neljapäev, 6. aprill 2017

Kuidas ennast armastada, kui välimusel on suur viga?

Ütlen ausalt- ma pole vist kunagi aru saanud ,mida tähendab väljend "ennast armastama" .Jah, ma ei lase endale pähe istuda, jään alati iseendaks, lähen pigem inimestega konflikti ,kui oma arvamusest taganen. Aga kas see on enda armastamine? Või on see egoism? Kuskohast läheb piir?

Veel keerulisem teema on välimusega. Okei, olen natuke vormist väljas ja 10 kilo võiksin vähem kaaluda ka, aga see isegi mind ei häiri nii palju. Kuid on üks  teine põhjus, miks ma ei taha tegelikult eriti peeglisse vaadata, ja miks ma ka väga raskelt uusi tuttavaid leian. Teeks nii, et seda põhjust päriselt ei kirjelda, aga jah...mul on suur iluviga. Olen sellega küll aastate vältel leppinud, sest tean, et selle raviks kuluvat summat ei  saa minusugune kunagi kokku, kuid mõnikord tekitab see siiski kohutavalt palju küsimusi ja ebakindlust.

Mõnikord ma tahaksin end meikida, küüsi lakkida ,võibolla panna oma riidekapist midagi sellist selga mida ma nagu hoian... ma ei tea milleks. Siis aga tuleb kohe mõte- ah milleks, kontrast oleks liiga tugev ju ning kas mitte see ei rõhutaks mu viga rohkem? Etteruttavalt ütlen ära, et mingid lauvärvid ja küünelakid olen ma ostnud juba aastaid tagasi turukosmeetika lettidelt või saanud lausa tasuta, mul pole ühtegi kallimat, kui eurost kosmeetikavahendit.

Mida tähendab väljend "hoolitsetud naine"? Ma olen puhas, käin puhtalt riides, juuksed korralikult kammitud... kas ma olen siis hoolitsetud ? Või ma peaksin kasutama meiki, sest ...tegelikult mulle see sobib küll, aga hoolitsetust peaks ju näitama ka see, kui oma vigu peita. Kahjuks mina oma viga peita ei saa... Mulle tundub, et esimene asi mida inimesed märkavad ,on just see ja mis mõte mul oleks siis toonitada laugusid või lakkida küüsi.

See on ka põhjus ,miks ma haaran kinni igast võimalusest natukenegi hellust ja mehelikku tähelepanu saada. Olgu see mees siis kasvõi tavaline külapoe taga jorisev joodik... Ma olen õnnelik, et keegi üldse suudab minusse armuda. Tean, kui tobedalt see kõlab, aga kahjuks mu elu ongi selline. Ilusatel ja rikastel ,tegelikult minuga võrreldes võib seda vist enamiku inimeste kohta öelda, on seda kindlasti keeruline mõista...aga nii see on. Sellepärast lõingi suhte Sidiga, sest tema võttis mind sellena, kes ma olen ,kõigi puudustega.Tema kahjuks ei suuda mina tema puudusega- alkoholism.leppida.
Räägin nagu oleks lõppotsus selle suhtega juba tehtud :) Ju ta siis tegelikult ongi, ainult ma pole veel leidnud neid õigeid sõnu, millega tema süda purustada. Sest no tegelikult ta hoolib ja armastab päris tõsiselt, mina aga ei saa talle samaga vastata. Mingi sümpaatia muidugi oli, kuid ...see kadus kuhugi. Piltlikult öeldes- ta jõi selle maha.

Kuid mis ma nüüd edasi teen? Tutvusi otsima ma igatahes ei hakka, kuskil kuulutama ka mitte. Saan üksi hakkama, kuigi... vahel tahaks niiväga kellegi kaissu pugeda. Aga kui peale joodikute mind keegi ei vaata, siis pean vist leppima sellega, et tuleb jälle (kui tuleb) mõni Sidi-sugune. Tahaks ennast rohkem väärtustada, kuid kui ma peeglisse vaatan ,siis ...ei ,ma olen harjunud juba ammu , aga harjumine tähendab ka kibedat tõde, et ma olen selline.

Aga rõõmsama poole pealt- ma otsustasin hakata veidi tõsisemalt netikaubandusega tegelema! Ja lõin facebookis grupi - Väga soodne müügigrupp
https://www.facebook.com/groups/1286092831426404/1287014964667524/?notif_t=like&notif_id=1491468102511897
ja müün asju ka mõnes teises müügigrupis, nt osta-müü-vaheta. Hetkel küll on seal asju vähe, aga küllap ma täiendan valikut pidevalt.

