neljapäev, 22. september 2016

Olematu kunstianne ja mittemeeldivad tehnikad- kas sellest tuleks siis midagi head välja?

Tegelikult oli mul täna plaanis teha üks teine postitus oma eilsest käigust sünnilinna Tartusse ja kohtumisest ühe väga meeldiva inimesega blogilugejate hulgast. Ning pisut meenutada lapsepõlve. Aga viimase postituse peale tuli jälle lisaks väga mõistvatele ja toetavatele kommentaaridele soovitusi laiendada oma hobidevalikut ja taas tekkis õhku küsimus- kuidas teha midagi, mis minu arust üldse polegi ilus ega huvitav. Võimalik et mul lihtsalt on olematu kunstianne ja ma ei oska nende asjade ilust aru saada? Aga vabandan sinu ees, soovitaja, ma tean ,et sa tahtsid kõige paremat, aga ... no mulle ei meeldi TÕESTI ükski nendest asjadest ja tehnikatest. Võibolla ma olen lihtsalt vanamoeline ja hindan nõukaaegseid iluväärtusi- klaas,kristall,sädelevad jõuluehted- aga ma pigem arvan ,et see on mõlemad kokku. Selle vanamoelisuse (mingi osa minevikus kinniolemisest on ka üks minu isisksusehäire sümptom) juures, on ka see, et tegelikult ma üldse mingit käsitööliiki ilusaks hakkasin pidama, täielik ime.

Ja probleem ju, tuletaks meelde, ei olnud üldse selles, et mu ehteid ei osteta või et ma ei leia asju, mida müüa! Ei, probleem, kui seda üldse selleks nimetada, on müügikohtade vähesus ja meeletud osalemistasud. Reeglina tuleb need ka broneerimisel ette maksta, nii et kui see summa on ikka 40-50 eurot korraga (käsitöömessi puhul nt) ,siis seda mul ju kuskilt võtta polegi. Ja, ma võin selle tagasi saada, võin ka ületada topelt, aga kui ikka raha osalemistasu ülekandmiseks pole, siis broneeringut lihtsalt ei arvestata. Mõnes kohas tõesti tehakse ka erandeid ja nendes olen ma ka osalenud- no muidugi 4-5 tunnise laada eest 25 eurot maksta pole ka minu arust just eriti tark kulutus.

Hakkasin tegelikult uurima ka geelküünalde valmistamise kohta, sest need on taas ühed vähestest käsitööasjadest, mis mulle ilusad tunduvad. Ja kui ma saaksin kuidagi üle oma hirmust kuuma küünlageeli valamise ees- see kuidagi tundus nii jube, mul käed ka värisevad ja ennast ära põletada nagu küll ei tahaks- siis selle ma võtaksin ehk isegi ette. Muidugi ma peaksin veel täpsemalt uurima, palju see geel ja taht jms maksab, abi ma selle uurimisel ei vaja- tean väga hästi, kus neid müüakse.

Ma kaldun siiski arvama seda, mida ma juba ühes varasemas postituseski mainisin! Et kui midagi teha hingega, siis on tulemused ikka kordades paremad kui lihtsalt -ah, teen- suhtumise juures. Ja kui mulle ikka ei tundu nt lapitehnika ilus ega huvitav...no ma võin sellega ju hakkama saada, aga ma ei teeks seda huvi ega hingega, sest see ei kõneta mind kohe kuidagi. Olen millegipärast täitsa kindel, et neid käkerdisi ei ostaks küll tõesti mitte keegi :D

Ja rahaliste annetuste suhtes toonitan ikka ja jälle- kes tunneb, et ma olen seda väärt ja tahab aidata, siis ta VÕIB seda teha ! Aga nagu ma siin ka eelmise postituse kommentaarides märkisin, siis mind saab aidata ka sel moel, et tuua mulle asju, mida endal vaja pole, aga mis kirbukatel võiksid minna.  Teen copy-paste oma kommentaarist selle kohta. Algselt oli see siis vastus ühele lugejale, kes selle idee välja käis.

