kolmapäev, 11. juuli 2018

Nädala kokkuvõte- laat, uus ehtevalik, ootamatu telefonikõne ...


Olen nüüd siis juba paar päeva tagasi olnud, aga sain mahti alles nüüd siia midagi pikemalt kirjutada. No mina ei tea, kuidas see arvuti ja internet on ikka muutunud nii oluliseks osaks elust, et mõni päev ilma selleta on totaalne kaos ja tekitab niipalju vastmata kirju, mind huvitavaid arutelusid jne. Lisaks paar arvutimängu ka ja ühe facebooki grupi administraator olemine... no ei ole igav ju tegelikult :)

Aga Võrus läks...no oleks võinud ju ka paremini minna, kuid polnud viga. Ilmaga väga ei vedanud- reedel sadas peaaegu terve päeva ning mu põhitegevus oli müümise asemel oma lauale kile peale-kile maha sättimine. Kuid päeva lõpuks üllatas sissetulek mind ennastki positiivselt, sellise ilmaga ausalt öeldes ma poleks küll end toastki välja ajanud. Laupäeval oli aga hästi lämbe ja selline äikese-eelne leitsak, kuid äikest ei tulnudki, hoopis mõned tugevamad tuuliilid, mis kauba lendama panid, lõpetasid mu müügipäeva ehk veidi varem kui oleksin tahtnud. Aga tulemus oli reedega enam-vähem võrdne. Pühapäeval oli laat mitu tundi lühemat aega aga ikka midagi ma müüsin. Ühesõnaga- tasus siiski ära, kuigi minu arust hakkab see üritus seal ennast tasapisi ammendama... Või ma lihtsalt jälle tunnen nii, peaaegu võimetu rõõmu tundma nagu ma viimasel ajal olen.

Elasin üle ka askeetlikud tingimused remondiseisus olevas korteris. Vesi oli, elekter oli, õhkmadratsi asemel oli organiseeritud isegi voodi mulle sinna, nii et jäi enda piinamine valutava selja ning jalgadega maha heitmise ning sealt tõusmise näol ära. Ka palavikku enam ei tekkinud, sama antibiootikum aitas mind ka seekord nii, et nüüdseks on jälle kõik nii korras, kui mul olla saab. Ma ei taha sellel teemal tegelikult üldse rääkida pikemalt, mulle piisas eelmise postituse kommentaaridest ja sellest ,et enamus siiski ei saa mu olukorra tõsidusest ning erakorralisusest-eripäradest aru.

Kuid reedel toimus siis midagi ,mida ma tegelikult ei osanud oodatagi, kuigi teadsin ,et see võib juhtuda. Kummaline, aga samas nii tavapärane selle teema puhul, et ma nägin juba mingi paar nädalat igal öösel teda unes ja ärkasin üles hüüdes ta nime. Jah, ma teadsin ,et see on taas märk... ja oligi. Reedel helistas mulle Rainer. Oi kuidas tahaksin ma muutuda tema suhtes sama tuimaks kui kõige muu suhtes! Aga ei, tema nime telefoniekraanil nähes tulid pisarad endiselt silma. Ja tema hääle kuulmine pani mind isegi kahetsema et pidin ma just sel päeval olema teises Eesti otsas, kui tema oma välisreisilt (väidetavalt töötas ta kuskil väljamaal) tagasi jõudis. Vot, niipalju on küll muutunud, et ma ei usu teda enam pimesi, nagu kümmekond aastat tagasi ja ei tagane hetkekski oma põhimõtetest- mitte hakata temaga koos elama ja mitte kohtuda temaga, kui ta on joonud! Ja teades, kui palju minu jaoks tähendavad väiksemadki muutused ja kui raskelt need tulevad, on see taas põhjus enda üle uhke olla!

Leppisime küll Raineriga kohtumise kokku, eile pidi ta minu poole tulema. Aga selge see, et tegelikult ta ei tulnud kuhugi. Ega ma väga ei oodanudki, koristasin küll ,tegin üle hulga aja korraliku õhtusöögi, aga pettumust, kui sellist...ei saa arugi,et oleks. Vist ikka hakkab see  üleüldine tuimus natukene ka seda tunnet varjutama... Vot on teema, millest ma aru ei saa- kord toob tema meenumine pisaraid, kord jälle on täiesti ükskõik, kui selgub, et ta taas valetas.

