kolmapäev, 12. oktoober 2016

Realistlik unistuse elluviimise unistus ja selle takistused. Ehk siis ikka ja jälle RAHA...

Selles postituses ma teen tõesti esimest korda seda, mida ma pole kunagi teha tahtnud! Ma palun abi... Jah, ma ei loodagi tegelikult, et ma seda siit saan, aga ma vähemalt annan sellega natuke ka mõista, et ma pole üldse mitte lootusetu luuser ja laiskvorst  Mul lihtsalt on unistus, suur-suur unistus... Ja piisavalt oskusi selle unistuse elluviimiseks! Aga mida mul pole... jah, mul pole raha...

http://www.city24.ee/et/kinnisvara/aripindade-uur/Tallinn-Pohja-Tallinn/7733844?selectedTabMenu=list

Eile saatis K. mulle facebookis selle lingi. Ma hakkasin esmapilgul lausa nutma, sest see ei tundunud üldse reaalsena. Äripind otse minu kodu juures...hind sama, mis samas suuruses eluruumil...asukoht super- ehk siis väga käidav koht ja läheduses poleks mulle ka konkureerivat ettevõtet... Ilus unistus ühele "riiulifirma" omanikule, kes üle kõige ilmas tahaks alustada taas omale hingelähedast tegevust.

Sellest tuleks minu nägemuses taaskasutuskeskus, kuhu küll mööblit ja suuri asju ei mahuks, aga üleliigsed ja korralikud riided, mänguasjad, nõud leiaksid seal koha, kus oma uut omanikku oodata. Esialgu oleks vaja muidugi panustada natuke finatsilisi vahendeid reklaamile ja esialgse kauba ehk peaks ka sisse ostma. Aga arvestades seda, et ruumi rent on nii soodne ja keskmiseks päevakäibeks julgeks prognoosida 50 eurot, siis see tasuks nii või teisiti ära. Ja pealegi- see oleks just see ,mida ma kõige rohkem teha tahaks- olla iseenda tööandja, tegeleda ise nii asjade sorteerimise, müügiks ettevalmistamise ning müügiga... Raamatupidamisteenust hakkaksin sisse ostma, on juba välja uuritud palju see maksma läheks. Äriplaani pole minu teada olemasoleval ettevõttel uut vaja koostada, võimalik ,et tuleb ainult mingid korrektuurid teha selles.

Uurisin toetuse kohta töötukassast. No mida oligi arvata- isegi kui ma oleksin töötuna arvel, isegi siis ei saaks jaekaubandusega tegeleva ettevõtte jaoks nende poolt mingit toetust. Ettevõtluse Arenduse Sihtasutusest öeldi sama, ma proovisin seal olla veel kaval öeldes, et tegelen ka tootmisega- ehete tootmisega nimelt. See aga polnud neile piisav argument. Ja üsna konkreetselt saadeti mind pikalt...

Puuetega Inimeste Koda- huvitav, ise nad kuulutavad kogu aeg, et aitavad puudega inimestel ühiskonda sulanduda ja aktiivne olla jms... aga kui lähed nende jutule sooviga ettevõtlusega alustada (või taasalustada), siis on kohe vastu konkreetne- meie sellega ei tegele. Saadetakse töötukassasse ja EAS-i.... no surnud ring täielikult.

Tegelikult ma praegu loen ise üle seda eelkirjutatud juttu ja saan aru, et unistused jäävadki vaid unistusteks... Ma ei tea isegi, miks ma seda siia postitan... tunnen end ääretult ebamugavalt seda tehes. Aga isegi juhul, kui mind hakatakse halvustama, isegi juhul, kui mind naerdakse välja... mul on siiski üks reaalselt kindel eesmärk ja unistus elujärje parandamiseks! Mis sest, et unistused ei täitu ...

40 kommentaari:

  1. Loodad "oma" äri püsti panna lahkete inimeste toel, kes sulle tasuta asju hakkavad tooma, mida sina siis müüma hakkad? Alguses võib see reaalne tunduda aga mida aeg edasi, seda vähem sulle annetatakse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Miks "oma" jutumärkides? Kui ma ise seda äri ajan üksinda, siis see ju ongi minu oma!
      Inimestel ei saa kunagi üleliigsed asjad otsa. Samamoodi jätkub alati inimesi, kelle jaoks ongi sellised poed kas siis ainukesed võimalused midagi peale söögi osta või lihtsalt kelle jaoks taaskasutus on elustiili osa.
      Alati on olemas ka hulgimüügi firmad, kes tegelevad asjade maaletoomise ja müügiga. Vajadusel on võimalik sealt kaupa juurde tellida...

