kolmapäev, 24. august 2016

Üllatuspakk ehtedisainerilt. Ehk- hakkan end võõraste sulgedega ehtima :D

Jõudsin siis lõpks eile õhtul ka oma paki järele minna. Nagu oleks jube kaugel olnud, eks :D No mõnes mõttes oligi ,sain pakiteate just Võru poole sõites.

Eelnevalt oli mulle kirjutanud keegi M. , kes soovitas mul hakata proovima teisi käsitööliike (kameed näiteks) ja teistsuguseid kõrvarõngaid. No kamee õpetust netist uurides, ei saanud ma sellest ausalt öeldes midagi aru ja üldse nagu ei kõnetanud mind ka see tehnika. Tegelikult ilus on küll, aga ma kohe tundsin, et mina sellega vist tegelema ei hakka. Kirjutasin M.-le sellest ka, tema arvas esialgu ikka ,et saadab mõned valmis toorikud ja liimi jne. Hea küll, nõustusin...

Pakki aga ei tulnud mitu nädalat ja ma arvasin ,et oligi ehk järjekordne lubaja- ka neid on ette tulnud, kes kirjutavad ja lubavad pärleid vms saata, aga tegelikult ei tee seda. Aga siis kirjutas M. ,et saadab mulle valmis ehteid, mille müügiga ta enam ise ei viitsi tegeleda. Olin kindel, et neid on pisike karbitäis, aga pakiautomaadis ootas mind ees kingakarbitäis kraami ! Ja kui ma selle kodus avasin... ma oleksin sattunud kui tohutu aardelaeka peale, kõik säras ja sillerdas ja neid asju oli seal kümneid, ehk isegi sadu!

Hindasin kohe esimesel pilgul, et need asjad on enamuses tehtud materjalidest ja detailidest, mis maksavad kordi rohkem ,kui minu tavalised ehtetarvikud. No muidugi saaks nende asjade müügist rohkem tulu ka, aga siiski on mulle oluline just korraga võimalikult vähe raha välja käia. See on nüüd minu loogika, millest väga paljud aru ei saa või ei taha aru saada. Ma olen ennem nõus maksma nt iga nädal 10 eurot, kui kord kuus korraga 40 eurot! Summa tuleb küll sama välja, aga 10 eurot makstes jääb mul korraga rohkem raha majandamiseks, kui 40 eurose väljamineku korral. Loomulikult ma ei välista, et hakkan tõepoolest midagi teistmoodi tegema ka oma ehete suhtes, aga selleks ma pean oma "aardekirstu" põhjalikult üle vaatama. Esialgu tahan ma näidata teile seda pilti, mis avanes mulle, kui ma paki olin lahti teinud !

Ma pole veel saanud aega vaadata ,mida kõike see üllatuskarp sisaldab. Aga mul on väike eetiline dilemma ka sellega seoses. Tean, et see kõlab tobedalt, aga ma olen ju harjunud ainult enda tehtud ehteid müüma ja ka kõigile ostjatele saanud ausalt öelda, et ise tehtud. Aga need asjad, ma ei hakka ju valetama, et olen need ise teinud. Esiteks juba kui need ükskord otsa saavad, siis suur on tõenäosus, et enam selliseid juurde ei tule. Teiseks mulle ei meeldi valetada. Jah, on tulnud muidugi ette ühe või teise asja kohta müües ütlemist mõne asja päritolu kohta, sest selge see, et beebiriideid või mänguasju mul endal olla ei saa. Samas- mis nüüd seekordki peaks teisiti olema... Aga ikka natuke ebamugav tunne on millegipärast sees. Kuigi M. saatiski ju selle paki eesmärgiga, et ma kas müün need edasi või teen ümber (seda viimast ma  vähemalt esialgu küll ei plaani, need on kõik nii ilusad ja on uskumatu et, keegi suudab midagi nii ilusat ise luua.! )

Igatahes suur-suur tänu Sulle M.! Ma ei julgenud ilma Sinuga kooskõlastamata Su nime ja ärinime avalikustada, aga ma tean, et Sa tunned end ära selles postituses! 




7 kommentaari:

  1. Vot need on küll ilusad:) Mis asi see kollane on, mis sealt paistab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ma ise ka ei tea, pole olnud aega vaadata ikka veel. Sõbranna ja tema lapsega sai aega veedetud pool päeva, siis oli üks kokkusaamine tuttavatega ja nüüd alles jõudsin koju.
      Ma julgeks pakkuda, et see kollane on üks kõrvarõngas paarist...

      Kustuta
    2. Need kollased on kameest kõrvarõngad, mina müün neid 5 euroga. Kui saan paki saatjalt positiivse vastuse siis panen suurema osa neist ehetest siis koos hindadega üles...

      Kustuta
  2. Mind huvitaks hoopis, et kust selliseid pakendeid saab kus need ehted sees on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures mina ka ei tea. Äkki spetsiaalsetest käsitööpoodidest? Ma pole vaadanud eriti, mul on odavaam olnud osta tavalsi mini-grip kotikesei kontoritarvetest.

      Kustuta
  3. Neid pakendeid saab igasugustest aliexpressidest jne tellida.
    Aga Railile ütleks, et ära põe nii palju ja ära mõtle üle -lähed müüma ja teatad kõikidele küsijatele, et ei ole sinu tehtud, aga on käsitöö ikka ja tehtud ühe teise naisterahva poolt. Pole ju probleemi.
    Edu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma uurisin just ehete saatjalt, et kas võin neist ka siia pilte lisada ja siitkaudu müüa kasvõi. Ootan nüüd vastust.
      No ma püüan mitte põdeda, kuigi minu tehtud asjad on ikka lausa haledad käkid nende kõrval :D

      Kustuta