neljapäev, 22. detsember 2016

Kaduma läinud jõulutunne- kuidas seda leida?

Raadiost kõlavad jõululaulud, enamus majade ja korterite aknad on vilkuvate tuledega kaunistatud, kauplustes tervitavad sisenejaid esimese asjana karrad-kuulid-kuused-küünlad ning laudlinad ja -nõud ,mida ainult kord aastas kasutatakse. Telekas on "Visa hing" ja Üksinda Kodus", lisaks veel kõikvõimalikud rahakogumise saated. Jõulud on juba paari päeva pärast...

Kuid minul on jõulutunne iga aastaga järjest rohkem ära kaduma hakanud. Olid ajad ,mil ma juba detsembri keskpaigas hakkasin õhinaga vaatama poes jõulukaarte, sädelevaid vanikuid; hakkasin mõtlema ,mida ja kellele kinkida. Jah, ma teen seda kõike veel nüüdki, aga kuidagi kiretult, ükskõikselt-lihtsalt, et nii on kombeks. Ja loodan sealsamas imele, et ma suudaksin hakata sellest kõigest taas siirast rõõmu tundma, nagu kunagi aastate või isegi aastakümnete eest...

Mis selle tundetuse põhjus on, ma ei tea. Sel aastal on mul ometi ju peaaegu kõik olemas, mida vaja- mul on kodu, mul on inimene,kes minust hoolib, mul on sõbrad ja ees ootab traditsiooniline jõuluõhtu nende keskel Haapsalus... Esimesed jõulukingid sain ma juba Võrust kätte- sealhulgas oli nii raha, juuksesirgendussprei, loteriipilet (mis võitis 10 eurot!)-ühesõnaga need kingid olid just see, mida ma kõige rohkem vajasin! Jõululaadal Võrus läks kenasti- ehk siis täitsa keskmine müük pea 20 euro eest umbes kolme tunniga... Põhjusi rahuloluks, ehk isegi õnnelik olemiseks peaks ju rohkem kui küll olema... Selle asemel olen mina aga väsinud, tegutsen nagu mingi autopiloodi peal.

Aga võib-olla on just see paar kuud kestnud jõulutriangel mind ära väsitanud, et nüüd pühade saabudes on mul sellest kõigest juba täielikult kopp ees?! Või on see ikka ja jälle tuttav sügismasendus, mis nende pimedata ja hallide ilmadega järjekordselt tekkinud on?  No, olgu, pean vastu!

Soovin oma lugejatele ilusat jõuluaega, jõulutunnet südamesse ja rahu inimestevahelistes suhetes! Ka mina tegin rahu inimesega, keda ma ülekohtuselt kõikide anonüümsete nõmekommentaaride autoriks pidasin, kuid kes, vähemalt viimasel ajal neid ei kirjutanud. Tundub et mul on keegi aktiivne vihavaenlane, kellest ma ise midagi ei teagi, aga las see jääda siis tema südametunnistusele ja kui ta ise kord karma kättemaksu tõttu abivajaja seisus on, ehk siis ta saab ka aru, mida ta on teinud.

Veelkord -ilusaid jõulupühi ja ma püüan veel kindlasti enne enda jaoks aasta tähtsamat püha- aastavahetust- blogisse jõuda!

8 kommentaari:

  1. Ahaa, tuli ikka uus postitus. Kommentaare sa läbi ei lase, ise ei kirjuta... nats veider mulje jäi.

    Häid pühi! (Selle kommentaari lased avalikuks või pead ikka vimma, kuna julgen soovitada sul veidi keerukamaid ehteid teha?)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Häid pühi ja vähem sapisust ning rohkem erinevate inimeste mõistmist sullegi!

      Kustuta
    2. Ausõna! Jätke Raili rahule juba ükskord. Pole mõtet soovitada keerukamaid ehteid teha, mida ta vb. ei oskagi. Üldse! Hea on soovitada, et tee seda või teist, aga kõik inimesed ei saagi kõike osata. Mina ka näiteks ei oska ja kui asi mind ei huvita, siis ei hakka üldse katsetama ka. Elage oma elu ja laske teistel sedasama teha!
      Kauneid jõule!

      Kustuta
    3. Proua Elve - mis küll SOOVITAMISES võiks halba olla? Räägi mulle ka! Või Raili - kuidas SOOVITUS seostub sapilisusega?

      Ma olen kohe täitsa nõutu :o

      Raili ei lasknud läbi mitmeid minu kommentaare, kus üritasin nõu anda, kuidas ta võiks rihkem teebuda, aga tunnustan muidugi, ükski mu komm ei sisaldanud kiidusõnu ja "tubli, tubli!" ovatsioone, seega neid ju ei avaldata.
      Arvasin naiivselt, et inimene võiks katsetada midagi keerukamat teha, et seeläbi rohkem teenida, kuid nagu näha, nimetatakse seda nüüd hoopus sapiks. Ja teine tädi tõttab toetama, õiendades "näo täis" ning lõppu soovib kauneid jõule?! Nagu misasja?
      Eks ma pean siis aru saama, et nö. iga raha ei kõlba, st. anna ikka kala, mitte õng.

      Kustuta
    4. Vastan ise. Ma olen kirjutanud eelnevates postitustes korduvalt, miks mulle üks või teine käsitööliik ei sobi. Jah, põhjus on see, et ei meeldi ning ma ei saa teha mitte meeldivat asja. Ka keerukamad ehted ei tule mul välja.
      Aga sinusugustele teadmiseks- ma üritan alustada beebitekkide heegeldamise ja võibolla ka piltide tikkimisega (kui viimastele võiks turgu olla...)

      Kustuta
  2. Sõbrannad leidsid teineteist pühal jõuluööl. Raili võiks minna ka kirikusse sest ega sealt saadud abi mööda külgi maha e jookse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See läheb juba lapsikult nõmedaks :D Ela parem oma elu, paistad ehk targem välja!

      Kustuta