pühapäev, 11. september 2016

See kuu (ja ehk ka pool järgmist! ) ma tõesti ELAN !

Tegelikult ma mõtlesin, et kas ja kuidas seda üldse postitada, aga siis otsustasin lõpuks siiski näidata, et pole ma nii lootusetu luuser midagi, kes ainult teiste abist sõltub. Kuigi ...mõrudaks teeb selle asjaolu see, et tegemist on ainult ajutise kergendusega, on see siiski midagi erilist minu jaoks viimaste kuude jooksul.

Ma teadsin ,et Haabersti laadad on alati super! Aga ikkagi olin eelmine öö peaaegu magamata ja kui magama jäingi nägin mingeid absurdseid unenägusid- ärevus oli nii suur, nagu läheksin esimest korda tööle või kooli vms. Minu puhul oli see varem isegi väga tavaline, aga siis nagu kadusid need vastikud unenäod päris pikaks ajaks ja nüüd olen taas hakanud viimastel nädalatel igasugust jama unes nägema ning meeletult vähkrema. Hommikuks on padjad põrandal ja tekk külje all :D

Aga hommikul ärgates polnud ma erinevalt tavalisest üldse uimane! Kõik kulges sujuvalt kuni bussisõiduni- no kirun juba vist sajas kord neid ajuvabasid ja ajast maha jäänud bussigraafikuid- siis tuli esimest bussi oodata 10 minutit ja edasi sõiduks veel mõni minut kauem. Seekord ise ka natuke loll- oleks ju võinud arvutis reisiplaneerijaga kellajaliselt paika panna. Aga samas kui ikka busse tihemini ei liigu ,siis ei aita see graafiku paikapanemine ka midagi...

Õismäele jõudes kirusin kõigepealt K-d, kellega me kõrvuti kohad võtta tahtsime, et ta oli valinud peaaegu viimase müügiplatsi! No kui loll võib üks inimene olla, arvasin ma tol hetkel täiesti siiralt :D ja küsisin korraldajatelt, et kas äkki enam mujale ei oleks võimalik kahte kõrvuti kohta saada, tingimusel ,et seal oleks ka pink- minu müügilett. Korraldaja aga lohutas koheselt, et meie kõrvale tuleb mee müüja ja et tegelikult on ju Õismäe tiik ja sealne allee ringikujuline, siis ...no olgu.

Mida kirjutada müügipäevast? Järjekord, vaikus, järjekord... Ja kusjuures ei olnudki seekord ostjateks mitte lasteaiaealised mudilased oma vanematega, vaid just sellised varateismelised- kes tavaliselt on kõige väiksem ostjate grupp. Ja erinevas eas inimesed ostsid kaelakeesid ja isegi kameesid! VAHEMÄRKUS- äkki hakkan kameede tegemise peale isegi mõtlema, pean ainult uurima ,palju nende toorikute ja liimide jms hinnad on:D- nii et jälle never say never, eks. Kaelakettide ja ripasite hindu ma olen juba vaadanud... no seda summat nagu eriti ei raatsiks välja käia. Aga samas osteti mul ära ka peaaegu kõik käevõrud ja vähemalt pooled kõrvarõngastest!

Mis ma siis teenisin? Väga palju, oleks kõige lihtsam öelda :D Aga jah, kes teab millal mul taas õnnestub kasvõi ligilähedaseltki sama palju teenida... See summa on praktiliselt samapalju, kui jääb mul üle toimetulekutoetusest peale kommunaalkulude maksmist- ehk siis esimene number on 5...

Kui mul on korraga selline rahasumma käes, siis see on minu jaoks haruldane hetk! Hea oli, et ma juba enne olin ostnud väikese purgi mett- ainus looduslik ravivahend peale kummeli, mille toimes ma olen veendunud. Hiljem ma lihtsalt poleks raatsinud enam seda 4.-eurot välja käia... Täna hommikul poodi minnes jalutasin ma ka vist pool tundi riiulite vahel ringi enne kui üldse suutsin midagi korvi poetada. Ja valik oli ikka vana  lihtne- leib, latt vorsti, kilo kartulit ja kohvikoor- ainus mida ma nüüd siis lubasin juurde, oli karbike küpsiseid.

