kolmapäev, 28. september 2016

Ma pole enam solvunud ja kurb, vaid juba päris vihane!

Kirjutan ma millest kirjutan, olgu see jutt nii positiivsetest elamustest kui tahes, ikka algab kommentaarides üks igavene targutamine raha annetamise teemal! No kuulge, aitab juba ehk! Kas ma olen kunagi kelleltki küsinud raha? Ei ole ju... Jah pangakonto number seal on märgitud, aga see ei kohusta kedagi mitte millekski. Keegi ei pea mulle annetama, ise teate, mida oma rahaga teete!

Kui ma hakkasin Perekoolis teemasid tegema, siis arvestasin, et tuleb igasuguseid kommentaare. Ja olin meeldivalt üllatanud, kui sain hoopis positiivset tagasisidet. Need, kes püüdsid mind siis mutta trampida, oli d kogu aeg ühed ja samad "käod"- perekoolis see hea asi, et näitab ära, kes kui palju ,millal postitanud on ja pole raske siis jälile saada, kes õelutseb. Blogimagi hakkasin selle peale, et palju rohkem oli mõistmist ja posiitvset vastukaja...

Nüüd aga tundub mulle järjest rohkem, et see blogi on muutunud ühe kindla seltskonna "süljetopsiks". Anonüümseid saab IP aadressi järgi kindlaks teha ju teadupoolest vaid ametlikult ja ma ei välista, et ma selle sammu ka kunagi astun, kuna mul on konkreetsed kahtlusalused olemas...ma nimesid ei maini, jäägu see nendele endale äratundmiseks!

Minu blogi eesmärk on lihtsalt kirjutada ühe natuke teistsuguse inimese igapäevaelust ja rõõmudest-muredest. Arutleda ja selgitada üldsusele, mis võib ühel või teisel puhul juhtuda, kui midagi kuskil viltu läheb... Selgitada, et ka minusugused on inimesed ja et psüühiline puue ei ole vaimupuue, nii et mulle peaks ette "nämmutama" mida ma peaksin süüa tegema ja kuidas raha säästma ja kas suitsetama jne! Ma ei ole KORDAGI küsinud kelleltki raha, ma pole isegi süüa küsinud, sest ma saan kuidagimoodi hakkama. Annetuskonto on tehtud mulle vaid selleks, et kui tuleb mingi ootamatu väljaminek- läheb mõni kodumasin rikki, jään haigeks vms. Ja kuigi ma võiksin seda raha sealt iga kell välja võtta ,ma ei tee seda! Jah, kujutage ette ,isegi  SUITSURAHA  mul pole vaja sealt võtta!

Ühesõnaga- palun lõpetage see igas teemas ette heitmine, et ma raha küsin! See kontonumber pole seal pandud teiesuguste jaoks, vaid on mõeldud inimestele, kes osakvad minu lugudest nende tegelikku olemust välja lugeda ja mõista, et saan igapäevaeluga suurepäraselt hakkama, kuni... kuni kõik stabiilne on ja laabub. Mind pole vaja õpetada ka süüa tegema- ma pole kogu aeg üksi elanud, et ma poleks nagu söögitegemisega kokku puutunud (sest üksi eriti ei viitsi jah alati, nagu kusjuures paljud inimesed) . Tean, mis asi on hoidistamine, olen teinud mahlu ja moose, olen sügavkülmutanud toiduaineid- aga mul pole selleks praegu vastavaid hoiutingimusi ja ega ma ise väga suur hoidiste sööja pole ka...selle purgi moosi  paari kuu jooksul mida ma tarvitan, jõuan ma poest ka osta. Ja marjul või seenel käimiste kohta- appi, kas te üldse lugeda mõistate, ma olen juba korduvalt selgitanud, et mu selg ei kannata küürutamist-kükitamist- püsti tõusmist tunde järjest!

Ja suitsetamine- no kelle asi see ausalt on! Ma ei tule teie nina alla oma sigaretiga vehkima ja nagu ma kord kirjutasin, et see 6 eurot suitsu peale nädalas, pole küll nii katastroofiline väljaminek, et sellest draamat teha.