Taas seisan ma dilemma ees, et kas säästa või natuke paremini elada paar nädalat. Ja ma loodan ,et seekord ma suudan siiski seda esimest teha pigem.

Muide, õppisin tegema ka teistsuguseid ehteid pisut, kuid pole veel aru saanud ,kuidas need minema hakkavad. Seega paar pilti minu esimestest katsetustest kamee valdkonnas. Materjal on küll märksa kallim, kui tavalistel kõrvarõngastel ja ma ei saa endale seda eriti lubada esialgu, aga kui hakkab minema müük, siis miks ka mitte.

 Ma arvan ,et nende eest 3.- eurot on väga okei hind...





Need osteti kohe valmimisjärgsel päeval ära. Lihtsalt ühel proual oli sama mustriga riietus ja 3.- eurot oli tema arust super pakkumine!

Ja need siis on natuke teises toonis ja vist ka veidi kallimad toorikud olid. Ma ei oska isegi hinda pakkuda...

Kes soovib, võib osta ja pakkuda ise hind. Ma arvan ,et alla 3.-euro ma neid küll ei müü...





54 kommentaari:

  1. Kuidas sa Rainerile haisevate hambakontsudega musi annad? Tüdruk võta ennast käsile!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võta käsile! Võta käsile! Targutama oled asjapulk, aga anna siis Railile hammaste kordategemiseks raha. Kui aidata ei taha, siis pole näägutada ka vaja. Ela oma elu nii täisväärtuslikult, kui ise tahad, aga jäta teiste elud rahule.

      Kustuta
    2. Kui kord aastas hambaarsti külastada, ei teki suhu surnuaeda.

      Kustuta
    3. Kuule! "Peale kaklust rusikatega ei vehita". Kui hambad on juba katki, siis ei saa praegusel ajal lihtsalt minna ja neid korda teha. Selleks on paksu rahakotti vaja. Väga paljud inimesed kardavad hambaarsti ja sellepärast polegi õigel ajal julgust olnud habaauke ravida. Ja üldse! Mismoodi Raili hambad sulle ette jäävad?

      Kustuta
    4. Inimesel ma vaatan pole üldse oma elu vist, pean silmas siis seda 20.53 ja 22.52 tüüpi. Päris kahju sellisest...

      Kustuta
    5. Sinu elu on arvutis mängude mängimine.

      Kustuta
    6. Sa anonüümne tunned muret, et kuidas Raili Rainerile musi annab selliste hammastega? Aga võib-olla on Raineril veel hullemad hambad? Inimest ei hinnata ta välise ilu pärast, vaid iselooomuomaduste tõttu. Väline ilu on ainult fassaad, mille taga võib peituda närune iseloom.

      Kustuta
    7. Eks siin peitubki tõetera, et ilu on vaataja silmades, mida keegi ilusaks peab. Olen korduvalt ise ka kogenud, kuidas esmakohtumisel piltilusa aga rumala ja ennasttäis inimesega see väline järk-järgult kahvatuma hakkab ja ka vastupidi, esmapilgul täiesti ilmetu inimesega lähemalt tutvudes järjest rohkem tema tarkusest ja karismaatilisusest lummatud olen, nii, et ka väliselt see inimene minu jaoks justkui särama lööb.

      Kustuta
    8. Kirjutasin hammaste värki eelmise postituse alla, aga sealseid kommentaare vist nagunii keegi enam ei loe. Ütlen üle: Kui ei ole raha uute hammaste jaoks, siis ei tasu nii kergekäeliselt ka kontsudest loobuda Isegi väikesed hambakontsud on tegelikult toidunärimisel vajalikud. Miks kohe välja tõmmata. Kõrva ju ei lõika ära, kui kõrvapõletik tekib, ehkki tüsistused võivad olla ohtlikud. See on kahe otsaga asi. Kui välja lasta tõmmata, siis ei saa ju isegi õuna närida!

      Soovitan Paradontax hambapastat. Kui probleemi põhjuseks on igemete ja hammaste piirile/vahele tekkinud katt, siis selle vastu aitab väga hästi. Ega enne paremaks ei lähe, kui probleemi põhjus pole eemaldatud. Ise kasutan vähemalt kord nädalas Paradontaxit.

      Ka minul on olnud antibiootikumidega väga halbu kogemusi. Üks kord elus olengi võtnud, mingit abi ei olnud,aga selline pöörane iiveldushoog tuli sellest esimesest tabletist, et ropsisin poes esimesse ettejuhtuvasse prügikasti (mis oli pandu laest tilkuva vee pärast). Ei soovita antibiootikume, kasu neist pole ja hävitavad soolestiku kasulikud bakterid.

