teisipäev, 30. jaanuar 2018

Keskeakriis või väsimus igavikuna näivast sügisest?

Ma pole oma lugejaid unustanud, kuid lihtsalt on üheltpoolt väga igav ja teisalt jälle väga pingeline aeg. Vist tõsine keskeakriis mul ikka :) Midagi ei toimu ja samas olen ma sellega rahul, samas jälle justkui ootaks midagi. Ma ei tea, millest see sisemine rahutus tuleneb... on see talvetüdimusest ja sompus ilmast, tunnetest- aga millistest sel juhul-  või tervisest.  Ja kui ma vaid teaks isegi ,mida ma ootan :)

Rutiin. See ju tegelikult sobib mulle nagu teada. Ja samas on mul põhjust rõõmustada ka oma majandusliku seisu üle- kardetult kõige raskem kuu jaanuar osutus üllatavalt heaks! Telliskivi kirbukatel just... aitäh S. ,et sa seda mulle oled võimaldanud ja võimaldad ka edasi! Sellest on ikka väga palju abi, kui ma ei pea maksma 12 eurot kohamaksu...vahel on isegi see 6 eurot poole koha eest väga suur summa, eriti kui müük alla kümne euro jääb (pole sugugi haruldane minu vähese ja sageli ka "vale" kauba juures).

Kuid miks ma siis hakkan lihtsalt mingil suvalisel hetkel nutma? Miks ma ei tea enam ise ka, mida ma tahan ja kas üldse ongi midagi halvasti või mitte? Olen enamuse ajast väsinud ja tahaksin ainult magada. Unistan päevast, mil oleksingi 24 tundi teki all ja magaksin ,kui uni peale tikub . Tegelikult oleks mul see ju võimalik, aga ma kardan ka- äkki krt hakkabki meeldima selline vedelemine :D Ja just see tobe kohusetunne, et ma nagu peaksin midagi tegema- aga mida?- või süütunne et ma ei tee midagi- aga mida jälle?- sunnibki mind mingil hetkel end ikka riidesse panema ja üles tõusma. Enamasti aga sellega mu energia piirdubki... ülejäänud päeva jooksul on hea ,kui ma end üle hoovi poodigi suudan vedada. Uuskasutuskeskustes on soodusmüügi päevad, võtan kogu aeg hoogu et sinna minna ja K. kutsub juba teist päeva endaga kaasa neis kolama. Ja mina- ma aina otsin ettekäändeid ja kusjuures ise usun ka neid. Sest ma ei tea ju tegelikult, mis on see põhjus, miks ma selline olen viimastel kuudel. Isegi ma ei oska öelda, kaua mul selline imelik seisund kestnud on, mõnikord arvan, et juba terve möödunud aasta, teinekord aga jälle et sügisest peale
.
Aga äkki on põhjus siiski peamiselt ilmas? Oli ju eelmine aasta praktiliselt kogu aeg üks sompus ja hall "s*tt suusailm" Ma ei ole küll rannas peesitaja tüüp, aga päikseliste ilmadega on mul enestunne kohe parem. No muidugi, üks päikseline päev kuu jooksul ei muuda siiski midagi kardinaalselt, aga ikka ... D vitamiini vaegus? Huvitav ,seda ei tohiks mul nagu olla, sest piimatooteid söön palju ja enamasti on D vitamiinisisaldus korralik... Kas ikka endiselt rauapuudus- aga ma nagu ei teaks, et rauapuudus päikesest sõltuks :) Nüüd saan ehk küll oma perearsti vahetamisega ühele poole- MTÜ tugiisik leidis lõpuks arsti, keda ta arvas piisavalt kannatlikuks minusuguse jaoks. Kui ta mind nüüd ka nimistusse võtaks, oleks super!  Mnjah, super... esimese asjana tuleb mul niikuinii üle elada jube protseduur- vereanalüüs :(  Aga ma tean ,et peaksin seda niikuinii tegema, et saada selgust ka oma kummalise väsimuse suhtes.. krt, hea meelega laseks seda teha narkoosimask näol :D :D või ma ei tea.. naerugaasi sisse hingates vms :D :D

Ise ma loodan tegelikult kõige rohkem siiski seda, et nii kui päev muutub pikemaks ja päikest hakkab rohkem olema, et siis ma lihtsalt nagu võluväel muutun taas energiliseks, aktiivseks ja seltskondlikuks ka reaalelus, mitte ainult virtuaalmaailmas.  Selliseid imelisi muutumisi on mul kevadeti ikka tavaliselt olnud... uh, mul on kõrini sellest lõputust sügisest!

