teisipäev, 24. aprill 2018

Kõige kiuste- ma olen enda üle uhke!

Teatud inimesed üritasid mind taas nii foorumis, kui ka siin kommetaarides mutta trampida... no mis teha, kui mõnel on nii igav elu või siis mingi lapsik ja argpükslik vihavaen, mis paneb anonüümselt nõmedusi pilduma, selle asemel, et asju täiskasvanulikult omavahel selgeks rääkida!? Kuid kõigi teie kiuste- ma tõusin taas sellest mudast, ehk siis arvestades mu blogi nimetust võiks öelda -tuhast. Ja edaspidi ma, vähemalt mingi aeg, kommentaare enam ei kustuta! Eks siis lugege kõik, kui madalale mõned inimesed laskuvad!

Aga just see viimase aja mõnituste laviin on pannud mind mõtlema selle üle, kuidas ma tegelikult olen ju kõigest alati välja tulnud. Ja kes ei taha mõista, see ärgu mõistku! Ega ma ise ka ei ole just rõõmus paljude asjade üle, mis on olnud ,aga ma tean, et see oli antud olukorras kõige parem lahendus. Jah, ma olen paindunud, kui ma pole kunagi murdunud vaid kangekaelselt taas end sirgu ajanud esimesel võimalusel!

Olen uhke, et hoolimata kõigest olen suutnud jääda iseendaks ja julgen öelda "ei". Kusjuures see on oskus, te võite vaielda vastu, aga kõik seda ei suuda. Isegi foorumis on tihtipeale olnud selliseid teemasid, kus inimesed kurdavad just selle "ei " sõna suutmatuse pärast. Mina ei lase ennast kellelgi sundida tegema midagi vastumeelselt! Pigem olen ma selles suhtes isegi liiga jäik... aga samas-kus on see piir.

Olen uhke, et ma pole läinud näiliselt kergema vastupanu teed ning jooma hakanud! Enamus minu olukorras oleks seda juba ammu teinud... Elada vastumeelset kooselu lihtsalt selleks, et mitte tänaval olla...tegelikult te küll mõnitate seda ning nimetate mind L. tähega algavalt  jne, aga päriselt- paljud teist oleksid reaalselt olnud nõus elama kuu või paar tänaval, kogudes  nt pudeleid korjates raha korteri üürimiseks - tööle ju ilma elukohata ja seetõttu ka suhteliselt kehvade enese eest hoolitsemise võimalustega inimest keegi ei taha võtta. Eriti, kui tööotsijate buum on kõrgpunktis ja valida on tihti sadade või tuhandete seast.

Jah, mul oleks olnud sadu võimalusi hakata samamoodi jooma, kui enamus kodutuid! Mul kahjuks on väga noorest peale olnud tutvusringkond selline, kus ilma viina- (eriti veel salaviina tol ajal) pudelita ei möödunud pea ühtegi päeva. Ja taaskord- mul oli valida vaid kas täieliku üksinduse või siis ...no olgem ausad, lõbusa seltskonna..vahel. Ma aga olin noor ja tahtsin suhelda, internetiajastu polnud veel vähemalt ääremaadele jõudnud, ning ma valisin selle tee, et minust sai erinevate korteripidude vms sündmuste "pildi kokku paneja" järgmisel päeval. Kuid väikses piirkonnas mõjutas see ühiskonna suhtumist minusse, ning sellest ringist välja saada... see oli väga raske ning aastakümneid kestev protsess. Aga ma sain sellega hakkama! Ja sain hakkama nii, et ma ise olen enamasti alkoholi tarbinud vaid paaril korral aastas paari ühiku suurusjärgus (ühik siis keskmiselt pudel õlut või klaas kokteili) .Aga et ükski inimene pole täiuslik, siis tegelikult on mu elus olnud ka kaks perioodi, kus ma kõndisin üsna piiri peal.. Kuid ma olen uhke, et ma ei astunud kordagi sellest piirist üle ja lihtsalt ütlesin "ei"... Ning viimasest "piiri peal olekust " on möödas ligi 20 aastat!

Ma olen uhke, et vaatamata sellele, et mu blogis on paljude süljetopsina üleval ääres see kontonumber- kuhu päris ausalt, on poole aasta jooksul vaid 5.-eurot laekunud- saan ma HAKKAMA ! Ma ei tea, kuskohast on võetud arusaam ,et ma kerjan abi ?! Ah ja, kui mul on olnud vaja välja vahetada katkine diivan, siis ma tõesti küsisin abi ühes facebooki grupis... jube kerjamine, eks. Ah et ma saan riigilt toetusi? Nojah, aga samas kui need toetused on väljamõeldud ja on leitud, et ma kuulun sinna sihtgruppi, siis milles probleem? Ah et teie kõigi, ehk maksumaksjate raha?! Aga kui teie rahaga tehakse mingi reklaamüritus, luuakse mingi mõttetu logo riigile või korraldatakse "pingviinide paraad"...kas te siis leiate et teie raha kulutatakse otstarbekamalt?

Huvitav paljud teie hulgast suudaksid 140 euroga kuus toime tulla? Makstes sellest sideteenuste eest keskmiselt 20 eurot, ostes ravimeid umbes 10 euro eest kuus ja ...oi jaa, nüüd siis tuld!- suitsu ostes ümardades 18 euro eest kuus? Ja kui kade või siis kiuslik peab olema inimene, kes siis veel ähvardab kuskile teatamisega, kui on leitud võimalus keskmiselt 50 eurot kuus juurde teenida?! Naeruväärne ju tegelikult...

