teisipäev, 30. august 2016

Õhkõrn lootus saada taas oma unistuste tööle!

Nagu ma juba eelmine kord mainisin, siis on hea, kui on palju vanu tuttavaid, kes mäletavad mind ka siis, kui tegelikult pole enam pikka aega olnud põhjust kokku puutuda! Südamesõpru on mul vähe ja mõnikord lihtsalt ei ole mul mitte mingisugust suhtlemisetuju- loodan väga ,et nad mõistavad mu üksindusevajadust...

Eelmisel nädalal kirjutas mulle üks ammune tuttav, kellega ma vist viimati suhtlesin eelmisel aastal oma Õismäe Taaskautuskeskuses töötades, et loeb mu blogi ja tal on paar ideed. Alguses tekkis küll mõte-et mida iganes, me ju oleme suhteliselt vähe kokku puutunud ja et mis ideid tal olla saab. Aga teades tema tegevusala-samuti kunagine? (ma isegi pole kursis, kas tal hetkel ka pood on) poeomanik, laatadel ja kirbukatel osaleja, siis andsin talle oma numbri.

Ta helistas kohe ja ütles, et märkas Facebookis seda, et soovin osaleda 3. septembril Laagris toimuval laadal, aga et kohtadega vist on raskusi. No täpselt- juba esitasin seal laadakorralduse lehel palve, et maksaks või natuke juurde :D aga tahan osaleda! Tuttav aga teatas, et tal on müügikoha võimalus seal ja et kui ma oleksin nõus ka tema asju- kusjuures tal pidi olema uus ja korralik, kasutamata kaup :täisnahast rahakotid jms- müüma, et siis saaksin seal ka oma käsitööd müüa. Ja vist mingi päevatasu teema oli ka, aga ma seda enam isegi ei kuulanud nii põhjalikult, sest ainuüksi mõte taas oma käsitööd laadale müüma minekust, oli juba nii ahvatlev. Ja järgnev uudis veelgi enam...

Keegi tema tuttavatest kavatseb Tallinnas uue kirbuka avada. Kus ja mis, seda ma teatan hiljem, eks?! Aga ta oli oma tuttavaga juba rääkinud, et minusugune kogemustega kirbukamüüja on hetkel sellises olukorras jne, ning andis mulle siis selle poeomaniku numbri. Muidugi ma kohe helistasin ja oli kohe aru saada, et talle oli minust tõesti eelnevalt midagi mainitud. Igatahes palus ta mul kohe oma CV saata...

Vot selle koha peal... ma tundsin lausa füüsiliselt, et lootus hakkab kaduma. Kuigi mu CV-s ei ole oma teada küll midagi sellist kirjas, mis seal olema ei peaks (seda on hinnanud heaks ka psühholoogid ja töötukassa ametnikud ja sots.töötajad jms) . Ma lihtsalt olen nii palju neid laiali saatnud... ja tavaliselt pole isegi vastust saanud. Ja nüüd ka, selle asemel ,et kohe silmast-silma vestlus kokku leppida, taheti seda faili...

Mulle meeldiks sada korda rohkem, kui töökuulutusele helistades ei palutaks mul mitte CV saata, vaid kutsutakse kasvõi korrakski kohale. Ma tean, et mul on välimusel üks suur ja väga kulukalt ravitav defekt- kes teab, see teab, ma seda kirjeldama ei hakka, ütlen vaid ,et selle kõrvaldamiseks peaks mul olema 15-16 TUHAT eurot vähemalt- ja selle tõttu olen jäänud ilma paljudest uutest võimalustest oma elus, sest esimesena ju enamuses märgatakse ikka välimust... kahjuks. Ning kui selles on midagi häirivat, siis edasine suhtlus juba välistatakse koheselt. Sellepärast olen ma siiralt tänulik neile pikaaegsetele tuttavatele, oma parimatele sõpradele ja uuele Heale Haldjale- Brigitale, et vaatamata mu iluveale, nad tunnistavad mind.