"Ei taha end välja näidata liigse pirtsutajana. Aga jah,teatud asjad kirbukatel tõesti lähevad ja teatud mitte.
Esiteks peavad olema asjad kõik TERVED ja PUHTAD. Puhastamisega või ka ise tegeleda. 
Kindlasti lähevad kaubaks mänguasjad- eriti häält tegevad ja/või liikuvad loomad, autod, nukud jne. Lasteriietest lähevad hästi puhtad ja korralikud ja kaasaegsed beebiriided, eriti bodyd, tudukad ja hooajakaup. Suuremate laste riietest on eriti hinnas poiste riided seal kuskil 98 suurusest alates. Jalatsid 23-31 number on minev kaup. Üldse ei osteta riideid ega jalatseid sellistele 10+ vanuses lastele ja noortele. 
Täiskasvanute riietest on hinnatud KAASAEGSED asjad. Riided alates M suurusest eriti. Jalatseid ka alates 38 numbrist, eriti ei otsita kontsakingi. 
Alati lähevad väiksemad kodutarbed (läheks suuremad ka, aga need ei mahuks mu kohvrisse ja kuna transporti pole peale bussi-trolli-trammi, siis üle ühe kohvritäie ma kuhugi kaasa võtta ei saa)- töökorras peavad olema kindlasti. Lauanõudega on keerulisem, neid ostetakse valikuliselt ja seal on terve hunnik kriteeriumeid, mis määravad, kas on ostetav kaup või mitte.
Ma ei tahtnud seda siin välja tuua algselt, sest ei taha külge saada viriseva ja valiva inimese tiitlit. Aga saage palun aru, et kui ma elan 24 m2 korteris, kus panikpaiku peaaegu pole, siis... ma lihtsalt ei saa kõike kokku korjata! 
Ja lisaküsimused asjade suhtes on alati oodatud nii siia, kui ka mu meilile!"













47 kommentaari:

  1. Sama võib ju öelda ka sinu ehete kohta, et need on "käkerdised".:D Kuid ega keegi ei sunni sind. Ise tead, kas vireled edasi või tõused fööniksina.
    Selleks et rohkem teenida, peab ka rohkem pingutama ja oskusi juurde õppima. Mõnele jaoks tundub selline pingutus a la ei saa/ei oska/eivõi/ei meeldi, aga teisele on see süllekukkunud lisaraha, mida saab teenida. Isegi need, kellel on töökoht olemas, otsivad omale lisateenimisvõimalusi ja nii mõnigi napsab siit need ideed endale..:D
    Isegi vanade riiete juppidest, villaste sokkide ja kampsunilõngadest saab luua ilusa seinapildid, rüüuvaipu või diivanipadju. Nõukaaegne kristall pole enam moes, samuti üdini steriilsed klantselamised, kus tuul vuhiseb ringi.
    http://teeitse.punomo.fi/cat/tilkkutyot/images/kangashelmet.jpg
    http://teeitse.punomo.fi/cat/ryijy/tilkkuryijy/rasynukka.jpg

    VastaKustuta
  2. Maitsed ongi erinevad ja palun väga, muidugi võib soovi korral minu ehete kohta "käkerdised" öelda. Aga asi on meeldimises ja "hingega tegemises" Jah, ma ütlesin ,et võiksin mida iganes tegema õppida, aga kui minu arust pole need asjad ilusad ja mulle ei meeldi neid teha.
    Ma tean, et tõusen fööniksina varem või hiljem! Ja et kindlasti leidub selleks ühel hetkel ka võimalus, mis ei tundu mulle nii igav või vastuvõetamatu, kui erinevad käsitööliigid, mis minu arust... no ei ole ilusad, mis teha.

    VastaKustuta
  3. Eksa sa ise tead kui suured omale tiivad kasvatad.:) Ega need kes omale kristalli ja portselani kokku ostavad ei tule ka sinu "käkerdisi" ostma. Järjest enam aga suureneb inimeste hulk, kes pöörduvad tagasi looduslähedasema eluviisi juurde ning muudavad oma kodu hubaseks just käsitööga. Nii et alati tuleb ka turgu uurida ning omale lisateenimisvõimalusi juurde õppida. Ilusat käbide korjamist sulle.:D
    https://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2011/12/pinecone-ornaments.jpg

    VastaKustuta
  4. Oeh, kuidas sa siiamaani pole aru saanud, et inimesed jagavad sulle heasoovlikult soovitusi, kuidas sa saaksid ROHKEM RAHA küsida oma kauba eest ja ROHKEM RAHA teenida (tehes veidike keerulisemaid asju).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma saan muidugi aru, et soovitused on heasüdamlikud . Aga toome nt näite- sa töötad lasteaiakasvatajana ja palk on väike, vaevu äraelamiseks. Aga töö on hingelähedane ja kõik sujub . Ja siis nt soovitatakse sulle kontoritöö, kus istus ainult arvuti taga ja lappad pabereid, aga palk on kordi suurem. Kuid sa ei taha sellist rutiini üldse... Kas sa siis läheksid sellele tööle?

