teisipäev, 27. detsember 2016

Vana- aasta lõpusaginas.

Nüüd, peale jõule, on käes minu jaoks aasta kõige kiirem aeg. Kui enamus inimesi teevad suuremad koristustööd ja kodu kaunistamised ära jõululaupäevaks, siis minul on alati olnud traditsioon, et vana-aasta lõpuks ja uusaastaööks peab kõik olema kõige paremas võimalikus korras. No minu mõistes korras siis :), võibolla mõne teise jaoks oleks see ikka must ja segamini. Inimesed on ju erinevad ja eks ka arusaamad puhtusest on sageli erinevad...

Ka on see ainus kord aastas, mil mu külmkapp PEAB olema pungil täis ja uusaastaöö laud peab olema rikkalik. Kuna ma ei tea, kas ma sel aastavahetusel olen traditsiooniliselt üksi, või murran seekord oma jäikasid põhimõtteid ning olen koos Sidiga ja alkovaba aastavahetuse asemel võtan ka ise klaasikese veini, siis olen ma tegelikult natuke veel segaduses, mida ja kui palju sinna lauale valmistada. Eile õhtul küll mõtlesin, et ah, teen laua ikka kahele, et söön ise lihtsalt neid sööke 2 päeva asemel 3 nt. Kuid täna ma juba selles enam nii kindel pole... Minu tüüpiline omadus- sagedane otsustusvõimetus ja kaua kaalutletud otsuse tegemine alles viimasel minutil.

Ah ja, võimalikele norijatele vastuseks- me oleme Sidiga loomulikult rääkinud uusaastaöö plaanidest, aga ta kas pole ise ka veel päris kindel- eks tal ole ju teisigi võimalusi aastavahetuse pidustuseteks ja neis teistes kohtades ei ole tal mingit piirangut alkoholitarvitamisele- või ta tahab mulle üllatust teha. On selline kahtlev praegu ise ka... Prr, üllatused mulle ei meeldi!

Mis mu laual siis kindlasti olema peab? Enamasti on aastast -aastasse samad klassikialised asjad, mõnikord ka mingi eriline hõrgutis, mida ma tahaks ,et uuel aastal ka jätkuks. Sest no mul on loll uskumus-uusaastalaual  või vähemalt kodus uusaastaööl peab olema seda ,mida tahad ,et jaguks terve aasta.

Kartulisalat (ise teen!)
Praad- praekapsas (Salvesti oma) ,keedukartul (loomulikult ise keedetud), mingi lihavärk... vot hetkel ei tea veel, kas koonerdada ja minna kergemat teed, osta lihtsalt viinereid või üritada küpsetada korralik seapraad
Täidetud munad- loomulikult teen ise
Heeringas hapukoores ja tomatiga- isetehtud ikka.
Tort- selles suhtes ma pole veel ka otsustanud kas osta sefiiritort või laduda ise küpsisetort... pole ka seda viimast mingi pool aastat vähemalt teinud-söönud.
Piparkoogid- ostsin kampaania ajal piparkoogi taigna ja glasuurid ja soperdan ise mingid asjad kokku :D
Brigitta lubas mulle saata maalt marineeritud seeni ja kõrvitsasalatit... no see on päris mitme eurone kokkuhoid juba.
Joogi peale mul raha ei lähe. Ma pean silmas alkoholi. Söögi kõrvale teen muidugi siirupist morssi.

Ja selline laud on minu jaoks laiamine... Tohutu rahakulu ja see toob muidugi kaasa ka närvikulu. Aga see on samas ka üks väheseid kordi, kus ma tõepoolest TAHAN midagi ise teha! Tavaliselt ma vaatan kuidas kiiremini hakkama saab, ja ma tean ,et nii mõnigi kord võib see olla veel suurem laiamine, kui see kord aastas pidulaud. Aga vot igapäevaselt neid kuluvaid eurosid justkui ei märkagi, kuid kui korraga paarkümmend ära läheb... vot see tekitab juba stressi küll. Kuigi samas loogiliselt ju on see paarikümne euro eest mitme korra söök...