Rääkides nüüd vahepeal Brigitast. Nagu te märkasite, siis ma lisasin hiljuti oma blogisse meiliaadressi alla tema arvenumbri. Teil tekkis kindlasti küsimus, et miks nii... Kuigi ma olen sellest oma blogis juba varem kirjutanud, tuletan meelde, et kui kellelgi peaks olema soovi mind kasvõi paari eurogagi toetada- aga see juba oleks mulle väga suur asi- siis minu kontole seda kanda ei saa. Lihtsalt toimetulekutoetuse arvestamisel arvatakse kuu sissetuleku hulka IGA sent, mis arvele laekub- isegi kui teed ise enda arvele sissemakse, siis loetakse see kohe laekumiste hulka- ja selle võrra saab siis järgmine kuu toetust vähem. Pole vist eriti meeldiv perspektiiv saada 130 euro asemel näiteks 90... Ajuvaba seadus ja süsteem küll, seda enam, et väljaminekuteks arvestatakse vaid eluasemekulusid !
Sellelt kontolt saan ma KÕIK rahad alati kätte ! Ma ei tea, mismoodi ma saaksin selle tüdruku ausust tõestada, aga ma siiski kordan- kui keegi soovib mind aidata, siis seda arvenumbrit kasutades saab seda teha.

Aga minnes nüüd siis tagasi oma algse teema juurde... olen ärevil ja samas kardan ka seda, et ma justkui sõnusin sellest kirjutamisega selle ära :) Ma tean, et see on tobe ebausk, aga no ei jäta see mõte mind alateadvuses kohe kuidagi päris rahule. Kuid ma ei suutnud vait olla ja teiseks tahan ma ümber lükata kõigi kahtlused, nagu ma üldse ei otsikski tööd ega võimalusi paremini elama hakata!

Oi, kui vastik on see vastuse ootamise aeg...


36 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen teisi variante proovinud, aga ma olen allergiline teatud materjalide suhtes. Ja see ju pole mingi lahendus, et kõigepealt tuleb raha ise välja käia- milline raha, kas see mõnikümmend euri mis mul maksudest üle jääb :D

      Kustuta
  2. Miks blogi administraator kommentaare kustutab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui need on solvava sisuga. Või täielikult teemast mööda. No näiteks on olnud paar meest, kes on teinud siivutuid ettepanekuid ja usklikke, kes räägib kiriku ja jumala abist. Või siis annab lihtsalt soovitusi, ilma blogisse tegelikult süvenemata- nagu viimane, kes soovitas mul korraga suure summa välja käia, et pärast saan tagasi riigi poolt.

      Kustuta
  3. Tegelikult polnud ju Elve kommentaaris midagi halba. Ja ega meie ju ei tea, mis iluveast sa räägid ja palju see võiks maksta. Ei tasu kõige peale solvuda. Loomulikult me teame, et sul pole nii suurt summat toimetulekutoetust, aga äkki ühel hetkel sa saad suurema summa enda sellele lisakontole ja siis on ju hea teada, et on võimalus saada see raha haigekassast tagasi. See polnud ju midagi solvavat.

    Enda vastuse sa jätsid ju talle alles:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, ma võisin üle reageerida, aga ma olen Elve suhtes arvamusel, et ma ei taha temalt mitte mingisuguseid nõuandeid ja abi. Põhjuseid ma ei valgusta, isiklik teema.
      Ja muinasjutte mingitest laekuvatest suurtest summadest ma ei usu... Ma tean juba täpselt vajamineva summa suurust ja selle puhul päästaks mind vaid lotovõit :)