      Kustuta
  5. aga sedasama südamelähedast tööd on võimalik teha ka oluliselt kõrgema palga eest vähendades samas tööle kulutatavat aega.
    seesama sinu nimetatud lasteaiakasvataja võib minna tööle nt eralasteaeda või luua ise erahoiu või minna hoopis isiklikuks lapsehoidjaks mõne rikkuri villasse ning saada 1-2 lapse kantseldamise eest kuus kätte mitu korda rohkem kui munitsipaallasteaias 20 lapsega rühmas.
    või nt õpetajad.
    ametlik tunni brutopalk koolis töötades on küll 9-10€, kuid arvestades kui palju lisakohustusi lisandub selles töös juurde, mis aega võtab, siis reaalbrutopalk iga kulutatud töötunni kohta on tegelikult ca 5€.
    kui see õpetaja aga annab oma kodus eratundi, saab ta kätte 10-15€ tunnist, erahuvikoolis ringi juhendamise eest aga 20-30€/h, kui aga teda kutsutakse kuhugi mingi ametkonna üritusele mingit töötuba läbi viima, makstakse silmagi pilgutamata 50-100€ tund.
    Vahe on tuntav!
    Minu moto viimastel aastatel: tee vaid oma erialast tööd, tee seda hästi, aga küsi selle eest ka väärikat palka - siis jääb aega nii tööks kui elamiseks.
    Sest mis mõtet on teha 10-tunniseid tööpäevi 5 päeva nädalas mõnes tavalises riigiasutuses, kui sama palga võib mõnes EL ametkonnas lepingulist tööd tehes teenida 8 töötunniga nädalas.

    VastaKustuta
  6. Viimane kommenteerija sai asjale pihta !

    VastaKustuta
  7. Oh, lõpetage juba! Kui mulle ikka kohe ÜLDSE ei meeldi lapitehnika või viltimine ja selles tehnikas tooted, no mis ma siis pean tegema? Üles pooma end või??!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas sa oskad ette öelda et ei meeldi, kui sa pole veel proovinudki? Tead ka kui palju maksab käsitöökaupluses 1 käsitöö kaltsunukk? Alates 35-50-st eurost. Mul näiteks on kavas omale selline seinapilt teha. Üks sein on tühi ja tükk aega mõtlesin kuidas seda ära kasutada, kuni leidsin omale sellise variandi:
      http://www.remodelaholic.com/wp-content/uploads/2015/07/diy-button-tree-wall-art-Crafts-By-Amanda.jpg

      Kustuta
    2. No mulle ei meeldi need tootedki, mis siis veel nende tegemisest rääkida! Tõepoolest, ei meeldi lihtsalt. Kõigile ei saagi ju kõik meeldida.
      Ja sellist seinapilti...okei, see võib müügiks minna hästi, aga sorri, ma lähen sellest müügikohast ka pilku heitmata mööda, kus neid või kaltsunukke müüakse.

      Kustuta
    3. Issand jeesus, jätke see "lõngajuppidest ja villastest sokkidest" seinapiltide pähe määrimine ära. See, et sulle meeldib, et tähenda, et see on mingi asi, mida inimesed raha eest ostma hakkaksid. Igasugune käsitöö tuleb välja, kui tegija seda teha tahab, oskab ja tal on selle jaoks annet. Kui Raili tunneb ära, et "näe vot, mulle meeldib teha pigem lihtsa disainiga kõrvarõngaid/käevõrusid", siis miks jumala eest see teile nii hinge poeb?

      Kui anonüümne kommenteerija on nii kindel, et keegi selle "nööbipuu pildi" eest reaalset raha on valmis välja käima (ja see raha peaks ületama lõuendi+materjali väärtuse), siis laasku käia... tehku valmis ja müügu maha ja siis tulgu uuesti kirema.

