neljapäev, 6. oktoober 2016

Psühhikahäire EI OLE vaimupuue!

Aeg-ajalt saan ma inimestelt selliseid soovitusi, et tekib küll küsimus, kes inimesed üldse teevad vahet vaimupuudel ja psüühilisel haigusel. Ma ei pea silmas neid ,kes siin blogis kommenteerivad, siin on enamuses väga asjalikud kommentaarid ja soovitused. Aga ma olen kohanud palju sellist suhtumist, kus mulle selgitatakse mingit asja nagu koolieelikule ja siis pannakse veel lõppu soovitus-" ära seda tee, see ei sobi"

Loomulikult pole keegi sündinud tark ja erinevates elusituatsioonides on nõuanded vägagi teretulnud. Kuid kui on tegemist igapäevavaste asjadega- näiteks, et ei ole viisakas kopeerida eravestlusi oma blogisse või et ei tohi rääkida oma tööasjadest ning firmasaladustest... no mul on piisavalt elukogemust ja normaalintelligents, nii et sellised asjad ei tuleks mulle pähegi.

Viimane näide oli alles eelviimase loo kommentaarides :

... mitteükski täie mõistusega tööandja ei võta omale tööle inimest, kes terve oma elu niimoodi maailma ette laotab, sulle ei usaldataks isegi koristajakohal töötades ühegi riuumi ukse koodi, poekassast või vastust vajavast ametikohast rääkimata...

Mida veel?! See, et mul on depressioon ja ärevushäire, ei tee mind ju alaarenenuks! Või mis oli selle kommentaari mõte? Mul pole kunagi olnud probleeme usaldamatusega, nii töö-, kui eraelus! Jah, minu käest on läbi käinud kümneid koode, võtmeid ,suuremaid rahasummasid... pole ma veel neid kuskil teistele nähtavaks -teatavaks teinud.

Kahjuks kohtab sellist suhtumist kõikjal. Eriarsti juurde minekul, kui mu tugiisik-  jah, sotsiaal-üürikorteriga käib kaasa ka selline, kohati päris tüütu :D, tegelane- helistas ette ja ütles, et olen  tugeva ärevushäirega ja vajaksin natuke kannatlikmat kohtlemist, kui tavapatsiendid, oli arst küsinud- aga kas ta ise ikka teab, mis tal probleemiks on ja miks ta tuleb ning kas ta oskab seda öelda? No come on, ausõna! Ärevushäire ei tähenda ju, et ma ei saaks aru ,mis minuga toimub. Ma tean vägagi hästi, et arst on selleks ,et mind aidata, et kõik protseduurid ja uuringud ja analüüsid jms on vajalikud mulle ja minu tervisele, aga ma lihtsalt ei suuda ärevuse tõttu oma keha talitlemist kontrollida ka kõige parema tahtmise korral. Ja enamus arste ongi alati arvanud seepeale, et ma teesklen ja mängin lolli... kui mul tekivad lihaskrambid ja värinad. Suhtumine minusse muidugi ka koheselt muutub ja pole vist vaja selgitada, miks ma enam selle konkreetse arsti juurde teinekord ei lähe:S

Nüüd, kus ma olen elus ühe uue etapi alguses, ei MITTE  KOOSELU !, olen saanud huvitaval kombel isegi palju positiivset vastukaja kommentaatoritelt. Hämmastav,. varem tuli sellist mõistmist ikka üliharva ette, seadistasin seetõttu lõpuks ka kommentaaride eelmodereerimise! Ja nüüd viimasele postitusele ,ma ei liialda kui ütlen, et tuli ainult paar-kolm sellist kommentaari, mida ma ei  pidanud avaldamisvääriliseks. Kas  arvatakse, et nüüd algabki minu uus "tuhasttõus" tänu suhtele, et minusugune polegi üldse võimeline ise hakkama saama? Sel juhul ma petan nende lootusi- ei ,sellel suhtel pole vähimatki seost majandusliku mõtlemisega ja ma ei oota sealt vähimatki abi. Ma isegi ei ole talle öelnud, mis olukorras ma tegelikult olen...ma tahan ISE hakkama saada!

Mõnikord on see muidugi keeruline... eriti kui kirjutatakse välja retseptiravimid, mis maksavad 8.50 ja kui neid tuleb võtta kahe retsepti jagu. Aga siis tuleb lihtsalt kulutused ümber mõelda või kasutada seda raha, mis on head inimesed mulle annetanud... Jälle asi, mis eristab minusugust vaimupuudega inimesest, ma oskan majandada. Mõnikord olen ma selle selgitamisega isegi oma tugiisikule hädas- no arusaadav, tema kliendid on just enamuses ...tahaks tegelikult öelda midagi paremat, kui ametlik "vaimupuue" ,sest tegelikult on ka nemad väga toredad inimesed- olen nendega kokku puutunud pisut.