      Kustuta
    9. Viu-viu-viu. Ei meeldi see ega ei meeldi too. Nagu mingid laadalapsed. Minu kommentaaris polnud ei mõnitust, ei kriitikat ega ka nõuandeid. Ilmselt sõna "psühholoog" teda ärritas. Täiesti ajuvaba suhtumine. Mis puudutab tema karakterit, siis on lihtsam siit eemal hoida, sest mitte karakteris pole küsimus, vaid mingis lapselikus jonnis.

      Kustuta
  2. No absoluutselt!
    Inimene käib võõrastes blogides ja otsib võimalust sõimelda ja oma kasvatamatust demonstreerida. Millise rahulduse see küll talle annab? Arvab, et solvab Railit, aga tegelikult räägib ta ju endast, oma tühjast siseelust.Ehk oleks õigem tema tobedaid postitusi ignoreerida....

    Aga nende kõrvarõngaste kohta: sibli natuke ringi e-pärlipoodides ja sa näed, et sinu ehete hinnad on tõepoolest superpakkumine.Selliste kameedega kõrvarõngaste hinnad algavad 5-st eurost.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures kameesid ma vaatasin jah, et taaskord soodaslt pakun :) Aga kuna ma siblisingi ka ringi ja vaatasin ,mis hinnaga materjal on, siis arvatavasti see hind muutub, kui selgub et turgu on!

      Kustuta
    2. Jaa, mina ka paneks kameedele kõrgema hinna, väga ilusad on!

      Kustuta
  3. A sa osta poolvääriskive, uuri mis energiaga mis on, komponeeri midagi head kokku, pane stoori juurde ja müü kallimalt oma kraami.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kallima kraami ostmiseks on vaja rohkem algkapitali, teiseks mina ei usu nendesse uhhuu-värkidesse ja pealegi on selle kraami müüjaid kõik laadad täis.

      Kustuta
    2. Su's pole sendi eestki äriinimest. Tahad teenida ja kasumit, aga ei raatsi algmaterjali hankida. Kuidas siis tulem oleks võimalik? Mus sa arvad, et kõik suured ärihiiud nagu Fazer või Mercedes Benz või kes iganes on kohe ja korrapealt kuulsaks-rikkaks-iseseisvaks saanud? Tagasilöökideta ja ainult teenides? Ei usu isegi seda, et nad unistasid, et keegi teine neile materjali vm hangiks. Kui hankiski, siis mitte heategevuse korras, vaid selle eest tuli hiljem maksta.

      Mina olin just eile meie mõttetus väikelinnas šoppamas, õigemini veendumas, et midagi pole šopata. Otsisin kreemikas-valgetes või hall-roosades toonides suvust pärlikeed ja samasuguseid kõrvarõngaid+käevõru. Homme pulmapittu minek ja no vaja ruttu, kui ise jätnud asjas viimasele minutile. Mida aga pole, olid ehted. Mingid Hiina nikatsid ja klõpatsid, plastmassi ja kulda täis - võeh!
      Lõpuks otsudtasin jalad kõhu alt välja võtta ja läksin Tartusse. Sain mida otsisin + veel need asjad, mida ei otsinudki. Ehtekomplekt maksis kõigest 12€ ja on imeilus.

      Mis ma öelda tahan on see, et korra olen sulle juba soovituse andnud, aga miskil põhjusel vaidlesid tookord jälle kõvasti vastu... Igatahes võiksid ka mingeid komplekte teha ja ilusamaid, uhkemaid, millega ikka peole ka kannatab minna. Sinu praegused tooted on niisugused igapäevased ja pugem noortele. Ka ei kannaks ma neid talvel ("raskusaste" talveriiete ja plastikehete vahel pole korrelatsioonis).
      Mina oleks veel ka samas stiilis juukseklõpsu/- klambri ostnud, aga sellist tõesti ei leidnud.

      Aga sellest, kuidas ma kena heegeldatud väikest kotikedt la pealinnas taga ajasin, ei hakka parem rääkimagi. Lõpuks sõbranna heegeldas ühe õhtuga valmis, teisel tikkis pisikesi pärleid sisse ja kolmandal tõi mulle koju kätte. Sai 50€ ja kõik olid õnnelikud.

