esmaspäev, 28. mai 2018

45-nda eluaasta algus- väsitav ja edukas.

Paar päeva tagasi siis täitus mul järjekordne aastaring. Seekord juba siis saan kirjutada oma vanusesse kaks ühesugust numbrit. Kuskil oli selle kohta liikvel ka ütlus- juudijuubel :) Mingit suuremat tähistamist ei olnud- päeval käis Brigitta õnne soovimas ja õhtul oli väike grillimine rannas Merka ja tema pere ning K.-ga. Ehkki mu lemmik on sašlõkk, ei ütle ma kunagi ka grillvorstikestest ära. Esialgu mõtlesin küll teha päris alkoholivaba istumise liivaluidete vahel, aga siis võtsime siiski ühe väikese siidri. Hästi mõnus selline vaikne õhtu oli.

Vahepeal on olnud minusuguse eraku- tegelikult kas ma ikka olengi nii erak või lihtsalt väsin kiiresti oma eripärade tõttu- päris väsitavad aga huvitavad ajad. Plika oli siin ja käisime Kalamaja päevadel ning ka selle suve esimene Soome reis sai tehtud. Olen ju Viking Club liige ja neile on sünnipäevakuul kingituseks päevakruiis kahele. Helsinki kesklinnas on nüüd juba kohti, mis enam millegagi ei üllata ja kus oskan juba täiesti ilma kaardita liikuda. Nojah, minu kaardilugemise oskus on muidugi üldse omaette teema :) Käisime Linnanmäki lõbustuspargis ja tõdesime, et ilma rahata ei ole seal ikka praktiliselt midagi teha. 4-5 tasuta atraktsiooni, neist pooled ikka päris "titekad". Kinnine vaateplatvorm, mis tõusis aeglaselt posti mööda üles, tegi mõne rahuliku tiiru linna kohal, tuues seesolijatele imelised vaated rohelisest ja ohtrate veesilmadega linnast, oli peaaegu ainus mis tõesti oli superelamus. Aa ja muidugi minu esimene 4D filmikogemus ka. Oli mingi ruum Meremaailmas, kus 3 minutilise seansi ajal võis kogeda läbi ekraani hiigelhai rünnakut. No ma ei tea, minu arust oli see pigem naljakas kui õudne, kõige jubedam oli minu jaoks seal pimedas ruumis orienteerumine, et sinna õigele kinoplatvormile saada ja seal püsti seismine, kui platvorm liikus paaril korral. Teenindaja veel enne seansi algust ütles, et kui on liiga jube, et siis kohe teatada -vist oli mingi paanikanupp ka kuskil siis. Lastele ehk olekski jube olnud, aga mina lihtsalt naersin iga kord kui hai "ründama" tuli ja tekitas ekraani purunemise efekti. Ju ma siis ikka olen nii realist, et ei unusta korrakski ära tegelikkust.

Helsinki mulle meeldib. Sõitsime trammiga linnas ringi, mina suutsin ka seal üles leida pärlipoe :) ja muidugi päris ilma ostuta ei lahkunud. Viiekas jäi ikka sinna maha...etteruttavalt peab aga mainima ,et sain selle nädalavahetusega selle ikka päris mitmekordselt tagasi.

Laevasõit tagasi aga oli infopõua tõttu igavam, kui tavaliseslt. Lihtsalt polnud kuskil mingit märget, et mis kell ja kas üldse toimub karaoke ja puudus info ka selle kohta, et enne peaesinejat esineb hoopis palju parem kollektiiv. Seega me vaatasime ajaliselt, et kuskil midagi ei toimu ja läksime poodi aega viitma. Tagasi tulles aga kuulsin ma juba ootesaali, et keegi laulab laivis. No pagan! Ja oligi- viimene karaoke-esineja.Normaalne siis! Ja mina olin harjutanud juba mitu päeva ühte laulu, millega seal kuulajid pahviks lüüa. Sest kuigi ma pole eriline laululind- pigem ikka vares- siis seda laulu ma olen paljude aastate jooksul tuhandeid kordi küll raadio saatel, küll iseseisvalt laulnud. Kes mu raamatut on lugenud, see teab ,millisest laulust jutt on..

Ja nagu sellest veel vähe! Baaris, kus pidi tulema esinema mingi tundmatu nimega groove-bänd, olid laval kõige ehtsamad Soome tantsumuusika tegijad. Nö "sült" siis. Ja nemad laulsid veel kaks laulu ning lahkusid...asemele tuli siis see reklaamitud groove-bänd ja no see ei kannatanud küll üldse kuulata!