Perekooli foorumis on minust lausa nimeline teema tehtud ja ka seal oli üks kommentaar, kus nimetati mind "vaimselt haigeks". Tegelikult see nüüd ajendaski mind lõpuks oma pooleliolevat postitust lõpetama. Tahaks avada inimeste silmad- psüühilised häired ei tee inimest VAIMSELT haigeks. Vaimne ja hingeline (psüühiline) seisund on kaks eraldiseisvat asja. Kuigi nad ei välista teineteist sageli ja see tekitabki neid eelarvamusi... Kuid ,kas peab siis kõigesse ja kõigisse alati eelarvamusega suhtuma? Ehk peaks kõigepealt olukorra või inimesega natuke tutvuma, et aru saada?


48 kommentaari:

  1. Oma eraviisiliste vestluste kopeerimine ja googleisse kõigile lugemiseks paiskamine näitabki kas mingit vaimupuuet või siis intelligentsi täielikku puudumist, kus inimene ei kontrolli ennast millise pildi ta tegelikult endast jätab. Mis puudutab annetusi, siis annetuste saajad peavad kahjuks sellega leppima et enne annetusi tegemist uuritakse ka tausta ja tihti võib ilusa jutu taga olla hoopis midagi muud kus hädalise pangakonto on SMS laenu tõttu hoopis blokeeritud ning eesmärk on oma võlg ära maksta. Kui ikka majandada ei osata siis ei osata seda teha ka annetuste rahadega ning hakkab pihta oma jälgede kustutamine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eraviisiliste vestluste? Mis ajast blogi kommentaarid on eraviisilised vestlused :D Järjekordne näide sellest, kuidas inimesed tegelikult ei loe ja lihtsalt lahmivad...

      Kustuta
    2. Tere, minu nimi on Claudia Klein, olen sakslane ja osutan finantsteenuseid. Kas vajate kiiret, pikaajalist või lühiajalist laenu, mille intressimäär on madal ja madalam kui 3%? Kas majanduse raskused mõjutavad teid? või on teie pank või mõni muu finantsasutus teile laenust keeldunud? Pakume turvalisi laene.
      Laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke mulle oma soov e-posti teel: spotlightglobalservices@gmail.com või WhatsApp: +4915758108767

      * Kas otsite raha võlgade tasumiseks?
      * Kas otsite raha oma ettevõtte loomiseks?
      * Kas otsite laene suurte projektide elluviimiseks?
      * Kas vajate vähem kui 24 tunni jooksul laenu?
      * Kas vajate kiiret laenu erinevatel eesmärkidel?

      Kui teie vastus on jaatav, saan teile abiks olla.

      * Võin teile pakkuda kuni 15 000 000 euro suurust laenu.
      * Tagasimaksmiseks võite valida 1 kuni 30 aastat.
      * Saate valida kuu- ja aastamaksete kava vahel.
      * Paindlikud laenutingimused.

      Kui olete huvitatud, pöörduge minuga selle e-posti aadressi kaudu: | spotlightglobalservices@gmail.com | Või WhatsApp: +4915758108767

      Teil on 100% garantii, et saate oma laenu selle laenutehingu lõpus.

      Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil vaadata: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

      Oleme kirglik rahalise kaasatuse arvestamise eest. Meie laenud ja investeerimistooted on loodud teile mugavuse ja väärtuse pakkumiseks.

      Spotlighti globaalsete finantsteenuste abil saate hüvasti jätta kogu oma finantskriisi ja raskustega, kuna oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised

      Soe soov
      Claudia Klein

      Kustuta
  2. Üks asi, mida Sa arvestama pead: juriidilises mõttes oled Sa juba pikka aega kirjaniku ja blogipidajana (telestaar oled sa ju samuti olnud) "Avaliku Elu Tegelane".

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ma seda kartnud oleks, siis ma poleks ei raamatut kirjutanud, teleris esinenud oma looga, ega ka blogima hakanud. Ja ma ei kahetse neist asjadest midagi! Alati on inimestel erinevaid arvamusi ja kõik ei saagi kõigile meeldida! Ja lausmõnitustele, mida pilluvad need, kes tegelikult pole asjadega üldse kursis, ma lihtsalt ei reageeri enam.

      Kustuta
  3. "Kuid kui on tegemist igapäevavaste asjadega- näiteks, et ei ole viisakas kopeerida eravestlusi oma blogisse või et ei tohi rääkida oma tööasjadest ning firmasaladustest... no mul on piisavalt elukogemust ja normaalintelligents, nii et sellised asjad ei tuleks mulle pähegi."

    Kahjuks mõnel seda ei ole. Seetõttu tööandjad selliseid tööle ei võtagi.