      Kustuta
  8. Ah, mis te tast näägutate? Las teeb oma ehtevidinaid ja saab sellega oma leivapalukese lauale. Ei pea ju inimest sundima või tema tooteid ostma, kui ta vedu ei võta. Tal on ju isiksusehäire, mille taha pugeda. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui hea on targutada "mille taha pugeda".Oleks see vaid nii... Tead, võta RHK koodide nimestik lahti ja mõtle siis natuke...

      Kustuta
  9. Aga kui ei ole haridust ega ka haritust, pole viitsimist mõelda veel vähem üldse miskit teha, kui ei ole jõudu, et tassida poest 3 kg asju koju ja samas on jõudu et joosta mööda laatasid kohver asju täis. Siin selgelt näha kus point on ja sujuvalt suunatakse ülalmainitud kontole annetama, sest ainult see ongi selle blogi eesmärk kuna miskit informatiivset ega põnevat siit pole tulnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Millest siin aru saada raske on? Laatadel käin ma ratastel kohvriga, mida on vaja max paarist bussiastmest üles tõsta, ehk paar sammu. Aga seda ostukotti ma lihtsalt pole veel raatsinud endale osta, plaanis ammu .
      Ja kui pole põnev, palun ära loe siis, eks!

      Kustuta
    2. 19:26 kommenteerijaga samal arvamusel.
      Võrreldes nooremate hädas olevate inimestega eakad ei virise et nad ei oska/ ei saa/ ei jõua / ei ole kunstiannet, vaid on oma väikese pensionile lisateenimiseks pannud oma näpud tööle.

      http://www.60pluss.ee/galerii/68601/jarvamaa-eakate-kasitoo/4878839
      http://parnu.postimees.ee/2149793/vanadest-riietest-annab-meisterdada-vaipu-ja-manguasju

      Kustuta
  10. http://www.remodelaholic.com/wp-content/uploads/2015/07/diy-button-tree-wall-art-Crafts-By-Amanda.jpg

    Oi issand, see on küll tõesti jube. Ma ka ei suudaks sellist jama teha.

    VastaKustuta
  11. No tõesti, mis asja te näägutate siin inimese kallal? Kas nii häirib, et ta ei soovi teha asja, mis teda ennast ei huvita ega kõneta? Kui talle meeldib pärlitöö, siis las ta teeb seda. Oeh, jube, millised mõned on ikka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, et mõned siiski saavad asjadest aru ka. Ja minu jaoks on üldse müstika, kuskohast nad võtavad selle, et mu ehteid EI OSTETA ? Küsimus on ju tegelikult müügivõimaluste vähesuses ja jubetates kohamaksudes hoopis...
      Ostjate puudust pole mul kunagi olnud, selge see ,et kui rahvast pole, siis ei lähe müük kellelgi. Ja iga müügipäev on erinev teistest...

      Kustuta
  12. Ãkki peaksid proovima teha ehteid poolvääriskividega? Nendel ju ihalûhel oma jóud ja viinaselajal väga populaarsed Lisaks saad nende eest ka rohkem raha kûsida :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks kui mul raha natuke rohkem materjali peale panna võimalik on, siis ikka ahhaati ja kasssisilma ja kvartsi jms poolvääriskive ostan ka. Aga tavaliselt võtab ikka poes mõtlema küll ,kui 40 odavat pärlit(mis tegelikult pole minu enda arvates üldse koledamad) maksavad 1 euro ja 4 poolvääriskivi on üle 2 euro. Jah, ma võin saada nende eest rohkem raha, aga kui mul on ikka poodi minnes kaasas 5 eurot...selge see ,et ma otsustan siis rohkema kasuks. Seda enam ,et 1-2 paari kõrvakate tegemine ei võta ju kuigi palju aega ja ma tahan ikka oma hobiga tegeleda ,kui "vaim peale tuleb" tunde järjest...
      Aga vahepeal mul siiski on ka midagi hinnalisemat. Kusjuures- neid minult eriti ei ostetagi. Ju ma siis paistan välja inimesena, kes nende jõusse ei usu :D

      Kustuta
  13. "aga sorri, ma lähen sellest müügikohast ka pilku heitmata mööda, kus neid või kaltsunukke müüakse."