20 kommentaari:

  1. Vaata siin ongi meie erinevus, sest mul on ju sama viga ja samuti ma ei meigi end kunagi. Sest ma lihtsalt ei oska, ega ei viitsi. Aga sellegipoolest tunnen end enesekindlana ja väärtuslikuna.Uusi asju(riideid) ostan ikka vahetevahel, kuigi mul on kujunenud välja oma riietumisstiil ja lemmikriided, ning pahatihti jäävad uued, ostetud asjad lihtsalt seisma.Viisingi osa tarbetuid asju ühte Võru komisjonipoodi. :D Aga sina hoia pea püsti, sest kui Sa ise end ei austa, siis ei austa sind ka teised. Muide, ma olen selle ise omal nahal läbi kogenud(see helluseotsimine) aga nüüd olen targem.;)

    VastaKustuta
  2. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anna andeks, aga see kommentaar oli natuke liiga täpselt kirjeldav... ja kes ei tea, parem kui ei teagi !

      Kustuta
  3. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anna andeks sinagi! Aga su kommentaaris oli väga otse välja öeldud ,mis viga see on ja ma pelusin ju oma postituses sellest vaikida! Aga Totaalse Muuutumise saatesse ma kirjutasin juba üle poole aasta tagasi ja pole rohkem sealt vastukaja saanud. Ega ma pole ju ka ainuke selles olukorras inimene...

      Kustuta
  4. Selle iluvea ravi on mõnel juhul Töötukassa toetanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi kullake, ma olen ju aastate jooksul kõiki variante proovinud! Ka töötukassa, isegi sotsiaalministeerium , haigekassa, puuetega inimeste organisatsioonid... Kahjuks ei aita meil siin keegi üksikut inimest, aidatakse peresid ja lapsi.

      Kustuta
    2. Töötukassa toetab siis, kui oled valmis reaalselt tööle minema ja kui see viga on ainus põhjus, miks tööandjad sulle ära ütlevad.

      Kustuta
  5. Usun, et paljud saavad aru, mis iluveast räägid. Seega kommentaaride kustutamine on osaliselt mõttetu. Paar postitust tagasi kurtsid, miks inimesed ei kommenteeri...Kustutamine ehk ongi osaline põhjus?

    Loen su blogi, see on huvitav. Ja just sellistel, väga ausatel teemadel meeldib lugeda. Ma ei usu, et saaksid neg.vastukaja, kui oma "iluveast" räägiksid. Vb annaks sellest ka mingi kampaania välja aretada? Anna andeks, kui see teeb haiget, aga küsin otse: kas juhul, kui iluveast vabaneksid, olekdis rohkem valmis kandideerima tööle?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Raske on ette kujutada, mis ma siis teeksin ,kui ma sellest veast kord vabaneksin... Enesekindlust tuleks kohe kindlasti palju juurde, motivatsioon oleks kõrgem kõikideks tegvusteks jne. Aga kas ma ka tööle suudaksin rohkem kandideerida... eks siin on ikka rohkem mu tervise teised probleemid takistuseks. Ärevushood, tasakaalu ja koordinatsioonihäired, värisemine ja isiksusehäired... neist kahjuks ei saa kunagi täielikult terveks.

      Kustuta
    2. Minu soovitus oleks asi siiski korda teha, saan ka aru milles probleem. Ehk müüksid firma maha ja kasutaks kogukonna abi, et soodsalt antud teenus osta. Mul on ka omal selle teenuse osutajate seas tutvusi, aga ma ei tea kas nad konkreetselt antud viga ka parandavad, selleks peaks asjast olema täpsem ülevaade. Aga ehk on veel kellelgi tutvusi + ehk leiaks ka rahalisi toetajaid.

      Eelmise, firmale raha küsimise kampaania probleem oli see, et Perekoolis hakati trollima. Mõned inimesed trollivad ühistegevuslikke projekte, et ühiskonna tegevust häirida. Ja siis naiivsed lähevad selle trollimisega kaasa.

      Kustuta
    3. Firma müügist saaksin ma ehk paarsada eurot. Suur summa minu jaoks küll, aga mitte selles kontekstis. Arvestades seda, et kõik protseduurid tuleb minu tervisliku seisundi tõttu teha üldnarkoosis või vähemalt viia mind sellisesse olekusse, ku ma ei tunne ega saa millestki aru (uimastada :D), siis on see kohe topelt kallis protseduur.
      Kogukonna? Aga millise kogukonna? MTÜ annaks heal juhul ehk vaid laenu (kui sedagi), muud kogukonda pole, kõik tuttavad on ise sesdus, kus ots-otsaga kokku tullakse, aga midagi üle ei jää.
      Olen aastate jooksul kõike proovinud, aga tulemus on ümmargune 0. Sest summa, millest juttu oleks on palju suurem, kui oli sügisel firma jaoks palutud raha...