    VastaKustuta
  4. Ma olen sellest juba ammu aru saanud, et suur osa inimestest ei tee vahet, mis on nn."vaimuhaigus" ja mis on depressioon, ärevushäire või paanikahood. Kõige rohkem ajab mind alati muigama, kui keegi ütleb, et "mina ei ole küll märganud, et sul oleks ärevushäire või paanikahood"- teate kui inimestega sellel teemal vestelda, siis enamus arvab, et paanikahoog võrdub märatsushooga. See ei ole üldse nii. Kahju, kui ei vaevuta endale selgeks tegema, et mis on mis ja siis tehakse selliseid meelevaldseid oletusi. Ärevuse ja paanikahoo korral ei kao inimesel mõistus peast ära, ta on täiesti kontaktivõimeline ja saab kõigest aru. Mis nüüd puudutab inimeste töölevõtmist, siis paljud on oma elu avalikult internetti laotanud ja ometi nad saavad tööle, veelgi enam, nad töötavad üsna vastutusrikastel ametikohtadel või on avaliku elu tegelased; miks siis ei peaks üks Raili-taoline blogija saama tööle kas riidehoiu-tädiks, väikepoodi müüjaks või koristajaks; ilmselt ta enamat ei soovikski.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga hea kommentaar! Täpselt seda ma inimestelt eelkõige ootangi- mõistmist ja arusaamist sellest, et tegelikult olen ma täiesti tavaline inimene, kes võibolla aastas korra, või kuus paar korda- olenevalt olukorrast- kaotab paanikahooga kaasneva üldkrambi tõttu liikumis-ja kõnevõime (kuid mitte kunagi võimet aru saada ümbritsevast!), kuid mõistva ja rahuliku suhtumise abiga on tavaliselt juba minutite pärast täiesti töövõimeline

      Kustuta
    2. "Mis nüüd puudutab inimeste töölevõtmist, siis paljud on oma elu avalikult internetti laotanud ja ometi nad saavad tööle, veelgi enam, nad töötavad üsna vastutusrikastel ametikohtadel või on avaliku elu tegelased;"

      Nad ei ole psüühikahaiged.
      Kas te kujutaksite ette psüühikahaiget vastutusrikkal töökohal või avaliku elu tegelasena, kellel võib tulla paanikahoog või mingi ärevushäire, kui on vaja teha mingit tähtsat otsust?

      Kustuta
    3. Kujuta ette, päris paljud avaliku elu tegelased põevad depressiooni või on seda põdenud. Ärevus ja paanikahood on samuti paljudel. Sa ilmselt ei kujuta ettegi, et mõnel pedagoogil vm. eluala esindajal võib täitsa selline diagnoos olla. Ei ole vist ka mingi saladus, et kunstivaldkonna inimesed nt. kirjanikud, näitlejad tihtipeale kannatavad selliste hädade käes. Mis siis nendega teistmoodi on. Sa tõesti "kardaksid" riidehoiu-tädi, kellel on selline diagnoos aga laval olevat näitlejat vm. eluvaldkonna esindajat ei kardaks. Ps. Ega inimestele ei olegi silt otsa ette kleebitud, et mis tervisemure tal on, seega ei ole tavaliselt aimugi, mis probleem kellelgi olla võib. Muide paanika- ja ärevushäirega saab täiesti teha tähtsaid otsuseid. Ma kordan veelkord, see ei halva mõtlemisvõimet ja inimene saab toimuvast suurepäraselt aru. See ei ole selline häire, et inimene oleks otsustus- või teovõimetu. Pealegi annavad need inimesed endale suurepäraselt aru, et millistel ametitel nad on võimelised töötama ja millistel mitte.

      Kustuta
  5. Mõnes mõttes on isegi hea, kui mingi psüühilise haiguse või isiksusehäirega kodanikud peavad oma blogi. Siis on tööandjatel enne töölevõtmist palju lihtsam tausta uurida. Kui mõni neist haigetest aga arvab et töökohal peab neile osaks saama erikohtlemine, kuna neil pole kriitkameel enda suhtes veel arenenud ja oamtakse ka olematut pingetaluvust, siis nad kahjuks loodavad liiga palju. Tööandjatel pole võimalik igale töötegijale teha järeleandmisi. Kui mõnel sellistest haigetest tekib töökohal mingi äkiline haigushoog ja sellega tekitab tööõnnetuse mis kahjustab ta enda tervist kui ka tööandja vara, siis ükski tööandja ei soovi käia hiljem mööda kohtuid ning anda aru või halvemal juhul maksta kinni ka tekkinud tervisekahjustus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõik on õige. Väljaarvatud see, et minu eripärana ei teki paanikahoos kunagi "segi minekut" nii et ma hakkaks midagi lõhkuma või läheks kallale vms. Mul lihtsalt tekib tavaliselt tohutu lihaspinge, mis muudab isegi hingamise suht raskeks rääkimata enda liigutamisest.
      Loomulikult ei saaks ma töötada kuskil masinatega ega oma ma seetõttu loomulikult ka autojuhi lube ega sõiduoskust. Aga saan väga edukalt hakkama max 8 tunnise tööpäevaga kuskil gardroobis või väikepoes või turul... Ja erikohtlemist üldjuhul ei vaja, on paar kindlat faktorit, mis võivad põhjustada mul ärevushoo- kuid neid töökeskkonnnas tuleb üldiselt väga harva ette. Kuid muidugi pingetaluvus on mul küllalt nõrk...
      Kusjuures selle blogi üks eesmärk oligi teadvustada üldsusele (ka tööandjatele minugipoolest), et ka selliseid inimesi on olemas. Ja tegelikult on erinevad psüühikahäired- MITTE VAIMUHAIGUSED- üks levinumaid töövõimetuse põhjusi tänapäeva Eestis...neist enamasti ei räägita ja ka need inimesed ise enamasti eelistavad varjus püsida. Jah, selles mõttes olen ma julgem vist...