      Kustuta
  4. Ma arvan, et see 'iluviga' on puuduvad hambad?
    Ja Raili ei ole vastanud ka ühele varem esitatud küsimusele, kas tal on juurdepääs netipangale, kus selle Brigita arvele laekumisi ja sealt raha eemaldamist näha on, või on tal vaid pangakaart, millel näeb kontojääki?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandust, pole vbolla tõesti tähele pannud varasemat küsimust netipanga kohta. Jah, loomulikult on mul ka sellele ligipääs ja ka pangaautomaadist tegelikult saab ju vaadata viimaseid tehinguid kontol. Nii et asi on päris aus.
      Aga palun, ehk saaks nii teha, et mind vähem traumeerida ja mitte tervele maailmale kuulutada, mis probleem mul välimusega on. Kui ma oleks tahtnud seda avalikustada, siis ma oleks seda ise teinud.

      Kustuta
  5. Tegin Sulle väikese ülekande kontole.
    Olen blogi mõnda aeg lugenud ja tundud väga tubli inimene olevat kõikide raskuste kiuste.
    Soovin kõike head.

    VastaKustuta
  6. Nagu aru saan siis antud Elve on samasuguse puudega ning samuti raskustes. Võibolla on just hea kuulda tema nõuandeid kui teil sama taust ☺️ iga isik võib nõu anda, kuna tegu avaliku blogiga, iseasi kas blogi autor seda nõu ka kasutab. Ei maksa olla teise isiku suhtes vaenulik( eriti sama raskustega isiku suhtes), jätab ainult Sinust ülbe mulje.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult on nii, et sarnaste probleemidega isikud ei oska tavaliselt üksteist aidata. Pigem võimendavad oma puudusi.

      Kustuta
  7. Mina just vastupidi olen vaadanud, et see Elve tahtis hirmsasti samastuda ja targutas iga postituse all. Mõistan, miks blogi autor ei soovi sellist pealetükkivat semutsemist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Elve teema lõpetuseks- jah, sul on täiesti õigus, viimane kommenteerija. See tundus ka mulle liiga pealetükkivana !

      Kustuta
  8. https://k6ik-mu-jutud.blogspot.com.ee/2016/08/ma-olen-solvunud.html?m=1

    Sooviks ka blogi autori kommentaari antud teemale, kuna ka mulle tundub, et blogi autor ei otsi endale abi vaid soovib lihtsamalt hakkama saada, minu arvamus tuleb sellest kui pakutakse erinevaid töökohti kuid miski ei sobi, teiseks toidupangad ka ei sobi, kolmandaks kui keegi annab nõu, et ōpi mingi natuke keerulisem käsitöö ära, saaksid rohkem raha- noo jälle ei sobi, inimesed annavad heast sydamest erinevaid vōimalusi- selle asemel et neid kaaluda ja mõelda kuidas paremini hakkama saada- keeldub igast asjast autor ja kustutab veel kommentaare ära ka. Järjest enam tekib tunne, et see blogi on tehtud ainult selleks, et keegi raha kannaks! Ehk soovid valgustada ja antud teemale enda poolne seletus anda, mitte jälle kommentaar kustutada. Elva blogi paraku paneb sind teise valgusesse

    VastaKustuta
  9. Elve, sina või?
    Ah, eks ma siis selgitan lühidalt neile, kes siiamaani pole aru saanud, mida tähendab elu psüühikahäirega. See tähendab seda, et alati ei saa minusugune inimene sundima end tegema asju, mis on vastuvõetamatud. Lihtsalt tekib sisemine vimm, see viib ärevuseni, see omakorda depressiooni ägenemiseni.
    Toidupanga mittesobivusest ma juba olen rääkinud. Kuivained pealegi maksavad poes nii vähe, et neid suudan ma vabalt osta, niipalju kui mul neid tarvis. Ei ole eriline putrude sööja ,pigem vastupidi.
    Töökohti on mul blogis, no võimalik, et ma hetkel eksin ,kuna pole aega kogu blogi kommentaare hetkel üle vaadata , vist korra ainult pakutud.
    Käsitöö- vot siin lööb välja see esimene põhjus. Ma ei suuda end sundida! Töötame psühholoogiga aastaid selle kallal, aga see on küll asi, milles paranemist peaaegu üldse pole.olen katsetanud erinevaid asju, ega mis teha, kui see pärlite teema on kuidagi sobilik mulle.
    Tuletan muide meelde- probleem pole mitte selles, et mu ehteid ei ostetaks- vaid selles et müügivõimalusi on liiga vähe. Osalemistasud kõrged ja peab olema enda laud jms asjad, mis pole minu puhul mõeldavad. Laua ma ehk saaks küll, aga kes seda transpordib, kui ma ise vaevu oma kaubakohvrit või ehehteraame jõuan vedada- ühistranspordiga.