Jah, seekord olen tõesti tige! Kuigi tahtsin hoopis millestki muust kirjutada... Aga vaadake nüüd kõik kommenteerijad peeglisse ja tuletage meelde, kui palju te üldse olete minu tegemistega kursis? Tundub, et paljud isegi ei loe tegelikult mu blogi, vaid lihtsalt vaatavad- aa, uus postitus, tuleb jälle meenutada, et see inimene ainult kerjab, sest mine sa tea-äkki kellelgi hakkabki kahju ?

Ah ja, te ootate minult positiivsust ja mitte "virinat"! Aga kas te ise olete mulle kunagi öelnud, et ma olen tubli vms ja mitte ainult etteheiteid teinud???

See postitus on siis vastuseks neile käputäiele inimestele, kes iga teema alla ühesuguseid kommentaare panevad! Teised lugejad ja ma tean, et minu igapäevaste keskmiselt 500 lugeja hulgas on 99% toredaid inimesi, ärge palun solvuge! Te ju teate ise, et pole mitte midagi sellist teinud, millele ma siin postituses vihjasin!



43 kommentaari:

  1. Lihtsalt sulle infoks, siis IP aadressi järgi nime teada ei saa sa nagunii. Ainult konkreetselt siis, kui keegi piisavalt usutavalt sind tappa ähvardab ja siis võib ka politsei öelda, et ah, ta niisama lõõbib :D

    See, et keegi sulle kommentaaridega liiga teeb, ei huvita politseid absull.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ongi täpselt nii! Aga nõme olukord ju on tekkinud, kus kirjutan ma millest tahes, ja kohe kommenteeritakse- nananana ma sulle ei anneta :D Nagu ma oleksin seda küsinud...

      Kustuta
  2. Lugejad nüüd ainult loevad või loobuvad üldse lugemisest ja sinu blogi lugejate arv kahaneb. Lugejad hoiduvad kommenteerimast, sest kunagi ei tea, millal Raili vihastab. Mida annab sulle kommenterijate IP-de tagaajamine, kui ühtegi solvavat kommentaaro pole olnudki?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga palun! Aeg ongi vanarahva sõnade koheselt "terad sõkaldest eraldada". Ehk siis, neid sapipritsijaid mulle vaja polegi!

      Kustuta
    2. Täpselt. Ta pole ju ainuke selline "teistsugune inimene" . Temataolisi on palju, aga kõik ei laida soovitajate kommentaare maha. Eks igaüks ise teab, mida kirjutab, samamoodi ka seda igaüks ise teab, kas loeb selliseid blogisid või mitte. Railile soovitaksin, et kui ta enda eest hoolitsemisega hakkama ei saa, siis endale lasta hooldaja määärata.

      Kustuta
    3. IP aadressi järgi nüüd küll kedagi ei tuvasta. Võib küll tuvastada koha, kust ähvardav kommentaar on tulnud, aga äkki on see üldkasutatav arvuti. Näiteks avalikus internetipunktis kirjutatud.

      Kustuta
    4. Vastan 13.30 kommenteerijale!
      Tänan, aga ma saan ju hakkama enda eest hoolitsemisega!

      Kustuta
  3. Ja üleüldse - suhtlemine psüühikahäiretega inimestega viib varem või hiljem selleni, et nendega lihtsalt keegi ei julge enam suhelda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tüüpiline suhtumine :D Sa ütle seda mõnele psühholoogile või psühhiaatrile ka, no nii asjalik avastus :D

      Kustuta
    2. psühholoogid või psühhiaatrid on oma ameti tõttu selliste haigete ettearvamatust käitumisest teadlikud ja teavad ka seda et nad võivad mõnes kohas olla rumalad, kuid teises kohas jälle tohutult kavalad.

      Kustuta
  4. Mis nendel psühhigahäiretega inimestel viga on kui nad oleks ohtlikud siis nad oleksid kinnises asutuses kinni. Ei tasu nüüd kõiki ühte potti lüia.

    VastaKustuta
  5. Tundes Railit juba mitmeid aastaid, võin öelda, et mul on hea meel, et mul selline inimene olemas on! Igas inimeses on omad head ja vead, rõhutan mitte keegi ei ole ideaalne! Lihtne. :) Pea püsti ja edasi Raili!

