teisipäev, 18. oktoober 2016

Seekord ma palun tõesti- aidake mul avada oma pood!

Kõigepealt tänan neid inimesi, kes juba mu eelmisele postitusele reageerisid oma toetavate kommentaaride ja täiendavate küsimustega ja eriti veel neid, kes ei pidanud paljuks usaldada Brigitat, kandes tema kontole minu unistuse täitmise tarbeks raha!  Tänase postituse lõppu lisan ma veel ühe arvenumbri, millele saate soovi korral mulle raha oma poe avamiseks, kanda. Võtsin ühendust minu ettevõttele kunagi raamatupidamisteenust pakkunud inimesega ja uurisin, mis on vaja teha selleks, et taas firma pangakontole ligi pääseda. Olin selle ju deaktiveerinud veebruaris... siis kui olin otsustanud om äritegevuse määramata ajaks peatada. Määramata ajaks, ehk siis sobivate ruumide ja algkapitali leidmiseni...

Nüüd siis on seis selline, et leidsin küll ruumid, kuid algkapitali pole. On olemas äriplaan (kunagi juba tegutsenud firmal seda ei olnudki ametlikult vaja muuta), on olemas kindel ja täiesti reaalne nägemus, missugused kulud-tulud ja kohustused mind ees ootavad. Tean, kuskohast saada kaupluse sisustust, tean juba umbkaudu mida ja kuipalju mul vaja on- umbkaudu, sest olin nii "andekas" ja unustasin ruumi vaatamas käies seda mõõdulindiga üle mõõta. Tean, kust saada esialgset kaupa ja mis hinnaga...

Eelmise, või noh õigemini siis üleeelmise (sest vahepeal ma kirjutasin ka paar rida ju) postituse kommentaarides ma kül vastasin suuremale osale mulle esitatud küsimustest, kuid ausalt -päris tülikas on neid sealt ükshaaval üles leida. Püüan need küsimused -vastused kuidagi selles postituses kokku tuua. Kindlasti jääb midagi veel õhku rippuma, aga siis saab neid küsida kas samuti kommentaarides või otse mu meilile kirjutades.

Miks ma arvan, et minu kaltsukas (tegelikult mulle see sõna väga ei meeldi, aga kuna tegemist on üldlevinud väljendiga sedasorti poodide kohta ja seetõttu ma võtan seda enamasti juba küllalt neutraalselt!) hakatakse käima?
Esiteks -asukoht. Tegemist on suure elamurajooni ainukese seda tüüpi poega. On küll kuskil mõnisada meeter kaugemal üks teisel korrusel asuv heategevus?pood, aga hinna ja kvaliteedi suhe on seal natuke nihkes ning teisele korrusele ei viitsiks paljud inimesed üldse minnagi.
Teiseks- hinnad. Ma tean ,mis hinnaga ma ise neid asju ostaksin ja oma majanduslikust olukorrast tulenevalt vist suuremat "koid" olemas polegi. Minu puhul on oht pigem see, et hindan asju odavamalt kui nad väärt on. Aga samas- see polegi ehk eriline viga- soodsamaid asju ostavad inimesed rohkem ja tulevad kindlasti teinekordki tagasi. Eriti, kui need asjad on hoolikalt üle kontrollitud ja nt vahetust vajava lukuga jopesid ja plekilisi lasteriideid minu poes müügis olema ei hakka.

Milline oleks minu käibeprognoos ja miks ma usun et see selline oleks?
Oman piisavalt kogemusi seda tüüpi poodides ja olen arvestanud, et selles asukohas on täiesti reaalne saada minimaalselt päevakäive 50 eurot. See teeks siis ju 1500 eurot kuus, sest pood hakkaks lahti olema (esialgu prooiks muidugi) 7 päeva nädalas. Kui arvestada, et maksudega koos oleks mul renditasu 350-400 eurot kuus ja iga kuu mul poleks kindlasti vaja ka kaupa tellida- seda enam, et hakkaksin asju vastu võtma ka inimestelt annetustena- siis peaks 900 eurot iga kuu kätte jääma. Appikene, 900 eurot! Mul hakkavad käed värisema juba seda numbrit kirjutades :D Sellest summast maksta umbes poole miinimumpalga suurune summa teisele müüjale- kindlasti ma otsin selleks kellegi endasarnases olukorras inimese, kes suudab rõõmu tunda iga euro üle- jääb ikka 750 eurot üle. No mingi aeg tulevad tulumaksud ,käibemaksud jms, hetkel Kauba Ringlus OÜ käibemaksukohuslane veel pole... Orienteeruvalt ehk 100 eurot läheks sinna, raamatupidajaga saab kokkuleppida teenuse hinnas- kuna tegemist on väikeettevõttega, kus paberimajandus on põhiliselt vaid kord kuus aruandlus- siis see ei tohiks kuidagi üle 100 euro olla, pigem ma mäletan, et isegi poole? väiksem oli see summa Õismäel. Ja ülejäänud summa oleks kasum, millest muidugi saaksin ma ka ise 0,5- 0,75 koha miinimumpalga. Muidugi, rikkaks selle ettevõtmisega ei saaks, mingeid tohutuid kasumeid selle poega ma ka teenima ei hakkaks, aga peamine- ma saaksin ISE hakkama, ilma sots.toetusteta, ilma annetusteta ja muidugi eelkõige- ma saaksin teha seda, mida TAHAN !
Ja see oli ainult ,ütleme kõige üldisem arvutus võttes aluseks minimaalse käibe...