Ja kogu aeg tiksub kuskil alateadvuses painav mõte- see raha saab ju ka kunagi ükskord otsa. Ja varsti on lõppemas ka laatade hooaeg... Töökohaga läks mul, võiks öelda- nagu alati. Ehk siis, sain vastuse- kahjuks on hetkel kõik vajalikud töötajad olemas, aga jätame teid reservi! No "reservis" olen ma vist küll juba mitmekümnes kohas :D

Mis saab edasi? Elaks meeleldi päev korraga ja ei muretseks tuleviku pärast, kuid ma ei oska ega ole seda kunagi osanud. Naudiks hetkelist rikka inimese tunnet- aga see raha ju saab siis otsa :D Ei, ma pigem lihtsalt ELAN, kui ma vaid ise ka teaksin, kuidas seda teha ilma selle tüütu sisetunde kuradikeseta, kes kogu aeg mulle otse südamesse sosistab  "varsti on raha läbi, varsti on laadad läbi, varsti..."

Ja lõpetuseks paar lihtsat pilti ka eilsest kaunist sügispäevast Haabersti tiigi kaldal...
See "udukogu" on siis minu uus kohver! Ostetud Teie annetuste eest...aitäh!
See oli siis minu müügilett. Kõrval K. oma mänguasjade lauaga- tõeline lastemagnet :D
Kohstuslik pilt laadamelust. Kusjuures huvitav, avastasin täna hommikul ürituse kodulehelt peaaegu samasuguse pildi. Pildistatud siis nähtavasti samast kohast...
Ja selline oli taevas Haabersti kohal hetk enne päikeseloojangut...




13 kommentaari:

  1. Väga hea, et Sul hästi läheb ja äri edukalt kulgeb. Olin ka ise nädalavahetusel Tallinnas ja ilm oli imeilus, lausa nagu suvel. Loen pidevalt blogi ja mulle meeldib.

    Panen ka mõned omapoolsed soovitused kirja:

    Ehk peaks blogile mingi löövama ja otsimootorite poolt leitavama pealkirja panema. See peaks ka blogi otsijatele meelde jääma, muidu nad ei pruugi üles leida. Ja nii ei saa ka teisele hästi soovitada. Näiteks 55 euro blogi (või palju sul peale kommunaalide maksmist järele pidi jääma). Või teha üldse nimekonkurss.

    Võiksid kutsuda külaliskirjutajaid teistest blogidest (või näiteks mõni hea sõber), see teeks asja huvitavamaks ja oleks ka omal vahepeal puhkust. Ega külaline pea ju väga pikalt kirjutama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Külaliskirjutaid... kahtlen siiralt, et minu tuttavate hulgast sellist inimest leiaks. Ja teiste blogijatega ma ei suhtle eriti.
      Tegelikult on mul vähem kui kahe kuuga ligi 45000 lugemist ja oma kindel mitmesajaline lugejaskond välja kujunenud. Nii et hetkel ma olen päris rahul...

      Kustuta
  2. Minu arust on see "tuhastt6usta..." küllalt lööv pealkiri. Aga blogi kujunduse elavamaks ja huvitavamaks muutmisega peaks Railit küll sõbrad aitama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei kujuta küll ette, milline see huvitavam kujundus olema peaks. Aga samas ma jälle ise tahan ka midagi lihtsat, sama lihtsat nagu ma isegi olen. Võibolla...