    VastaKustuta
  6. Kahjuks on nii, et mida rohkem õli tulle valada seda suurema leegiga see põlema hakkab.
    Pole mõtet negatiivsetele inimestele tähelepanu pöörata. Usu mind, see ärgitab neid hoopiski veel rohkem.

    VastaKustuta
  7. Sinu diagnoosiga inimesel oleks kasulikum sellist blogi mitte pidada kuna see võib pikemas perspektiivis su tervisele üsna laastavalt mõjuda.
    Kui sa ise ei suuda loobuda siis palu lähedaste abi... asi tundub juba üsna kriitiline.

    VastaKustuta
  8. Olen ise koguaeg töötanud või õppinud, aga ei oska küll blogi autori kohta midagi halvasti arvata või kritiseerida. Iga ühel on oma elu ja elukorraldus ja kogukond peaks oma nõrgemaid abistama. Kristlastel on see vist kohustus, aga tavainimesel kohustust pole ja seda ilusam on kui keegi heast südamest abistab.

    Minu soovitus oleks, et kui ikka mõni mingit jama pidevalt ajab siin kommentaarides, siis kustuta sellelt IP-lt tulevad kirjad alati kirja sisust olenemata kohe ära. Kui muidugi IP aadress Sulle ikka nähtav on.

    Tänan autorit huvitava lugemise eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks IP aadressi ei näe, aga jh, samas stiilis tulevaid kommentaare ma hakkan kustutama küll rohkem...

      Kustuta
    2. Lugejad ongi püüdnud Railit aidata, kuid sõrad aetakse vastu ja väga tihti ollakse lausa ülbe oma vastuses.
      Raili on ise oma juulikuu kõige esimeses postituse lõpus maininud järgnevat:
      "Kuid... ikka ja jälle tuleb teemaks see, millest siin blogis kindlasti väga-väga palju juttu tuleb - RAHA."
      Keegi kommenteerija on tema blogi reklaaminud ka ilmse eesmärgiga, et saada lugejaid/annetajaid ja olla "popp" blogija.
      Rahasse võib suhtuda kahtemoodi: kas koguaeg halada, et raha ei ole ja ei tule ning pensioni/palgapäevani vaid paar senti taskus. Või siis püstitada omale mingi eesmärk ning liikuda selle eesmärgi poole nii oma töö kui ka säästmisega.
      Igavesti teiste annetuste peale ei saa loota. Ka ise tuleb midagi ära teha. Meil on pidev halamine moes ja ma ei imesta kui ka see kommentaar kustutatakse, sest tõde on ju valus kuulata.

      Kustuta
  9. Sa kirjutad et suitsule läheb 6 eurot nädal . Mis teeb kuu peale 24 eurot ja see summa nagu ütled pole katastroofiline. Sellises olukorras nagu sina oled on küll see suur summa. Kuna oled kirjutanud palju sul peale maksude maksmist järgi jääb . Suitsu raha teeb siis peaaegu et poole Sinu söögi/elamise rahast ! Kas see pole siis suur summa . Olen ise ka suitsetaja aga kui mul oleks olukordi et peaksin kurtma rahalise olukorra üle siis küll ei kasutaks seda raha suitsule . Et ära siis kurda et tahaksid midagi head lubada jne , tömba suitsu ja naudi elu

    VastaKustuta
  10. Kõik kes ametlikult tööl käivad, aitavadki oma maksude maksmisega ka nõrgemaid, millest nad saavad omale toetusi. Kui Raili teeb mustalt tööd, siis tema makse ei maksa ja sellega teisi ei aita, vaid aitab ainult iseennast. Nii lihtne see ongi.