Aga kõigele vaatamata see kiire aeg mulle meeldib! Alguses on küll raske end liikuma saada, et midagi tegema hakata ja ikka tahaks edasi lükata kõike viimase hetkeni, aga kui juba kord midagi tegema hakkan ja arvuti tagant üles saan, siis läheb mõnikord ennem meelest puhatagi, kui paari tunni pärast selg või psüühhika tunda annavad, et - stopp mõneks ajaks!
 Sel aastal ma kahjuks kuuske ei raatsinud osta, see on fragment üleeelmise aasta kuusest. Eelmisel aastal oli mingi vilets kunstkuusk, selle tüübi oma, kes siis siin veel elas. Ja kellest ma kevadel vabanesin kindla teadmisega, et ma ei taha enam kunagi kellegagi koos elama hakata!

10 kommentaari:

  1. Oled igati tubli olnud ja põnev on sinu blogi lugeda. Kindlasti oled väärt ka väikest vanaaasta lõpu tähistamist. Kena aasta lõppu ja väike kingitus ka!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh heade sõnade ja toetuse eest! Ilusat Vana-aasta lõppu Sulle ja et see uus aasta tuleks veelgi parem!

      Kustuta
  2. No meil on sama et jöule ei tähistata aga uus aasta tuleb pauguga. Mingit sooja lauda meil ei ole kuna mulle ei meeldi syya teha ega oskagi. Shampus, köikke näksitavat mis poest saab ja röösad naabrid :) kaunist aasta vahetust sulle :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Süüa teha peaks iga täiskasvanud inimene oskama. See kõik on õpitav.

      Kustuta
    2. Süüa teha ei peaks iga täiskasvanud inimene teha oskama. Või õigemini võiks ja peaks mingeid lihtsaid toite teha oskama, sest kogu aeg ei saa loota selle peale, et keegi teine teeb või ostad ainult valmistoitu. Mis õpitavusse puutub, siis ei vaidle vastu. Aga kui ikka söögitegemise vastu huvi puudub, siis ei taha ju seda õppida ka. Jätsin isegi koka kursuse pooleli, mis kunagi töötukassa peale sundis. Mulle ei istu kokkamine, sest söök on minu jaoks kõhutäiteks, mitte silmailuks.
      Sorry, Raili, et Su blogis sõna võtan, aga mõni inimene arvab ikka veel, et kõik asjad peaksid kõigile meeldima ja õpitavad olema. Ilusat aastalõppu Sulle!

      Kustuta
    3. Olen Sinuga täitsa nõus. Ma küll teen süüa vajadusel ja pole keegi öelnud ka, et ei oskaks seda, kuid üksi olles ma seda eriti ei viitsi küll. Ausalt öeldes- paras tüütus on see minu jaoks ka :)
      Seega olen jäänud vanade klassikaliste toitude juurde ja no ei tunne huvi võtta mingi uus ja retsept ja seda katsetada.
      Ka mind tahtis töötukassa kord kokakursustele saata, aga ma pidasin seal vaevu paar tundi vastu, sattusin ärevusse ja läksin ebameeldiva tegevuse peale närvi ning töötukassas märgiti- tervislikel põhjustel ei sobi.

      Kustuta
  3. Mina saan reedel haiglast koju. Olin jõulupühad haiglas, aga sain kodus, kirikus ja külas käia. Kell 22 pidin osakonnas tagasi olema. Nüüd kui reedel koju saan, olen täitsa üksinda ka aastavahetuse ja ongi hea, sest et ma ei jaksa midagi teha. jäängi lõhki söömata ja kõhtu ka ju siis ei valuta. Sina oled tubli, et jaksad toidud teha. Mina aga olen veel päris katki.

    VastaKustuta
  4. Ilusat vana aasta lõppu ja kõike paremat uueks aastaks! Panen väikse rahalise toetuse ka teele, et laud ikka külluslik oleks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Sulle ka toredat aastavahetust ja külluslikku, mitte ainult materiaalses mõttes, vaid ka kõiges muus, uut aastat!

      Kustuta
  5. KAS VAJAD LAENUT VÕI KAS SOOVITAD KODU REFINantsEERIMA, ARVESSE VÕTTA, ARENGAKS laiendada oma ettevõtet 3% intressimääraga? Ärge otsige täiendavat kontakti Via: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    VastaKustuta