      Kustuta
  3. võibolla sa kustutad selle ära, aga tõenäoliselt loed enne ikka läbi:
    kas on äkki võimalik, et sa ei leia tööd just selle blogi pärast? või varasemate PK postituste pärast?
    olen ise töötanud terve elu riigiasutuses ja sellistes asutustes eeldatakse alati, et töötaja "ei levita avalikult oma tööga seonduvat infot", sama on ka nt pankades, paljudes suurtes firmades (aga tõenäoliselt väiksemateski). kui inimesel on kombeks iga oma tegevust veebis avalikult esitada - see muudab võimalikud tööandjad sinu suhtes väga ettevaatlikuks. ühtlasi võid sa oma blogiga teha karuteene ka nendele oma tuttavatele, kes sind kuhugi tööandjale soovitasid (ka neisse hakatakse samamoodi suhtuma)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole selle peale mõelnud küll. Sest vaevalt minusugune kuskile riigiasutusse tööle satub, kus võibolla see tõesti probleemiks saab. Ja tööga seotud infot... hm, ma olen rääkinud neist töösuhetest, mis on lõppenud, mitte sellest, mis parajasti toimub. Ja kui arvestada seda, et mul on töö leidmisega alati raskusi olnud (kuigi varem või hiljem on ikka õnneks läinud), aga bloginud olen ma vaevu paar kuud ning perekoolis olin anonüümne- no nüüd siis teatud teemade puhul mitte- aga seal ma küll oma arust mingit "ülisalajast" infot ei jaganud.
      Ega neid soovitajaid polegi olnud eriti. See ,kes viimati tõesti soovitas, teadis mu blogist ja ma tõesti ei tea, kas temasse hakati teisiti suhtuma või mitte :) Usun ,et mitte

      Kustuta
    2. Ega neisse hästi ei suhtuta, kes istuvad päevade viisi kas Facebookis või mujal foorumites ning kopeerivad avalikult teistele lugemiseks lausa omavahelisi vestlusi. Tööandjale aga tähendab see seda, et ka tema firmasiseseid asju võidakse oma blogisse üles riputada. Tavaliselt kaotavad sellised inimesed väga kiiresti usalduse ja neile ei leidu ka annetajaid.

      Kustuta
    3. Omavahelisi vestlusi ma kindlasti ei kopeeriks! Ma pole mitte vaimupuudega, kes ei saa aru, mida sobib ja mida mitte, vaid PSÜHHIKAHÄIREGA ehk hingeliselt haige aga normaalintellektiga!

      Kustuta
  4. Jätkuks eelmise anonüümse kommenteeija teemale huvitab mind hoopis see, et kui sa käid neid ehteid müümas ja teenid tulu, kas see siis Sinu toimetulekutoetuse arvestamisel tuluna arvesse ei lähe? See on ju ka tulu, olgugi, et mustalt saadud tulu.

    VastaKustuta
  5. Sots.toetustele lisatakse ka summa korteri kommunaalmaksete tasumiseks. Seda tehakse usalduse alusel et toetuse saaja maksab selle ise ära. Kas sul on korteri kommunaalmaksete tasumisega kõik korras või oled hoopis võlglane?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Korteri eest maksmisega on mul kõik korras! Esimese asjana, kui pensioni kätte saan, ehk siis 5-ndal kuupäeval maksan korteriomanikule üüri. Ja kuna toimetulekutoetuse vormistamisel on vaja jooksva kuu kommunaalarvet, mis tuleb umbes 10-nda kuupäeva ajal, siis saan selle raha kuu keskel ja esimese asjana tasun kommunaalarved.
      Sideteenuste eest maksan samuti igakuiselt, aga mõnikord pensionist, mõnikord toetusest.
      Aga seda korterikulude raha ei lisata eraldi toetusena vaid arvestatatakse toimetuleku toetuse sisse!

      Kustuta
    2. Üüri ja kommunaalarvete summa võrra on toimetuleku toetus lihtsalt suurem.

      Kustuta
    3. Nojah, see ongi see, et peale nende maksmist peab kätte jääma 130 eurot...

      Kustuta