      Kustuta
  6. Kas Sa töötukassas oled arvel? Alates sellest aastast tuleb edaspidi oma töövõimet nagunii lasta töötukassas hinnata.Nemad seal ehk pakuvad sulle sobivat-toetatud tööd.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, ma ei ole seal arvel, sellest olen ma ka varem kirjutanud, et minu arust on töötukassa üks mõttetuimaid asutusi üldse ja ma pole kunagi sealtkaudu mitte mingisugust abi saanud. Ei tööd, ei kursusi, ei ettevõtluse jaoks abi...
      Aa, kursused kord soovitati- mulle, ligi 20 aastat klienditeenindajana töötanud inimesele pakuti KLIENDITEENINDAJA kursust :D Läksin kohale ja kui selgus, et seal hakati selgitama kõike päris algtasemel- et kes on klient ja mida ta tahab jne- vot siis mu kannatus katkes tõesti! Ma lihtsalt läksin paari tunni mittemillegi kuulamise järel minema...otse töötukassa ametniku juurde ja tegin selgeks, et mu närvid sellisele absurdile vastu ei pea!

      Kustuta
  7. Ta ju alles hiljuti kirjutas et mingi töökoht on tal vaateväljal. Hiljem polnud sellest enam juttu. Põhiprobleem on vast ikka selles et kui lähebki tööle siis pension+palk teeb sama välja kui saadav sots.toetus + sots.osakonna poolt saadava kommunaalmaksete summa. Seetõttu nad ei näe erilist põhjust tööleminekuga pingutada. Lihtsam on mustalt omale juurde teenida + annetused.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, töökoht oli vaateväljal, aga läks nii ,nagu tavaliselt- seekord vähemalt vastati, et täname kandideerimast, aga juba leidsime inimese.
      Arvestades seda, mis koormusega ma töötada suudaksin- mitte ainult minu enda vaid ka mind ravivate spetsialistide hinnangul- teeniksin ma tõenäoliselt vähem ,kui 130 eurot kuus. Ja kui see oleks ametlik töö, siis ma ju toimetulekutoetust (mis on muidu talvekuudel peaaegu samas summas) ei saaks. Nii et ma ei võidaks tõepoolest midagi. Pension+palk tuleks sama summa välja kui pension+toimetulekutoetus.
      Ah ja, kommunaalmaksete eest ma mingit eraldi summat ei saagi! Neid arvestatakse toimetulekutoetuse määramisel nii, et peale eluaseme üüri ja kommunaalkulude maksmist peab inimesele 130 eurot kätte jääma!

      Kustuta
  8. Sul on ju vaid kirbuturu- ja telefonimüüja kogemused. Hea klienditeeninduse põhitõed aga on midagi muud kui kaltsupoe müüja amet.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Päris nii see ikka ei ole :D Olen olnud nii toidu, kui riidepoodides, turgudel ja kaltsukates, olen olnud ka maapoes juhataja asetäitja-müüja... Ja aastakümnete jooksul saadud kogemused erinevates kohtades, erinevates olukordades,erinevate klientidega- ma tean, et ma ei oleks seda koolitust vajanud kohe kindlasti :)

      Kustuta
  9. Kas teil on vaja laenu? Siin on võimalus rahalises olukorras olevatele inimestele ja neile, kes soovivad oma elus rahalist tõusu, anname laenu väga mõistliku intressimääraga, anname välja igasuguse laenu võla laenu, ärilaenu, meditsiinilaenu, eluasemelaenu, üliõpilast laenu jne, et aidata rahval finantskriisist. Ettevõtte nimi: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Võta meiega ühendust juba täna
    Rahalise abi e-post: plutocreditfinancier@gmail.com
    Mida: +18474539904

    VastaKustuta
  10. Kas teil on vaja laenu? Anname üksikisikutele, ettevõtetele ja investoritele tõsiseid laene. Pakume laene autodele, auto laenudele, jõululaenudele, isiklikele laenudele, hüpoteeklaenudele, krediiti 2 000 eurolt 100 000 000 euroni, intressimääraga 2%, väga soodsaid intressimäärasid. Võta meiega ühendust: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Laenupakkumine

    VastaKustuta
  11. Kas vajate kiireloomulist laenu? Laenud võlgade kustutamiseks või raha laenamiseks. Oma äri parandamiseks olete kõik pangad ja teised finantsasutused tagasi lükanud? Kas teil on vaja laenu või hüpoteeki? See on koht, mida vaadata, me oleme siin, et lahendada kõik teie rahalised probleemid. Me laename raha üldsusele. Vajadus rahalise abi järele halva võlausaldaja jaoks. Ettevõtlusinvesteeringute maksmiseks mõistliku intressimääraga 2%, lubage mul kasutada seda meediat, et teavitada teid sellest, et pakume usaldusväärset ja abivalmis abi ning oleme valmis teile laenama. Võtke meiega ühendust e-posti teel: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Laenupakkumine

