esmaspäev, 31. oktoober 2016

Lühidalt- poodi ei tule ja eks ma proovin edasi hakkama saada samamoodi, kui varem!

Täna on viimane päev, mil ma arvasin, et veel proovin kuidagi raha kokku saada oma poe avamiseks. Kuid eelmisel nädalal selgus lõplikult, et laenu mulle ei anta (õnneks tegelikult, ma ei olekski seda tahtnud, see oli VIIMANE võimalus), toetusi juba olemasolevale ettevõttele või ka uuele jaekaubandusega tegelevale ettevõttele ei ole ette nähtud (täisabsurd ju tegelikult, mis see kaubandusettevõte siis teistmoodi on, kui mingi muu ettevõte, et neile algkapitaligi pole ette nähtud?),  Puuetega Inimeste Koda ütles, et see pole nende prioteet- noh kui puuetega inimeste ettevõtluse arendamine nende prioteet pole, siis mis nende PRIOTEET üldse on?

Ja, ma olen väga tänulik neile inimestele, kes minu üleskutset mind oma unistuste poe avamisel aidata, järgisid! Jah ma tänan kõiki neid ,kelle kaudu kogunes mu arvetele 140 (Brigita Arslamovi pangakontole) ja 15 (Kauba Ringlus OÜ pangaarvele) kokku 155 eurot. Kahjuks ei olnud see mitte isegi ühe kuu rendi sissemakse ulatuses... ja täna teengi ma nüüd selle etteaimatud, kuid siiski hetkel väga valusa kõne maaklerile ning teatan, et mina loobun neist ruumidest. Tahaks tegelikult lausa nutta ja öelda, et mu unistusele on taaskord vesi peale tõmmatud, aga ma olen piisavalt tugev, et seda valu mitte välja näidata ja ma tean, et elu läheb edasi ning ma ei anna KUNAGI alla!

Olen proovinud ühendust saada juba mõnede annetajatega, et küsida, kes nad soovivad mulle saadetud rahalist abi tagasi saada, kuid mõnel neist ei ole facebooki (ainus suhtluskeskkond kus mul konto on, ei tea ma midagi twitterist jms ) ning ka kontakte avalikult ei leia.  Seega ma palun K.S- teine perekonnanimi veel, kes Sa annetasid 100 eurot Brigita arvelduskontole ja tegid seda 13. oktoobril, anna mulle palun teada, kas Sa soovid seda raha tagasi või arvad, et las see jääb mulle edaspidiseks abiks (mida ma kasutan tõesti äärmisel vajadusel, nt lähenevate jõulude ajal). Ja samamoodi ootan ma ,et Sina, B. L., kes sa samuti Brigita kontole 20 eurot kandsid, tehes seda 14. oktoobril võtaksid minuga ise ühendust, sest ma ei suutnud googeldades Su kontakti leida. Minu meiliaadress peaks olema blogi ülevalservas nähtav, aga igaks juhuks kordan üle : hiireke41@mail.ee ja ma usun, et enamik teab juba ka minu facebooki kontot, mille kaudu on võimalik mulle sõnum saata.

Nüüd siis- kõne maaklerile ja uusi laatasid ning käsitöömüügi võimalusi vaatama aadressile http://www.fairsearcher.com/laat-laadakalender-laadad-laatade-otsing-kuhuminna-messid-messikalender
Osalustasud on neis muidugi tihtipeale ulmelised nagu nt
 http://www.xn--tallinnaksitmess-3nb14aa.ee/index.php?page=94
Kuid selles viimases oleks mul tegelikult vaja ainult 50x50 pisikest müügiletti ja ma alustan läbirääkimisi hinnasoodustuse ja võimalike eritingimuste suhtes. Küsida ju ikka võib...

Aa, ma ei saanud seekord novembrikuusse kohta Telliskivi Kirbuturule! Kui minu blogi lugejate hulgas on nüüd keegi, kellel on nt 5. 12. või 19 novembril sinna koht broneeritud ja kellel oleks võimalik mahutada oma laua taha veel üks müüja väikese ehetealusega, siis oleks tohutult suureks abiks mulle, kui te annaks mulle teada sellest, et olete nõus mind aitama!

