reede, 21. oktoober 2016

Meeldiv tegevus-energiaandja, mittemeeldiv-energiavõtja.

Kindlasti on see enamikel inimestel nii, aga psüühikahäirega ning depressiooni all kannatavad inimesed on selle suhtes veel kohe eriti tundlikud. Ja see on üks asi, mida minusugused ei suuda küll mitte kunagi ümbritsevatele inimestele selgeks teha! Isegi psühholoogil on olnud raskusi alguses- on ju tegelikult iga isiksus (eriti veel "viltukasvanud isiksus") erinev ja alles peale mõneajast suhtlemist sai ta aru, et jah, ma võin end küll suure vaevaga sundida midagi tegema, kuid see lõppeb varem või hiljem krahhiga. Ebameeldivat ja sundkorras tegevust suudaksin ma ilma depressiooni ägenemata tavaliselt vaid paar kuud teha...

Jah, ma tean, et seda on raske uskuda. Sest elus on kahjuks kõigi jaoks ebameeldivaid kohustusi. Kuid üks asi on teha seda paar tundi päevas ja mitte igapäevaselt- näiteks koristamine on tihtipeale üks selline asi- või teha seda 8 või enam tundi päevas, igapäevaselt pikema perioodi jooksul. Ja minu ebastabiilse elu pagasina on mul ka natuke nihkes ajataju- minu jaoks on juba üks kuu väga pikk aeg. Sest on olnud perioode, kus iga päevaga võis mu elu teha kannapöörde ja mõni nädal stabiilsust oli ülim, mida ma võisin loota...

Miks ma seda kirjutan? Aga sellepärast, et olen saanud väga palju kahtlevaid kommentaare -mõni nendest ei ole oma mõnitava alatooni tõttu üldse ilmunudki- kas ma saaksin hakkama oma poe pidamisega. Selge on see, et 7 päeva nädalas paari kuu vältel läheks juba väga raskeks, kuid kui arvestada seda, et loodetud kohas tööle minemiseks ja töölt tulemiseks lisaaega ei kulu, siis on mul igapäevaselt piisavalt aega oma lemmiktegevustega tegelemiseks ja suhtlemiseks lähedaste inimestega. Ja kuna see töö on ka just see, mida ma kogu aeg olen teha tahtnud- ehk siis meeldiv tegevus- siis see mitte ei väsitaks mind vaid annaks energiat juurde.

7 päeva nädalas töötamise miinus oleks tegelikult vaid see, et ma ei saaks kuskil käia. Aga samas- kuipalju ma sügistalvisel perioodil üldse oma linnaosast väljapoole liigun? Mõni päev läheb mitu tundi aega sellenigi, et ma end üldse riidesse panen ja üle hoovi poodi lähen. Ja, tegelikult ma tean ka ühte põhjust, miks see nii on- mind on selle poe kaubavalik täielikult ära tüüdanud- aga kuskile kaugemale minna minusugune külmavares ka ei viitsi :)

Meenutades oma ettevõtluskogemust eelmisel aastal, võin öelda küll 100% kindlusega, et mina oleksin selle asjaga edasi tegelenud, kui rent oleks olnud mõistlikuma hinnaga ja kui mul oleks olnud võimalik jätta kauplusse tasuta kogu sisustus, mille äripartneri elukaaslane hankinud oli. Kuid nemad loomulikult tahtsid õigustatult selle eest renti, aga oli ilmselge, et kui juba ruumide rent on 2300 eurot ja kuukäive vaevalt sinnanigi küündis, ei tulnud see kõne allagi. No ja läks nagu läks...

Kuid tegelikult peaksin ma ehk unistamise ja  plaanide tegemise lõpetama... Sest 10 päeva on jäänud tähtajani, mil ma pean oma otsuse teada andma ja mul on kogunenud 145 eurot. Ja, mõnes teises kontekstis oleks see mulle  VÄGA suur raha, aga äritegevuse taasalustamiseks pole see isegi kümnendikku...

Ma ei hakka tegema mingit üleilmset kogumiskampaaniat, et kuulutada facebookis nt, et palun annetage jne! Selline abipalumine pole minu loomuses! Oli suur eneseületamine juba siin blogiski selle püstitamine! Pealegi- mis kasu oleks facebookis postitamisest, kui postitusi näeksid ju umbes 50 inimest- sest just niipalju neid mu sõbralistis on- ja nemad näevad niikuinii kui ma annan märku oma uuest blogipostitusest. Palvele jagada reageerivad neist tavaliselt vaid 2-3...

Aga ma ei loobu veel oma unistusest! Jah, olen naiivitar küll, aga ma loodan ,et keegi siiski usub veel minusse ja aitab mul uuesti "tuhast tõusta"!


7 kommentaari:

  1. Ma ei tea küll, palju sulle praeguseks annetatud on, aga naiivne oleks arvata, et kui sa oma palvet suurelt ei reklaami, siis selle summa, mis sa vaja olevat märkisid, paari nädalaga kokku saad. Need su blogi vähesed lugejad või ka su fb sõbralisti liikmed seda suurt summat sulle kohe kindlasti ei anneta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega ei saagi... Kahjuks! Annetatud on 155 eurot ja eks ma hakkan jälle vaikselt leppima sellega, et kui ikka endal pole võimalust ennast aidata, siis ei aita keegi!

      Kustuta
    2. Selle 155 euro eest saad vähemalt ploki suitsu ja jäätisekokteili! Lubasid küll raha tagasi kanda aga sel juhul maksad ise peale kuna pangas on teatavasti ka teenustasu iga makse eest! Nüüd on valida kas au või võlg!

      Kustuta
    3. Kui nüüd seda kommentaari mitte mõnitamisena võtta- mida ma arvan, et see tegelikult ka ongi- siis on see tõesti nii. 155 euroga poodi jah ei ava, aga lihtsalt lisarahana on ta mulle tõesti väga suur summa. Kuid, kui annetaja siiski annab teada, et soovib raha tagasi, siis see raha temani ka tagasi jõuab!

      Kustuta
  2. Igal juhul oled Sina teinud oma parima ja kõik asjad väga hästi korraldanud. (Kunagi ei tea mis on hea ja mis on halb variant elus.) Seega oskad asju ajada küll ja Sul on tegelikult palju toetajaid.

    VastaKustuta
  3. Ma ausôna kannaksin sulle paarkümmen eurot, aga hetkel olkord keerukine ja ebdal pangaarvel 10eur ja korteri úûr 186eur vajab maksmist, mille jaoks raha ei leidu.. Muidu toetaksin vàga su ettevôtmist! Loodan, et su unistused saavad teoks!

    VastaKustuta