    VastaKustuta
  12. Tere

    Olen hr Raymond, eraviisiline rahalaenuandja. Annan laenu pakkumisega laenu intressimääraga 2% aastas ning laenupakkumisena vahemikus $ 1000.00 kuni $ 500.000.000.00. Saadaval on 100% projekti finantseerimine tagatud ja tagatiseta laenudega. Finantsteenuste osutamisel oma arvukatele klientidele üle kogu maailma oleme garanteeritud. Meie paindlike laenupakettide abil saab laene võimalikult kiiresti töödelda ja raha laenusaajale üle kanda. Tegutseme selgetel ja arusaadavatel tingimustel ning pakume igat tüüpi laene huvitatud klientidele, ettevõtetele, ettevõtetele ja igasugustele äriorganisatsioonidele, eraisikutele ja kinnisvarainvestoritele. Pöörduge tagasi meie poole, kuna ootame teie kiiret ja viivitamatut reageerimist. EMAIL: (raymondquickloan@gmail.com) Telefoninumber: +1 (213) 600-4547

    Tähelepanu !!!

    Kas teil on halb krediit?
    Kas vajate arvete maksmiseks raha?
    Kas peate alustama uut ettevõtet?
    Kas teil on käsil lõpetamata projekti halva rahastamise tõttu?
    Kas teil on vaja raha, et investeerida mõnda spetsialiseerumisvaldkonda, millest saate kasu? ja te ei tea, mida teha.

    Pakume järgmisi laene,
    isiklikud laenud [turvalised ja tagamata]
    ärilaenud [turvalised ja tagamata]
    kombineeritud laenud
    õppelaenud
    konsolideerimislaenud ja nii paljud teised.

    E-post (raymondquickloan@gmail.com) Telefoninumber: +1 (213) 600-4547

    Parimate soovidega,

    Hr Raymond.

    VastaKustuta
  13. Nyob zoo txhua tus. Kuv pom cov lus pom los ntawm cov tib neeg uas twb tau txais lawv cov nyiaj qiv los ntawm JAMES MICHAEL LOAN SERVICES thiab tom qab ntawd kuv txiav txim siab los thov raws li lawv cov lus pom zoo thiab tsuas yog ob peb teev dhau los kuv tau lees paub hauv kuv tus kheej cov nyiaj hauv tuam txhab tag nrho $ 50,000 uas kuv tau thov. Nov yog xov xwm zoo heev thiab kuv hais qhia rau txhua tus uas xav tau qiv nyiaj tiag tiag los thov lawv cov ntawv hauv email (jamesmichaelloanservices@yahoo.com) lossis Whatsapp +16314912234 Kuv zoo siab tam sim no uas kuv tau txais qhov nyiaj qiv uas kuv tau thov

    VastaKustuta
  14. Tunnistus selle kohta, kuidas ma lõpetan oma rahalised mured

    Tere, kõik, pakume laene eraisikutele, ettevõtetele ja koostööd tegevatele asutustele. Ettevõttelaene finantseeritakse põllumajanduse ja projektide rahastamiseks. Olen proua Clency Dexter. Ma elan Floridas ja olen täna õnnelik naine. Tahan tänada hr Pendelis Wealthit selle eest, et ta seda esitas , jumalakartlik mees. (see on tõeline) võtke ühendust e-posti aadressil: pwloancompany484@gmail.com

    Parimate soovidega

    VastaKustuta

  15. Kas vajate laenu? Jõululaen? Anname igasuguseid laene, näiteks võlalaen, ärilaen, meditsiiniline laen, eluasemelaen, õppelaen. Võtke meiega täna rahalise abi saamiseks ühendust e-posti teel: (Kplendes@outlook.com) Whatssapp +12052177288 Parimate soovidega

    VastaKustuta
  16. Tere vaataja

    Oleme elukutselised kauplejad, kes teenivad igal nädalal Forexilt ja binaarselt investoritele. Meelsasti räägime teile kõike meie investeerimisplatvormist, kus saate investeerida nii 200 dollarit raha kui ka nädalas 2000 dollarit teenida. Paljud inimesed on sellest investeeringust kasu saanud. pakkuge enne seda convid-19 viirust ja selle ajal, kui teil on selle koroonaviiruse tõttu rahalisi raskusi ja vajate abi arvete tasumisel, vali endale lihtsalt sobiv investeerimisplaan ja hakka iganädalaselt kasumit teenima

    200 dollarit, et 7 päevaga teenida 2000 dollarit
    300 dollarit, et teenida 7 päevaga 3000 dollarit
    500 dollarit, et 7 päevaga 5000 dollarit teenida
    1000 dollarit, et teenida 7 päevaga 10000 dollarit
    5000 dollarit, et teenida 7 päevaga 50 000 dollarit

    Investeerimise alustamiseks kohe
    WhatsApp: +15022064419 või e-posti aadressil tradewithcarlos2156@gmail.com