Ja nüüd tuleb siis tegelikult minu jaoks postituse kõige raskem osa- jutt reaalselt vajaminevatest summadest poe alustamisel! Kellele see tundub kerjamisena, palun arvake seda omaette, mitte ärge tehke teemasid Perekooli või kommenteerige siin ( üldiselt peaksid tuntumad sapipritsijad juba teadma, et nende kommentaaare ma niikuinii läbi ei lase!)! Aga ma tean, et on ka väga palju häid inimesi... ja alljärgnev tekst ongi suunatud eelkõige neile!
Poe avamisel tuleb sissemakse teha hiljemalt 1. novembriks! Ja see summa on suurusjärgus 3x kuuüür, ehk siis 750 eurot (okei, 3 eurot vähem :D) Rendihinnale ei lisandu käibemaksu, ainult kommunaalid, mis selle pinna juures on umbes 100 eurot kuus.
Loomulikult peaksin ma alustama koheselt tegevust- hakkama tegema natuke remonti- enne oli selles ruumis sushibaar ja nende sisekujunduses on minu jaoks täiesti vastuvõtmatu element- mustaks värvitud seinad! Remonditarbed muidugi väga palju ei maksaks, tööjõu, ma usun, et leian oma väheste tuttavate hulgast ka... Reklaami on kindlasti kohe algul vaja. Olen arvestanud selle hinnaks 300 eurot...
Kauba saaksin ma erinevatest kohtadest erinevate hindadega, pean mingi valiku langetama. Aga maksimaalselt läheks see maksma 500 eurot.
Ja sisustus- kõige kallimaks läheks kindlasti stanged ja lett. Tean aga kohta, kust ma need saaksin- Jadasson OÜ, kus ma olen ka ise töötanud ja tean nende hinnakirju ,kaubavalikut jms. Sealt saaksin ka kassaaparaadi, riidepuud jms. Ka on tihtipeale kuulutusteportaalides müüa või koguni ära anda poesisustust... igal juhul üle 500 euro ma sellele kulutada ei plaani.

Sain kokku esialgseks summaks poe avamiseks ja käivitamiseks 2050 eurot. No võib ju lisada veel paarsada eurot ettenägematuteks kulutusteks... ehk siis 2250 eurot peaks olema igati ammendav summa. Teate, kui ebamugav on seda kirjutada, teate mitu korda ma olen neid ridu kirjutanud-kustutanud-ja jälle kirjutanud... Mul pole seda raha kuskilt võtta, ma pean lootma ainult Teie abile!

Luban ka seda, et kui mingil põhjusel- ruum antakse nt rendile kellelegi teisele, kes kohe maksab, ei saa vajaminevat summat kokku, selguvad mingid puudused ruumi või asjaajamise suhtes, et saadan soovijatele kõik annetatud rahad tagasi! Soovid siis esitada mulle meiliaadressile hiireke41@mail.ee

Ja nüüd ma siis lisan siia Kauba Ringlus OÜ pangaarve numbri.
Swedbank  EE882200221061961873
Selgitus: ANNETUS äritegevuse alustamiseks või lihtsalt ANNETUS

Soovitav oleks ülekanne teha eraisiku kontolt, muidu läheks ka tulumaks maha! Ja ülekande viimane kuupäeva võiks olla 31. oktoober, sest 1. novembril pean ma oma otsusest teada andma- kas ma saan alustada äritegevust või alustab selles ruumis tegevust keegi teine...

Tänan kõiki juba ette!






