kolmapäev, 8. veebruar 2017

Valmistun juba laadahooajaks :)


Olen nüüd viimaseid päevi, mil natuke ka päikest aknast sisse paistnud on, sisustanud taas oma vahepeal unarusse jäänud käsitööga. Märk lähenevast kevadest? Ei, seda kindlasti mitte ...lihtsalt see kevadeootus ja mittemidagi tegemine on täiesti üle visanud. Ja nüüd on mul veebruaris koht ka kurikuulsasse hinnaröövlite juurde- Telliskivisse 18.02 ja siis olen peale seda mõned päevad Võrus ning ongi käes märts. Ma justkui ärkaksin iga kord, kui kalendris selle kuu ette keeran! Olgugi veel külm, olgu veel lumi ja tuisk- kirun natuke, aga tean ,et varsti on taas ajad, mil pea iga nädalavahetus toimub kuskil mõni laat või kirbukas.

Sain täna lõpuks üle mitme kuu taas oma psühhiaatri juures käia! Kahjuks tema küll lahkub töölt, aga mul veab- ma ei pea ikkagi alustama nullist võõra spetsialisti juures, vaid samas majas võtab vastu ka arst, kelle juures ma varem järjepidevalt käisin. Tänane vastuvõtt kulges põhiliselt perearsti vastuvõtuks. Tegelikult kah- kuna mu perearst teadupoolest ei vastanud mu küsimustele, psühhiaater aga oli eelnevalt õppinud-töötanud õena, ning mulle tekitas lisaärevust ka mure oma tervise pärast, siis tegi psühhiaater perarsti tegemate tööd- ehk selgitas ,mida üks või teine näit analüüsides tähendab ja leidis koheselt vastused kõigile mu viimase aja muredele-õhtuste palavikkudele, väsimusele ja suurenenud  unevajadusele. Kas tõesti oli siis perearstil nii raske kuulata neid paari küsimust ja neile vastata?  Vastus ju oleks eeldanud vaid rauavaegusaneemia ja madala hemoglobiinitaseme sümptomite lahtiseletamist...

Aga mis veel rõõmustavam- homme saan ma minna taas oma superlaheda psühholoogi juurde! Mul oli vastuvõtt algselt veebruari keskele, kuid just homseks oli üks aeg vabanenud. Tõepoolest- ma lausa igatsesin nende toetav-teraapiliste vestluste järele!

Ja lõpuks ometi õnnestus mul ka mõned natuke selgemad pildid teha! Kuna tulemas on sõbrapäev- no mina seda küll mitte millekski ei pea, aga lähen vooluga omal moel kaasa : ehk saan ühe tuttava Telliskivi kirbuka müüjaga kokkuleppele laupäeval, et üks pisike ehtealus mahutada lauanurgale, siis panin ma rõhku südamekujuliste ehete tegemisele. No ja eks süda on alati olnud üks minevam ehtevorm...
Swarovski kristallid.
Hind 3.-eurot



Swarovski .
Hind 3.-eurot


Swarovski
Hind 3.-eurot
Swarovski
Hind 3.-eurot

Lihvitud klaas. 12 mm
Lihvitud klaas. 12 mm

Need pole Swarovski kristallid, kuigi sellel pildil tunduvad väga sarnased.
Kassisilm. 
Kassisilm.




Ja uued käevõrud! Kasutatud uusi pärleid, mille saatis mulle jõulukingiks üks blogi lugeja ja ma lubasin talle, et pildistan neist valmistatud ehteid. See muidugi on siin veel väike osa...




17 kommentaari:

  1. Väga ilusad! Tubli oled Raili.Mulle meeldisid need punased kristallist südamed väga,minu värv ju! Soovin su ilusatele ehetele palju ostjaid! Eda

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Eks neid ostjaid tuleb kindlasti, kui müügikohti tekib!

      Kustuta
  2. Milline kehv kvaliteet! Ühe kõrvarõngapaari valmistamiseks peab painutama vaid ühe rõnga ja seda ka ei viitsi korralikult teha? Poolvääriskividest on ka asi kaugel, plastmass, ei muud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, jäägu sulle sinu arvamus! Ega sa ei peagi neid ostma!
      Selle kommentaari avaldasingi vaid sellepärast, et las lugejad näevad, kui kibestunud ja õelaid inimesi meie ümber on! Kahju sinust kohe...

      Kustuta
    2. Kusjuures- täitsa õigus! Suurem osa ongi plastmass või äärmisel juhul klaas ja nende hind on ka vastav. Aga konkreetselt 4 paari kivid siin on ostetud mainekast pärlipoest Swarovski elements nimetuse ja 2 paari ripatsid ühest teisest sama tuntud pärli-ja poolvääriskive müüvast kohast Kasssilma nime all...siis ma ei leia küll põhjust, miks kahelda