    VastaKustuta
  17. Laenukrediidiasutused säästsid mind, kui polnud lootustki (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Tere, kõik siin foorumis olevad inimesed, olen John Michael
    USA-st, ma ei suuda uskuda, et jumal tegelikult eksisteerib alles siis, kui mind lunastati ja päästeti rahalisest sidemest. Olin sattunud finantskriisi ja pidin maksma mõned arved. Proovisin abi otsida pankadest, kuid tulutult, proovisin abi otsida ka Internetist, vaid selleks, et kohtuda petturitega, kes teesklesid end eraviisiliseks laenuandjaks ja tegid mu 15000 dollarist lahti ega saanud mu laenu, alles siis, kui JUMAL tutvustas mind hr. Eelija sõber, kes päästeti rahalistest probleemidest ja hr Elijah andis talle 100 000,00 dollari suuruse laenu, nii et võtsin ta nõuande ja võtsin ühendust Moore Loan Company'ga ning ühe nädala jooksul anti mulle mulle 250 000 dollari suurune laen. ma soovitan kõigil, kes otsivad madalat 2% intressimääraga laenu. Teen seda seetõttu, et olen nii õnnelik, et olen finantssõltuvusest väljas ja olen jälle rõõmu täis ning elu on tänu Jumalale ja härra Eelijale lihtne. Laenukrediidiasutustega saate ühendust võtta aadressil (loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991

    VastaKustuta
  18. TESTISTAMINE KUIDAS MINU LAENU SAAN JURIIDILISEST ALLIKAST ( loancreditinstitutions00@gmail.com )

    Tere, ma olen nime järgi proua Judy ja ma elan Jordaanias Russeifa linnas. Olen nii palju õnne ja rõõmu täis, tahaksin rääkida jumala headusest minu elus pärast mitu kuud kestnud proovimist laenu Internetis ja oli pettus, nii et mul tekkis meeleheitlikult võimalus saada laenu legitiimse laenuandja käest Internetis, siis näen sõbra Tracie Rush kommentaari ja rääkisin sellest legitiimsest laenufirmast, kus ta sai oma laenu kiire ja lihtsa ilma stressita , nii et ta tutvustas mind hr Elijah-nimelise mehega, kes kontrollib firmat nimega Loan Credit Institutions, ja seepärast palusin ma laenusummat (90 000,00 USD) madala 2% -lise intressimääraga, nii et laen kiideti heaks ja deponeeriti oma pangakontole, mille abil ma suutsin oma ettevõtte käivitamiseks ja arvete tasumiseks laenu saada, seega soovitan kõigil, kes on huvitatud kiire ja lihtsa laenu saamisest, võtke nendega ühendust e-posti teel :( loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991 saate mis tahes laenu, mida vajate d täna,
    tänan teid, kui lugesite minu elu suurimaid tunnistusi.

    VastaKustuta
  19. Tahan hinnata Karin Sabine'i laenudeks mulle 4000 euro suurust laenu. Kui vajate kiiret laenu, vältige võltslaenuandjate petmist ja kandideerige reaalse laenufirma kaudu e-posti aadressil sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861

    VastaKustuta
  20. Tere, minu nimi on Claudia Klein, olen sakslane ja osutan finantsteenuseid. Kas vajate kiiret, pikaajalist või lühiajalist laenu, mille intressimäär on madal ja madalam kui 3%? Kas majanduse raskused mõjutavad teid? või on teie pank või mõni muu finantsasutus teile laenust keeldunud? Pakume turvalisi laene.
    Laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke mulle oma soov e-posti teel: spotlightglobalservices@gmail.com või WhatsApp: +4915758108767

    * Kas otsite raha võlgade tasumiseks?
    * Kas otsite raha oma ettevõtte loomiseks?
    * Kas otsite laene suurte projektide elluviimiseks?
    * Kas vajate vähem kui 24 tunni jooksul laenu?
    * Kas vajate kiiret laenu erinevatel eesmärkidel?

    Kui teie vastus on jaatav, saan teile abiks olla.

    * Võin teile pakkuda kuni 15 000 000 euro suurust laenu.
    * Tagasimaksmiseks võite valida 1 kuni 30 aastat.
    * Saate valida kuu- ja aastamaksete kava vahel.
    * Paindlikud laenutingimused.

    Kui olete huvitatud, pöörduge minuga selle e-posti aadressi kaudu: | spotlightglobalservices@gmail.com | Või WhatsApp: +4915758108767

    Teil on 100% garantii, et saate oma laenu selle laenutehingu lõpus.

    Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil vaadata: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Oleme kirglik rahalise kaasatuse arvestamise eest. Meie laenud ja investeerimistooted on loodud teile mugavuse ja väärtuse pakkumiseks.

    Spotlighti globaalsete finantsteenuste abil saate hüvasti jätta kogu oma finantskriisi ja raskustega, kuna oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised

    Soe soov
    Claudia Klein

    VastaKustuta
  21. Head päeva,

    Olen üliõpilane ja mul oli vaja tasuda õppemaksu eest. Proovisin isikliku Xmas-laenu otsimist, kuid edutult, kuni mu lähedane sõber tutvustas mind laenuandjale, kes aitas tal ettevõtte jaoks raha koguda.