      Kustuta
  2. Ja kust sa kaltsu hakkad saama? Miks sa arvad et sinu kaltsukas hakatakse käima? Kus sa antud ettevotet kavatsed reklaamida? Miks sa arvad et päeva käive on 50 eurot? Siin on nii palju kysimusi, ka aidata soovivatel inimestel. Miks nüüd teisiti peaks selle ettevõttega minema kui eelmine kord? Oletame et saad nii palju abi praegu, et saaksid rentida selle pinna, aga kui sul sissetulek ei ole kuu jooksul nii suur, et järgmise kuu rent maksta, mis siis teed? Pöördud jälle inimeste poole oma murega iga kuu?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kaltsu ma ei panegi müüki! Kasutatud kaupa müüakse hulgihinnaga, loomulikult on osa sellest müügiks kõlbmatu. Sorteerimine on aga üks huvitavaim osa sellest tööst minu arust.
      Miks minu "kaltsukas" hakatakse käima? Sellepärast, et mul on õiglased hinnad! Ma ei aja mingeid miljonikasumeid taga, kui ma müüksin päeva paarkümmend asjagi mille hind on ...no ütleme 3.-euri tk, siis on mul juba 60 eurone käive päevaga käes.
      Ettevõttega läheks seekord teisiti juba ainuüksi kahel põhjusel. Esiteks ma teeksin seekord seda üksi ja paneksin müüki ainult neid asju, mis minu arvates sobivad. Ja teiseks oli Õismäel rent keskmiselt 8 korda suurem- 1800+ kommunaalid.
      Arvestades seda, et olen "kaltsukates" väga palju töötanud ja ka Õismäe kogemust, siis 50 eurot päevas saada on vägagi reaalne. Õismäel nt oli päevakassa keskmiselt 100 eurot, kui mööblit ei ostetud... Asukohast tingituna võib siin päevakäive väiksem olla, aga äriplaaniski ju küsitakse prognoosi keskmise käibe kohta ja selgeltnägija ometi ju keegi pole...
      Vastan meeleldi küsimustele ka meili teel!

      Kustuta
  3. Miks too salapärane "K" ei aita sul seda pinda üürida? Hakkate siis koos poodi pidama. Ja pärast, kui tulusid saad, maksad talle osa(pool) rendirahast tagasi. Vaatasin seda pinda ja mõtlesin, et siis, kui kavatsed kogu selle rendipinna kaubaga täita, peaks sul ikka hulga asju olema, mida müüa. Ja kuidas saselle kaubatarnega kavatsed toime tulla, kui ise autot ei oma ega juhi. Transporditeenus ju ka maksab. Pealegi, kliente on igasuguseid, sõbralike klientide sekka võib ka ebaviisakaid juhtuda ja see on jälle põnts su psühhikahäirele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei tee enam teistkordselt seda viga, et hakkan sõbrannaga koos äri tegema! Ja minu teada on K. samal arvamusel oma kogemuste põhjal.
      Salapärane ta pole, lihtsalt inimene, kes ei taha oma nime blogiveergudel avalikustada.
      Transport...aga kui tegemist on väiksemate asjadega, siis toovad inimesed need ise kohale- kogemuste põhjal tean. Ja kui tellida korraga mingi suurem kogus kasutatud kaupa, siis tihti on transport ka hinna sees. Äärmisel juhul on võimalik kasutada ka paarikümne euroga veoteenust.
      Ja sellega mind juba ei hirmuta, et kliente on igasuguseid :D Olenju elanud sellise tervisega kogu elu ja töötanud peamiselt vaid klienditeeninduses, nii et siin ongi vastus...