    Ah, mis ma ikka seletan! Kes tahab arvata, et ma ootan lihtsalt raha, arvaku edasi! Igal inimesel on õigus oma arvamusele!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

      Kustuta
  10. Aga kus su laps on?

    VastaKustuta
  11. Nii et siis tervislikud pudrud ei sobi vaese inimese toidulauale, vaid selleks peavad olema kallihinnalised jogurtid, mille üks topsik juba maksab pea terve euro ning täidab vaid korraks kõhtu. Töökohtadest mittekinnipidamine näitab samuti inimese loomuse teatud osa ning kes ütleb, et sa sellel unistuste töökohal ei pea samuti rohkem vastu kui 3 kuud. Ükski tööandja ei soovi omale töötajat, kes käib tööl millal tahab ja vabandused on alati varnast võtta. Sellised psüühilised "haigused" tekivadki ka siis, kui inimene ongi terve elu suutnud ära elada nii, et tal pole olnud mingit kohusetunnet ega ka vastutust ning ühtäkki avastab, et ta on elu hammasrataste alla jäänud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, ma ei viitsi selgitada ja vaielda nendega, kes niikuinii mitte millestki peale oma arvamuse aru saada ei taha!
      Äkki teeksid sel juhul teene ja kaoksid mu blogilugejate hulgast minema? Näha ju on, et see sind ei huvita ja on lihtsalt üks järjekordne koht ,kus sappi pritsida!

      Kustuta
  12. Kas sellisel ennast veendunud materilalistiks ja intellektuaaliks pidaval ongi kombeks oma blogist kõik minema ajada, kes julgevad peale annetuste kerjamist ka muud teemat arendada mis aga mitte kuidagi blogipidajale ei meeldi?

    VastaKustuta
  13. Täiesti ebanormaalsed inimesed peaks mainima. Konto tegin talle MINA, raha küsin MINA, mitte tema ei kerja, sest tahtjaid oli palju, kes tahtsid annetada. Keegi ei sunni kedagi kandma raha, see raha on talle tagavaraks, kui on hullemad ajad kui praegu. Te kõik, kellel on üldse midagi halba öelda, võite lihtsalt ära minna. Negatiivsus on viimane asi mida kellelgi vaja on, eriti sellisel toredal inimese nagu Railil. Inimese oma asi, mida ta soovib teha, kuidas käitub ringi erinevate asjadega. Teretulnud on muidugi siiralt heaga mõeldud ideed mida võiks teha, aga jumal küll kui idee TALLE endale ei sobi siis pole ju vaja suruda. Jumala eest, inimene ei pea tegema asju mida ta ei taha teha! Ja mis annab Teile õiguse aretada mingeid teemasid teise inimese blogis. Kui ei meeldi kuidas inimene elab, siis mis mõttega üldse seda blogi lugeda, et viha külvata? Ennast välja elada? Mille jaoks?
    Ja lõpetuseks öelda, et Raili kirjutab psüühikahäiretega inimestest VALESTI?? Iga psüühikahäire on erinev, ei ole mingit universaalset probleemi.
    Inetud inimesed olete! Raili on armas ja tore inimene ja maailmas võib kindlasti olla inimesi kes vajavad rohkem seda abi, aga ega Te nendele ju ka seda abi ei anna. Kõigi kohta on alati midagi öelda. Maailma kõige parem inimene võiks olla hädas ja inimestel oleks ikka midagi öelda. Mina soovitangi sul Raili kõik negatiivsed kommentaarid ära kustutada! Keegi ei käsi Teil kanda raha, lugeda blogi. Olge inimlikumad!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan Sind, Brigita!!! Kõige eest...