Igatahes- ma olen uhke, et ma olen just selline! Iseteadev, iseseisev,hakkamasaav, ja ikka ning alati paremat lootev...


80 kommentaari:

  1. No näedsasiis! Saadki asjale pihta. Sõbrad jäävad sõpradeks ka siis, kui mudas ollakse. Aga teised..."Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi". ;) Pea püsti!

    VastaKustuta
  2. Ega santi ei saa sundida, kui sant ei taha kõndida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tahtsid oma arust vaimukas olla. Oleneb muidugi "sandist", aga kuidas saab jalutut sundida kõndima? Minu arust on see üks kõige tobedam kõnekäänd, millega välja tulid. Ma ütleksin hoopis, et "iga kingsepp jäägu oma liistude juurde" ehk tehku seda, millega hakkama saab ja mis talle meeldib. Kui üritada teha seda, mis ei meeldi ja millega hakkama ei saa, siis ei tule sellest midagi välja. Mina nt. vastupidiselt Railile ei sobiks klienditeenindajaks ja ka käsitöö ei meeldi mulle sugugi. Seega ma parem ei hakka proovimagi... :D

      Kustuta
  3. Uhkusega kaugele ei jõua.

    VastaKustuta
  4. Kas osalise töövõimetoetus on 140 eurot? Kas enne uut korda, kui hakkasid seda töövõime värki ajama, oli ka sinu pension ainult 140? Kui see oli enne suurem, siis seda ju vähendada ei tohtivat. 140-euroga on tõesti raske elada, aga kui jätta ikkagi suitsetamine maha, oleks ka 18 eurot abiks. Tee kasvõi mitmeks lõunaks ka purgisuppi omale. Saad jälle odavamalt hakkama. Korra päevas peab vähemalt sooja toitu sööma. Kas sa saaksid näiteks ka sellest alustada, et praegusi minu soovitusi targutavateks ei pea? Sa ju tegelikult vajad abi, et kuidas oma eluga sellise rahaga toime tulla ja toituda. Mittekeegi ei soovi sulle halba, aga sa ju näed tonti alati seal, kus seda tegelikult ei ole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma vastan siis Raili eest. Loodan, et ta ei pahanda. Osalise töövõietoetus ei ole ainult 140€, aga kuna Railil on keskküttega korter, siis on seal kommunaalmaksed üpris kõrged. Seega läheb ülejäänud summa Raili pensionist korteri eest tasumiseks. Ja isegi, kui ta talvel saaks toimetulekutoetust küsida, siis sots. osakond arvestab seda, et kui inimesele jääb kätte üle 140€, siis toimetulekutoetust ei saa. Kompenseeritakse ainult mingi teatud hulk elektrit ja kui tarbid elektrit üle normi, siis selle peab ise kinni maksma. Samuti ei kompenseerita ei telefoni, ega interneti tarbimist, sest neid peetakse ebavajalikuks ja seega eralõbudeks. Mis sooja sööki puutub, siis selles olen kommenteerijaga nõus, sest ma ei kujutaks ette, kui ma ainult kuiva toitu tarbiksin. siis ma ei saaks üldse väljakäigus käia. :P Ja loomulikult tuleb see odavam ka. 140€ on tõesti vähe. Ütleme nii, nälga ei sure, aga priisata ka ei saa. Aga miks ma vastan Raili eest, on sellepärast, et ma ju ise samas seisus olnud ja tegelikult olen praegugi. Selle vahega ainult, et minul pole praegu põhjust toimetulekutoetust saada, sest mul on ahiküttega korter, mille koguüür on umbes 80€(aasta läbi)+internet+telekas+telefon(järelmaks)

      Kustuta
    2. Ma ei vaja ju tegelikult pidevat abi! Üliharva, siis kui on mingi ettenägematu väljaminek võib ju sellist olukorda ette tulla, aga üldiselt olen ma selleks liiga sõltumatu, et abi küsida. Virelen mis ma virelen, aga ma ei taha abi!
      Aitäh soovitamast, aga ma saan hakkama, olen aastaid, ehk aastakümneid nii toitunud ja suitsu ka teinud ja näed- tulen toime.
      Ei, töövõimetoetus ja puuderaha kokku on mul 270 eurot, aga kuna mu üür on 170 ja talvekuudel kommunaalid ka 100 ringi, siis saan ma toimetulekutoetust vastavalt "toimetulekupiirile" ehk siis inimesele peab jääma peale eluasemekulude maksmist järgi 140 eurot. Seega olenevalt kommunaalide summast see toetusesumma iga kuu erineb, aga üldkokkuvõttes peab mulle kätte jääma 140 eurot peale eluasemekulusid. Nii et lihtsamalt- eluks, ravimiteks, muudeks maksudeks just jääbki see summa.
      Suitsetamise mahajätmist ma ei plaanigi! Ja kuna olen hakkama saanud, siis miks ma peaksingi. Mind see ei häiri, kui ma päevas mõne suitsu tõmban..
      Elve kirjeldas hästi- telefon ja internett on ametnike arvates eralõbud :D Kusjuures, see kõlab absurdselt, sest tänapäeva ühiskonnas pole enam võimalik, või noh normaalselt võimalik vähemalt, ilma nendeta hakkama saada. Eriti veel puudega inimesel, kes tihti ei suuda toastki välja minna...

