neljapäev, 7. detsember 2017

Kinkimisest ja kingitustest.

Käes on aeg, mil ei ükskõik,kuhu ei vaataks, või ükskõik ,mida ei kuulaks, igalpool hõikavad kõik" Ostke meilt parimad jõulukingid!" "Parim jõulukink on... (mingi ükskõik mis toode või teenus) " Jah, kohutavalt äraleierdatud on see teema, küll, aga ei saa minagi sellest üle ega ümber. Kommetrslik kapiltalism vallutab maailma ja inimestevahelisi suhteid. Ma ei saa öelda, et mulle ei meeldi kingitusi saada ja neid teha, aga minu arust on nõme panna ükskõik mis tootele ette sõnaliide -jõulu, ning seeläbi siis meelitada inimesi seda, tihtipeale kas tavalist või hullemal juhul päris mõttetut asja ostma.

Ma ei tea,kas on üldse inimest, kes saab siiralt öelda, et ta ei taha kingitusi saada! Pigem usun ma seda, et on inimesi, kes tahaks öelda, et ta ei taha saada mõttetuid kingitusi. Et aga mitte võimalikke kinkijaid solvata, siis ütlevad nad lihtsalt, et ei soovi kingitusi. Kuid kas poleks sel juhul hoopis õigem teha näiteks mingisugune nimekiri asjadest mida vaja oleks või tahaksid? Okei, pool üllatusest läheb nii küll kaduma, aga see on ju just see ebameeldivam pool. Miks kinkida näiteks vannivaht inimesele, kellel kodus vanni pole ? Aga samas on sel inimesel palju selliseid lihtsaid soove, mille täitmine oleks palju originaalsem kui tuntud firma vannivahu ostmine...

Võibolla on aga inimesi,kellele ei meeldi kingitusi teha? Ise ma nende hulka kahjuks ei kuulu. Kahjuks... arvestades minu majanduslikku olukorda. Kuid õnneks on mul "hea nina" leidmaks soodsaid ja enamasti kõigile tarvilikke asju. Enamasti tehakse ju kingitusi neile inimestele, keda tuntakse. Seega peaks ju olema mingi väikegi ülevaade tema huvidest, kommetest, elustiilist. Kinkida küdeva kamina ees raamatut lugeda armastavale inimesele mõnus fliispleed... või kohvigurmaanile maitsekohvi...või veinisõbrale veiniklaaside komplekt. Kahjuks muidugi lähevad need kingitused maksma niipalju, et minusugune neid lubada ei saaks, aga samas mul pole ka eelmainitud huvidega tuttavaid. Tegelikult... jah, ma arvan, et see aasta on mul kingitusi teha vaid 3-4. Ma olen viimasel ajal ise olnud selline väheaktiivne suhtleja, et vist põletanud mitmedki sillad oma seljataga. Kuid ju see pidigi nii minema... kõigel on oma aeg.

Jõulud on heategevuse aeg. Pisike pettumus saadab mind sellega seoses alati... Jah, ma võin olla, ja kindlasti olengi, egoist siinkohal, aga kuidagi ebamugav on kuulda, et aidatakse vaid peresid. Samas tegelikult on üksikul inimesel mõnikord veel raskemgi toime tulla. Jah, üksikul pole küll kellegi teise eest vaja vastutada, aga ka tema vastutab ju tegelikult- vastutab iseenda eest. No muidugi saab nüüd mõni öelda, et kui hakkama ei saa, siis üksikut inimest pole ju vaja kah. Kohati see nii tõesti ka tundub... aga samas on igal inimesel mingisugune ellujäämisinstinkt. Või on see siis lihtsalt lootus elu paranemisele?

Kui mu postitust peaks lugema mõni päkapikk või jõuluvana .... Ei ,ma ei küsi raha! Ei ,ma ei vaja ka toiduabi ega sadadesse eurodesse ulatuvaid kinke! Kui see päkapikk, või kes iganes tahaks mulle natuke jõulurõõmu teha, siis mul oleks 3 ,tegelikult üsna pisikest, kuid minu jaoks siiski olulist soovikest. Esiteks tahaksin ma kangesti sokke kuduma õppida, aga ma ei raatsi vardaid osta sest ma pole kindel, et ma saaksin- vist juba küll mitmekümnendal katsel -kudumise selgeks ja seega ei taha ma lihtsalt raha kulutada mittevajaliku ostu peale. Teiseks on mul alati vaja ehtematerjali, ja mis saaks mind rõõmustada rohkem ,kui pisike kokkuhoid selle arvelt mõne pärlipoe kinkekaardi näol. Ja kolmandaks- siinkohal ma teen tõesti ka natuke reklaami ühele toidulisandile- Bio-Clucasimine. Rääkisin siin vahepeal, et mul on probleeme liigestega, kuid arst seda millekski ei pidanud. Noh mõtleisn siis, et ostaks selle eelmainitud toidulisandi, kuid ...hinda nähes... mõtlesin ümber. Nüüd aga sain ma Võrust ema korterit korrastades pool karpi seda ja ... uskuge või mitte, ma saan trepist kolmandale korrusele ronida, ilma ,et põlved "kinni kiiluks" . See tõesti on ainus toidulisand mida ma olen proovida saanud ja mis tõesti õigustab oma infolehel kirjutatut!