    VastaKustuta
  11. Blogi autorile soovitaks otsida ametlik töökoht või minna täiendkoolitusele. Hetkel on töötukassa kaudu võimalik õppida mõni amet või oskus juurde. Samas puuetega inimestel on olemas kõiksugu tugiteenused ja tugiisikud, kes aitavad sellistes probleemides elule tagasi. Kui ise väga tahta, siis on kõik võimalik saavutada. Ma ise tean seda omast käest. Olin ise ka 10 aastat mustalt tööl ja elatusin juhutöödest. Eks siis raha läks ka suitsu ja viina peale. Alguses töötasin metsas, see töö polnud kerge. Kuna mustalt olin tööl, siis makse ei maksnud, samas mulle ka jäeti maksmata. keegi ei tulnud selle koha pealt appi, sest seal äris kehtisid teised reeglid. Lõpuks proovisin kätt ehituses, sest metsaäri sai otsa. Kuna olin töömees, siis alguses jah maksti mustalt nagu tavaselt. siis tuli masu ja mind enam ei tahetud, sest mul polnud pabereid ja elustiil oli ka vastav. Siis kui kuu aega näljas ja rahata olin, otsustasin ametliku töö otsida. Kuna haridust suurt polnud ja ametliku kogemust ka, siis oli see väga raske. Jätsin joomise ja suitsetamise maha ja läksin kooli, mida soovitas karjäärinõustaja. Lõpetasin siis kutseka ära ja praktikumi ajal näitasin ennast heast küljest. Pärast kooli sain sinna firmasse ametlikult tööle, mis oli mu esimene ametlik töökoht elu jooksul. Suvel sai mul seal 6 aastat töötatud ja olen nüüd oma eluga rahul. hetkel olen 43 aastane mees. Seda elu, mida ma 10 aastat elasin ei taha kunagi enam tagasi. Ma kirun samuti seda riiki, aga enda probleemides sain süüdistada ainult ise ennast- mitte teisi.

    VastaKustuta
  12. Neil kes saavad mingi %-ga töövõimetuspensioni, säilib see pension ka siis kui minnakse ametlikule tööle. Pealegi on neil ka puhkus 1 nädal võrra pikem ja selle nädala maksab riik neile kinni. Firma ise aga peab sellise töötaja eest vähem sots.maksu maksma. Kui aga istutakse vaid internetis, siis loomulikult raha puu otsas ei kasva.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei noh, mis ta ikka eriti puu otsas kasvab. Sest antud blogi omanik on end juba liiga palu paljastanud ja olgugi, et ta paljud kommentaarid kustutab, siis iial ei tea, paljusid neist kustutatud kommentaaridest on lugejad jõudnud näha. Ja vähemalt need lugejad enam nii kergesti ei anneta. Pealegi piisab enne igasugust ennetamist inimese(abivajaja) nime googeldamisest, kui võib sattuda päris "huvitava" lugemise peale, mis peletab nii mõnedki seni heatahtlikud annetajad või potensiaalsed annatajad eemale. Raili on endast oma vastupuiklemisega väga põikpäise inimese mulje jätnud ja vähemalt minu käsi ei tõuseks küll taolisele inimesele abi pakkuma...

      Kustuta
  13. Kunagi oli seriaal "Kerge Elu" Antud tegelase põhjal võiks teha seriaali "Raske Elu", kus võiks tavainimesele antud valdkonna teemasid tutvustada. Materjali saab siit piisavalt.

    VastaKustuta
  14. Kandsin ka raha. Edu Sulle, Raili!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Palju oleks vaja kanda, et Raili endale aju ja eneseväärikuse osta saaks.

      Kustuta
    2. Palju sulle vaja oleks, et sa omale südame osta saaksid?

      Kustuta
  15. Tark eraisikust annetaja mõtleb enne kui annetuse teeb. Annetajatel ja annetuste kogujatel soovitaksin läbi lugeda elementaarsed põhitõed. Need on internetis saadaval. Oluliseks teguriks on annetuse saaja aus, selge ja oskuslik tegevus nii
    annetuste kogumisel, kasutamisel kui aruandlusel, milleks seda annetatud raha kasutati. Annetajad soovivad tihti ka tagasisidet, kas raha kulutati sihtotstarbeliseks tegevuseks või kasutati see lihtsalt "jäätisekokteili ja suitsu" ostmiseks...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tagasiside on blogis ju täiesti olemas! Annetusrahade eest olen ma ostnud hetkel vaid kirbukatel käimiseks uue kohvri ja korra sai ka kuu lõpus paari euro eest selle kaardiga süüa ostetud.

      Kustuta
  16. "...minu igapäevaste keskmiselt 500 lugeja hulgas..."

    Natuke matemaatikat sulle. Klikkide arvu järgi ei saa määratleda lugejate arvu. Tavaliselt tiirleb blogijate ümber väga väike grupp lugejaid, kellest igaüks klikib päevas xxx korda ühele ja samale blogile.