      Kustuta
  4. Tegelikult on kohtadest, kuhu viia oma korralikke yleliigseid asju, mida samas kellelgi teisel vägagi vaja on, suur puudus. Kui nende asjade vastuvotja nad symboolse hinnaga myyki paneb, siis on ju win-win-win situatsioon?? Mis ei sobi ? Julgen sona võtta tegelikult selleparast, et elasin oismael selle jutuksoleva eelmise kirbuka lahedal ja olen seal kainud ikka väga mitmeid kordi. Olen sinna viinud asju ja muuseas ostnud ka. Kain praegugi, kui sinnkanti satun, sest pood on alles. Minu jaoks oli ysna huvitav sellise kontseptsiooniga poe kaivitamist pealt näha, algul olid tyhjad ruumid, mida rohkem info levis, seda rohkem tekkis asju. Siinkohal ma ei saagi tapselt aru, miks peaks mingi algse kauba yldse sisse ostma, aga ma pole ka spets. Ahjaa, kuna blogi autoriga oli mitmeid kordi kokkupuuteid ses poes, siis võin öelda, et väga hea klienditeenindaja. Isiklikult muidugi ei tunne. Ja probleemset klienti ka ei mänginud.

    VastaKustuta
  5. Ütle siis ära, kui suurt summat korraga praegu vaja oleks, et asi reaalsetl käima läheks. Ja mis ajaks? Mõne päeva jooksul?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No natuke matemaatikat siis. Esimene sissemakse 3x249, ehk siis ettemaks+kuuüür+maakler. See on 750.-eurot ümmarguselt.
      Sisustus- riiulid ,stanged, lett... umbes 500 eurot on maksimaalne summa selleks.
      Ja umbes 500-700 eurot ka esialgseks kaubaks ning muudeks võimalikeks väljaminekuteks...
      Ehk siis see summa on minu jaoks kolossaalne- 2000 eurot! Aga kui igaüks näiteks kasvõi paari euroga aitaks...
      Ma ei tea tähtaega hetkel, sest ma rääkisin maakleriga ja sain teada, et hetkel on ruum vaba. Aga ma ju ei saanud midagi lubada... millal ma saaaksin lepingu teha. Ideaalis oleks ehk kõige kindlam see üüriraha 750 nädala ajaga kokku saada...ja siis edasi oleks veel nädal-paar aega koguda.

      Kustuta
    2. kas sa sellelt maaklerilküsisid, kas sinna tuleb veel midagi otsa: tavaliselt tuleb üürisummale automaatselt käibemaks 20% ka otsas. kas komm.maksud on hinna sees või ei? signa? seal on videovalve. kas see on hinnas?
      edasi: poe sisustust sa 500€-ga ei saa tõenäoliselt. odavaim on vast apuneks.ee, aga kindlasti on see summa vähemalt 1000€. sul on vaja ka kassaaparaati, kaardimakse terminali. hinnapüstolit jne
      kõige olulisem: koht, koht, koht!!!. vaade aknast on ilus, aga kuidas klient su sellest keldrist üles leiaks üldse?
      maaklerid räägivad igasuguseid asju. palju paremaid ruumegi on linnas saada, sa ei pea kiirustama. parem vaata edasi ka teisi, leiad tõenäoliselt parema, sellise, kuhu on mugav tänavalt otse sisse astuda, isegi sealsamas põhja-tallinnas on kv.ee lehel neid mitmeid veel..

      ps. ma otsin juba kevadest peale ruume oma ärile (ei ole pood, vaid asutus) ja näen pidevalt, et see, mis on kuulutuses ja see mis tuleb välja enne lepingu sõlmimist erinevad nagu öö ja päev. mõnikord selgub, et algul kallimana näival pakkumisel on tegelikult "kõik hinnas" ja odav hind korrutub kindlasti 2, 3 või enamaga

      ja veelkord: koht!!!!!
      sellest sõltub, kas klient tuleb või ei.