      Kustuta
    3. +1 Sulle, 09:18 kommenteerija. Railil võib ju küll kindel klientuur juba olla, aga kaua needki samasuguseid(olgugi erivärvilisi) ehteid kokku ostavad.

      Kustuta
    4. Mis te siin tühja kritiseerite. Algkapital ei kuku ju lihtsalt sülle.

      Kustuta
    5. Ise ta siin räägib, et tal kõik korras. Pealegi ei ole poolvääriskivid midagi niipalju kallimad kui see plastik. Ja ausaltöeldes ma ostaks ka parema meelega midagi ehedat, mitte plastmassi. Aga mis teha, Raili on peast vaene, anna talle miljon euri, ta oleks ikka vaene. Ja tema ärimudeliga "palju odavat toorainet + väike kasum" (versus siis "natuke vähem kallimat ja ehedamat toorainet + suurem kasum") jääb elu lõpuni raskelt rügama väikse tasu eest.

      Kustuta
    6. Mina olen ka sellega nõus, et kindlat klientuuri ei hoia nii jubedate jamadega.

      Kustuta
    7. See ole ju teiste asi, kas Raili saab oma ehted müüdud või mitte. Kui talle nii sobib, siis ei ole teistel vaja hädaldada. Mis nüüd sellesse eelnevasse kommentaari klientuuri ja sarnaste ehete ostmisse puutub, siis olen isegi nõus, sest kuigi ka mina olen Raililt päris mitu korda kõrvarõngaid ostnud, siis mõtlen, et "milleks mul neid niipalju vaja on, kui ma nagunii eriti ei kanna neid".

      Kustuta
    8. Aga muretsemiseks, et mu ehteid ei osteta, polegi tegelikult tõesti põhjust! See on ju ikka nii, et mõnes kohas läheb paremini ja mõnes halvemini. Võru folk oli see aasta ka enamuse teiste müüjate (kellega seal ikka suheldud sai) arvates sellel aastal kõige kehvem üldse. Ilmad muidugi ka polnud parimad..
      Probleem endiselt ei ole mitte ostjate, vaid müügikohtade puudusega. On ka kohti Tallinna ümbruses, kus kohamaks on isegi normaalne, kuid seal peab olema enda müügilaud. Mida mul aga pole, sest ma ei jõuaks korraga tassida nii kaubakohvrit kui lauda. Ah et lina maha ja kaup sinna- hea mõte, aga kui mu põlved ega selg kükitamist või maas istumist, õigemini sealt üles saamist ( ja nüüd andke tuld K.J ja sellised mu kaalu pihta!, muud te ju ei mõista )ei kannata, siis ma olen seda varianti küll kord proovinud, aga suutsin seda vaid paar korda maksimaalselt mõne minuti jooksul ning lihtsalt korjasin kodinad kokku.
      Aga mu ehteid ostetakse ja viimase aja põhiklientuuriks on hoopis noored emad mudilastega!

      Kustuta
    9. Lina maha ja kaup sinna ei ole hea mõte ka kliendi vaatenurgast. Paha on kaupa maast vaadata. Klient ei pruugi ka eriti vereringeprobleemide tõttu kummardamist taluda ning ka silmanägemine on paljudel vilets.

      Kustuta
    10. Heal kaupmehel on midagi igaühele: väga odavat 1-3-eurost kraami neile, kel õhuke rahakott, ja kallist kraami neile, kes kvaliteeti hindavad.

      Kustuta
    11. Vastuseks kommenteerijale 13:13. Kas ikka on igal "heal kauplejal" midagi igaühele? Need, kes on spetsialiseerunud kallimate toodete ja sealjuures suurema kasumi saamisele, ei hakka odavate ja väikest kasumit toovate toodete peale oma aegagi raiskama. Oletame, et Raili tõstab oma toodete väärtust ja sealjuures ka hinda? Kas siis sina ja teised näägutajad hakkaksite tema käest ostma? Ma arvan, et ei hakkaks. Teile lihtsalt meeldib teda ja tema väheseid püüdlusi anonüümselt halvustada. Raili on ju kirjutanud, et ostjaid on tal piisavalt, lihtsalt müügikohti on vähevõitu, sest ta ei saa igale poole oma müügilauaga "jalamehena" reisida.