    Täpselt samamoodi mõtlevad need, kes sinu 1 euroste kulinate letist mööda lähevad. Tarbijad ei koosne ainult Railidest, vaid on mitmekesiste soovidega ostjad. Need 1-eurosed ehted on mõeldud rohkem teismelistele, kellel on niigi vähe raha. Kasutatud jalatseid ostavad vähesed, sest kardetakse jalaseent. Kasutatud riiete osas on terve Eesti täis taaskasutuskeskusi, Humana poode, komisjonikauplusi, kirbuturgusid, täikasid, laatasid, turumüüjaid jne. See on muidugi kõige mugavaim viis - saad ilma, kuid müüd rahaliselt edasi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Las mõtlevad, meil on mõttevabadus, eks :)
      Ja mis puutub väitesse, et minu ostjaskond on ainult teismelised- ja kui olekski, mis siis. Aga siinkohal ma pean küll sind maa peale tooma, oled sa kes siis oled: minu kõrvarõngaid ostavad ja kannavad nii noored emad, kui vanemad prouad. Samamoodi ei saa ma teha ainult väikseid laste suuruses käevõrusid, sest kujuta ette- välimuse järgi 60-70 aastased tädikesed proovivad neid endale ja leides sobiva suuruse ning värvi ostavad ka.
      Ja teisele osale komentaarist ma isegi ei viitsi pikemalt vastata, kui et, käi korra mõnel kirbuturul...

      Kustuta
    2. Alles sa eelmine kuu kurtsid et teenisid ainult 7 eurot. Nyyd aga kiitled, et köik ostavad ja just sinu käest. Mina ei käi kirbuturgudel ega ka täikadel. Ka Humanas ei käi. Kuulun pigem nende hulka kes iga aasta viib kotitäie riidekraami taaskasutusse või jaotab nad tutvusringkonnas laiali.

      Kustuta
    3. Misasja? Mis jutt see on, et kuus 7 eurot teenisin? Ma kirjutasin nädalavahetusest, kus sain 17 eurot, huvitav, mismoodi ma sain siis kuus 7 eurot saada ? :D
      Mulle tundub ,et lahmid ikka täitsa huupi :D Ja ma vist ei viitsi su kommentaare rohkem lugeda, sest tundub ,et blogis kirjutatust see küll ei aru ei saa või ei tahagi saada.

      Kustuta
    4. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

      Kustuta
    5. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

      Kustuta
  14. Kas sa küünalde või seepide tegemise peale oled mõelnud? Paar aastat tagasi mu õde gümnaasiumis praktilise töö raames tegi seepe ja käis neid müümas ning väga hästi osteti. Tal oli vaja osta pott kus seepi keeta, erinevad värvid ja lõhnad mida omavahel segada ning vormid kuhu seep valada. Tal osteti neid väga hästi ja jäi omadega kõvasti plussi. Sõbranna teeb müügiks küünlaid. Alguses tegi lihtsaid ja odavaid paari euroseid, aga nüüdseks väga kõvasti arenenud ja teeb juba eksklusiivseid ning väga-väga ilusaid. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Geelküünalde kohta olen natuke uurinud. Aga see algmaterjal- need geel ja taht eelkõige- maksavad natuke liiga palju. Kui ikka elamiseks jääb järgi 90 eurot keskmiselt, siis...kuidagi ei suuda veenda end neid ostma.
      Aga ma mõtlen selle peale ja ei ütle praegu veel midagi kindlat...
      Seebitegemise kohta pole uurinud, aga mingi uitmõte korra oli küll. Ni et, ei tea...

      Kustuta
  15. Aga Tallinnas on neid kirbukaid rohkem. Vii oma ehteid mitmesse kirbukasse müüki, siis pole müügivõimaluste vähesuse pärast vaja muretseda ja mööda laatasid seigelda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma praegu katsetan Megakirbukat. Ja olen veel proovinud paaris kirbukas. Huvitaval kombel ei osteta minu kaupa, kui ma selle kuhugi müüki viin. Samas, kui samad asjad nt Telliskivis välja panen, ostetakse mõni eist enne kirbuka algust ära.
      Ma ise selgitan olukorda sellega, et kui Telliskivis käib mitusada inimest mõne tunni jooksul, siis nende riiulirendi kirbukates käib ehk 100 inimest päevas, heal juhul. Olen ju ise sellistes kohtades töötanud ja tean, mida räägin.

