kolmapäev, 7. detsember 2016

Lõpuks ometi üks müügipäev!

Peaks vist natuke vabandama oma lugejate ees, et pole jälle tükk aega endast ja oma elust teada andnud! Aga no ei juhtunud ka midagi erilist ju- rutiin päevast päeva, mis viimased paar päeva olid mingil määral sisustatud ka ehete valmistamisega. Niipalju, kui valget aega oli... sest lambivalgel ei ole ikka see nägemine mis päevavalguses.

Nagu mul ehteid oleks veel vähe valmis olnud, eks :) Aga millegipärast on mul alati kombeks enne kuskile müüma minemist ikka ja jälle midagi juurde teha. Seekord panin rõhku laste käevõrudele- päkapikkude aeg ju ning pisikesed tüdrukud võiks sussi seest ka muud peale maiustuste leida .Aga tegelikult kujunes olukord selliseks, et lastega käijaid oli suht vähe ja ka neid "päkapikke" oli oodatust vähem. Nii et seekord olid  minevamaks kaubaks kõrvarõngad ja veel paar asja suvel saadetud disaineripakist
http://tuhastt6usta.blogspot.com.ee/2016/08/ullatuspakk-ehtedisainerilt-ehk-hakkan.html

Ühesõnaga eile oli Puuetega Inimeste Kojas jõuluturg, mida ma olin juba mingi kuu aega oodanud. Ehk siis hetkest, mil ma ühe toreda blogilugeja kaudu saabuvast üritusest teada sain. Aitäh, Sulle! Nagu pikkade ootustega ikka- ja kuu on minu jaoks väga pikk aeg-jõudsin ma juba sada korda masendusse langeda ja arvata, et ah, niikuinii läheb metsa ja samapalju kordi suutsin ma ka jälle loota, et ehk läheb kõik kenasti. Võibolla oli minu vahepealse suure masenduse varjatud põhjus ka selles pabistamisese, ei tea? Nagu ma ei tea ka seda, kas see masendus on nüüd jälle pikemalt kadunud või on lihtsalt paar helgemat päeva.

29 eurot ei ole enamusele inimestele kindlasti jalustrabav summa, aga minu jaoks on seda palju. Kui võtta sealt maha osalustasu, mis oli seal ülimalt normaalne- 5 eurot-, siis 24 eurone poole päeva teenistus arvestades seda, kui vähe mul on viimasel ajal rahateenimiseks võimalusi, on lihtsalt super!  Seda enam, et mul on vaja sel kuul taas ravimid välja osta ja et tahaks aastavahetusel ...no ütleme ausalt, ka väikse sefiiritordi osta :D Oi, ma kujutan juba ette neid kommentaare ,mis nüüd tulema hakkavad, aga ma olen arvamusel- kui juba blog pidada, siis teha seda siiralt ja ausalt ilma vassimise ja salgamiseta. Jah, olen liiga avameelne vahest, aga selge on see, et igal inimesel on õigus oma arvamusele ja kindlasti on ka neid, kes mõistavad, et üks 5 eurone tort  paar korda aastas võib kellelegi niipalju tähendada...

Laupäevaks on mul broneeritud koht Tellisikivi Kirbuturule. Seekord ma lähen üksi, sest mul on kogunenud päris palju kaupa, mida on head inimesed mulle müümiseks andnud ja mida olen kokku kogunud siit-sealt sooduskampaaniatelt ning muidugi ka endal on jälle mõned riided millest tüdinenud olen. Ja ikka ja jälle ma tegelikult kirun seda Telliskivi kirbuturgu- 12 eurot osalustasu on minu jaoks liiga palju, eriti arvestades seda, et saan ju kaasa võtta vaid keskmise kohvritäie asju, kuna mul puudub transpordivõimalus peale bussi... Peaks vist ikka veel kord korraldajatega rääkima, kuigi nad pole eriti vastutulelikud varem olnud selle teemaga...

Nii et hetkel mul on natuke parem enesetunne, see võiks nüüd püsida ka vähemalt mõnda aega!

Olin eile ka uudistes, tv3 Seitsmesed Uudised kajastasid eilset üritust. Link loodetavasti töötab...
http://uudised.tv3.ee/eesti/uudis/2016/12/06/tallinna-puuetega-inimeste-kojas-toimunud-jouluturult-sai-jouluvana-kingikotti-soetada-erilisi-asju/

Ja paar pilti ka minust ja minu müügiletist.
Ettevalmistused .
Selline siis oli minu müügikoht.




19 kommentaari:

  1. Kas pealinnas ei ole näiteks Vaimse Tervise Keskust, kus on ka toetatud töö võimalus? Mina töötan Tartu Vaimse Tervise Keskuses jah küll käsunduslepinguga ja tunnitasu on küll ka ainult 1.29, aga ma teen igal tööpäeval ainult viis tundi tööd ja saan tasu kuni sada eurot. Eelmise kuu eest sain kätte näiteks 77 eurot. Ma arvan, et see on ikka ka raha ja mingigi lisa, sest parem on ju see, kui mitte midagi. Ka töötukassa pakub selliseid võimalusi, makstes 4 eurot päeva eest ja need ei pea jälle pikad tööpäevad olema. Lisaks maksab kilomeetrite pealt ka transpordikulu ja selleks ei pea ka sõidupileteid korjama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toetatud töö ei tooks mulle lisasissetulekut. Sest ma saan samapalju toimetulekutoetust kui toetatud tööd tehes. Ja mõlemaid rahasid ma ei saaks- toimetulekutoetus kaoks kohe ära.
      Töötukassa võimalused on piiratud (juba ammu välja uuritud, et neist mulle küll midagi pole kasu). Tallinna töötukassa pole mulle veel soovitanud osalise tööpäevaga kohti...