      Kustuta
    2. Minu meelest on blogiomaniku suurim probleem selles, et ta on omale pähe võtnud, et toimetulekutoetus on see A ja O, mille ümber tema elu peab käima: selle tõttu ei tohi teha mingit tööd, isegi mitte paari päeva kaupa, müüa oma tooteid ametlikult jne. kogu jutt käib suvest peale selle üle, et "kui mingi raha tuleb, vähendatakse toimetulekutoetust".

      võta teadmiseks, et enamik inimesi isegi ei vaevu seda iial taotlema, just nende lollakate tingimuste tõttu, vaid leiavad muu lahenduse: teevad kasvõi hooajalist tööd, lähevad täiskasvanueas uuesti õppima (makstakse stippi nii kutse kui kõrgkoolides)

      toidupanga abist loobumine on rumalus kui omal raha napib. ma tean, et R-le on pakutud ka aiasaadusi ja neistki ta keeldus, väites, et ei saa puuvilju süüa. enamikel inimestel on praegu õunapuude alused paksult õunu täis, neist saaks toidupanga jahuga koos teha imemaitsvaid küpsetisi, aga... nojah, eks sa ise tead.

      Kustuta
  14. Ja kõigile spekuleerijatele võin ma isiklikult saata konto väljavõtte, sest ilgelt on vaja sellise asjaga tegeleda, mitte oma eluga.

    VastaKustuta
  15. Arvan et kui kommentaarid EI OLE TERETULNUD, saab kommenteerimise välja lülitada.

    VastaKustuta
  16. biku, kui inimesed ei küsiks, kui nad kõike pimesi usuks ja kunagi ei reageeriks, kui jääb kahtlusi, oleks ka manipulaatoritel ja petturitel lõputu pidu. Kõik ju näevad siin heategijat, kes otseselt kutsub üles abivajajat õpetama seadust rikkuma, sest hädalise enda arvele ei saa kanda. Saage aru, vahvad naised, mitte mingit küsimust, et kas läheb asja ette ja et inimene ongi halvas olukorras, karmi elukogemusega, juba kasvades paljust ilma jäänud. Iga uurimine pole sapi ega kurjuse pärast. Inimesed on ettevaatlikud. Kõigele ei pea vastama, kõigele ei pea vastama ise rünnates, kustutades või tuleb lihtsalt õppida end karastama. Blogipostitused on kõige kaugem ja füüsiliselt puutumatum karastus. Nii tuge kui kriitikat, nii ajaviidet kui asjalikku. Edu ja jõudu!

    VastaKustuta
  17. aga inimesed, kes siin uurivad ja küsivad, teevad seda ainult mingi enda haige vajaduse rahuldamiseks.. need inimesed ei taha aidata, nad tahavad lihtsalt ennast välja elada, sellest ka niipalju negatiivseid kommentaare, mina ei usu, et inimesed võivad olla konkreetselt õelad ja lükata siis selle "konstruktiivse kriitika" arvele, see on sama kui öelda et olen otsekohene aga tegelikult oled lihtsalt kibestunud. mina arvan, et pole vaja karastada inimest, kes on elujooksul niigi omajagu "karastust" saanud, miks mitte olla positiivne, lausuda ilusaid sõnu ja kui midagi ilusat pole öelda, siis üldse mitte midagi öelda! mainin ka ära, mida on korduvalt öeldud, et keegi ei sunni kedagi aitama, ning kui sina või ükskõik kes teine ei usu et railil on abi vaja, siis keegi pead maha ei võta sellepärast.
    ja siit on ka näha, kui halb on riigi suhtumine inimestesse, kui raha saamiseks peab seadust rikkuma ja kõik inimesed on ühel või teisel viisil seadust rikkunud, niiet palun, selle koha pealt pole küll kellelgi õigust rääkida