      Kustuta
    3. Kahelda tasub alati. Need “tuntud ja mainekad” pärlipoed müüvad rahuliku südamega igasugust kräppi poolvääriskivide nime all, nt opaliiti (opaalklaas) loodusliku opaali nime all, sünteetilist türkiisi (mis on värvitud kivipuru+epoksiidvaik) loodusliku türkiisina, ettevaatust ka malahhiidiga - meil müüakse sageli sünteetilist naturaalsena jne. Samasugune lugu on kassisilmaga - see, mida müüakse kui kassisilma, on tegelikult fiiberoptiline klaas, st kassisilma imitatsioon. Ehtne kassisilm on tegelikult hoopis krüsoberüll, nii kallis kivi, et meie helmepoed toda iial sisse ei ostaks.
      Ah jaa, mina ehtekunstnikuna ei näe küll probleemi selles, et inimene tahab teha lihtsaid asju, küll aga tasuks neid lihtsaid ehteid teha hästi. Ära solvu, aga annan paar näpunäidet (usun, et see jätab mu kommentaari kusagile kadunud kommentaaride varasalve :)).
      * Kui vajutad ümmarguse rõnga kinni, siis püüa seda teha nii, et lõikekohad jääksid kohakuti, ära painuta neid üksteisest üle.
      Oled tubli, et kasutad “naelapeaga” ehtenõelu, väga jubedad on need ehted, kus ehtenõel on aasaga ja see tühi aas jääb pärli alla, nagu oleks ehe kas lõpetamata jäänud või katki läinud.
      * Ehte pildistamiseks kasuta mitteläikivat tausta, sest muidu jääb domineerima välgu peegeldus läikivalt pinnalt, ehe kaob selle peegelduse varju.
      Kui lihtsamad asjad on kenasti “käpas”, küll siis vajadusel ka keerukamad ja lennukamad ideed tulevad. Ja kui ka ei tule, pole see ka maailmalõpp. :)

      Kustuta
    4. Aitäh toetavate sõnade eest!
      Eks ma loomulikult püüan seda ümmargust rõngast kinni vajutada kohakuti lõikekohtadega, aga alati see värisevate käte tõttu just ei õnnestu. Aga selle võrra on hind ka üldjuhul paindlikum :)
      Swarovskites ma isegi niiväga ei kahtleks, olen uurinud päris palju googlest jms infot ning need tunduvad õiged olevat. Kassisilima kohta...no kui poes müüdi "kräppi" õige asja pähe, siis on see nende poolt nõmedus. Googeldades selle kohta juba nii kergelt infot ei saanud ka, kas need on päris või mitte- sarnasus on 99% minu arust.
      Selle taustaga on mul jah alati probleeme ! Kogu aeg mõtlen, et kasvõi ostaks mingi neutraaltooni riidetükikese konkreetselt selle jaoks, aga no unustan ikka :D

      Kustuta
    5. Kui tahad näha, missugune on “päris” kassisilm, pane google otsingusse “cat's eye chrysophrase”. See meil müüdav kassisilm peaks olema müügil kui kassisilma imitatsioon, siis oleks kõik ok.

      Kustuta
    6. Näh, ajasin ise kah kivid sassi... :) Looduslik kassisilm on hoopis “cat's eye chrysoberyl”.

      Kustuta
    7. No see triibuga on pealtnäha väga sarnae küll, aga jah- hästi järgi tehtud. Säh, sulle mainekat pärlipoodide ketti!

      Kustuta
    8. Triibuga laimirohelist ümmargust ma mõtlen...

      Kustuta
  3. Väga ilusad käevõrud. Neid kindlasti ostetakse ja südamekujulised ehted peaksid läheneva sõbrapäeva eel olema veel eriti minev kaup. :) Edu sulle edaspidiseks!

    VastaKustuta
  4. Miks oma arvamuse avaldamine on kohe kibestumus ja õelus? Miks ainult hästi ja kiitvalt tohib arvata? Mina oken see, kes on arvanud, et ehted võiksid veidi põnevamad, keerukamad olla, aga enamasti mu kommentaare üldse ei avaldatagi (vaevalt, et sedagi, sest see pole ju kiitev!) või saan vastuseks segasevõitu seletuse mingis "mida ma ei taga, seda ei tee" -stiilis. No ok, pole ju sundi teha! Lihtsalt nii võiks rohkem teenida, aga kui ei taha, mis siis ikka.
    Ja kas nüüd minu sellekohane arvamus on õel ja/ või kibestunud? Selle "kibestunud kommenteerijaga ei oska nõustuda, sest ma ise ei oska selliseid vidinaid teha, seega ei tea märgata ka kvaliteedipuudust. Osta ja kahjuks ei saa, sest olen 40+, mitte 12 ja minu jaoks on need ehted natuke lapsikud. Kannan hea meelega (eriti suverõivaste juurde) ka odavamasse hinna- ja materjaliklassi kuuluvaid ehteid, aga siis peaksid nad ikkagi veidi isikupärasemad olema. Antud tööd sobiksid mõningatele sugulastele, kes on vanuses 9-14.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole nii, et ainult kiitma peab! Aga oma arvamust saab ju ka viisakalt ilma halvustamata avaldada! Või veel parem- kui tahad halvustada, loe enne kümneni ja siis mõtle, kas mitte poleks targem seekord vait olla!
      Minu ehteid ostavad ja kannavad igas eas inimesed. Ka 60+ naised on neid ostnud ja koheselt kõrva pannud... Käevõrud on küll enamasti laste ja teismeliste teema, aga ma teengi neid just sellele sihtgrupile eelkõige.
      Ja keerukamate asjade tegemise koha pealt- kui ma TÕESTI mingi hetk tunnen, et olen valmis midagi uut proovima, eks ma siis hakkan katsetama ka...

      Kustuta
    2. Kallis anonüümne, see esimene kommentaar oli küll väga nõmedalt öeldud. Ilusamalt saab ka... Olen 21 ja kannan Raili ehteid uhkusega! Lapsikuse mõtled neile ise külge, minuarust on kõik väga lihtne ja armas.

      Kustuta
    3. Ano 13.02 - eks inimestel on erinevad maitsed ja stiilid. Eelistan iseloomuga, personaalsemaid ehteid, olgu need siis "kristallidest" või kristallidest. Aga sina kanna ja ole uhke.

      Kustuta