      Kustuta
  16. Kas sul oma klikkide arvu juures ei ole juba võimalik hakkata näitama reklaame ja selle pealt midagi teenida? :) Inimesed kellel pole võimalik sind näiteks rahaliselt toetada, saaksid sind toetada reklaamidele klikkides :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kuidas seda seadistada? Kuidas need reklaamid siia saada? Olen kuulnud mingist bloggeri tasulisest variandist, aga no soovitada mulle veel ühte makset juurde- see oleks päris küüniline ju, eks.
      Kui seda mingil moel tasuta seadistada saab, siis ma võiksin seda proovida küll...

      Kustuta
    2. Mõnikord tuleb selleks, et midagi juurde teenida või senisest rohkem teenida, ka ise algatuseks välja käia. Aga sa küsi nõu oma mentorilt, Brigitalt või siis Mallukalt. Mallukas teenib reklaamide pealt vist küll.

      Kustuta
    3. http://blograha.wikidot.com/#toc7

      Kustuta
  17. No aga siis sul tuleb ju kontole raha ja see pole ju ka hea. Ega seda raha mustalt saa:S

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas see hea pole? Siis saab ju lõpuks toimetulekusaaja staatusest lahti, sest on endal piisav sissetulek. See ongi ju antud blogi omaniku eesmärk. Või ei ole?

      Kustuta
    2. See on hea siis, kui see raha on suurem, kui praegune toimetulekupiir- 130 euros. Aga ma pole kindel, kas see nii hästi läheks... Katsetada võiks ju, aga ma ei oska inglise keelt ,et seda seadistada. Kuid kindlasti ma arutan oma arvutialal tegelevate tuttavatega seda millalgi... Kuid nad pole Tallinnas, nii et läheb aega.

      Kustuta
  18. Ehk peaksid hoopis kuskile koolide lähedusse oma ehteid müüma minema? Tarbijaskond on just kooliealised.

    VastaKustuta
  19. Kuidas sa oma olematu kunstiandega küünalde valmistamisega hakkama saad? Et nad turul müüks, peab ka nende valmistamisel rohkem vaeva nägema.

    http://www.ohtuleht.ee/756631/kuldne-sugis-meistrid-kuunlad-on-inimkonna-maagia-juba-ammustest-aegadest#

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma veel ei tea, eks näha ole ,kui algust teen :D

      Kustuta
  20. Okei, kui sulle õmblemine jms ei sobi, miks sa ehte teema all soovitustele vastu hakkasid kohe. See ju paistab su hobi olevat, hobi peaks olema midagi sellist milles edasi areneda, mitte masinlikult üht ja sama asja korrata.

    VastaKustuta
  21. See on õpitud abitus. Seal eespool oli hea mõistukõne varblasest. Kui varblane oleks lendu tõusnud, poleks kass teda ära söönud. Abi oodatakse just sellist, mida oma vaimusilmas ette kujutatakse ja ega ise ei viitsita enda heaks liigutada.

    VastaKustuta
  22. Kas täpsustaksid palun, mis on need "väiksemad kodutarbed", mis hästi lähevad ja mida võiks seetõttu sulle pakkuda? (Tegelikult on kodus ju nii palju kribu-krabu, ka ilusaid ja praktilisi asju, millel oleks siiski juba aeg uus peremees leida). Äkki nimetad konkreetseid esemeid, nii palju kui pähe tuleb, sest ilma "kirbukaninata" inimesel on neid raske ära arvata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Arvestades selle regionni eripära ja seda et siin on suuremas jaos venekeelne rahvas, ning hiina "suveniiride" putka on siin ka olemas ning ka kõrval maximas on üht-teist, siis hetkel on väga raske öelda, mis võiks minna. Ma arvan et ma saan sellele vastata täpsemalt alles peale poe mõnda tegutsemispäeva!

      Kustuta
    2. Aga tegelikult võib pakkuda kõike! Sest esialgu ma veel käin ka kirbukatel ja seal ostetakse ettearvamatuid asju!

      Kustuta