31 kommentaari:

  1. Nagu ma juba varem olen maininud, siis sellest on vähe abi, kui sa selle üleskutse ainult oma blogipostituses teed, sest seda ei pruugi lugeda eriti palju erinevaid lugejaid, vaid samad lugejad võivad su blogilingile klikkida päevas kümneid, või isegi sadu kordi, et näha, kas oled taas uusi postitusi teinud. Ja ehk on nned vähesed sinu blogi lugejad juba sulle oma annetused, oma võimaluste piires, teinud. Nii, et kui tõesti tahad, et see tekst jõuaks laiemate massideni, siis pead oma üleskutse kusagil mujal ka veel avaldama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kus? Facebookis ma jagasin seda juba ja palusin, et seda edasi jagatakse. Aga üldiselt on mul sõbralistis vähe selliseid, kes jagaksid...

      Kustuta
    2. Kas sa blogijate gruppides oled liige?
      https://www.facebook.com/groups/532620210166898/?fref=ts
      https://www.facebook.com/groups/298040806878592/?fref=ts
      Saadad alati oma blogipostitused nendesse gruppidesse ka.
      või siis näiteks, kui sull tuttav ajakirjanik juhtub olema, siis palud, et tema kirjutaks sinu soovist "kaltsukas" avada ja see siis ilmub mõnes ajalehes või ajakirjas. Kui üleskutse ei levi, siis on ju aitajaid ka vähe.

      Kustuta
    3. Neist gruppidest ma ei teadnudki midagi!
      Aga ajakirjanikkudest tuttavaid mul loomulikult pole...

      Kustuta
    4. Ek pöördud Malluka poole. Ta on kõige populaarsem blogija ja korra ta on juba su blogi jaganud. Mina näiteks tema kaudu su leidsingi.

      Palju sulle praegu annetatud on?

      Edu!

      Kustuta
    5. Mallukas on mu sõbralistis ja nägi mu postitust kindlasti. Aga pole jaganud veel... ehk ma tõesti jagan seda tema fb seinal ka.
      Eileõhtuse seisuga oli mulle annetatud 120 eurot...täna pole veel vaadanud.

      Kustuta
    6. Miks sa arvad, et mallukas nägi su postitust kindlasti? Kas sa siis ei tea, et fb-s on võimalik oma sõprade postituste jälgimine maha võtta, olgugi, et inimene võib olla su sõbralistis. Ma arvan, et mallukal on praegu olulisematki teha(väike laps ju), kui igasuguseid oma sõbralisti inimeste postitusi jälgida.

      Kustuta
  2. Andsin Perekoolis ka teada. Edu Sulle, Raili!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Eks seal perekoolis tuleb niikuinii igasugust teksti... aga noh, meil on mõttevabadus ja jäägu neile nende arvamus!

      Kustuta
    2. kas sa seletaksid, palun, lahti, kuidas said oma eelarvesse reklaamikuludeks 300€?
      tundub kahtlaselt suur summa alustava pisiettevõtte jaoks. Kas kavatsed tõesti oma poe logoga patakaid jagama hakata?

      Kustuta
    3. See on praegu üsna varuga pakutud summa, sest hetkeseisuga pole reklaamifirmad veel mulle vastanud, palju läheks aknale kiri ja ukse juurde nö "harkjalg" maksma. Ja kindlasti on plaanis reklaam panna ka Linnalehte vms loetavasse väljaandesse, kus mõistlikud hinnad on.

      Kustuta
    4. apuneksis on need harkjalad kodulehel 55€ aga elu on näidanud, et poes kohapeal on kõik asjad odavamad kui veebilehel
      http://www.apuneks.ee/index.php/3/71/1511/2041

      linnalehe väikseimad reklaamid umbes 100+Km, aga kui mõne reklaamifirma appi võtad, võid kohe hindadele 3 nulli juurde panna.

      Kustuta
    5. Väljendasin natuke valesti. Reklaamkleebiste jms firmadele tegin hinnapäringuid...

      Kustuta
  3. Tõesti, katsu neid Perekooli õelutsejaid absoluutselt ignoreerida. Seal on üks või paar (sest postitusi saab ju teha śama inimene eri kontode all eri seadmetest) raske vaimse häirega inimest, kes näitavad üles ehedat kurjust - teisiti ei oska ma seda nimetada.