      Kustuta
    3. Ma tean üht kauplusesisustuse hulgiladu- Jadasson Oü. Sealt võib kasutatud kauplusesisustust saada isegi odavamalt ,kui ma siin kirjutasin.
      Kuna ma elan ise kohe sealsamas, siis olen ma hästi kursis rahva liikumisega selles piirkonnas. Ruumi leiavad inimesed väga kergesti üles, skeemi järgi tundub, et see on maja nurgauksestst sisse astudes kohe esimene ruum. Reklaami muidugi peab tellima...
      Olen kursis selle maja kommunaalkuludega ja tean ka seda et signa ja maja üldine videovalve on kommunaalide hinnas. Kommunaalid võivad selle ruumi peal olla umbes 200 eurot kuus. Mis muidugi lisandub igakuisele üürile. Aga nagu ma julgesin prognoosida, siis keskmine päevakäive 50 eurot tähendab ,et 10 päevaga on üüri ja kommunaalide raha koos. Ja loomulikult pean ma arvestama, et ma ise päris 7 päeva ei suudaks tööl olla pikki päevi, kindlasti leian kellegi endasarnases olukorras inimese, kes on tänulik iga lisasendi eest.
      Maakleriga ma kohtunud veel pole, lihtsalt ma tean selle maja keldrikorrusel asuvaid ruume ja ka seda juba varasemast ajast.

      Kustuta
  6. Soovitus selline, et mõtle täpselt järele ja tee konkreetne üleskutse, mis võiks minna sinu teemasse ka perekooli, kuna seal on rohkem rahvast. Palju vaja ja milleks, lühidalt äriplaan.

    Investoreid võiks olla 2-3 tüüpi. I annetajad. II laenajad, garanteerid raha tagasisaamise. III investorid tagad kindla %, näiteks 10%, aga kui äri ebaõnnestub siis jäävad kõigest ilma. Selle viimase võib ka ära jätta, et asi liiga keeruliseks ei läheks.

    Kaupa võiks küsida ka annetusena, mulle need Tartu taaskasutuskeskuse inimesed ei meeldi, kuna sinna viies pannakse kraam kõrge hinnaga müüki ja kui ise ostad ostad kõrge hinnaga sealt kuigi tõid just annetuse. Neil hinda väljas polegi, mis pole ka aus. Olen viinud kalleid ja uusi asju, aga ei taha, et keegi neid kallilt ostma peab, tasuta aga saab anda ära listi kaudu, mis on hirmus tüütu.
    Seega võiksin vabalt Teile saata.

    VastaKustuta
  7. uuri ka seda, milline on minimaalne/maksimaalne rendilepingu pikkus, kuidas toimub nii üürileandja kui üüniku poolt ennetähtaegne lepingu lõpetamine.
    kindlasti ka seda, kes on ruumide tegelik omanik.

    ma kahtlen natuke selles 200€ kommunaalides.

    kui planeeritav tulu on üldse 1000€ kuus ja vähemalt pool sellest on ruumiga seotud, siis sulle ja töötaja(te)le palgaraha peaaegu ei jäägi, sest ära unusta, et sa pead maksma palgafondilt ka sots maksu ning osa tulust säilitama arvel selleks, et saaksid maksta puhkusetasusid ning vajadusel ka haigusrahasid, kui keegi töötajatest haigestub (osa esimesi haiguspäevi maksab ju tööandja)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Puudega inimene ei pea maksma sots.maksu. Ja kui ma võtan tööle ka osalise koormusega puudega inimese, siis ei pea ka tema pealt sots. maksu maksma. Käibemaksukohuslane ka veel mu firma pole ja eks raamatupidamisteenust tuleb ikka kord kuus sisse osta, nii nagu Õismäelgi see asi toimis edukalt. Õismäel oligi vaid kaks probleemi-liiga kallis rent, mille kasuks otsustasid minu äripartner ja tema mees. Ning erinev arusaam kauba väärtusest, ehk siis minu kogemused olid pisut suuremad kauba väljapaneku osas...
      Keegi töötajatest haigestub? No aga me ju kahekesi oleksimegi, palju see haigusfond siis ikka olema peaks.
      1000 eurot kuus? Kust selline summa? Ma kavatsen poodi lahti hoida iga päev, kuna see asub kaubanduskeskuse ja bussipeatuse juures ning ma tean, et inimesi liigub seal kogu aeg. Ok, mis siin salata- elan kohe kõrvalmajas! Ja seetõttu tean ma ka kommunaalide suurust seda tüüpi majades ning ka Õismäel olid kommunaalkulud mitu korda suurema ruumi kohta vaid 300 euro ringis...
      Rendilepingu pikkus on tähtajatu, ehk siis niikaua, kui kõik on korras, niikaua kehtiks. Omanik on minu teada korteriühistu, aga ma pole seda ka veel uurinud...
      Milleks uurida enne, kui pole teada, kas mul üldse ongi mõtet hakata pingutama selle nimel? See ongi kahe otsaga asi järjekordselt- võimalikud annetajad tahaksid rohkem teada, aga ma jälle ei taha lihtsalt ilmaaegu leppida maakleriga kohtumisi kokku, käia ruumi vaatamas ja hakata juba alateadvuses seda kujundama... kui tegelikult ma ei saa seda kunagi endale lubada.