    VastaKustuta
  17. Kommentaatorid-kommentaatorid..

    VastaKustuta
  18. Selleks, et blogi omaniku elu paremaks läheks, oleks tal vaja teha midagi sellest nimekirjast:
    - võtta end töötukassas arvele
    - minna mingit eriala õppima (iseseisvalt või töötukassa kaudu)
    - mõelda, mis saab tema "firmast". variandid: maha müüa või teha korralik äriplaan ja tatleda kas toetust või leida investoreid
    - õppida paremini majandama oma aja ja rahaga: vaene ei saa öelda, mulle ei maitse, oh ma ei viitsi
    - mõtlema sellele, kuidas ta saaks oma töö tulemustest (ehted) rohkem kasumit (majanduse põhitöde: suurim kasum ei tule mitte ei dumpingust ega ülikõrgest hinnast, vaid tuleb leida see optimaalseim kesktee)
    - saama üle oma "kiiksust", et toimetulekutoetus on see A ja O, millest mitte grammigi loobuda ei saa - sinu sõnavõtte lugedes tundub, et sa loobuksid vist isegi riigikogulase palgast, sest "muidu kaotad toimetulekutoetuse"
    - viimane ja kõige olulisem: lõpeta blogimine! mitteükski täie mõistusega tööandja ei võta omale tööle inimest, kes terve oma elu niimoodi maailma ette laotab, sulle ei usaldataks isegi koristajakohal töötades ühegi riuumi ukse koodi, poekassast või vastust vajavast ametikohast rääkimata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ma arvan, et olen neile soovitustele juba eelnevalt kõigile vastanud. Aga lühidalt:
      Töötukassa on mõttetu institutsioon. Sealtkaudu pole ma kunagi abi saanud.
      Südamelähedane eriala mul on olemas, ainult et sellel erialal on liiga pikad tööpäevad üldjuhul. Ja osalise koormusega tööd sellel alal pakutakse üliharva. Õppimine- ma lihtsalt tunnen, et ei ole enam võimeline õppima, eriti midagi ,mis mind ei huvita.
      Firmaga on selles mõttes kõik korras, et see ootab neid "investoreid või toetust. Investoreid, kes taaskasutuskeskusse või second hand ärisse panustada tahaksid kuskohast neid küll leida? Ja toetust jaemüügiga tegelevatele ettevõtetele ei anna ei EAS ega töötukassa.
      Majndamise mitteoskust ette heita... no kindlasti saaks paremini jah, kui mul poleks seda söömishäiret, mis pole lihtsalt "ei maitse"
      Ehete müügiga on korras. Müügikohti võiks ainult rohkem olla ja osalustasud normaalsemad.
      saama üle oma "kiiksust", et toimetulekutoetus on see A ja O, millest mitte grammigi loobuda ei saa - sinu sõnavõtte lugedes tundub, et sa loobuksid vist isegi riigikogulase palgast, sest "muidu kaotad toimetulekutoetuse"
      - see ajab lausa naerma, kuidas järjekordselt on keegi suutnud lugeda ainult seda, mida ta on tahtnud. Toimetulekutoestus on mulle HETKEL oluline, sest sobiva koormusega töö eest on mulle pakutud max 100 eurot. Aga kuna toetus on 110-130 eurot, siis olgugi see paarkümmend eurot vahe, mulle on see väga oluline- nimetage seda siis suitsu- või söögirahaks, kuidas soovite.
      Viimane punkt ajab naerma ja samas teeb ka viha. Aga sellele vastan millalgi oma järgmistes postitustes pikemalt...sest see on absurdne ja teglikult kurb näide, kuidas inimesed ajavad segi kaks täiesti erinevat asja...