17 kommentaari:

  1. Olen BL ja raha tagasi ei soovi :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan südamest, et uskusite minusse, tänan aitamast ja läks seekord siis niimoodi... Aga see raha jääb mul nüüd selleks, et mul oleks jõululauale ikka praekapsast ja piparkooke, mitte makarone või praekartulit, panna!

      Kustuta
  2. Kommentaaride arvust võib järeldada, et lõpuks on kõik käega löönud ja pettunud sinus.
    Kahju vaadata nii naiivset inimest. Võta midagi ette, hakka näiteks sokke kuduma, neil oleks kindlasti praegu rohkem turgu kui neil algelistel ehetel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kommentaaride arv tegelikult ei näita midagi muud, kui et mõni teema läheb inimestele rohkem korda ja mõni vähem. Ja on ka teemasid, mille puhul tahaks öelda palju, kuid sõnadest jääb puudu. Olen saanud facebookis väga palju kirju täiesti võõrastelt inimestelt, kes elavad mulle kaasa.
      Kusjuures sokkide kudumise mõte mul paar päeva tagasi oli mõttes ka, kuid ma pean tegema sel juhul kellegagi pidevat koostööd. Nimelt pole ma suutnud aastakümnete jooksul selgeks saada kolme olulist asja sokikudumisel- alustamist, kanda ja lõpetamist. Jah, mul on mõne koha pealt puupea, ma ei saa sinna kohe mitte midagi parata! Ja alguses oleks veel ka üks mitmeeurone väljaminek, mida ma loomulikult teha ei raatsi- osta kudumisvardad.
      Kuid mõte isesenesest on päris hea... Kuigi ka ehetel ON turgu, pole ainult kohti ,kus müüa!
      Ja huvitav tähelepanek- alguses öeldi mu ehete kohta, et tubli ja ilusad jne. Nüüd aga on ülekaalus halvustavad kommentaarid- algelised ja lapsikud jne.

      Kustuta
    2. Koo siis kindaid, nendel ei ole kandu. Ja korralikud vardad saab max 5 euriga kättte, niipalju peaks sul ju olema, kasvõi see raha mis annetustena arvele kanti. Lõnga saaksid ka selle eest osta (aga siis tee neid asju kindlasti naturaalsetest villadest tehtud lõngadega, mitte nendest erksavärvilistest plastikust(akrüül) tehtud lõngadega).

      Kustuta
    3. Erinevalt nendest, kes kui raha saavad, kohe seda kulutama hakkavad, hoian ma raha. Jah, ma pingutan sellega tihti isegi üle, võiksin ju tõesti need kudumisvardad vms osta, aga kui ma poodi lähen, siis mind haarab paanika- appi, see on ju mu viimane vaba raha- ja siis tahan ma seda raha hoida niikaua, kui vähegi võimalik.
      Ja kui pole kirbukaid ega laatasid, kus ma neid sokke-kindaidki müüksin?

      Kustuta
  3. Mina soovitasin sul kaelakeesid, juukseklõpse ja mitmekordseid käevõrusid teha. Sellele vaidlesid vastu, et keeruline ja... no mõni päev tagasi vaatasin FB-st 12-aastase lapse võrusid (samamoodi pärlitest) js pani täitsa ahhetama, kui hea maitse ja värvikombinatsioonidega, lausa nelja-viierealised võrud. Ju siis pole nii keeruline?

    Aga saanud üsna kopsaka summa toetust ei raatsi inimene paarieuroseid vardaid osta - vot see mulle ei mahu pähe!

    Nb! Kas sa nüüd jäädki kõiki kommentaare redigreerima ja "kinnitama"? Ehk teisisõnu kriitikat (kusjuures arukat!) enam läbi ei lasta. Ahah... Siis pead vist edaspidi hakkama arvestama järjest vähemate toetussummadega. Inimesed saavad infot ka kommentaaridest (nii sinu kui teiste kirjutajate omadest), aga kui neid pole või on stiilis "äitäh toetava sõna eest", siis see pikapeale enam ei huvita kedagi ja su blogi loetavus langeb. Mõtle sellele!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult pole ju probleem, et mul pole mida müüa ja et ei osteta! Probleem on see, et pole kus müüa! Ja internetis ma müüma ei hakka, see on minu põhimõte! Pigem tänavanurgal või poe ees, aga mitte internetis!