      Kustuta
    2. tööandjale hüvitatakse puudega töötaja sots.maks vaid miinimumpalga eest. sellest edasi on juba tööandja mure.

      tööandja maksab töötajale haigusraha 4.-9.päeva eest, seega peab sul alati olema varuks vähemalt 5 päeva keskmine töötasu iga töötaja kohta. kui kõik haigestuvad, siis tõenäoliselt palkad lisaks asendaja haigestunud töötaja asemele, maksma pead aga mõlemale. võib juhtuda, et uuest aastast see periood veelgi pikeneb, kui seadust muudetakse

      Kustuta
    3. Iga töötaja kohta? Meid ainult kaks ongi ja loomulikult töötame miinimumpalga eest. Ma ei loodagi rohkemat...

      Kustuta
  8. Kas praeguseks on sellel eesmârgil juba annetusi tulnud ka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ma tund aega tagasi vaatasin ,siis polnud...

      Kustuta
  9. Kas keegi on juba annetanud? Vb peaksid tegema konkreetsema üleskutse. Lisama postituse alla summa, konto nr ja palju kogunenud on:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuna firma kontot kasutada ei saa (firmal ju puudub tegevus ja hiljem on neid aruandlusi jube tülikas teha) ja minu isiklikku kontot ka mitte, siis palun usaldage Brigitat! Tema kontonumber on blogis olemas ja ma võin käsi südamel öelda, et tema arvelt see raha kaduma ei lähe! Olen seda juba kogenud, sest eks mõni hea inimene on ikka mõne euro sinna kandnud ka vahest...Ja ma näen sellel kontol toimuvat jooksvalt kogu aeg!

      Kustuta
  10. Puudega töötaja ei ole täielikult sotsmaksust vaba!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui see nüüd on muutunud viimase poole aastaga, siis jah! Igatahes eelmisel aastal oli küll...

      Kustuta
    2. pole kunagi olnud nii, alati on vaid miinimumpalgalt makstava sots.maksu ulatuses.
      mis aga hiljuti muutus: kui enne tuli puudega töötaja sots.maksu jaoks teha avaldus sots.kindlustusametile ja iga kuu, siis nüüd teeb tööandja selle töötukassasle ja vaid ühel korral, tööle võttes.

      Kustuta
  11. Ruum on ju väga väike? Kui seal stanged ja asjad on, siis liikumiseks praktiliselt ruumi polegi? Proovikabiinist rääkimata?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ei olegi nii väike- ma elan ise ju 24 m2 korteris ja kujutaks ette, et siiagi mahuks ära nii mõned stanged kui kaubakorvid või lauad-riiulid. Ja prooviruum oleks ju umbes 2x2 meetrit, selle ikka mahutaks kuskile nurka ära.
      Ma tean seda ruumi. Olen selles ruumis varem käinud, kui seal teine pood (mitte kaltsukas) oli.
      Aga ma arvan, et see siiski vaid unistuseks jääbki...sest hetkel pole mulle peaaegu midagi arvele laekunud. No pole viga, elan üle!

      Kustuta
    2. Sa peaksid konkreetsemalt küsima! Praegu tegid postituse lihtsalt oma mõtetest, et näete "See on minu unistus, aga see ei täitu kunagi". Kommentaarides jah oled maininud, et võite raha kanda, näidanud kalkulatsiooni, aga paljud inimesed võib-olla ei loegi kommentaare. Tee uus postitus, näiteks pealkirjaga "Üleskutse! Aidake täita minu suur unistus, avada oma kaltsukas". Loetle selles postituses ülesse kõik kulud, prognoositavad tulud, oma varasemad kogemused, kuhu raha kanda, kas on võimalik raha ka ühel hetkel võib-olla tagasi saada, miks nad peaks annetama, jne. Ära seal heietama hakka, et elu on raske ja see ainult unistuseks jääbki. Tee postitus mis ongi konkreetselt sellele ühele eesmärgile suunatud ja siis ehk inimesed saavad paremini aru ja ka lähevad ülekannet tegema.