      Kustuta
    2. Kuule jäta see minu kohene kahtlustamine, kui mõni sulle mingeid soovitusi annab, mis sulle ei meeldi. Ma olen muide väga paljus sinuga sarnases olukorras. Täna just hakkasin sellest uut postitust kirjutama, sest mõned asjad, mis teistele tunduvad head soovitused, tõesti ei toimi... Ja veel. Miks sa ei pane blogi seadetes peale kommentaaride eelnevat läbivaatamist? Siis lihtsalt ei lase läbi neid kommentaare, mis sulle ei sobi. Ja kui sa mõne kommentaari kustutad, siis miks sa täielikult ei kustuta, vaid lugejatele on näha, et kommentaar on olnud ja kustutatud. Ma eile kustutasin 13 kommentaari ära, millest pole jälgegi, et need kunagi olnud on. ja veel, et blogiga raha teenida, peab sellel olema piisavalt lugejaid ja blogi peab vähemalt 6 kuud toimiv olema. Sinu blogi on "noorem".

      Kustuta
  19. Inimene on kõige õnnelikum kui ta teeb seda mis talle sobib. Kui kingsepp teab, et mitu korda tulusam on kingade parandamise asemel hoopis neid müüma hakata siis see ei tähenda, et ta seda tegema hakkama. Talle meeldib olla kingsepp. Kui te Railile soovitate kuidas rohkem raha teenida ja ta seda kuulda ei võta siis kallid inimesed, ta ei tee seda teie kiusamiseks. Ta lihtsalt ei soovi seda teha! Ta saab ju ise ka aru, et on võimalik ka teisiti raha teenida. Ja kui lugejatest talle keegi sobiva idee annab siis väga hästi aga kui ei anna siis ei juhtu ka midagi, ta saab ju hakkama! Kurdab, et raha pole, las kurdab! Raha ju ei olegi. Sa ei ütle ju rasedale naisele, et mis sa vingud siin, et raske on ise jäid rasedaks! Tal on täielik õigus oma blogis nii palju halada kui tahab!!
    Ja mis putub suitsetamisse, las ta siis tõmbab jumala eest! Ta oskab ise ka arvutada kui palju tal kuus selle peale läheb. Las inimesel olla need väiksed asjad millest ta elus rõõmu tunneb. Et tahvel sokolaadi võib endale sisse sööta ja krõpsu ahmida aga vot see suitsetamine, nüüd ma enam raha ei anneta! Lollus! Pahed on need kõik.

    ja sellele kes soovitas:"lõpeta blogimine! mitteükski täie mõistusega tööandja ei võta omale tööle inimest, kes terve oma elu niimoodi maailma ette laotab" midafakingiganes, miks Raili peaks hakkama oma ametikoha asju siin avaldama ja veel uksekoodi ütlema?? no tulge mõistusele :D + Eestis on tuhandeid blogijaid ja nad ei ole töötud!!

    Raili, su tegemisi on huvitav lugeda ja teada saada, et ka nii võib elada. Kustuta nii palju kommentaare kui ise tahad ja räägi kui raske sul on, sest see on sinu elu ja õhtul lähed sa oma voodisse ikka üksi mitte nende teiste "tead ma ütlen sulle kuidas on parem elada" tüüpidega.
    Edu sulle ja mõnusat sügist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Mõnikord on headest sõnadest palju rohkem toetust ja abi, kui rahast...

      Kustuta
    2. Jah, ka nii võib elada. Valikute vabadus. Kuid oma isiklikku elu ja hala võib ju blogina pidada, kuid sellega kujundatakse lugejatele endast ka pilt. Omamoodi on see ka kaastunde kerjamine, eriti kui sinna juurde on ka annetuskonto välja pandud. Tavaliselt sellised osavad manipuleerijad kustutavad ära need kommentaarid, mis lähenevad tegelikule tõele, kuigi need kommentaarid ei ole solvavad, kuid nad ei ole mingil moel kasulikud blogipidajale endale.
      Kokkuvõttes selline tegevus ongi mitte aus oma olukorrale silma vaatamine, vaid osav ning väga peen lugejate emotsioonide ja tunnetega manipuleerimine.
      Mis puudutab üldse blogijate poolt annetuste kogumisse, siis tooksin võrdluse. On olemas selline fond nagu Kingitud Elu. Seal on palju raskemas olukorras inimesed ja ka lapsed, kes oleksid tänulikud iga õlekõrre eest, mis pikendaks nende elu. Nemad tunnevad rõõmu igast hingetõmbest, mida Kingitud Elu neile annab.
      Nii et võrrelge ennast ja vaadake peeglisse.