    VastaKustuta
  18. Kõigil on õigused. Saaks vaid nii, et kellelegi neid juurde andes jumalat mängides teiste omi ei keelaks. Inimesel on vabadus väikese ettevõtlusega tegeleda, abivalmis inimesi ja investeeringuid kampa saada. Vabadus tõeliselt tõusta. Näitaks näpuga "ei usu" asjus tagasi, et ma ennist kirjutasin, mul pole mingit küsimust, et inimene on raskes olukorras jne. Ma soovin väga Railile tervist, visadust ja uuesti häid töid ja tegemisi. Ja et ta ei jääks sõltuma kõrvalisest abist.
    Blogi on blogija enese seadistada, keda kommenteerima, suhtlema, küsima lasta. Internet on tohutu abi vahend, abivahend, turundustööriist, tulu ja jalulesaamise allikas. See on vale, et raha saamiseks PEAB seadust rikkuma. Ka aitamiseks ei pea. Mitte riigi suhtumise pärast, see oli ikka abivalmite kodanike suhtumine, valik. Hea, positiivne ja siiras aitaja olemiseks EI PEA seadust rikkuma ega teisi selleks üles kutsuma. Keegi ei kohusta. Aitamisviise on rohkem ja ka info või ideed võivad olla abi, mida samuti miski ei kohusta vastu võtma. Minust abi pole, hoiaksin vaikselt pöialt, et hakkamasaamiseks vajalik leping, palk oleks peagi olemas, koos hingerahuga, isegi, kui neid töid tuleb elus veel ja veel. Ja karastumine on natukene hea, sest alati pole kaitsjaid kõrval, kui mõnd ütlemist on raske taluda. Kõik hea või kasulik polegi ilus. Ka uurijatel ja küsijatel võib olla teatav karastus ja ettevaatus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nõustun Teiega enamustes punktides, mis oled välja toonud, ning mainin ka, et Raili uskumisel ei mõelnud Teid, vaid pigem teisi.
      Kuid ikkagi usun, et olgugi, et rikun seadust ja kutsun üles teisi seadust rikkuma olen ka mina hea, positiivne ja siiras aitaja. Kui Teil on ideid, kuidas seadust järgides saada igakuiselt piisavalt raha, et korvata toimetulekutoetuse raha (mis siis läheb maha, kui inimesel mingigi sissetulek) ja elada veel normaalselt ka, siis palun, andke teada.

      Kustuta
    2. Biku, su viimane küsimus oleks võinud vabalt olla kunagi telekas olnud miljonimängu miljoni vääriliseks küsimuseks :D Kui ikka isegi see, kui ma ise panen oma arvele automaadist mõne euro, et nt netis mingit arvet maksta, ja see arvestatakse koheselt sissetuleku hulka- ehk siis JÄRGMISEL kuul saab toimetulekutoetust selle võrra veelgi vähem- siis on ikka tõesti riigi või omavalitsuse tasandil midagi väga valesti...