    Aga üks PR ehk avalike suhete alane soovitus sulle, kui tohib. See emaili-aadress, mida praegu kasutad, ei ole esinduslik. Kui sa tahad ajada usaldusel põhinevat ning ausat ja avalikku äri, siis on väga tähtis, et sinu email oleks kujul eesnimi.perenimi@ ... (mis iganes siis). See on korrektse asjaajamise üks aluseid. Tee omale konto gmaili või mis muidugi veel parem, aktiveeri oma id-kaardiga seotud email "eesnimi.perenimi@eesti.ee" - see annab sinuga suhtlejatele täie kindlustunde, et sa ei varja oma isikut. Igaüks ei ole ju sinu eluga niimoodi kursis nagu osa (heatahtlikke) perekoolikaid või blogilugejaid. Sellele aadressile suuna siis kogu oma ärisse puutuv kirjavahetus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äri jaoks teen ma loomulikult firmale ka meiliaadressi. Tegelikult oli mul üks ametlikum aadress varem hot.ee-s olemas ka, aga peale seda, kui hot.ee muutus online. ee-ks, ei meeldi mulle seda enam kasutada.

      Kustuta
  4. Miks sa ei hakka tegutsema MTÜna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ümbervormistamine oleks lisakulutus. Ja teiseks selgus juba eemisel aastal fimat luues, et MTÜ poleks sugugi soodsam ega kasulikum teha, kui OÜ

      Kustuta
  5. Ära perekooli peale väga kuri ka ole, mina sattusin siia just sealtkaudu (sõimamise teemast).
    Tore on lugeda, et Sul on ka äriplaan olemas. Kas enne annetuse tegemist on võimalik seda ka lugeda?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äriplaan oli koostatatud eelmise poe tarbeks. Nii et see pole tegelikult antud hetkel üldse oluline. Küll aga märkisin ma siin postituses ära kõige tähtsamad muudatused äriplaanis- kasumit ja kulusid antud piirkonna eripärasid arvestades. Prognoosid pole minu tugevaim külg, kui ma suudaksin mõne aastagi samal tasemel vastu pidada ilma maksuvõlgadeta, siis see oleks minu jaoks juba väga suur asi. Nii et ma ei usu, et äriplaani lugemine sind kuidagi aitaks või mõjutaks :)
      Mis nüüd perekooli peale kuri olla, kuri saab seal olla ainult teatud "kägude" peale, kes mitte millestki aru saada ei taha ja raiuvad oma "tõde" ka teistele peale!

      Kustuta
    2. See, et ütled, et prognoosid ei ole Su tugevaim külg, teeb natuke murelikuks. Just oskus võimalikke probleeme ja ka lahendusi ette näha ning oma tööd nii korraldada, et võlgu ei tekiks, on oma poe asutamiseks ja tööshoidmiseks väga oluline. Vastasel korral ei ole ju poe avamiseks tehtud suurest tööst ega annetustest pikemas perspektiivis kasu. Kas Sul oleks oma praeguseid plaane võimalik kellegagi arutada, kes prognooside alal tugevam on, et ootamatuste võimalus väiksem oleks?

      Kustuta
    3. Seda muidugi, et tean mis järjekorras mida maksta ja kuidas toime tulla raskustega jne. Aga nagu äriplaanis peab märkima prognoosi 5 aasta pärast vms- ma pole selgeltnägija!

      Kustuta
  6. Soovin Sulle edu ja kordaminekut!! Üks püsiklient on sul juba olemas minu näol!!!

    VastaKustuta
  7. Soovin edu ja jõudu ja loodan, et unistus täitub!
    Väike summa ka teele saadetud.

    VastaKustuta
  8. Mitu tundi päevas su kaplus saab lahti olema et annetajad saaks peale tööd sinn oma kaupa viia?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et lahtiolekuajad oleks 11-19 või kui sealasuvatel teistel ettevõtetel on selle vastu midagi, siis 10-18

      Kustuta
  9. Soovin sulle samuti jõudu ja jaksu, väga super idee ja loodan siiralt, et su unistus täitub peagi! Hoian su tegemistel silma peal!:)

    VastaKustuta
  10. Soovin samuti jõudu ja väikese annetuse püüan kuu lõpus palgapäeval teele panna!

    VastaKustuta
  11. Bir işletme kredisi mi arıyorsunuz? kişisel kredi, konut kredisi, araç kredisi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız krediler, risk sermayesi vb. Veya herhangi bir nedenden dolayı bir banka veya finans kurumu tarafından bir krediniz reddedildi mi? Özel borç vermekteyiz, işletmelere ve kişilere% 2 faiz oranının düşük ve hesaplı faiz oranlarında borç vermekteyiz. İlgileniyorsanız Bizimle bugün (fredrickpetersonloan@gmail.com) bize ulaşın ve bugün kredinizi alın
    Saygılarımızla,
    Fredrick Peterson yatırım ekibi

    VastaKustuta