pühapäev, 28. august 2016

Nädala teenistus- 17 eurot...abiks ikka!

Kuna mina, erinevalt suuremast hulgast inimestest, nädala sees tööl ei käi- kunagi ma kirjutasin ju ka sellest, et ei ole neid osalise ajaga töökohti kus,päevas mõni tund ja nädalas paar päeva käia saaks- siis on minu jaoks tööpäevad ainult laupäevad ja vahel ka pühapäevad. Seekord ei saanud ma küll kohta eilsele Telliskivi Kirbufestivalile, aga vanadest tuttavatest ja kunagistest klientidest on mõnikord kasu ka :) Nimelt reede õhtul pakkus üks juba ammu, minu esimesest Tallinna töökohast- Ülemiste Kirbukast- pärinev pikaajaline klientm, kellega me suhtlema jäime, võimalust mul tulla oma ehteid müüma tema lauda. Aga eilne ilm oli kõike muud, kui ehetemüügiks sobilik! Ei saanud ju neid eksponeerida nii nagu tavaliselt- tuul lükkas pidevalt seal isegi stangesid ja telke ümber, mis siis ehteraamist veel oleks alles jäänud- ja nii neid keegi eriti ka ei ostnud. 7 eurot sain ja siis seisin veel paar tundi niisama seal tuulte vallas. Lõpuks sai kõrini! Mõtlesin, et teen veel ringi peale, äkki keegi jagab päeva lõpus midagi tasuta ära. Aga see oli halb mõte. Nimelt jäi mulle silma üks 2 eurot maksev käekott, millesarnast ma juba vist küll aasta otsa olin otsinud... ja ma ostsin selle ära. Kirusin ja siunasin ennast küll, et jälle kulutasin millelegi muule, kui söögile või ravimitele, aga korralik mahukas käekott tõesti oli minu jaoks vajalik ja ilus ka.

Mis halvasti, see uuesti! Ja täna ma läksin taas Kalevi Staadioni kirbukale müüma. Et ma ka ei õpi- pole mul seal kunagi mingit eriti suurt müüki olnud ja viimased korrad olen napilt kohamaksu tagasi saanud- ikka vaja sinna ronida :) Täna oli seal isegi müüjaid ja liikus ka ostjaid, kuid kas oli mul jälle "vale kaup" kaasas või ma ei tea mispärast, sain lisaks kohamaksule 10 eurot lisaks. Mulle meeldib Kalevi staadioni kirbukal see, et seal on madal kohamaks ja pensionäridele (ka minusugustele) veelgi soodsam. Telliskivis kahjuks maksavad kõik võrdselt...

Lootsin, et need uued teist stiili ehted hakkavad hästi minema. Aga eilne ja tänane päev näitasid sootuks vastupidist .Panin küll hinnad 1-3 euroni, aga neid isegi eriti ei vaadatud. Samas minu "kampaaniamüük" endiselt töötab... Mäletan veel ,et keegi soovitas mul siin blogis kameed tegema hakata- no nüüd ma võin küll kindlalt väita, et seda ma ei hakka! Hinnas vaevalt asi oli, pigem vist käib kirbukatel rohkem selline lihtsam ja kunstikaugem rahvas... Sest kuigi kameed on ilusad... ma ei tea, kas mina neid "välja kannaksin".

Sel kuul olen ma hakkama saanud vähema rahaga, kui eelmisel. Eelmise kuu sissetulekut suurendas Võru Folkloorifestival, seekord aga Võrus nii palju müüki polnud. Ja mul on nüüd veel taskus tänase seisuga 20 eurot + Brigita nimele tehtud kontol olev 34 eurot. Jah, niipalju on siis inimesed mind aidanud ja ma olen tänulik sellegi eest! Kuigi nüüd on mul tulemas kohe-kohe üks väljaminek, mis vähemalt poole sellest rahast koheselt ära võtab- juba peale Võrus käiku oli mu truu "töökohver" selline, nagu ma piltidel ka siin näitasin. Ja loomulikult tänane ei teinud selle olukorda paremaks, vaid ikka hullemaks. Arvatavasti tuleb mul see ost ikka veel järgmise nädala jooksul ära teha, sest nädalavahetusel on mul juba plaanid tehtud. Laupäeval Laagris ja pühapäeval, kui ilm lubab... jajah, ära arvasite: Kalevi staadionil :D




13 kommentaari:

  1. Ma arvan, et sa peaksid seda kontonumbrit kuskil rohkem välja tooma, mis sinu jaoks tehti. Sa räägid sellest kontost küll tihemini, kuid number ise on kuskil vanemas postituses ning inimesed reeglina on laisad ega viitsi neid läbi lapata, et seda numbrit leida.
    Kui sa seda igas postituses näiteks jutu lõpus mainida ei taha, siis võiksid lisada selle kuskile oma profiili alla, äkki seal on mingi selline lahter, kuhu saab enda kohta miskit kirjutada ning see avalehel siis ka paistab (paremal küljel, postituste kõrval). Mobiiliversioonis küll mitte, aga abiks seegi, kui arvutist lugejatel see kontonumber lihtsamini leitav on.
    Loodan, et see aitaks mõne euro lisaks teenida.
    Selline küsimus on veel ka, et kas sul on ainult selle konto pangakaart või on sul ka ligipääs internetipangale, et näha, kes/millal/kui palju sinna kandeid teeb?

    VastaKustuta
  2. Pääsen ligi sellele kontole vabalt ja teanm et just sellie summa hetkel sinna laekunud on. Aga seadete alla kontonumber panna... peab uurima, kas see on kuskil võimalik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nüüd paistab küll ilusti silma, aga kas seal on võimalik veel natuke juttu ka juurde kirjutada? Näiteks paar lauset, nagu sa oled oma postitusteski maininud, et kes tunneb soovi sind aidata ja toetada, siis saab seda teha selle kontonumbri abil ja näiteks veel link sellele blogipostitusele, miks just kolmanda inimese nimel on konto.
      Selline väike selgitus annaks jällegi palju juurde. :)

      Kustuta
    2. Ma ei leidnud sellist kohta seal. Aga ma lasen ühel arvutialal rohkem kodus oleval inimesel mingi aeg üle vaadata, kas ja kuidas ma saan seda juttu sinna lisada.
      Aga järgmises postituses ma püüan lisada ka selle lingi !

      Kustuta
  3. Ausõna! Aga seda peaks too lugeja nägema, kes minu blogipostituse all oma arvamust avaldas ja nimetas mu "hala" varjatud kerjamiseks. See siin on juba avalik kerjamine, kui kontonumbergi välja toodud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kontonumbri tõin välja, aga see on juba iga inimese enda asi, kas ta hakkab sellega midagi peale või mitte. Mina ei ole siiani midagi küsinud ja väga loodan, et ei pea seda ka kunagi tegema hakkama!

      Kustuta
    2. Aga ole hea, avalda siis oma blogi ka, et kõik saaksid ikka hinnangu anda, kas su "hala" oli varjatud kerjamine või mitte. Mis sa niisama siin lärtsud?
      Mu meelest aus ja avalik "kerjamine" on ju parem. Või peaks selle blogi autor kuidagi valetama ja vassima? Kas siis oleks ta "õigem" eestlane? :D

      Kustuta
    3. Blogi ongi ju avalik? Ma ei saa aru, mida sa mulle ette heidad?

      Kustuta
    4. Ma vastasin eelmisele kommenteerijale, mitte sinule. Vastused on lihtsalt kronoloogilises järjekorras.

      Kustuta
    5. Oi, vabandust! Ma reageerisin üle, ilma kommentaari lõpuni lugemata!

      Kustuta
    6. to Anonüümne 11:31.
      Kuule, ma ju kommenteerisin anonüümselt, see tähendab, et ma ei taha oma nime ega blogi suure kella külge panna. Kirjutan blogi ju ainult enda jaoks ja olin väga üllatunud, kui too lugeja/kommenteerija mulle kraesse kargas. Minu selgituse peale hakkas tal vist häbi, sest kustutas oma kommentaarid ja kogu need minu vastused sealt blogipostituse alt ära. Aga jah, mina oma blogi ei jaga, seetõttu jäängi anonüümseks. ;)

      Kustuta
  4. Raili, kas sa hoiad seda ülekannetena tulnud raha kontol või võtad jooksvalt välja ja paned kõrvale? Küsin seepärast, et igaks juhuks oleks mõistlik kogunenud raha välja võtta, kuna iial ei tea, võib-olla ei pääse sa mingil x põhjusel ühel hetkel enam kontole ligi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hetkel on küll kontol, aga niikuinii läheb sellest lähipäevil pool vähemalt ära- uue kohvri ostmiseks. Eks kui summad peaksid hakkama suuremaks muutuma, eks ma siis vaatan ise.

      Kustuta