    Võtsin ühendust hr Beniga 8000-eurose Xmas-i laenutaotluse saamiseks ja minu suurimaks üllatuseks anti mulle täna Xmas-laen.

    Olen väga põnevil ja tahan tungivalt soovitada kõigil, kes on huvitatud laenu saamisest, palun ühendust võtta hr Beniga, kasutades tema laenutaotluse e-posti aadressi: benuk010@gmail.com

    Hr Ben pakub igat liiki laene ja need on kõige paremad laenud. Hr Ben laenu saamiseks täna.

    Aitäh
    Hr Ben

    VastaKustuta
  22. Laenu saamise asemel sain oma juba programmeeritud tühja sularahaautomaadi kaardi, et võtta 30 päeva jooksul päevas maksimaalselt 5000 dollarit. Mul on selle üle nii hea meel, sest sain eelmisel nädalal oma enda kätte ja olen seda kasutanud 50 000 dollari saamiseks. Hr Mike annab kaardi välja vaid vaeste ja abivajajate abistamiseks, ehkki see on ebaseaduslik, kuid see on midagi toredat ja ta ei ole nagu teised inimesed, kes teesklevad, et neil on tühjad sularahaautomaadi kaardid. Ja keegi ei jää kaardi kasutamisel vahele. võta temalt oma, soovitan teda täielikult. Saatke talle lihtsalt e-kiri aadressil (blankatm002@gmail.com

    VastaKustuta
  23. Juurdepääs laenufirmale, anname laene intressimääraga 0f 3%.

    Tere, härra.

    Oleme eraettevõte ja pakume madalate intressimääradega laene, kui laenusumma määramine on 50 miljonit laenueraldist 1000 eurot ettevõtluse arendamise laenu jaoks: eelised / konkurentsivõime ettevõtte laiendamiseks.

    (WhatsAppi number: +79258159150)

    võtke meiega ühendust aadressil: accessloanfirm2030@gmail.com

    Pakume erinevaid laene

    * Isiklikud laenud (tagatud ja tagatiseta)
    * Ettevõtte laenud (tagatud ja tagatiseta)

    WhatsAppi number: +79258159150

    võtke meiega ühendust aadressil: accessloanfirm2030@gmail.com

    Täname, et leidsite selle reklaami lugemiseks aega. Lisateabe ja päringute saamiseks saatke meile täna e-kiri

    Arvestades
    Hr scott
    accessloanfirm2030@gmail.com

    VastaKustuta
  24. Kas vajate laenu? Ärilaen? Isiklik laen? Kas teie krediit on halb? Oleme valmis pakkuma teile vajalikku laenu 3% intressimääraga ...
    quickfinance.dept@hotmail.com
    Mis-rakendus: +919916071687
    Tervitades ..
    Hr Paul

    VastaKustuta
  25. Kas vajate laenu? Ärilaen? Isiklik laen? Kas teie krediit on halb? Oleme valmis pakkuma teile vajalikku laenu 3% intressimääraga ...
    quickfinance.dept@hotmail.com
    Mis-rakendus: +919916071687
    Tervitades ..
    Hr Paul

    VastaKustuta
  26. Tere
    vabandust, et te ei pruugi mind tunda, minu nimi on Costa, olen olnud sellises olukorras nagu praegu, kui vajasin laenu, taotlesin laenu enam kui kahelt sellel saidil olevalt ettevõttelt ja sain selle lahti. Ma kaotasin üle 8000, olin pettunud ja väsinud, kuni üks mu sõber Lissabonis Marian sidus mind usaldusväärse ja ehtsa laenufirmaga JORGE GRACE LOAN FIRM. Aitas mind 20 000 000 laenuga. Nad saavad teid aidata kui vajate kiiret laenu, saatke neile lihtsalt e-kiri nende ettevõtte aadresside kaudu: {jorgegraceloanfirm@gmail.com}

    Matra Costa

    VastaKustuta
  27. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrged kinnitamismäärad - teil on laenu saamiseks 99,9% võimalus
    * Paindlik tagasimakse - peate valima tagasimaksekuupäeva kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Peidetud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahalise puuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas rahaliste raskustega silmitsi seisnud.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / telegramm: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus enesekindluses teeme koostööd kõigi osapoolte huvides.