      Kustuta
    3. "Ei, töövõimetoetus ja puuderaha kokku on mul 270 eurot, aga kuna mu üür on 170 ja talvekuudel kommunaalid ka 100 ringi, siis saan ma toimetulekutoetust vastavalt "toimetulekupiirile" ehk siis inimesele peab jääma peale eluasemekulude maksmist järgi 140 eurot. Seega olenevalt kommunaalide summast see toetusesumma iga kuu erineb, aga üldkokkuvõttes peab mulle kätte jääma 140 eurot peale eluasemekulusid. Nii et lihtsamalt- eluks, ravimiteks, muudeks maksudeks just jääbki see summa."


      Hiljuti oi mul väike võimalus tutvuda ühe sellise inimese eluviisiga, kelle kohta püüti minult haletsust ja kaastunnet välja kerjata a la "tal ei ole leivakoorukestki laual". Hiljem selgus, et teeb suitsu, joob õlut ja oma eluviiside eneseõigustuseks saatis teistele sadade viisi sõnumeid. Suhtumine tohutult jäik, egokeskne ning alati ennast õigustav ning küllap oli veel ka uhke, et ta on selline nagu ta on ning kogu maailm peab tema ümber keerlema.

      Kustuta
    4. Vaata nüüd tõele näkku, tagelikult ei saa sa ju endaga iseseisvalt hakkama, kui iga teine sõna on toetus.

      Kustuta
    5. Mismõttes toetus on kehvem sissetulek, kui palk? Summaliselt jah, aga põhimõtteliselt- kui ma saan palga asemel toetust ja sellega ära elan, siis kuidas saab väita, et ma ei saa hakkama.
      Tahtsid jälle salvata, aga seekord see sul küll ei õnnestunud :D Kehv katse!

      Kustuta
    6. Asja point ei ole mitte summas ega selle summaga hakkama saamises. Aga kuidas saab end iseseisvaks kutsuda, kui täiskasvanud inimene peab ülalpeetava kombel igakuiselt oma sissetulekuid ja väljaminekuid kellegile tõestama.

      Kustuta
    7. See, et see sind häirib, on sinu probleem. Mind näiteks ei häiri!

      Kustuta
    8. Mis vahe on toetusel ja palgal? Päriselt küsid nii?

      Palk on tasu tehtud töö eest. Sa annad midagi tööandjale ja riigile. Sellele riigile, keda sa kirud ja kelle käest tahad saada. Toetusesaaja ei ole iseseisev, mis sest, et rahapaberit kasutad sina: saanud oled sa selle ikkagi midagi vastu andmata. Saad aru?

      Minu arust ka kummaline, et inimene, kes valeandmete esitamisel midagi saab, küsib, kas teised on kadedad ja hakkavad kaebama? Et kas keegi teine ei kasutaks HÄDAVALET? Hädavale, mis on hoopis aastatepikkune pettus?

      Kustuta
  5. Ma olen seda juba ammu tahtnud soovitada. Te võiksite Elvega kokku kolida. Rahaliselt lihtsam hakkama saada ja lõbusam ikka ka ju :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie Railiga oleme kaks täiesti erinevat inimest ja kindlasti ei sobiks me koos elama. Muide, ma ei sobi oma lastegagi koos elama. Või vähemalt ei taha kellegagi koos elada. Nii, et ära näe vaeva vaimukas olla. Rahaliselt saan ma üksi täitsa hästi hakkama ja ei soovi kedagi toetada ka, sest mul on kunagi ikka plaan oma isiklik korter osta ja seetõttu tahan kokkuhoidlik olla.

      Kustuta
    2. Ma ausalt öeldes poleks selle peale tulnudki, et mõni inimene nii lolli asja saab soovitada :D Eriti teades, et ma esiteks ei taha Tallinnast mujale kolida ja teiseks teades, et ma ei sobi elama kellegagi koos. Mul peab olema oma "tagala" kuhu pöörduda, kui olen suhtlemisest väsinud- mida viimasel ajal järjest sagedamini juhtub.

      Kustuta
  6. Kas ma saan õigesti aru, et sul on üür+kommunaalid? Kas sul polnud nagu toetatud elamine? Seal pole üür+kommunaalid. Toetatus elamise teenusel on ainul kommunaalid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks pole nii. MTÜ on korteriomanik ja ta andis selle üürile toetatud elamise kliendile. Ainult natuke turuhinnast madalamalt..

      Kustuta
  7. Perekooli asjus - ei leidu nagu kuriteo koosseisu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Näed nüüd Raili, miks on vaja blogi kommentaarium ilma modereerimata hoida. Siin on selgelt näha, et targutaja on üks sama inimene(või 2). Aga kui sa ei taha üldse selliseid kommentaare, siis pane kommenteerimine ainult sisselogijatele(e-mailiga) kommenteerijatele. Kuigi ka siin saab nihverdada. Aga päris lõbus on näha, kuidas püütakse sind ja ka mind närvi ajada. :D Aga mis Perekooli kägudesse puutub, siis mind sellised foorumid üldse ei huvita ja mind on õnneks seal rahule jäetud. Huvipärast just täna vaatasin. Aga kui mõni leiab, et peaks mind ka mustama hakkama, siis lasku käia, sest ka negatiivne reklaam on reklaam ja sõnadega mind ei murra. ;) :D

      Kustuta
  8. Kas see on targutamine, kui ma küsin, et toetatud elamisel on ju kommunaalmaksud, mitte üür ka veel?