      Kustuta
    12. Raili ja Raili fännid, võtke nüüd vabalt ja ärge hinnake kõiki kommenteerijaid enda järgi ja ärge eeldage teiste inimeste eest. Kommenteerijad siin pakuvad (ikka suht) viisakalt konstruktiivseid lahendusi. Viisakas inimene tänab viisakalt vastu, vahet pole siis kas võtab soovitust kuulda või mitte. Madala enesehinnanguga draamakuningannad eeldavad aga, et neid hakati maha tegema ja süüdistama millegis ja hakkavad vastu vōitlema kohe, kahjuks aga tuuleveskitega hoopis.

      Kustuta
    13. Ei pea end Raili fänniks aga blogi ja kommentaare on huvitav ja arendav jälgida küll. Mulle isiklikult tundub et siin on laias laastus kolme tüüpi kommenteerijaid. Ühed need, kes lihtsalt igal võimalikul viisil Railit isiklikult püüavad solvata ja provotseerida. Teised, kes tõesti oma vaatepunktist head nõu ja konstruktiivset kriitikat jagavad ja minu arust on Raili neile vastates ka viisakaks jäänud. Ja siis on ka veel osa selliseid inimesi, kes lihtsalt hea sõnaga toetavad, kuna tihti muud teha ei olegi.

      Kustuta
    14. Ja justnimelt, seda head sõna ja mõistmist mulle ongi tohutult vaja! Olen kogu elu selle defitsiidis olnud ja vahel ma ei vajagi oma enesetunde paranemiseks muud, kui just seda paari head sõna..
      Vastus siis 19.54 kommenteerijale.

      Kustuta
    15. Kui ma sulle kirjutasin et ega sa psühholoogide juurest seda head sõna ei saa peale laialivalguva jutumulina, siis sa seda kommentaari üldse ei avaldanudki.

      Kustuta
    16. Viimasele! Aga kust siis saab? Kui sa arvad, et Raili psühholoogi käest head ja toetavat sõna ei saa, siis miks sa ise Railit ei julgusta hea ja toetava sõnaga?

      Kustuta
    17. Elve, lõpeta see lõputu vahele kädistamine. Minu pikas kommentaaris olid selgitused olemas, kuid nagu alati ei avalda Raili seda, mis talle ei meeldi. Te mõlemad olete teineteisele väga sarnased, sest ka sina oma blogis pidevalt viitad et mingi su salavaenlane sind vaenab. Need on su omad luulud, mis sind reageerima panevad. Kui sa ei reageeri oma peas valmis kujunenud "vaenlasele", siis ei peaks sa neid hüüdlauseid sinna enam postitama.

      Kustuta
    18. Tuleb välja, et sind ikka huvitab, mis ma oma blogis kirjutan. :D Tead sa! Minuga ongi kõik korras, sest mina saan tegeleda asjadega, mis mulle meeldivad. Railit kaitsen ainult sellepärast, et ma ei mõista, mis näägutamine tema kallal pidevalt käib. Jätke ta ükskord rahule. Las ta ajab oma asja nii, nagu oskab ja soovib. Ta ju ei küsi kellegi käest rahalist abi. Ja kui küsikski, siis te ei pea ju seda talle andma, kui ei taha. Ja veel! Mina oma blogis kirjutan sellest, mida MINA TAHAN! Lugejate valik on, kas seda lugeda ja nõustuda, või sulgeda blogi leht, et seda enam mitte kunagi avada.

      Kustuta
    19. Kui Elve ennast siin ennast pidevalt reklaamib, siis loomulikult nii mõnigi klikib ta nimele ja kiikab ka blogisse, et mis imeinimene ta siis on. Püsilugejaid vaevalt leidub sest ega kellelegi su puuhalud ette ei jää ja minu pärast misjoneeri edasi, kes sind keelab. Raili aga on Raili ja mul samuti kama kaks, kas ta võtab kellegi nõu kuulda või mitte. Ta oma elu. Õnneks minu tutvusringkonnas ei ole ei Elve ega Raili suguseid.

