord jätaks metroosõidu ja Suomenlinna plaanidest välja :D  Tahaks leida mõne kirbuka, korraks oli mõte ka, et sõidame lihtsalt päevapiletiga ringi ja kui mingi koht huvitab, siis sinna lähemegi... Kuna meil kummalgi pole erilisi rahalisi vahendeid-  mina olen no teadagi, mis seisus...tema lõpetas alles gümnaasiumi ja ei tööta ,kuna ees on ülikool- siis mingeid lõbustusparke või teemaparke me lubada endale ei saaks. Eks me parajad "rotid" seal oleksime :D Eelmisest korrast on mul meeles, et toit oli minu mõistes seal päris kallis, aga Katanajokka sadama juures turul sai kõhu tasuta pakutavatest asjadest üsna täis söödud. Seekord võtan vähemalt mina kindlasti mõned pirukad vms kaasa...

Olen päris elevil oma teise välisreisi eel ! Ja homme pean ma laadal hästi teenima :)
Kes veel ei tea, siis Tallinnas on homme Stroomi rannas Pere- ja Tervisepäev koos laada ja igasugu muude tegevustega. Ja mina olen oma ehteid seal müümas, saime laua kahepeale koos teise ehtemüüjaga (üllatus-üllatus, see on seesama K. kelle järgi ma aastaid hiljem hakkasin ehteid tegema ja kes nüüd pärast pikemat pausi hakkas uuesti sellega pihta) , aga meil on natuke siiski erinevas stiilis ja erinevas hinnaklassis kaup. Mina kasutan  ikka ka oma vana ja väga hästi toimivat soodusmüügi nippi...
Nii et, kel vähegi võimalik, tulge homme Stromkale!

Kui nüüd homme ainult ilm normaalne oleks!!! Ja soovitavalt esmaspäeval ka...

Ja tänan sind, tundmatu tuttav , selle imetoreda kingituse eest!

7 kommentaari:

  1. Haa ja just meie läheme ka esmaspäeval Soome. Sain ka Viking Line poolt kahele inimesele mõeldud "kruiisi"sünnipäevakingituseks. Broneerisin piletid juba mõni aeg tagasi esmaspäevaks,15. augustiks. Ma pole veel kunagi soomes käinud ja usun, et ei oleks ka sel suvel sinna jõudnud, kui seda tasuta pakkumist ei oleks olnud. :D Ainult, et Võrust Tallinnasse tuleb ikka oma rahadega sõita ja tagasi ka veel. :P

    VastaKustuta
  2. Kell 8 läheb juba laev, seega sadamas vaja kell 7 olla(mulle öeldi, et tund varem peab kohal olema).

    VastaKustuta
  3. Miks mitte Soomes ka mõningaid ehteid müüa? Ma usun, et sadama piirkonnas on palju rahvast ja turiste ning topelthinnaga saaks nii mõnegi ehte müüdud:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kus seal müüa? Ei taha nagu rändmustlasena ka ringi käia,ehtealus käes ja öelda.... haa, ma ei teagi kuidas soome keeles oleks "ostke ehteid"

      Kustuta
  4. Soome keeles oleks see "Ostaa koruja". No ma usun, et kuskile kõrgemale ääre peale panetegi ehted sadama ümbruses ja küll tuntakse huvi:) Seal on turg! Ega tervet päeva ei peagi olema, piisab paarist tunnist, et aru saada kas ostetakse:) Sul neid muidugi suht palju, aga võta ainult mingi osa kaasa:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kas politseil pole ütlemist? Pahandusi küll ei tahaks...

      Kustuta
  5. Infiltreerud Kauppatoril mûüjaks, kas või sadamakai juures. Seal kogu aeg keegi viiuldab või müüb midagi, ei hakka keegi kõiki läbi kontrollima.
    Müügilauad on iseasi, sa löö oma lett kuskil ãärekivil lahti�� Peatähtis on enesekindlus!

    VastaKustuta