Peale Plika kojusõitu, õigemini vist küll võiks öelda koolisõitu, ma lihtaslt võtsin aja maha paariks päevaks ja tegin ehteid juurde. Oli ju tulemas Haabersti Kevad...kauaoodatud superlaat. Vahepeale jäis siis ka vaikne sünnipäeva istumine ning laupäeva hommikul olin kella 10 paiku Õismäel kohal. Nagu tavaliselt olid meil kõrvuti kohad K-ga ja olime igaks juhuks tellinud ka telgid- kes teadis et see kuumalaine ka siis kestab. Tegelikult tuulevarjuks kulusid need siiski ära, ehkki müügitulust võtsid nad küllaltki arvestatava summa minu mõistes. Seekordne Haabersti Laat jäi natuke tagasihoidlikumaks mulle, kuigi jah- ehted olid endiselt kuum kaup.

Aga mis Haaberstis puudu jäi, sai Kakumäel, kodukohvikute päeval MTÜ hoovis topelt tagasi tehtud! Summadest rääkimata- selle kevade "kassarekord" on mul kõigi aegade parim! Ja kusjuures AINULT ehete müügist! Nii et, vigisejad,,kes mu tooteid nõmedateteks vms nimetavad...paistate targemad välja ,kui vait olete. Ja see käib ka mõne teatud kommenteerija kohta üldse...

Ah ja, eelmise postituse all oli keegi tark kirjutanud umbes, et ma nagu küsiksin PIDEVALT abi! No ikka eriti tore küll- olen ehk üldse kokku oma elu jooksul 7-8 korda abi küsinud ja see on siis pidevalt või? Häh, klounid ikka küll!

Uskumatu ,et jõudsin üldse nii pika postituse kirjutada, tegelikult olen ikka päris läbi omadega. Väsimusele lisaks paaris kohas ka natuke päikesepõletust- no nii tavaline minu puhul, kasutagu ma mis kaitsevahendit tahes. Ja no jalad on praegu tõesti nagu pakud all ning imekombel ma suutsin isegi poodi komberdada üle hoovi. Järjekorras seistes ja tagasiteel oli küll vandumist, et kus mu mõistus ikka oli, maksimaalse raskusega poekotti valutavate jalgade ja kangete puusadega tasiida. Aga no nüüd ma küll paar päeva lihtsalt vedelen! Sest laupäeval... hahahaha, et ma ka ei õpi- lähen sinna, kuhu mõtlesin enam mitte kunagi minna :D


22 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Ilusat uut aastaringi, Raili! :) Et oleks palju rõõmu, põnevaid elamusi, sõprust ja soojust, tervist ja raha ja muud head. Kui Tallinnas mõnele laadale satun, otsin su üles ja tervitan ka isiklikult.

    VastaKustuta
  3. Oleksid võinud tervenisti positiivse postituse teha ja oleksidki need vanad asjad unustatud, aga ikka pead sa siin teisi klounideks nimetama. Saa juba üle kõigest sellest. Tundub, et sul ikka on suured kompleksid, et ei suutnud seda postitust positiivsena hoida, nagu juba alustanud olid. vigiseja kloun

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma teadsin, et kohe ju tuleb keegi oma maksuameti ja sotsiaali teatamise teemaga niikuinii... nii et ma lihtsalt ennetasin. Ja see polnud negatiivsus, vaid iroonia.

      Kustuta
  4. Sa ei tee ise ka enam negatiivsusel ja iroonial vahet. Äkki mõni teine ka teeb siin irooniat, aga sina arvad siis kohe, et sind on halvustatud ja mutta tambitud. Vaat, nüüd hakka ise õppima vahet tegema ja ära ole nii kibestunud mutt. vigiseja kloun

    VastaKustuta
  5. Paraku olen seekord anonüümne 14.08-ga nõus: olen minagi kohanud nö. santi (mitte siis sõna-sõnalt palun võtta!), kes saanud kopika rohkem ja muutunud kohe nii ülbeks. Sinuga samamoodi, Raili. Kõik oleks võinud kena olla, aga see plõksimine, ohjah... Aga eks me tea kõik, et see toon muutub kohe, kui mõni laat enam nii hästi ei lähe ja sääst otsas. Seega oleks mõistlikum, lausa intelligentsem, mitte oksi laiali ajada, kui see üks kord nii äge oli.