      Kustuta
  19. biku ei oska vist lugeda.
    Raili ei peaks koos heade ja positiivsete aitajatega ei toimetulekutoetuse ega annetajate ega skeemitamiste pärast, kui vaataks rohkem oma peas ringi, milleks kõigeks ta tegelikult võimeline on. Samamoodi nagu elu on õpetanud aju, et mingite asjade vastuseks on tõrge, et niimoodi abitusse kukkumine ja selle abituse eksponeerimine makstakse niikuinii teiste poolt läbi riigi ja annetuste kinni, samamoodi saab õppida muid vastamisviise, enesega tööd. Mõtlemise ja tegutsemise viise. Tal on postitustes see and ja arusaamine olemas, mõte ja sõna on olemas. Ka peen nii aitaja kui hädalise rolli tundmine.
    Mulle meeldisid esimese blogikande kommentaarid, siis lõi mulgi abistamisinstinkt välja korraks, kuni leidsin raamatu lugemissoovituse, kiideti uut tulijat. Kiitjaks osutus Raili ise :D
    Selle leidlikkuse ja kalkuleerimisoskusega saaks välja rabeleda küll, oleneb, mida nendega tehakse, kellega koos ja mis eesmärkidega.

    Raili kõrvalepõige - Sa oled nüüd omal nahal tunda saanud, kuidas toimetulekutoetuse süsteem ei taga toimetulekut. Sinu arvamus oleks huvitav, sest Sa ju tead millest süsteemis puudus tunned. Mis tagaks, et abi ei õpetaks abitust ei lükkaks veel abitumaks? Et see motiveeriks ikkagi ise välja rabelema, mitte ainult senisest mittetoitvast suuremat summat regulaarselt ootama jääma? Mis selles teenuses puudu on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega see toetustest elamine ju pole minu puhul eesmärk omaette! Ma ju tegelikult otsin tööd ja mida veelgi enam- alustada uuesti oma ettevõtlusega. Kuid tööd, kus oleks võimalik töötada paaril-kolmel päeval nädalas 5-6 tundi päevas ja kindlasti stabiilselt samadel kellaaegadel- sellist tööd lihtsalt EI PAKUTA! Rohkemaks ma aga ei ole suuteline, see pole mitte minu arvamus, vaid ka minuga tegelevate arstide-spetsialistide hinnang.
      Jah, vaimsed võimed kirjutamise ja mõnikord ka liigse kavaluse (no raamatule varjatud reklaami tegemine omal ajal :D) osas on mul täiesti olemas- psüühikahäire EI OLE vaimupuue. Kuid seab siiski ka mõningad piirangud, kuna neid häireid on tuhandeid erinevaid, siis ei ole mõtet mul eriti välja tuua, mis mul täpselt piiranguteks on- seda ma siin olen ka paaril korral natuke selgitanud- aga ikka on keegi arvanud, et ah, see on mingi tühi jutt.
      Toimetulekutoetuse teenuses on puudu esiteks muidugi selle summa väiksus ja see, et väljaminekuteks ei loeta tänapäeva inimesele kasvõi tööotsinguteks vajalikke interneti- ja telefonimakseid või apteegi ostutsekkide alusel enamevinud käsimüügiravimite- valuvaigistite, palavikualandajate, nohu ja köharohtude ning hügieenitoodete ostmise kompenseerimist. Ja alati on inimesi, kes just tahavadki abitud olla ja nende puhul ei mõjul miski. Siinkohal oleks ehk vajalik näiteks sotsiaaltöötaja igakuine külaskäik kõigi toimetulekutoetuse saajate juurde, et aru saada inimese elustiilist...

      Kustuta
  20. Luban ka, et üks anonüümne jääb vähem ja mina blogisse rohkem ei postita, vastust toetuste kriitika osas loeks ikka huviga, viisakalt vaikselt. :)

    VastaKustuta
  21. Ma saan nagu enamvähem aru, mida mõtlete, aga ka Teie vist ei saa aru, et me kogume raha, et tal oleks tagavara, mitte igakuine sissetulek annetuste arvelt. Selle nimel, et oma olukorda parandada, otsib Raili aktiivselt tööd ja käib laatadel oma ehteid müümas. Aga ma arvan ka, et paslik oleks see arutelu lõpetada, kõik ajavad oma asju edasi nii nagu neile sobilik. Ilusat päeva jätku!

    VastaKustuta