    VastaKustuta
  28. Tere kõigile, mind on pettnud nii palju ettevõtteid, kes on väitnud, et nad on tõelised laenuandjad, kuid kõik minu jõupingutused on olnud asjata, olen kaotanud rohkem kui 3500 eurot võltslaenuandjatele, kellele nad väidavad, et nad ei ole. Kuni mu sõber tutvustas mulle õiget laenuandjat, kellega ühendust võtsin, ja sain neilt vaid 48 tunniga edukalt laenu, soovitaksin kõigil, kes laenu otsivad, kartmata temaga e-posti teel ühendust võtta: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta
  29. Tere kõigile, minu nimi on Bensonn, olen pärit Saksamaalt, stuttgarti linnast. Ma olen siin, et tunnistada, kuidas sain laenu firmalt GEORGE WILLIAMS LOAN FIRM pärast seda, kui esitasin kaks korda erinevate võlausaldajatega, kes väidavad end siin laenuvõtjaks, see foorumis, arvasin, et nende laenamine on reaalne ja seda rakendati, kuid nad ei andnud mulle kunagi laenu enne, kui mu sõber tutvustas mulle krediidifirmat GEORGE WILLIAMS, kes lubas mind aidata minu sooviga laenuga ja tõesti tegi seda, nagu lubati mul oli kahtlusi, kuid ma ei kasutanud kunagi usku ära. Ma poleks iial arvanud, et on veel usaldusväärseid laenuvõtjaid, enne kui kohtusin GEORGE WILLIAMSiga, kes aitas mind tõesti krediidiga ja muutis mu elu paremaks. Ma tean, et häid laenuandjaid on veel palju, kuid ma soovitaksin teil proovida laenufirmat GEORGE WILLIAMS, selle hoolt ja mõistmist. te ei tea, kas vajate erakorralist laenu või soovite oma projektidele rahastust, seega võtke julgelt ühendust hr GEORGE WILLIAMS, laenufirma, tema e -posti aadress on? (georgewilliamsloanfirm333@gmail.com)

    VastaKustuta
  30. Tere päevast, ma olen nüüd üliõnnelik, sest sain just kätte oma 69 000 € laenu sellelt healt ettevõttelt - LAPO. Kui vajate kiirlaenu, võtke nendega ühendust. Võtke nendega kohe ühendust selle meili teel: ( lapofunding960@gmail.com ) või WhatsAppiga: +447883183014

    VastaKustuta
  31. I'm here to share an amazing life changing opportunity with you all. Jose trading platform is a registered and genuine investment platform which can earn you as much as 7,570 Euros in a week from an initial investment of just 700 Euros. I am living proof of this great investment opportunity. interested in investing and want to earn weekly? contact Jose via whats-app: +12012937434 or email: Josegonzales87958@gmail.com​ to get started...

    VastaKustuta
  32. Ma tahan hinnata Karin Sabine laenud mulle laenu 4000 €. kui vajate kiiret laenu, vältige võltsitud laenuandjate pettust ja taotlege tõelise laenufirma kaudu e-posti aadressil sabinhelps@gmail.com whatsapp +1 (689) 247 6462

    VastaKustuta
  33. Olen Ingrid, soovin jagada tähelepanuväärset tunnistust sellest, kuidas sain 200 000 euro, LAENU ELENA NINO krediidiinvesteeringute ja igasuguste laenuinvesteeringute kaudu. kui olete huvitatud laenust, võtke ühendust e-posti teel: elenanino0007@gmail.com

    VastaKustuta
  34. Ma tahan hinnata Karin Sabine laenud mulle laenu 9000 €. kui vajate kiiret laenu, vältige võltsitud laenuandjate pettust ja taotlege tõelise laenufirma kaudu e-posti teel sabinhelps@gmail.com whatsapp +7 901 709-57-43

    VastaKustuta
  35. Tere! Soovin kasutada seda meediumit, et jagada teiega laenufirmat, mis aitab mul saada arusaadavatel tingimustel kommertslaenu. nad pakuvad igat tüüpi laene.
    E-posti kontakt: (infomichealfinanceltd@gmail.com) või whatsapp +1(469)972-4809.

    VastaKustuta
  36. Taotlesin eile proua Sabinega oma poja haiglaarvete jaoks laenu 10 000 eurot ja täna maksti raha minu kontole Täna.. olen nüüd õnnelik, sest ta vabastas mind võlgadest, andes mulle laenu neile, kes vajavad. laen peaks temaga nüüd ühendust võtma: sabinhelps@gmail.com või whatsapp +79853899410 lisateabe saamiseks.

    VastaKustuta
  37. Kas otsite ärilaenu? eralaen, kodulaen, autolaen, õppelaen, võlgade konsolideerimise laen, tagatiseta laen, riskikapitalilaen intressimääraga 2%, huvitatud taotlejad peaksid meiega ühendust võtma e-posti teel: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  38. Head päeva ,

    Olen väga põnevil pärast seda, kui sain pr Marion Jansen Loan Help LTD-lt oma isikliku laenu auto ostmiseks pärast seda, kui võltsitud laenuandjad mind kaks korda pettusid. Kõikvõimas Jumal, mind tutvustas pr Marion Janseni Laenuabi LTD-le kolleeg, kes sai samuti laenu tema äritegevuse laienemist ja minu suurimaks üllatuseks anti mulle täna 25 000 USD laenu.

    Kutsun teid kõiki, kes vajavad laenu, võtma laenutaotluse saamiseks lahkelt ühendust pr Marion Janseniga e-posti teel: marionjansen00@gmail.com


    Aitäh

    VastaKustuta