    VastaKustuta
  6. Nii, mul on Maalehe vatus loetud, kus on kirjas, et laatadel müüja, nagu ka Raili, peab ka aastas korra tuludeklaratsiooni esitama. Kuna see on väga lühike artikkel, aga netist seda ikkagi tervenisti kätte ei saa, siis mina seda siia ei kopeeri ja Raili uurigu seaduseid. Ei ole see nii, et müün laatadel ja makse maksma ei pea. Piisab mul ainult nime teadmisest, mida ma ka tean ja saan Maksu-ja Tolliametile kaebuse teha. Niiet Raili, ülbitse aga edasi. Mina enam seda asja nii ei jäta. Kui raha oled saanud, sõimad siin teisi ei tea mis nimedega, siis vastuta nüüd ka ise, et sa riigile makse ei maksa. Mul viskas täiega üle ja teen oma plaani teoks. Vaatame siis, kuidas sul pärast seda läheb ja tea seda, kui suvel on ikkagi väga regulaarne laatadel müümine, seda enam tuleb deklaratsiooniga tegeleda. Tahaks öelda, palju õnne, petis, aga ei ütle, sest igal oinal, ka sinul, on oma mihklipäev.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii, ma mõtlesin, et ma selle postituse all ei kommenteeri, aga viimast kommentaari lugedes tahaksin siiski öelda, et kui mina veel toimetulekutoetust sain, siis sots. osakonna töötaja soovitas suvel marju ja seeni korjata, ning müüa, et natuke rohkem sissetulekut saada. Ma siis küsisin, et kas selline lisaraha teenimine kuidagi toimetulekutoetust ei mõjuta. Ta ütles selle peale, et selline pisike kopikas küll ei mõjuta. Sama on ka Raili ehete müümisega. Ta võib ju oma müüki maksuametis deklareerida, aga makse ei pea küll maksma, sest tema aastasissetulek jääb alla aasta maksuvaba miinimumi. Vot nii! Ära külva railisse hirmu...

      Kustuta
  7. Ma vihkan asjatut süüdistamist! Ja see,et keegi eelmise postituse all kommenteeris, nagu ma kerjaksin kogu aeg abi (ja see polnud mitte esimene sellelaadne kommentaar arvatavalt ka samalt isikult) ,siis mul viskas TÕESTI korralikult üle! Abi küsimine on minu jaoks kõige viimane samm, ennem korjan taarat kasvõi ja siis nimetatakse mind pidevaks kerjajaks. Samas kui mõnes fb grupis on inimesi, kes tõesti absoluutselt iga kuu küsivad abi lastele mähkmete jaoks jne. Ma ei nimeta neid mõnitavalt kerjusteks, aga nemad võibolla tõesti ei majanda alati kõige osavamalt. Ning pidev abiküsimine on see ju ikka..
    Kui mina olen aastate jooksul alla 10 korra abi küsinud, mis pidevast kerjamisest siin räägida!
    Ja küll mõnel on ikka see kadedus...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, Raili siin pole isegi mitte kadeduse vaid pesuehtsa kibestumisega tegu. Kadedus iseenesest võib olla edasiviiv jõud, mina olen ka kade olnud endast ilusamate, edukamate peale aga see on mind motiveerinud arenema, arendama oma tugevaid külgi, et ka minu peale oleks põhjust kade olla :) See 23.28 kommenteerija on lihtsalt elus kibestunud tegelane, kes leiab, et kui minul kõige paremini ei lähe, ärgu mingu kellelgi. Mul tuleb vene ajast meelde lugu, kus mu kadunud vanaema, kellel oli 4 klassi haridust ja kes ei saanud riigipensioni, kasvatas lambaid, ketras villa lõngaks ja kudus siis imekauneid haapsalu rätikuid, mida komisjonipoes müüs. Ja ühel ilusal päeval oli SORRVO (oli vene ajal selline tore organisatsioon nn. spekulantide avastamiseks) ukse taga, et teenid hõlptulu(!) ja nüüd paneme vangi. Õnneks oli mu isa (vanaema poeg siis) piisavalt kõrgel kohal ja ähvardustest kaugemale asi ei läinud. Nii, et ära lase end sellistest kommentaaridest häirida, ära üldse reageeri neile. Sinusugusega ei viitsi küll ükski maksuametnik tegelema hakata, nad ikka neil turjas, kust midagi saada ka on lootust :) Jätkuvalt ilusat ilma ja rõõmsat tuju Sulle laadahooajaks!

      Kustuta
    2. Aitäh toetavate sõnade eest!

      Kustuta
    3. Aga lihtsam oleks ju AASTATE JOOKSUL mingi tasuvam töökoht hankida, kui eluaeg nuputada, kuidas hakkama saada ja/ või sotsabist sõltuda, kas pole? MIDAGI on ju kindlasti, mida sa teha suudad/ saad/ oskad?