    VastaKustuta
  9. Oot, kumma blogi see on? Miks see "enam ma siin ei kommenteeri" tööpõlgur taas ennast asjasse segab ja "igas pulmas pruut, igal matusel kadunuke" ennadt presenteerib? Mine, kurat, oma blogisse ja jää oma üksikuid külastajaid ootama!

    Railile - oled uhke, et oled eluaegne vallasant ja vaene?
    Oled uhke, et suutsid arste petta ja puude hankida?
    Uhke oma senielatud elu üle?
    Veider.

    Andsid kommentaariumi vabaks, sest asi kiskus juba väga soiku? Arusaadav.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ah arvad nüüd, et panid mulle ära??? :D Tead ullike, sul on endal midagi viga, et teisi halvustamas käid. Mina kommenteerin seal kus tahan, kui blogi omanik seda keelanud pole. Kahjuks mul pole praegu seda postitust käepärast, aga fb-s liigub üks tark mõttetera. "Teistele halvasti ütlejad on nagu ahvid, kes asuvad klaaspuuris ja loobivad külastajaid oma p...g., aga ei saa aru, et kõik see tuleb endale kaela". Ja sina ära minu blogi külastatavuse pärast muretse, mina blogin ainult sellistest asjadest, mis mulle endale meeldivad ja ei saa lubada, et need ka lugejatele meeldivad. Raili kohta ei oska ma öelda, milleks ta blogib, kui ta pole isegi oma blogi raha teenima pannud(kuigi ma soovitasin).

      Kustuta
    2. Jah, anonüümik, kujutad ette, olengi! Sest mõni teine oleks sellisel puhul juba ammu alla andnud.
      Ah ja, kui ma enda päästmiseks 15 aastat tagasi natuke teesklesingi ÜKS KORD- huvitav kas siis sina, anonüümne argpüks oled NII pagana aus alati olnud, et ei isegi ühtegi hädavalet elu sees? Mina ei usu :D

      Kustuta
    3. Jah, ma ei ole kunagi enda andmeid võltsinud. Mul oleks väga halb tunne, kui peaksin aastaid elama teadmisega, et minu vale tõttu võis keegi millestli olulisest ilma jääda.

      Kustuta
    4. Aga mine suvalisele kirbukale, no tead ju küll neid boksisüsteemidega! Ja jälgi seal natuke, kes sinna kaupa on toonud- enamuses on beebiriided ja naisteriide ühes boksis. Mida võib järeldada- need inimesed saavad suuresti emapalka või vanemahüvitist vms. Või siis teine grupp kes sinna oma asju toob on pensionärid, kellest mõni kindlasti ostab ka asju kokku ,et seal edasi müüa.
      Mida sa selle peale kostad? Peaksid ju neid siis samamoodi "petisteks" ja "andmete võltsijaks" nimetama? Ja kujuta ette- nemad teenivad enamasti veel rohkemgi...:D
      Mis puutub kirbukal asjade müüjatesse, siis need faktid pole laest võetud, vaid olen ise töötanud sellises boksisüsteemi-kirbukas ja piisavalt palju käinud ka sellistel, kus inimesed ise müüvad, et lisaraha teenida.
      Oh seda kadedust ja õelust...

      Kustuta
    5. Kas sa sellise variandi peale suudaksid mõelda, et inimesed viivad sinna ka enda üleliigseid asju, mitte selleks et äriliselt kasumit teenida.

      Kustuta
    6. Üleliigsetest asjadest lahtisaamise pärast maksavad boksi renti? Lihtsam oleks ju siis viia Uuskasutuskeskusse või kasvõi kirikusse vms.

      Kustuta
    7. Oot, milliseid andmeid need kirbukamüüjad võltsivad?

      Loomulikult viiakse suuremas osas enda nodi müüki just sellepärast, et need on osutunud üleliigseks. Miks nad boxirenti on nõus maksma? Vaata, kõigile ei ole see kaltsude müümine elatusallikas. Väga paljudele on see sotsiaalne tegevus, huvi midagi huvitavat leida, suhelda inimestega jne. No vaata neid Buduaari turge - arvad sa, et meie "vaptad ja rikkad" käivad seal leivaraha teenimas? Väga paljud annetavad lausa oma müügist tulnud tulu ära (kui on vastavasisuline kampaania korraldatud).
      Mulle tundub, et hoopis sina oled see kade ja õel (et sa ka ei väsi selle stampväljenduse kasutamisest!), kes ei saa aru, miks keegi "raiskab" raha, et teenida raha.
      Kes leivaraha teenida tahab, see müüb mingitel osta-sarnastel ühe-sendi-oksjonitel ja/ või ei rendi boksi (või kellegagi kahasse nagu sa isegi).

      Kustuta
    8. Oot, pea nüüd piiri, anonüümne 14:24. Ei ole mõtet Raili kallal õiendada. Ega ta sellest mõnest eurost rikkamaks ei saa, mis kõrvalt teenib. Ja kui keegi talle annetabki, siis pole vaja õelutseda. Lugesid ise, et poole aasta jooksul ei ole keegi annetanud. Tundub, et ka siin blogis on ainult mõni lugeja-kommenteerija, kes käivad mitu korda päevas vaatamas, kas uusi kommentaare on tekkinud.