      See kõigest minu arvamus, ehk näed asja teisiti!

      Kustuta
    3. Ma ei ole kunagi konkreetselt abi küsinud! Ma tean, et seda nimetatakse kohe kerjamiseks ja mu enesekindlus pole selle koha pealt nii tugev, et sellest mitte välja teha.
      Aga vbolla ma tõesti ka proovin...

      Kustuta
    4. Lisaksin siia, et sa pead selle üleskutse või postituse kusagil mujal, kui oma blogis tegema, sest sinu blogi ei pruugi paljud jõukamad ja annetada tahtvad inimesed üldse lugedagi. Seda blogi võib-olla loevad enamuselt sinuga sarnases olukorras, väikese sissetulekuga inimesed, kes saavad siit enda tegutsemisele inspiratsiooni. Sellised poe avamiseks vajaminevad summad tunduvad kolossaalsed, eriti, kui sul endal mingit osalussummat pole.

      Kustuta
  12. Täpselt samad mõtted eelmise lugejaga, kuigi minu arust oleks mõttekam teha veebipood, muidu maksad üüri ja veel müüjatele palka, keegi peab koguaeg kohal olema. Kindlasti peaks olema inglise keelne või kui poodi ei viitsi teha siis lihtsalt müük mingis rahvusvahelises müügikeskkonnas. Poe näide, AtticSpider on Etsy, müüvad siin väheväärtuslikku mujale maailma. Huvitav on see, et tänapäeval käib interneti müük nii anonüümselt, pole isegi müüja nime ega meili.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Veebipoodi ma kohe kindlasti ei tee! Esiteks meeldib mulle vahetu suhtlemine klientidega, teiseks ei oska ma inglise keelt. Ja ma ise ka ei osta internetist midagi, olen selles suhtes vanamoeline. Pood peab olema ikka see, kuhu reaalselt sisse astuda ja kaupa valida, mitte vaid pilte näha...

      Kustuta
    2. no aga alustuseks võiksid sa siiski veebis üüki proovida. nt kasvõi kodumaises osta.ee-s. sa oled varemgi siin ju väitnud, et konto sul juba on. sa ei peagi asju ju kerjama, nt uuskasutuskeskustes on tihti sildid ülemal, et mingi 100 või 200-liitrine kotitäis asju 5€. tood koju, sorteerid ära, pesed-triigid, pildistad, paned netti müüki. saad selle 5€-se alinvesteringu tõenäoliselt vähemalt 50-100-kordselt tagasi, sest 100 liitrit on ikka päris suur kotitäis.
      ja sa EI pea kasutama seal osta.ee-s müümiseks oma isiklikku pangakontot, vaid võid seda rahus teha ka oma OÜ alt (teed firma osta.ee konto ja kasutad firma pangakontot). Usu, see 5,10, 15€ algkapitali on siin väga paljud valmis maksma otse Sinu OÜ arvele, et sa saaksid endale veidi kaupa selle veebipoe jaoks. Aga see poe tegemise tuhin, see paneb natuke kahtlema.

      nt mind täiesti üllatab sinu julgus soovida alustada päris poega, kui sa oled korduvalt siin väitnud, et sa ei suuda töötada rohkem, kui mõned tunnid päevas. Minu arusaamist mööda tähendab pood siiski kaubandusettevõtet ja kui sa oled ta juba avanud, siis peab ta ka iga päev lahti olema, mitte nii nagu üks kesklinnas asuv kingsepatöökoda, mis on avatud vaid neil päeva tundidel, kui seda pidav papi enam pohmellis pole ja on veel kaine. ehk siis 1-3h keset tööpäeva.