      Kustuta
  6. Kirjutad et tahaksid meikida, küüsi lakkida etc..aga miks mitte?!Sul ju "iluviga" aga see ei tähenda et sa ei tohiks ilus olla.Lakkitud küüned, natukese grimmi, mingi ilus riide, niimoodi rõõmustad oma elu ja võib olla teiste ka.Loomulikult inimesed märkavad seda iluviga aga iga täiskasvanu inimene teab et meil kõigil omad iluvead ja see ei tähenda sugugi et sa ei oleks ilus naine.Elu toob kõigile neid vigu ja muud jama aga ilus on see kelle süda on soe ja aus.Kui keegi sellest aru ei saa, no vot see ei ole sinu viga!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh konkreetse ja julgustava vastuse eest! See oli just see, mida mul oli vaja, et keegi ütleks, kas tõesti peab veaga inimene endale "koti pähe tõmbama" või just kõige kiuste särama nagu poleks midagi viga.

      Kustuta
  7. Läks natuke pahasti siin ühe päris asjaliku kommentaariga- laskus liigselt taas detailidesse ja ma tõesti ei soovi inimestele, kes pole mind näinud (kindlasti on väga palju neid minu lugejate hulgas) seda probleemi avaldada. Veel mitte... Ja miks ma seda nii kiivalt varjan- olen kahjuks saanud väga valusaid kommentaare sellega seoses. Aga vastan sellele anonüümsele, kes kirjutas, mis on enesearmastus, siiski .
    Tegelikult vajab ju iga naine vahel kedagi, kes teda kaissu võtaks, ihaldaks, midagi ilusat ütleks... Kuid mind teistsugused mehed ei vaata. Seega pean ma mõne hellusehetke nimel leppima sellega, mis elu mulle pakub. See on koht, kus ma kahjuks valida ei saa...

    VastaKustuta
  8. Minu kommentaari sa kustutasidki. Nojah, aga kas jaanalinnumängimine on siis lahendus? Et pea liiva alla ja probleemi pole? Eks sa ise tead.

    Sina SAAD valida. Kes siis veel? Elu pakub sulle joodikuid ja sa oled nõus nende haisvasse kaisdu ronima, sest ta on ikkagi tilliga mees? No vabandust väga, aga kui sa sellist suhtumist ej muuda, siis sa ei hakka ka ennast armastama. Siis jäädki mingit sinilindu igatsema ja parmudele halastusseksi/ -elu pakkuma. Lõpeta see enda madaldamine ja leia enda väärtused. See salastatud "iluviga" kaob, kui sa endasse enesekindlust süstid. Kui aga tahad jälle eitada ja põhjendada, miks sina ikka ei saa (loe: nõuanded ei kuulu läbikaalumisele), siis pole midagi teha. Keegu teine sinu elu ju ei ela.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anna andeks, aga tundub ,et sa ei saa mu probleemi olemusest aru. Mis mõttes jaanalinnu mängimine, kui justnimelt olen oma probleemist teadlik ega eita seda? See et ma avalikustada seda ei taha konkreetselt, see on ju minu õigus.
      Ma ei saa aru, mida sa nimetad enda madaldamiseks? Ma tõesti ei tea... Ja kuidas see iluviga kaoks, kui ma mingi imenipiga enesekindlust juurde saaks? See ju ei ravi seda ometi ja see ei pane ju inimesi seda mitte märkama?
      Liiga keeruline tekst minu jaoks, sorry. Kahjuks on vist paljud sellised eneseaitmise variandid- oma väärtuste leidmine, enesekindluse süstimine mulle mu isiksushäire tõttu arusaamatud, kuidas seda peaks tegema?
      Jah, jäängi "halastusseksi " pakkuma, sest nemad pakuvad mulle ju sedasama! Kuidas ma SAAN valida? Kuidas???
      Läksin su kommentaarile vastates väga närvi! Ja olen sunnitud rahustit võtma. Sest ma ei mõista, milles sa mind süüdistad? Millest sa aru ei saa?

      Kustuta
  9. Kui sa oled töövõimetuspensionär või osalise või puuduva töövõimega isik, siis haigekassa hüvitab üks kord kolme aasta jooksul 255,65 eurot ja selle eest midagi kõige odavamat peaks juba saama, kui natuke oma sääste juurde panna.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sääste???? Milliseid sääste?
      Hüvitab küll, aga ma pean selle raha ise enne sisse maksma, siis saan tagasi. Ja sellest summast kahjuks ei saa midagi minu probleemide puhul...

      Kustuta
  10. Ma nii ei taha sellega nõus olla, et kui on iluviga või mõni muu nö puudus siis peab naine leppima viletsa joodikuga. Üldse ei pea leppima kellegagi, isegi kui on väga suur igatsus. Kusjuures ma saan sellest igatsuse osast väga hästi aru. Isegi tahaks, et oleks keegi, kellega koos oleks lihtsam elada ja toimetada. Aga olen kogenud ka seda, kui teinepool lihtsalt toob sulle probleeme ja nutmaajavaid muresid aina juurde. Milleks siis see? Kaisutuse nimel? Ei, aitähh.
    Mina üritan oma ideaalmehe kuju vaikselt kokku panna ja alla selle saan ise hakkama. Elus on muudki põnevat kui mehed :)

    VastaKustuta