      Kustuta
    9. Anonüümne 16:10 -

      Mina ei õienda, ma küsin täiesti siirast huvist, et milliseid ANDMEID kirbukamüüjad VÕLTSIVAD? Ma ei saa sellest hästi aru. Jääb mulje, et pensakas ei tohi titeriideid müüa, sest kindlasti on ta kuskilt need SAANUD ja nüüd parseldab maha? Sellest ema-lasteriiete süsteemist ei saanud hoopiski aru: päris loogiline, et kui naine on 3 aastat titega kodus olnud, siis müüb ta maha need nn koduriided ja lapsele väikseksjäänud imikuriided. Miskipärast kahtlustab blogipidaja kedagi mingite andmete võltsimises? Palusin selgitust! Üleüldse on arstile valetamine ja kirbukal müümine kuidagi väääääga kaks eriasja. Inimene, kes süüdistab teisi kadeduses ja õeluses on ise üsna irooniline teiste müüjate suhtes. Miks?

      Kustuta
    10. Keda ma andmete võltsimises süüdistan? Päris segane oled või??? Ma ütlesin ainult, et suuremas osas ikka viiakse asjad boksisüsteemiga kirbukale müüki, selleks et raha saaada nende eest. Ja kui sina siin hakkasid süüdistama mind andmete võltsimises, tõin ma sulle NÄITE, et kas siis nemad on ka andmete võltsijad. Aga jah, piiritu kadedus või isiklik vimm, huvitav miks sa oma nime alt ei kommenteeri? Anonüümselt küll kõva hüppaja..

      Kustuta
    11. Heldene aeg - ma ju küsin nüüd kolmandat korda, et mida sina pead nende kirbukamüüjate puhul "kas nemad on ka andmete võltsijad"? Selgita palun see lahti, siis mina, kade ja kibe, saaksin ehk ka aru? Sa ise müüd ju samamoodi uuskastutuskeskusesse TASUTA nodi turul? Maksad sümboolse summa, aga see on ukt maks - inimesed on oma asju sinna ju tasuta viinud. Isegi soovitasid siin seda. Mis seal siis nüüd vahet on?

      Ja mille peale küll peaksin kade olema? Olen tunnustanud sind ja pk foorumis, et see ehtetegemine on kiiduväärt, kuna inimene püüab oma maj. olukorda ka ise kuidagi leevendada. Kui tahad, ütlen veel kord - tubli! Aga kuidagi ei saa lugu pidada inimesest, kes valega ennast hädisemaks on teinud ja kes põhimõtteliselt mingit tööd ei taha teha, sest siis kaoks sotsabi ära. Täpselt samamoodi ei suhtu ma kuidagi ühesse teise tuntud blogijaperesse, kus täistööjõus inimesed parasiteerivad, kerjates nii rahalisi-esemelisi, kui sotsiaalabi. Aga tööle ei lähe, sest liiga vähe makstakse, kole riik võtab veel elatisrahagi maha ja ei paku "noorele" perele tasuta maja elamiseks.

      Mis anonüümsesse kommenteerimisse puutub, siis ise oled andnud valiku. Kasutan seda ja kui ei sobi, keera jälle lukku.

      Kustuta
    12. Raili, lõpeta ise ka juba see vaidlemine!!!

      Kustuta
    13. Siin on päris kismaks läinud. Ega blogimine ei ole meelakkumine. Paraku tuleb ära kannatada ka ebameeldivad kommentaarid, või siis kirjutada ainult lilledest ja liblikatest.

      Kustuta
    14. Tundub, et siin on nüüd vaikseks jäänud. Kõik on saanud oma suu puhtaks rääkida. Aga sulle, Raili tahan öelda, et su postitused kutsuvad ise inimesi sind kritiseerima. Sest su postitustest õhkub eneseõigustust. Iga postituse sisuks oled sina ja su saavutused. Ütle, miks sa ei kirjuta sellistest asjadest, mis sind rõõmsaks teevad. Või inimestest, kes sind aidanud on? Sellised postitused oleks hoopis rõõmsamad ja inspireerivamad.

      Kustuta
    15. Lihtne ja loogiline vastus- mind ei aita keegi, sest abi ma ei vaja. Ja asju, mis mind rõõmustaksid...ma ei tea, kas olengi enam üldse võimeline rõõmu tundma .

      Kustuta
    16. Oot oot, puue on, osaline töövõime ka on ja sa ei vajagi teiste abi!?

      Kustuta
    17. Ta ei pea ju abiraha abiks ��

      Kustuta
    18. Mina olen see anonüümne kes tõi siin mängu termini üleliigsed riided (pluss muud latse asjad). Jah inimesed, eriti noored emad, viivad oma üleliigsed asjad müüki (ja maksavad boksirenti) kuna nad soovivad TEENIDA TAGASI mingi osa summast mis nad on EELNEVALT KULUTANUD nende asjade ostmise peale. Kõik inimesed ei ole keskendunud tasuta asjade nuiamisele ja miks mitte saada osa kulutatud summast tagasi (täishinnaga oleks nii või naa ebaõiglane müüa, kuna tegu ei ole enam uute asjadega).

      Kustuta
    19. Anonüümsetele 19:17 ja 6:37! Abi ei pea ainult rahaline olema. Mina mõtlesin oma kommentaaris Railile üldse selliseid asju, mis teda rõõmsaks teevad ja kes teda aidanud on. Olgu see siis kasvõi poekoti tassimise aitamine. Aga tundub, et Raili ei pea sellist abi millekski. Ka teiste inimeste rõõm ja kordaminekud võivad rõõmsaks teha.