      Kustuta
    2. Tead, sul on veel üks oskus, mida tänapäeval väga-väga paljudel ei ole või on täiesti kasin. Sa oskad kirjutada! Sinu õigekiri on üle keskmise, laused on sujuvad ja jutt üsna sorav. Tegelikult saaks selle oskuse kenasti raha teenimisel ära kasutada. Tänapäeval on ju tarvis internet täis kirjutada - ettevõtted on valmis maksma blogipostituste kirjutamise eest jne jne. Võimalusi on tegelikult palju, tuleb vaid silmad lahti hoida! Ja mis kõige parem, minema ei pea enamasti kuskile. Mina olen kodus töötanud juba aastaid, töövahendiks vaid arvuti ja sõnaosavus. :) Oled sa sellise võimaluse peale mõelnud?

      Kustuta
    3. Sellist tööd ma otsin küll, aga pole kuulnud selliseid pakkumisi. On otsitud küll veebilehtede kujunadjaid, kuid arvutioskus mul vaid lugemise-kirjutamise ja pltide lisamisega piirdubki.
      Ja mida sa ikka hoiad silmi lahti, kui neid pakkumisi ei kuulutata avalikult ja tuttavaid ka selliseid pole, kes sedasorti infole ligi pääseksid.
      Aga kui midagi sellist pakkuda on, kus tõesti piisab vaid heast väljendusoskusest ja õigekirjast, siis loomulikult ma olen huvitatud!

      Kustuta
    4. Kõik ei tulegi pakkumiste kaudu. Mina olen parimad asjad leidnud ise küsides, ise pakkudes, ise pöördudes, ise end täiendades ja õppides. Sul on kirjutamine loomulikul viisil käpas, sul on potentsiaal ja kõik võimalused tegelikult olemas! Guugelda, nuputa ja tegutse. :)

      Kustuta
    5. Ei, kahjuks mina ei ole see inimene, kes "ukselt uksele" käiks. Selleks ma natuke siiski põen oma välimuse vigu...

      Kustuta
  2. Millised Sul tööotsimiskuulutused on, mis kohtades, kuidas seal sõnastatud on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei ole inimene, kes ise eriti kuulutusi paneb. Olen pannud mõned, kuid vastuseid saanud üliharva ja seetõttu ma eelistan ise pakkumisi otsida ning cv saata või helistada. CV on mul korralik, seda olen lasknud erinevatel spetsialistidel üle vaadata ja arvestades minu väljendusoskust, on kõik sellega väga rahule jäänud.

      Kustuta
  3. Üks võimalus oleks äkki panna ülikoolide infotahvlitele kuulutused oma telefoninumbriga? Lõputööde keeletoimetajaid ikka otsitakse (ja, kui aus olla, siis vajavad need tööd tõepoolest toimetamist ... ma praegu vaevlen siin ühega, mis on pehmelt öeldes jube ...).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen kunagi katsetanud, keegi ei võtnud ühendust. Ja üldiselt,kui mul on negatiivsed kogemused, ehk olen tühja vaeva näinud, siis see võtab mul ikka täielikult motivatsiooni ära. Ma olen selline, kes ise enda oskusi pakkuda ei oska.

      Kustuta
  4. Sattusin peale seitsmestele uudistele ja nägin, et Sa olid jälle televiisoris. Oleksid võinud seal end veel natuke rohkem reklaamida ja öelda, et otsid sellist tööd, mida on võimalik päevas mõned tunnid teha, sest rohkemaks pole sul jaksu. Sobivad tööpakkujad ei pruugi su blogist teadlikud olla ja seetõttu ei tea neist kommentaaridest ja su olemusest vb. midagi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Konkreetselt oli selle saatelõigu formaat ikka see, et kui puudega inimesed teevad ise midagi siis nad on hädas just väheste müügivõimalustega. Ja no kui ikka mikrofon näo ette pannakse, ega siis ei suuda väga adekvaatselt mõelda ka, mida veel rääkida võiks. Peamine on proovida ennast mitte päris lolliks teha...

      Kustuta
  5. Lubasid uue raamatu välja anda. Ehk teeksid sellega katsetust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul selline teema, et ma ei oska kirjutada väljamõeldud lugusid vaid ainult enda elust. Ja kuna mu eelmine raamat sai nii palju negatiivset vastukaja ja tekitas igasuguseid valearusaamasid, siis ma olen praegu selle mõtte sinnapaika jätnud.
      Aga ma usun, et mingil ajal ma teen selle siiski ära! Pean ainult mõtlema, millisest perioodist kirjutada.

      Kustuta
  6. Õnnitlused eduka müügi puhul ja saatsin tordi raha. Loodetavasti on Tallinnas ikka korralikku sefiiritorti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Seda raha polekski praegu just vaja olnud, aga nojah, ega minusugusel teda kunagi üleliia ei ole...
      Tallinnas on päris mitmes kohas sefiiritorte, ma arvan et Pihlaka oma vist on kõige parem, sest olen näinud, et rahvas neid ostab. Tahaks sellist klassikalist, natuke hapuka maitsega ja keskelt moosiga torti uusaastalauale :)

      Kustuta
    2. Rõngu Pagari oma on ka väga hea ja puhta maitsega, aga seda võib vist ainult mõnest suuremast poest leida.

      Kustuta
  7. Sul on pildi peal väga kenasti sätitud juuksed. Riietega sobib ka hästi, selline malbe look, täpselt jõuluks. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Ma ise vaatasin ka, et see on üks õnnestunumaid pilte minust üldse!
      Aga juuksed saan ma niisugusesse korda pärast pooletunnist sirgendamist ja vastavate vahendite kasutamist :) Alati ei õnnestu siis ka

      Kustuta