Avasin kommentaariumi taas kõigile, kuid väikese mööndusega- teatud sisuga kommentaarid lihtsalt ei ilmu! Ning ma ei hakka põhjendama ,miks ma just selle või teise kommentaari kustutasin! Ja kui mürgipritsijaid ja/või endisi koolikiusajaid liiga palju hakkab tekkima, siis te teete sellega "teene" ka neile teistele, kellel oleks midagi asjalikku öelda. Sest nii kähku, kui kommentaarium avanes, nii kähku ta ka sulgub vajadusel.

P.S. Kohtusin eilsel jõululaadal müües ühe väga toreda noore naisega, kes ütles, et on minu blogi algusest peale jälginud ning talle meeldib selle juures just see, et minu blogi on nii erinev enamuses teistest blogimaastikul olevaist. Ja nii see tõesti on- ma ei kirjuta perest, sest seda mul pole, ma ei kirjuta ilu-ning moeteemadel, sest mind need absoluutselt ei huvita, ma ei kirjuta trennist ega tervislikust toitumisest, sest see lihtsalt pole ka minu teema. Ma kirjutan ELUST ! Paljude arvates lihtsast ja kohustustevabast, kuid tegelikult üldse mitte nii roosilisest elust...

16 kommentaari:

  1. Kus kandis sa elasid?

    VastaKustuta
  2. Kõike paremat Sulle ja loodan, et jätkad blogimist! Su blogi on nii teistmoodi ja inspireeriv. Teen väikse ülekande, et saaksid ise vajaliku endale osta. B.

    VastaKustuta
  3. Raili, vbl ma olen midagi kahe silma vahele jätnud, aga sa mainisid ema korteri korrastamist- kas sa emalt mingit pärandust ei saa?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, ei saanud. Emal oli ainult üks pärija testamendi järgi- noorim laps, keda ta kasvatas. Ehk siis minu tütar.

      Kustuta
    2. Kuid kas sinu tütar ei tahaks sulle jõulurõõmu teha?

      Kustuta
    3. Võibolla midagi ikka, aga sõltub, millal ma Võrru lähen...

      Kustuta
    4. Kas testamendi järgi ei peaks seaduse järgi ka sina midagi pärima?

      Kustuta
    5. Ei, kui testament on tehtud vaid ühele neljast võimalikust pärijast..

      Kustuta
    6. Võib-olla karm, kuid õiglane, et testament tehakse ainult ühe inimese peale, sest meil oli sellega jama, et mu ema märkis oma testamendis ära kõik(mina ja mu lapsed) ja siis ei saanud me kuidagi kokkuleppele selle pärandi haldamises. Nüüd on see lõpuks lahenduse leidnud(õnneks). Ka mulle ei meeldi mõttetud kingitused ja arvan, et mulle ei kingitagi midagi. Aga kes teab. ;) Tütrele olen vihjanud, et kas väärismetall, või raha. ;)
      Mis Su blogisse puutub, siis korra ma juba olen sulle öelnud, et sa võiksid proovida reklaamide näitamisega oma blogis raha teenida. Ainult, et kas Su blogi teised lugejad sellise uuenduse vastu võtaksid? Nüüd on see avalikult välja öeldud ja su blogi lugejad saavad oma vastukaja anda. :)Sul on ju muidu rohkelt külastatav blogi ja siis peaks neid klikke ikka tulema. ;)

      Kustuta
    7. Minu poolest võiksid küll reklaamidega raha teenida.

      Kustuta
  4. Tuleb meelde nõukaaegne multifilm kingitus kõige nõrgemale, kus lõvi kinkis end jänesele, et teda kurja hundi ja rebase eest kaitsta. Mulle on öeldud aitäh, et olemas oled ja see on üks parimaid kingitusi, mis olla saab. Tahan öelda Sulle aitäh, et jagad oma elu ja kogemusi siin blogis, sest selle lugemine on aidanud mul vaadata endasse ja õppida mõistmist hinnanguid andmata. Tegin ka Sulle väikese ülekande, et saaksid endale midagi vajalikku kinkida. Aitäh veelkord ja soovin Sulle rahulikku jõuluaega ja rohkem rõõmu uude aastasse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh nii armsa kommentaari eest, tundmatu! On nii südantsoojendav lugeda selliseid sõnu... Ilusat jõuluaega Sullegi ja ikka mõistmist ning märkamist ka uuel aastal! Kõik, mis südamest teisele annad, tuleb Sulle mitmekordselt tagasi!

      Kustuta
  5. Kiireim ja lihtsaim viis endise väljavalitu, naise või abikaasa viivituseta 12 tunni jooksul tagasi saada. Nad armastame ja austame teid Dr Sacre, ta on suurepärane loitsujuht, ta tõi tagasi mu endise kallima, kes minust lahku läks 8 kuud tagasi, nüüd armastame ja austame üksteist üle kõige maailmas, võtke ühendust dr Sacre'iga e-posti aadressil sacretempleofpower@gmail.com või WhatsApp või helistage talle numbril +2349076034359, kui igatsete oma väljavalitu

    Andrea Martin

    VastaKustuta