      Kustuta
    20. 8.31 -

      Olen 6.37 :)
      Sain väga hästi aru, mida silmas pidasid. Minu kommentaar oli jah veidi teisest nurgast: Raili ei saa aru, et kasutades ABIraha ON ta sõltuv abist, kuid tema seda nii ei näe ja võrdsustab abiraha lausa palgaga, kiites sinna juurde oma iseseisvust ja hakkamasaamist. Hakkama võib ta saada sellesama abikäena ulatatud teiste teenitud rahaga, aga see pole iseseisvus või sõltumatus selles mõttes.

      Mis rõõmsatesse asjadesse puutub, siis päris blogi alguses oli teema Toidupangast. Sellest, kuidas nad ainult kuivaineid pakuvad, arvestamata, et tahaks hoopis head ja paremat saada, kuidas Raili ei söö, ei tee, ei taha jne neid. Et tal oli abiline, kes teda transportis ja kellele need nõmedad kuivained oleksid "hea diilina" sobinud transportimise ja kütuse kompensatsiooniks. Nii leidid Raili. Õnneks jagus tal taipu oma TÕSISELT vinguv ja halvustav jutt kustutada.
      Vaene see aitaja!

      Siis mingi aeg tagasi oli siin ohe, et võiks olla selline sõber/ kaaslane, kes viiks päikeseloojangut vaatama, mööda Eestit kruiisima, kõrtsu sööma vm. Täpset loetelu ei mäletagi (aga üsna hiljutine postitus).
      Ühesõnaga ikka keegi võiks teha ja anda, aga mida enda poolt pakutakse?
      Kui nüüd veel kotitassija leida ja veel mingid "head inimesed" aitama, las siis saame varsti jälle lugeda, kuidas inimene on uhke, et saab ISE hakkama?

      Kustuta
    21. 10.23 ja kümneid kordi varem kommenteerija- seda ma arvasin, et see oled sina! Võiksid juba oma nime alt kommenteerida, sind on läbinähtud. Ah ja, sa ei saa oma ametistaatuse tõttu seda teha... mnjaa, raske juhus K.J.
      Ja kui sa väidad, et sa pole see kelle initsiaalid ma kirjutasin, siis kirjuta järgmine kommentaar oma nime alt! Kui julged :)

      Kustuta
    22. Ei, ma ei ole K.J ja/ või su põlatud perearst, keda sa kunagi siin kahtlustasid. Olen lihtsat su blogija lugeja olnud ja mul on hea mälu.
      Selle julguse-teemaga sa mind ei provotseeri. Mul on täielik õigus olla anonüümne.

      Kustuta
  10. Kaks parajat - mõlemad on oma lapse andnud teistele kasvatada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma täpsustaksin natuke su kommentaari. Mina ei andnud oma last teistele kasvatada. Minult võeti lapse hooldusõigus, kuna olin alkohoolik. Mul on ammust ajast põhimõte "Julged teha, siis julge ka tunnistada". :D Said nüüd! ;)

      Kustuta
    2. Ja nüüd käid laste laua pealt omale palukesi koju viimas. Said nüüd.;)

      Kustuta
    3. Kade oled või? Mina teen seda, mida mina tahan. Ära sina minu pereellu sekku. Aga nagu näha, siis sa loed mu blogi. :D No loe pealegi. Tööpõlgur??? Ei, ma ei ole tööpõlgur, vaid tean oma väärtust ja mingit "põllutööd" ma küll tegema ei hakka. Eriti, kui mul on piisavalt raha, et ära elada. Miks ma peaksin rabama üleliia. Ja lisaks sellele on mul töövõimetuspension, mis on antud psühhiaatri poolt. Sa ju ei tahaks oma kolleegiks inimest, kes käitub ettearvamatult. ;)

      Kustuta
    4. Elvel õigus täielikult! Ka mina tean oma ...no kas just väärtusi, aga võimeid ja tean, et koristajaks või 14 tunnise tööpäevaga kassapidajaks ma ei saaks. Psühhiaater on mulle diagnoosid ja puude määranud, see et ma vahepeal püüan, tehes seda, millega ma toime tulen ,mõne euro juurde teenida on minu isiklik asi. Ja tõesti- vasta küsimusele, kas sa anonüümne tahaksid oma kolleegiks ettearvamatult käituvat inimest?

      Kustuta
    5. Siis ju igati tore et mõni ei hakanud oma isikliku poekese perenaiseks. Kliendid pääsevad ehmatusest kui selguks et poeomanik võib olla ettearvamatu käitumisega.

      " Ei, ma ei ole tööpõlgur, vaid tean oma väärtust ja MINGIT "põllutööd" ma küll tegema ei hakka."

      Mis su väärtus siis on? Ma väärtustan igati neid MINGIT "põllutööd" tegijaid. Tänu neile tuleb toit nii sinu kui ka meie lauale. Kuid tundub et mõni ei oska tunda tänutunnet ja ka ei tea et kõik tööd on väärtuslikud.

      Kustuta
    6. Ma pole öelnudki, et ma ei väärtusta põllutöölisi. Minu nipsakas vastus oli hoopis sellepärast öeldud, et ma saan ju väga hästi aru, et püüad meid, vähekindlustatuid alavääristada. Mis põllutöösse puutub, siis mina ei suudaks rasket füüsilist tööd teha ja seda see põllu-ja üldse maamajapidamises ettetulevad tööd on. Ega mulle ilmaasjata puuet ja töövõimetuspensioni ei ole määratud. Ja ma saan selle summaga hakkama ka. Nagu igal inimesel on erinevad sissetulekud, on ka erinevad väljaminekud. Mina pole sina ja sina ei ole mina. Mõtled, et ma pole proovinud kuhugi tööle minna või? Olen küll, aga Võru on ju väike koht ja teades minu minevikku on tööandjatel ikka veel eelarvamus ja mind ei ole isegi koristajaks võetud.