      Kustuta
    4. Kes tahaks tööle võtta inimest, kes suudaks ehk kaks nädalat rõõmsalt tööl käia, siis ei suudaks aga end äkki nädal aega toastki välja ajada jne.
      Ja pealegi ma olen nii tohutu ego, et ma ei suudaks enam töötada kellegi alluvuses. Elu keerdkäigud on mind muutnud selliseks, et ma ei suuda lihtsalt enam kellestki sõltuda.

      Kustuta
    5. Selle "keerdkäigu" nimi on vist mugavus? Laiskus? Samas mina jälle ei suudaks ette kujutada inimest - ja inimest, kel pool elu veel ees!! -, kes tahaks veel järgnevad 44 aastat vaene ja sõltuv olla. Tõesti ei kujuta. Minu mõistes võiks taolist elu heal juhul paar-kolm aastat elada. Edasine oleks juba lollus. Aga jah, ma ei püüagi kõiki inimesi mõista.

      Kustuta
    6. Selle "keerdkäigu" nimi on erivajadus. Sa ei saagi mõista inimesi, kellega sul sarnaseid probleeme ei ole

      Kustuta
    7. Eksid. Puutun selle teemaga tööalaselt kokku. Kuid õppinud inimesena teen vahet manipulatsioonil, simuleerimisel või tõelisel abivajamisel. NB! Olgu koheselt öeldud, et mina diagnoose ei pane, seega siinsed prouad ei pea ennast puudutatuna tundma.
      Railil võivad teatud lihtsamad häired olla, kuid nendega saab suurepäraselt elatud ja töötatud; muidugi, kes tahab. Tema ei taha, sest see pole mugav ja siin polegi midagi vaielda. Meeles võiks ka pidada, et omal ajal on ta meedikuid petnud, st. ennast haledamaks teinud ning seega võib see tema "erivajadus" veelgi kahaneda. On ta ju ise kirjutanud oma kirjust minevikust, et mingi erivajadus pole tal kaasasündinud, vaid hilisemalt tekkinud. Suhteliselt ulme, aga las ta siis nii arvab.
      igal juhul on ta väga abivajaja, kui tal endale see kasulik on ja kui pole oluline, siis on TÄP-SELT! samasugune, nagu need vihatud kommenteerijad ja koolikiusajad.

      Kustuta
    8. "et omal ajal on ta meedikuid petnud, st. ennast haledamaks teinud ."
      Tuletan meelde, et tegin seda oma elu päästmiseks kurjategija käest! Ja kas ma ikka petsingi nad ära üldse...küllap nad said siiski aru, et mind tuleb antud olukorrast minema toimetada, paanikahoog oli mul igatahes, seega oli haiglasse viimine loogiline lahendus.
      Ja tuletaks eelkõige meelde, et see juhtus 15(!) aastat tagasi!

      Kustuta
    9. 44-15=29
      Sest ja ennemgi veel "vaene abivajaja". Valedega pooleks muidugi.
      Kuidas küll keegi viitsib?!

      Kustuta
  8. Aitäh sulle 13.22 kommenteerija. Sa kordasid minu mõtteid ja osaliselt ka väljaöelduid asju, mida Raili tõesti tegelikult kuulata ei taha, sest see ei ole temale ju kasulik. Kui teistega koos olla ei saa, siis koligu ära üksikule saarele. Puuet ja puuduvat töövõimet ikka nii ei saa, et kui ütled, et saa ei saa mittekellegagi koos töötada. On palju hullemate diagnoosidega inimesi ja nad teevad kõik endast oleneva, et mitte vireleda. Kord raili ulub, et ei teeni laatadel piisavalt, aga nüüd, kui on piisavalt teenitud, on ülbust nii täis, et see ajab mind nii vihaseks ja kui selle eest karistada ei saaks, tahaksin sellise ülbiku ja muidu manipuleerija maha lüüa. Kordan veel, see kõik ajab vihaseks, mida ta teeb ja kuidas ta manipuleerib.

    VastaKustuta
  9. "Elu keerdkäigud on mind muutnud selliseks, et ma ei suuda lihtsalt enam kellestki sõltuda."

    Huvitav? Sotsiaalameti abirahadest ju saab vägagi sõltuda? Psühholoogist, blogi päismiku kontoomanikust, laadalaua K-st, Plikast jne. samuti?

    VastaKustuta
  10. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  11. Raili aga ei taha tööst sõltuda.

    VastaKustuta