      Kustuta
    20. Kullake! Blogimine on mulle ainult kõrvaline hobi. Ja kuna ma nagunii suure osa päevast arvuti taga istun, siis loomulikult kiikan ma mõne blogija postitusi ka. Raili blogi jälgimine on mulle hasardiks muutunud, sest tahan näha, kui õelaks inimesed suudavad minna. Selle pärast ära sina küll muretse, kas mu blogil lugejaid on või mitte. :D

      Kustuta
    21. Mul ei ole kombeks võõraste inimeste pärast muretseda.
      Nii et ära muretse et ma muretsen...:D

      Kustuta
    22. Blogijad on kõik edevad ja tähelepanupuuduses. Muud ei tahtmudki öelda. Aa, seda veel ka, et LOOMULIKULT vaidleb Railu castu väga headele ideedele. Nagu ikka. Seekord siis põhjuseks maast tõusmine, irw. Muide, kui seal maas oleks iga 5m järel viiekas kukkunud, ja nii paar kilti järjest, küll jookseks, uskuge!

      Elve on lihtsalt mõttetu sõpradeta segaja. Pole vaja teda tähwle panna.
      Aa, tal olu see, et tema sõna peab viimaseks jääma, sest muidu äkki keegi arvab, et ta ei oskagi midagi rohkem öelda. Ise kirjutas seda. Seega - soovitan mitte välja teha!

      Railile veel - ei mina ole su kei-džii ehk keegi KJ. Aga sa lubasid ju suure suuga avalikustada - tee siis seda!? Ikka vaid vihjed ja initsiaalid? Mis, pole päris kindel, w? Jutt tundub küll äge...

      Kustuta
    23. Väga mitmed kuulsad blogijad ei lase ühtki kommentaare läbi, enne kui nad selle ise pole läbi lugenud ja heaks kiitnud (seda saab ilmselt kusagilt seadistusest panna), mis iganes siis põhjus ka oleks. Mina ka ei laseks. Minu blogi, minu sein, miks peaksin laskma ennast omaenda blogis mõnitada, see on sama hea, kui lasta võõrastel oma majas räusata.

      Kustuta
    24. Ma kasutasin ka seda eelmodereerimist ja kus ma hakkasin siis alles saama tetud tegelaste käest- miks ma kustutan ja et tõde on valus kuulda ja et -äh, kustuta aga ise sa ju lugesid ikka- no sellised konkreetselt mulle haiget teha soovijad.
      Ja ma siis otsustasin teistele näidata, kui õelad ja lapsikud võivad mõned olla! Justnagu koolikiusajad ja üks nendest peaks olema veel ka haritud inimene..

      Kustuta
    25. Miks sa siis ei avaldanud minu kommentaari, kus polnud ühtki mõnitavat ega solvavat lauset sees? Kas kommentaaris olev sõna "psühholoog" ärritas sind niivõrd, et otsustasid mitte avaldada?

      Kustuta
    26. Kommenteerijale 22:55. Parem 1-2 väga head sõpra, kas võtavad mind just sellisena, nagu ma olen, kui suur hulk inimesi, kelle ees pean teesklema oma tõelist olemust. Minu blogi võib ju mõttetu olla, sest blogilugejad tahavad ju kõmu ja klatši, et siis blogija kallal iriseda. Kuid mina ei ole sellistest blogiteemadest huvitatud. Mida vähem ma oma blogis isilikel teemadel kirjutan, seda kasulikum mulle on. Ja sellepärast ongi minu blogis kommentaarid eelmodereeritud. Võtke või jätke! ;)

      Kustuta
    27. Elve, mis on SINU blogimise MOTIIV? A la "tulin linnast, lumesadu, tööd ei leidnud kusagilt..."

      Kustuta
    28. Soovitan siiski eelmodereerimist. Sa ei pea kellelegi midagi põhjendama või vabandama. Sinu blogi, sinu reeglid. Nt Sille Poola ei lase oma Päikesetoidu blogis kellelgi kommenteerida, sest tal pole aega ja viitsimist räuskajatega tegeleda. Nullkulu blogis avaldatakse kommentaarid alles pärast seda, kui blogija on selle üle vaadanud (teie kommentaar on nähtav pärast kinnitamist) Paljud blogijad ei luba üldse anonüümseid kommentaare ja kõigi kommenteerijate IP-d salvestatakse.

      Kustuta
    29. Sinu blogi kommentaarium ei pea olema mingi peldikusein, kus igaüks võib öelda, mis sülg suhu toob.

      Kustuta
    30. To 13:01! Minu blogimise motiiv ei peagi sulle arusaadav olema. Kuigi ma alles paar kommentaari tagasi kirjutasin, et blogimine on mu lisahobi. Tööd, kui sa tööks kodunt välja käimist mõtled, ma ei otsigi. Mulle piisab sellest teenistusest, mis ma arvutis teen. Kuigi võiksin veel rohkemgi teha(netis ma mõtlen). Mina soovitan ka Railil blogi kommentaarid eelmodereerituks panna. Aga see on tema otsustada, kas ta seda teeb või mitte. Mina näiteks mõnitavaid ja targutavaid kommentaare läbi ei laseks.