      Kustuta
    7. Oma nipsakust ei saa kutsuda oma väärtuseks. Sellise "väärtuse" pärast ei võeta sind ka Eesti teises otsas tööle. Isegi siis, kui su minevik oleks puhas ja briljantne.

      Kustuta
    8. Ja sa ei ole nipsakas või? Käid siin Raili blogis teisi alavääristamas. Ma usun, et sa oled sama, kes eelmise aasta suvel Raili blogis poodide kassapidajaid alavääristas, kuna see olevat lihttöö. Kus siis sinu austus lihttööliste vastu jäi? Ja muide, mida külvad, seda lõikad, ehk kui sa ise teisi inimesi austada ei suuda, siis ära looda, et nemad sind austavad. Mina ei kummarda oma pead ühegi inimese ees, vaid ainult Jumala ees ja temale ebaõiglased, ning ülbed inimesed ei meeldi.

      Kustuta
    9. Kuule, Elve tõmba nüüd tuure maha. Sa ei ela mitte jumala armust, Sinu toetused maksavad kinni ikka maksumaksjatest tööinimesed. See, et Sa oma tervise tuksi oled keeranud on ikka Su enda valede valikute tulemus. Usaldust on kerge kaotada, väga raske aga taastada, nii, et saan täitsa aru nendest tööandjatest. Railile toetus ja tunnustus,sest tema tõesti teadvustab oma probleeme ja tegeleb nendega ega uputa oma muret pudelisse.

      Kustuta
    10. Tal omas blogis ei ole kommenteerijaid. Talle tuleb vaid spämmposti millele ta usinalt vastab. Seetõttu pidevalt istubki siin. :P

      Kustuta
    11. Kulla inimene! Kas ma olen öelnud, et ma ei tööta(teie muidugi arvutis raha teenimist tööks ei pea) ja mu töövõimetuspensioni jätkumine ei ole üldse veel kindel. Mul varsti komisjonid ees ja eks siis paistab. Iga inimene teeb seda, mida oskab. Raili teeb ehteid ja käib laatadel. Mina teenin jälle teisiti. Mis minu blogis kommenteerijatesse puutub, siis ehk ei ole jah, aga see tuleb sellest, et ma ei kajasta oma blogis teemasid, mis üldsust huvitaks. Ja kuna Raili seda teeb ja eriti see sotsiaalne pool puudutab ka mind(vähemalt praegu), siis võtangi siin sõna. Blogilugejad ju ikka kommenteerivad teiste blogides. Nüüd paljastasin selle nn. "kõik tööd on austusväärsed" silmakirjaliku ja sellepärast püüab mind ikka veel torgata. Lugege parem Raili blogi eelmise aasta 10. juuli postitust. Seal ei olnud see kommenteerija lihttööliste vastu midagi nii sõbralik.

      Kustuta
    12. Asi pole selles, kuidas mina tööd defineerin. Loomulikult on tore, kui inimene saab tegelda meeltmööda asjadega ja see ka sissetuleku kindlustab. Paraku on raha vaid loodud väärtuse ekvivalent ja ühiskond ei saa toimida alustel, et ühed loovad ja teised ainult tarbivad. Absoluutselt nõus, et inimesed ongi erineva võimekuse ja potentsiaaliga, kuid on suur vahe kas vaatamata oma piirangutele ikkagi üritatakse oma olemasolev potentsiaal maksimaalselt ära kasutada või raisatakse see destruktiivsele tegevusele ja hiljem süüdistatakse ühiskonda ebaõigluses. Ja see paljastamise jutt on ausalt öeldes lapsik :)

      Kustuta
    13. Ja milles siis sinu probleem on? Miks sa alati näägutad teiste kallal? See, et Railil see kontonumber seal on, ei sunni veel kedagi talle annetama, kui ei taha. Millal mina ühiskonda olen süüdistanud? Minul pole midagi häda. Minu tugi ja abi on Jumal(tema jüngrid) ja mina juba oskan abi vastu võtta. Tahaks siin pikalt näiteid tuua, aga kuna see on Raili, mitte minu blogi, siis ma ei hakka seda siin tegema. Pärast saan jälle peapesu, et promon end teise inimese blogis. :P

      Kustuta
    14. Minu probleem on vast selles, et mina kummardan pead kõigi inimeste ees kes mind elus on aidanud ja toetanud, kes on mulle olnud eeskujuks ja õpetajateks, kes on mins inspireerinud arenema ja õppima. Ja üritan anda oma panust parema ja õiglasema ühiskonna loomiseks. Raili blogi olen jälginud aasta jagu ja selles on olnud mulle väga palju õpetlikku. Vabandan, kui solvasin Sind oma otsekohesusega, lugesin nüüd veidi ka Sinu blogi ja Sullegi tunnustus, et oled oma pahedest võitu saadud. Tervist ja jõudu Sulle, lastele ja pesamunale!

      Kustuta
    15. "mina juba oskan abi vastu võtta."

      Võtmisele peaks järgnema ka andmine. Et oleks tasakaal. Muidu oled ainult võtja.