15 kommentaari:

  1. Piimatooted ei anna mitte mingit piisavat kogust D vitamiini :)

    VastaKustuta
  2. Peaksid jooma 20 liitrit piima selleks, et D-vitamiini päevane soovitatav kogus kätte saada :D

    VastaKustuta
  3. Piimatoodetest kindlasti ei saa piisavalt d-vitamiini, seda peaksid kõik eestlased 9 kuud juurde võtma. iherb.com saab vitamiine tellida väga soodsate hindadega. Olen nõus Sind vitamiinide ostul toetama :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh. Ma ei oska kahjuks iherbist tellida, apteegis on ka lai valik ,aga just need hinnad... milline oleks normaalses hinnaklassis ja mõjuv, riskida nagu tõesti ei tahaks ,et kulutada minu mõistes tohutu summa ja pärast vaadata- eh, midagi pole kasu.
      Aga ma ei tea, kui sa suudad ja tahad aidata... sa võid mulle kirjutada hiireke41@mail.ee. Väga tänan Sind!

      Kustuta
    2. Apteegis on müüa väiksemad kogused D vit pärleid, ühes karbis 40 pärlit ja maksab üle 4 euro, mõnes on 5 euro ligidal. ID kaardiga kliendikaart on tasuta, saad allahindlust.

      Kustuta
  4. Tead, ma arvan, et sul on vaja mingit tegevust mis ei keskendu sinule endale. Tegevust, mis ei ole üldse sinuga seotud. Näiteks tööl käimine. Sulle võibolla sobib pigem kui keegi annab sulle korraldusi, teatud ülessande. Kui sa oledki koguaeg kodus ja su vestlused on iseendaga- sellest kas sa tahad koristada, kas sa tahad poodi minna, kas sa tahad jalutama minna ja killuke sinust mõtleb, et ei viitsi, siis oledki kahevahel ja pidev rahutus.
    Ringvaates oli mõni aeg tagasi perearst kes vastas inimeste küsimustele. Paljud küsimused olid seotud väsimusega, et magan küll aga koguaeg olen nagu väsinud. Selle peale vastas arst, et inimestel ongi liiga palju aega enda peale mõelda. Sada aastat tagasi kui suurt talupidamist pidi üleval pidama, siis ei mõelnud keegi, et ma olen väsinud. Raske töö pidi lihtsalt ära tegema, midagi ei jäänud üle.
    Sul on aga pidevalt aega, liiga palju võimalusi kas minna poodi/jalutama täna või homme ja kõik probleemid on seotud sinu endaga. Jällegi, mida mina söön, mida mina riidesse panen. Sulle ju meeldib laatadel olla ja midagi muud teha. See ei ole seotud sinu enesega, seal sa vaatad teisi inimesi, jutustad ja suhtled kliendiga. Viib mõtted mujale. Kokkuvõte: sul on liiga palju aega enesele mõelda, ennast pidevalt analüüsida, et miks küll see tuju nii paha on(äkki ilmast(tavaliselt pole üldse aega inimestel ilma tähele panna, koguaeg peavad tegutsema)). Tuleb aktiivsem olla, siis saad sellest august välja.
    Nagu Dalai Lama ütles: Aastas on ainult kaks kõige mõttetumat päeva. Need on eile ja homme. Loeb see mida sa teed täna.