      Kustuta
    3. Osta.ee-s on kauba üleküllus minu arust. Olen katsetanud vahel müüa asju sealsetel oksjonitel- pole ühtegi pakkumist tehtud. Samas kirbukal on sama asi esimene, mis ära ostetakse...
      Ei, mulle ei meeldi see pildistamine, piltide netti laadimine ja siis kuskile lehele üles panemine! Mina tahn suhelda ostjaga näost-näkku (mis võib minu puhul olla üllatav, aga tegelikult ma isegi üliharva mõtlen sellele suheldes klientitega).
      Julgus alustada oma poega? Esiteks tuletan meelde, et mingil määral mul on see oma pood juba olnud- enamuse ajast Õismäel tegutsesin mina, paberimajandus on niikuinii raamatupidaja teema- ja ma olen olnud tööl 10-19. Mul on üks hämmastav omadus- meeldivat tegevust võin ma teha väsimatult poole kauem, kui ebameeldivat ja sundkorras asja. Ja kuna see pood oleks just see, mida ma teha tahan- ja olen selles 101% veendunud- siis see annab mulle energiat tohutult juurde. Loomulikult pean ma leidma kellegi, kes mind paar-kolm päeva nädalas asendaks, aga kindlasti on selliseid inimesi, kelle jaoks 10-15 eurot päevas väga suureks abiks on, teisigi.
      Mis puutub uuskasutuskeskuste hulgipakkumistesse, siis olen selle peale mõelnud, kuid siiani on asjad jäänud transpordi taha toppama. Ei saa ju 100 liitrist kotti ühest linna otsast teise jalgsi või bussiga vedada :D Aga kui tekib võimalus kasutada transporti just sellel ajal, kui seal sooduspakkumised on, siis seda ma kohe kindlasti ka teen.

      Kustuta
  13. Kui pood käima läheb, siis võiksin annetada natukene kaupa müügiks.

    VastaKustuta
  14. Mina tahaks sulle öelda seda, et pane aga julgelt edasi. Kui see on sinu unistus siis ära kuula neid kes toovad põhjuseid, miks see äri ei võiks sul käima minna või neid kes halvustavad kuidagi sinu häiret. Kui ikka ise pole sellises tervislikus seisukorras olnud, siis ei saa ka mingeid järeldusi ja märkusi tegema hakata. Inimesed on erinevad ja igasugused häired mõjuvad ka neile erinevalt. Siinkohal peab paika see hea ütlus, et las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi. Olen su blogi lugenud algusest peale ja hoian sulle igati pöidlaid. Ole nüüd see tugev ja võimas karavan, kes lähebki hoolimata kõigest edasi ja otse oma unistuse suunas ja loodetavasti on sinu 20. või 30. postitus sellest kuidas sinu unistus on teoks saanud ja pood on huvilistele avatud.
    Minul on küll sinusse usku ja tundub, et see poekese avamine on sulle tõesti väga südamelähedane ja adud sellega seonduvaid asju ja mina ei näe küll põhjust miks see ei võiks sul õnnestuda. :)

    PS: Meil toimus just kodus suur koristus ja kõrvale sai pandud kõiksugu korralikku kraami, mis lihtsalt ajaga on seisma jäänud. Hea meelega tooks need asjad sulle, aga praegu sul ei ole neid ilmselt kuskile panna..

    VastaKustuta
  15. Selleks, et saada müügist iga päev 50 eurot puhastulu, on vaja, et inimesed tooksid sulle poodi iga päev 50 euro eest kaupa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas nii? Ma ju tellin ka ise hulgimüügist kaupa, vähemalt esialgu. Ja kui ma panen keskmiselt asja hinnaks 2 eurot, siis tähendab ju see ,et ma pean müüma 50 euro saamiseks vaid 25 asja. Ja loomulikult pole kõik asjad 2 eurot, on ka nt 5 euroseid. Aga hindu üle mõistuse kõrgeks ajada ma ei kavatse!

      Kustuta
  16. Kus seal hulgimüügist tellitavat pesta ja kuivatada saab? Need ju haisevad rämedalt ja keldris on õhutamise võimalused ka kehvad. Mida müümata jääva kaubaga peale hakkad? Kui ruum koguneb täis asju, mida keegi ei taha, on ikka suur probleem. Kõik ei sobi tavalise prügi hulkagi. Ega Paavli tänava kaltsukad väga kaugele ju jäägi..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuna elan kõrvalmajas, siis kodus saan pesta -kuivatada. Kui ma juba Õismäeltki tassisin asju koju pesusse, siis mis probleem see mul siin olla saaks.
      Ja prügi koht on prügikastis loomulikult!

      Kustuta