      Kustuta
    16. Aitäh! Aga ma annangi sinna, kuhu õigeks pean. Näiteks sinna mina ei annaks, kus tean, et inimene tahab elada nii, nagu tema harjunud on, aga mina ise elan kehvemini. Endast kehvamaid aitan alati, aga edukamaid mitte. :) Mina annetan kogudusse, sest tean, et see läheb õigesse kohta...

      Kustuta
    17. Lihtsameelne.

      Kustuta
    18. Tahan Sulle, Elve öelda, et minu viimased sõnad olid Sulle 12.39 ja need olid mõeldud täiesti siiralt. Lugesin Su blogi tänaseid postitusi ja kinnitan, et ei naeruväärista ühegi inimese usku. Me kõik usume millesegi või kellesegi. Lihtsalt mina ei poolda sellist suhtumist, et inimene joob, varastab, röövib, tapab ja siis voilaa, võtan Jeesuse südamesse ja kõik patud on lunastatud. Oma patud tuleb ikka ise heastada, niipalju kui see võimalik on. Tegelen igapäevaselt inimestega, kes on jäänud invaliidiks kellegi teise hoolimatuse tõttu, samuti inimestega kes on sündinud tõsise puudega, näinud nende igapäevast võitlust. Vabandan veelkord kui andsin Sulle ennatlikult hinnanguid, meil kõigil on oma tee ja võitlus, edu Sulle Sinu teel.

      Kustuta
  11. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  12. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  13. Toimetulekutoetust on õigus tagantjärgi sundida tagasi maksma, kui uurimine tuvastab, et selle maksmiseks polnud alust.

    VastaKustuta
  14. Asi kipub siin päris inetuks juba. Inimene jagab oma igapäevaelu ja rõõme-muresid, oma isiksust koos meeldivate ja vähemmeeldivate joontega, elus tehtud vigu ja mõnedest vigadest hoidumist ja vastuseks saab rünnaku ja sõimu oma isiku suhtes. Väga vägivaldses maailmas elame, nii vaimselt kui füüsiliselt, seda näitab igapäevaelu. Agressor-ohver tüüpi maailm, kus empaatiavõimelistel ja koostööle, andmise-saamise tasakaalule orienteeritud indiviididel kohta ei näi olevat. Kurb, väga kurb :(

    VastaKustuta
  15. Nii nagu loomariigis, kehtivad samad seadused ju ka inimestel, et nõrgemad süüakse tugevamate poolt ära. Mitte muidugi reaalselt, aga ikkagi.

    VastaKustuta
  16. Kas suitsetad toas? Kuidas naabrid seda kannatavad? Meie maja rahvas tegi küll korteriomanikule selgeks, et toas suitsetava üürnikuga tuleb leping lõpetada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, ma ei ole kunagi toas suitsetanud üürikorteris elades! Ja muidugi oleks meie suures 9-korruselises ja mitmesaja elanikuga majas sellest kindlasti ka sügavalt savi, kui ma seda ka teeksin.

      Kustuta
    2. Näete nüüd suhtumist...

      Kustuta
    3. Nii, ja mis siis suhtumisel häda on? Ütles ju Raili, et ta ei suitseta toas. Ülejäänu ongi kokkulepete küsimus. Pole ise elus ühtki suitsu tõmmanud, kuid seltskonnas, kus suitsetatakse võin vabalt viibida, ei häiri. Ja see tervisefriikidest hüpohondrikute jura kopsuvähist ajab ausalt öeldes naerma. Elu ongi üks ääretult ohtlik sugulisel teel leviv haigus, mis 100% lõpeb surmaga.

      Kustuta
    4. Kui saaks sulle, viimane vastaja panna plussi, ma paneksin kohe! Ja võimalusel mitu lausa :)

      Kustuta
  17. Tõsi ta on, aga kui nõrgemad söödud, tuleb üksteise kõride kallale asuda, head isu! Viimane kustutab tule!

    VastaKustuta
  18. Ma saan aru, et üürikorteris ei tohi suitsetada, aga kes saab mind keelata, kui ma oma isiklikus korteris suitsetaksin. Trepikojas ju ei tohi suitsetada. Üürikorteris ei tohi ka lapsi, ega loomi olla. Nii, et jah. :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega keegi keelata ei saagi ja ma ei ole isegi vaadanud, kas minu üürikates on see olnud lubatud või mitte. Lihtsalt ma ei tee kunagi ruumis sees suitsu, kui see pole just üldine suitsuruum. Ma olen küll 26 aastat suitsetanud, aga oma elamisse ja riietele suitsuhaisu ei taha.

      Kustuta
  19. Seda lugedes tulid Raili anonüümsed sõbrad meelde kohe.

    https://www.err.ee/827532/helen-eelrand-maaslamajate-loomise-uhiskond-ehk-oma-viga-saagu-ule

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga hea artikkel! Ja täpselt teemasse...

      Kustuta
    2. Artikkel on teemasse jah, aga paraku paljud abistajad ei abista mitte sellepärast, et neil on õnnetukesest kahju, vaid sellepärast et ise head reklaami saada. Vaatame kasvõi sedasama mallukat. Ma ei väida, et mallukas ei ole abivajajaid aidanud, On küll! Isegi Raili ehetetegemist ja blogi reklaamis kunagi oma blogis. Ja soovitas Raililt ehteid osta. Aga sellega see abi Railile tema poolt lõppeski. Mallukas liikus edasi ja abistab järgmisi abivajajaid. Raili aga mõtles naiivselt, et mallukas aitab tal poe rentimise raha kokku saada.

      Kustuta