    Ja ma arvan, et sul on D-vitamiini puudus. Korrutatakse ju pidevalt, et seda ei saa toidust piisavalt kätte ja on ainuke vitamiin mida peaks lisaks võtma. 75-100 on norm piir. Tegin analüüsid, mul oli 25 ja hakkasin juurde võtma. Nüüd rohkem energiat.
    Edu, ole tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sinu jutus on iva. Aga see siis pigem ikka ongi sellest, et talveperioodil lihtsalt on seda "vaba aega" ülearu ja et see sompus ilm ei meelita ka kodust välja minema. Sest samas, kui mingi asi ikka tõesti kohustab või meeldib väga, siis ma selle lõpuks ju ka ära teen.
      D vitammini puudusest olen lugenud palju, aga enamikke neid sümptomeid mul pole. Nii et ma nagu hakkasin alles hiljuti selle peale mõtlema, et pagan pihta, see võib mul olla küll. Sest täna on väljas päike ja ma pean plaani uuskasutuskeskusse minna küll..

      Kustuta
  5. Miks te soovitate talle D vitamiini preparaate, kui D vitamiini saab ka toidust piisavalt kätte. Kui korrapäraselt liha süüa ja aedvilju süüa, siis peaks vitamiininormi kätte saama küll ja raha jääb toidulisanditele kulutamata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No Raili ei söö ju liha ja aedvilju. Magusast saiast, keefirist ja jogurtist ei ole võimalik mingit D-vitamiini saada.

      Kustuta
    2. Aedvilju tõesti ei söö aga liha... no kindlasti mitte sel määral ,et vitamiinivajaduse kätte saan. Ja muide keefiril ning piimal on pakile tavaliselt kirjutatud- D vitamiini allikas. No ma ei tea siis, miks sellist eksitavat reklaami lubatakse teha üldse siis...

      Kustuta
    3. 100-grammisest lihatükist saab kuuendiku päevasest vajalikust D-vitamiini kogusest. Vaevalt keegi sööb 600 grammi liha iga päev. Talvisel ajal tuleks kindlasti toidulisandina juurde võtta! Rahakulust rääkides, siis umbes 6 euro eest saab väga kvaliteetset D-vitamiini nelja kuu koguse.

      Kustuta
    4. Ma olen alati arvanud, et need 5-6 eurosed D vitamiinid on mingid väga lahja toimega ja ainult lastele mõeldud. Sest üldjuhul on kõik toidulisandid ju ikka kallimad ja seetõttu ma pole ka nende lettide juures pikemalt peatunud. Aga kui sellises hinnaklassis on toimivat D vitamiini, siis hetkel pole selle ostmine üldse probleem.

      Kustuta
  6. Novot, ja siis sa arvad, et saaksid äripidamisega hakkama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Usun küll. Sest siis oleks mul MOTIVATSIOON ! Ja see annab mulle alati uskumatult palju jõudu... keegi ei usu seda ,aga olen seda tohutult ise juba väga palju kordi kogenud ja tean, et motivatsioon on minu liikumapanev jõud.

      Kustuta
  7. Mina olen aru saanud, et sa tahad üksinda äri ajada. Ma ei kujuta ette, et sa oleksid näiteks seitse päeva nädalas ja iga päev mingi 7-8 tundi üksinda tööl. Sa oled ise siin rääkinud enda kõikvõimalikust psüühikahäirest ja et oled jube konfliktne. Kui poodi tuleb klient või päeva jooksul kümme klienti, kellel ka paha tuju ja tahavad ka vinguda ja sinu kallal norida ja sind sõimata, kas sa tõesti suudaksid ka siis naerunäo teha ja tahaksid poodi edasi pidada?
    Jah, see on tõsi, piimatoodetest ei saa vajalikku kogust D-vitamiini. Kas D-vitamini on vaja lisaks võtta, peab selleks enne tegema vereanalüüsi ja siis saab alles selle teada. Kõige tõhusamad on tilgad, mida tuleb ka võtta koos söögiga. Tilgad imenduvad paremini organismi.
    Kui on liigne väsimus, võib põhjus olla ka kilpnäärme alatalitluses. Lisaks võib olla ka raua puudus. Nii, et põhjusi on palju.

    VastaKustuta