      Kustuta
    2. anna andeks, aga sel juhul ei tohiks sa ka internetis blogi pidada, kui see internett ni hull asi on. istu küünlavalgel ja kirjuta hanesukega päevikusse. kui ilusti kirjutad, äkki 2200a pärast avaldatakse ka, kui arheoloogid leiavad kuskilt

      Kustuta
  4. Kudumine on hea môte, umbes kuu aega tagasi môtlesin, et võtan end kokku ja heegeldan lapseke mänguasja, ma ei osanud alguses isegi mitte seda esimest silmust teham Esimese mängulooma pea läks vãga nãssu kuid ma ei andnud alla. Nûûdseks on valminud 3 mänguasja ja peagi valmimas heegeldatud mûts. Ja kinddlasti proovin ka sokke kududa. Internetis on paar väga head kihta kus on pôhjalikud ôpetused. Youtubest võib ôoetusi leida, lisaks sidrund.spire.ee , garnstudio.com . Vaata kindlasti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks olen ma mõne asja suhtes parandamatu tainapea. Mulle on kudumist õpetatud, ma olen vaadanud videosid ja ajakirju- aga no kui ikka ei oska ,siis ei oska. Eelkõige puudutab see just kudumise alustamist ja sokikanda.
      Kootud mänguasjad jms mulle ei meeldi. Ja neid ma tegema ei hakka kohe kindlasti. See on see meelivuse-mittemeeldivuse teema..

      Kustuta
  5. Lisan veel: ákki saad blogilugejatelt vôi fbs kûsida, et kas kellegil on kudumisvardaid ja lônga ûle. Kellegil kindalsti vedeleb neid kapis :)

    VastaKustuta
  6. Uus kuu, kandsin veidi raha.

    Minu soovitus on, et ikkagi internetimüügi peale mõelda, olen ise ka vanemast põlvkonnast, aga elu läheb edasi. Täna oli vaja just ühte kodumajapidamise asja osta ja Eesti kauplustes seda ei müüdagi. Tellisin ühest Eesti internetipoest, valmistatakse Hispaanias ja tuleb Läti ja Tallinna kaudu Tartusse pakiautomaati.

    Hea meelega ostaks poest, aga minu kodulinnas pole enam eriti poodegi, pea kõik on kinni pandud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh abi eest!
      Eks ma mõtlen muidugi, aga kas paarieuroseid riideid ja euroseid ehteid oleks mõtet netis müüa? Olen ju ka proovinud ja lihtsalt kuulutus aegus, ilma et keegi oleks huvi tundnud, samas seesama asi läks kohe esimesel kirbukal kohe kaubaks.

      Kustuta
  7. Facebookis on vága palju erinevaid gruppe, kus saab asju mûúa. Tuleb korralikud ja ilusad pildid teha. :)

    VastaKustuta
  8. Tere
    See on teavitada üldsust, et rooma-katoliku kristlik organisatsioon on avanud rahalise võimaluse, et aidata abivajajaid inimesi, näiteks rahalist abi. Nii et kui teil on rahalisi raskusi või kui teil on mingeid rahalisi probleeme ja kui teil on oma äritegevuse alustamiseks vajalikud vahendid või peate oma arveid maksma välja oma pika ja lühiajalise kestusega ning madala intressimääraga 2% aastas üksikisikutele ja ettevõtetele. Palun võtke meiega ühendust täna e-posti aadressil: (romancatholic19@gmail.com) Piibel ütleb (Lk 11:10) kõigile, kes küsib saab; see, kes otsib otsib; ja koputama avaneb uks. Nii et ärge unustage seda võimalust, sest Jeesus on eile, täna ja igavesti sama. Palun, see on mõeldud tõsiselt mõtlemiseks ja Jumalale, kes kardab inimesi, võta meie siirast tervitusi Rooma katoliku kristlikust organisatsioonist. Võtke meiega ühendust täna selle e-posti teel: (romancatholic19@gmail.com)

    VastaKustuta