      Kustuta
    3. Gigi

      "hala võib ju blogina pidada, kuid sellega kujundatakse lugejatele endast ka pilt. Omamoodi on see ka kaastunde kerjamine"- nojah, ja lähed teatud riietusega välja, kujutad endast pildi. Ei anna bussis iste kohta, kujutad endast pildi. Sõidad Ferrariga, kujutad endast pildi. Aa, et siis ei võigi? Mis kaastunde kerjamine?

      "Tavaliselt sellised osavad manipuleerijad"-et ta manipuleerib sind, kui ta räägib, et tal raha pole ja tal raske on? Koputab kogu aeg sulle õlale, et millal sa juba talle raha annetaksid. Prõmmib ukse taga! Iga kord kui sa loed, et tal pole piisavalt süüa siis tegelikult ta hoopis manipuleerib sinuga Kas sa seda tahad öelda?
      "Kokkuvõttes selline tegevus ongi mitte aus oma olukorrale silma vaatamine,(???et siis kui ta kirjutab, et raha pole siis ta pole oma olukorraga aus???) vaid osav ning väga peen lugejate emotsioonide ja tunnetega manipuleerimine."
      Las ma avan su silmad. Sellist käitumist on IGAL POOL. Sul on heledad huuled aga osta see huulepulk. Jääkarul on uut puuri vaja, kas sa siis ei näe kui paha tal on, anneta raha! Terve meedia on seda täis. Jah tõesti, väga peen...

      "Nemad tunnevad rõõmu igast hingetõmbest, mida Kingitud Elu neile annab. Nii et võrrelge ennast ja vaadake peeglisse" Jah, aga hakkame siis kõigile raha annetama, sest Railile me ju annetasime ja see on hull ülekohu Kingitud Elule. Kuidas nii saab, et ühele annetame ja teisele mitte. Annetame siis Hiinas elavatele lastele ja elevanantidele kes surevad ja inimestele kellel pole joogivett. Ainult siis me saame peeglisse vaadata ja tunda, et ka Raili on annetust väärt.

      Lihtsalt see kommentaar on nii lolli juttu täis!

      Kustuta
    4. Gigi püüab endiselt oma lapseliku jutuga kaitsekilbina dzotile viskuda. Uuri, miks inimesed ei soovi annetada neile, kes ise enda heaks midagi teha ei soovi. Saad ehk targemaks. Vaatasin korraks Inno ja Irga blogi kus kommenteerijad hurjutasid puudega lapse vanemaid, et need ei viitsi ega tahagi midagi teha oma puudega lapse heaks Nad on nagu need hindud, kes enne sandistavad lapse ära ning siis panevad selle lapse kaitsekilbina kerjamiseks et äratada kaastunnet ja saada omale kohviku raha.

      Kustuta
    5. Raili raamat võiks olla koolides noorte jaoks kohustuslikuks kirjanduseks, kus nad saaksid arutleda milliseks võib kujuneda elusaatus neile, kes õppida ei viitsi ning valivad oma sõpradeks halva seltskonna.
      Võibolla Raili kirjutab uue raamatu ka sellest kuidas ta lastekodusse sattus. Ühes PK kommentaaris ta mainis, et ta on isegi lastekodus olnud.

      Kustuta
    6. ??? See käib siis lastekodu kohta.
      Ja appi kui nõme on igale poole seda raamatut toppida kommentaarides! Jah, see periood mu elus on olnud, võibolla oli see viga, aga ma ei kahetse. Sest ma sain palju tugevust juurde selle ajaga, kui ma enne võisin tõesti olla halaja ja abi otsida, siis peale neid aastaid ja teglikult veel pikemat perioodi, millest selles raamatus juttu pole (kuna selleks ajaks oli raamat juba ammu poodidestki välja müüud) olen ma muutunud väga palju. Need, kes mind tunnevad, need võiksid seda kinnitada, aga nad üldjuhul ei viitsi siin vaidlema hakata.

      Kustuta
  20. Raili, millinen on n-ö hobikirjaniki honorar raamatu eest?
    Tahaks isegi oma loo kirja panna..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Praegusi tingimusi ei tea. Siis oli vist 5000 krooni enne ilmumist käsikirja viimisel, ja 5000 peale trükkiminekut. Aga 10 aastat on möödas...

      Kustuta