      Kustuta
    31. Mul ei ole midagi modereerimise vastu. Pole mingeid mõnitusi kirjutanud ja lasku aga käia. Kui nähakse tonti seal kus seda ei ole, siis see on igaühe oma mõttetegevuse vili. Selliste inimestega on ka reaalelus väga raske suhelda. Olen paari enda jaoks huvitava blogi püsiv lugeja ning vahest olen ka sõna võtnud. Kummalisel kombel ei teki meil seal omavahel mingeid probleeme. Nii et kõik on kinni siiski blogipidaja peas, mitte lugejas.

      Kustuta
    32. Siis tasub kõigepealt blogija karakteriga tutvuda, sest kõik blogijad ei näe "Heasoovlikke" kommentaare ühtemoodi. Mina näiteks näen küll Raili blogipostituste all lausa mõnitavaid kommentaare.

      Kustuta
    33. Ja mina jälle ei näe pointi ainult kiitvaid kommentaate lasta avaldada... Aga jaanalinnu mängimine pole ometi keelatud!

      Kustuta
    34. Miks peaks üks võhivõõras, kellele mingi blogija korda ei lähe, teda kiitma või laitma? Ta ei jää ju Sulle kuidagi ette. Ära siis loe seda blogi, kui sulle tema elustiil ei meeldi. Kui Raili tunneb rohtude võtmisel end kindlamini, siis mis see kõrvaltvaataja asi on? Konstruktiivsel kriitikal ja mõnitamisel on suur vahe. Näiteks seesama "Kuidas sa Rainerile haisvate hambakontsudega musi annad?" ei ole küll konstruktiivne kriitika. Ja ka Raili ehete valmistamine ei peaks kellelegi ette jääma, sest tegelikult ei tunne te huvi, et Raili rohkem teeniks, vaid tahate ta ehteid lihtsalt maha teha. Te ei pea ju neid ehteid ostma, las ostavad need, kellele Raili ehted meeldivad ja sobivad.

      Kustuta
  4. Sa Raili vaata http://www.kangadzungel.ee. Siin on praegu suur soodusmüük

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures käisin ja midagi isegi sain, aga seal on ehtematerjalivalik suhteliselt kesine.

      Kustuta
  5. Vaatasin varasemaid postitusi ja kommentaare. Tõsiselt hämmastas, kui palju õelalt, üleolevalt blogi kommenteeritakse. Ma ei kujuta ette, et normaalne täiskasvanud inimene saab nii õel, mõistmatu ja julm olla. Võib-olla on blogide lugemine teismeliste tegevus...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ega nad olegi normaalsed täiskasvanud inimesed.
      Kui inimene soovib midagi öelda, siis tehku seda oma blogis. Tema blogi, tema õigus seal kirjutada. Aga tulla võõrasse blogisse oma seisukohti kuulutama, teisi õpetama ja labasusi kirjutama.....

      Kustuta
  6. Ma ise pole eriti müügiga tegelenud ega tea sellest eriti midagi. Aga olen teemast huvitatud. Raili kirjutab, et oleks ainult müügikohti. Palju tavalistel turgudel kohamaksud ka on? Kas saab ka päevaks või peab terveks nädalaks koha broneerima?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tavalistel turgudel ei löö käsitööga läbi. On juba proovitud mitmel korral. Kuigi päevamaksud on seal päris normaalsed jäävad 10 euro piiresse, siis ma pole kordagi sedagi raha tagasi saanud. Turul käivad inimesed ikka peamiselt toidukraami ostmas ja need Poola-Hiina-Leedu tööstuskaube müüjad...ausalt ma imestan ise ka ,kuidas nemad toime tulevad.
      Kui oleks turul niisugune võimalus, et müüa käidava koha peal ka kasutatud asju käsitööle lisaks, siis võiks täitsa mõttekas olla. Aga kasutatud asjade müüjad on pagendatud kuskile tahanurkadesse ( keskturul on muidugi jagatud platsid sealgi ära FIE-de ja selliste masskaupmeeste vahel) ,et sinna eksib ainult mõni inimene päevas.

      Kustuta