laupäev, 18. märts 2017

Blogimisest, kommentaaridest ja tunnustusest.

Mis on suurim rõõm kirjanikule või kunstnikule või näitlejale? Kiitus ? Vale vastus! Kõige olulisem on tunnustus, teadmine-kuulmine, et sind märgati. Just täna sain ma sellise efekti osaliseks Telliskivi kirbukal (no parandamatu ikka ma olen, oli jälle vaja minna, eks), kui tuli minu leti juurde kaks noort tüdrukut ja üks neist ütles esimese asjana, et ta loeb mu blogi. Ja  mis veelgi rõõmsam- ta leidis minu ehete hulgast endale päris mitu asja. Seega sain taas kinnitust, et paljusid inimesi mu tooted siiski huvitavad!

Vahepeal ma tõesti juba arvasin, et äkki peaksin selle kirjutamise siin lõpetama. Lugejate arv pole küll oluliselt vähenenud- teid on endiselt mitusada, kuid kommentaare pole enam ammu tulnud. Kas tõesti on nende lugejate hulka alles jäänud vaid need, kes ei hakka üldse kommenteerimagi, teades, et nende kommentaare ma niikuinii ei avalda? Tegelikult ei ole minu "tsensuur" nii range :) Jah, solvanguid ja teemasse mittepuutuvaid targutusi ma küll suures osas ei avalda, aga kui ma näen, et sellest võib tekkida diskussioon kommenteerijate vahel, siis ...intriigid ju müüvad ja eestlase lemmiktoit on alati teine eestlane.

Mitmele postitusele pole tulnud enam isegi negatiivseid kommentaare, positiivsetest rääkimata, Ah ja, viimasele postitusele siiski üks arvamus ilmus ja ma sellele ka vastasin! Kuid miks ma alustasin tänast postitust rääkimisega kirjanikest ja loomeinimestest? Neile on oluline olla keegi, oluline, et neid märgatakse... Ja ka mina tahan seda! Jah, materdage mind palju tahate, haletsege või õpetage palju tahes ,aga ma ei näe mingit mõtet blogi edasi pidada, kui see ei lähe üldse kellelegi korda...

Kui kedagi see postitus kõnetas, siis kommentaariumis andke sellest mulle julgelt teada! Ja võite mulle soovitada ka neid teemasid, mida te veel minu blogist lugeda sooviksite...

14 kommentaari:

  1. Mul tekib siin küsimus, et kellele või mille jaoks sa üldse blogid? Mina näiteks blogin iseenda jaoks, sest mulle lihtsalt meeldib internetimaailmas leiduvaid rakendusi katsetada. Sellepärast mul mitu blogigi on ja muudan nende kujundusi päris tihti. Teiseks! Kui sa tahad saada selliseks blogijaks, kes kunagi oma blogiga raha teenima hakkab, siis pead aktiivsemalt blogima ja oma blogipostitusi ka vastavates gruppides jagama. Fb-s on sellised grupid, nagu "Eesti blogijad" ja "Blogipostituste reklaamimise grupp". Ma kunagi isegi soovitasin sul(küll anonüümselt) seal oma abipalvepostitust jagada, kui sa tahtsid, et su blogi lugejad aitaksid sul poosi avada. See, et su blogil on 150 000 ringis klikke, ei tähenda, et su blogil ka nii palju aktiivseid lugejaid on. Enamus klikke teed vb. ise, kui oma blogi refrešid, või käivad su blogi aktiivsed jälgijad vaatamas, kas sa oled jälle uue postituse teinud, või kasvõi kommentaare piilumas. :D
    Veel oleks võib-olla kasulik oma blogile eraldi fb-ssleht teha. enamusel blogijatest on see olemas(Mallukas, marimell, ka minul endal, teistel on ka, aga ma ei ole väga paljude blogide jälgija. Kõik blogid, mida aeg-ajalt jälgin, on mu blogi blogrollis kirjas. Su blogi on nüüd rohkem, kui 6 kuud vana. Kas oled proovinud seda Adsensega ühendada(hakkad reklaame näitama). Minu blogi taotlus lükati tagasi. Ju siis sellepärast, et mu blogi külastatavus ei ole piisavalt suur. Ja mis teemadesse puutub, siis mina küll ei oska midagi soovitada. Mul endal pole ju ka mingeeid konkreetseid blogimismõtteid, vaid kirjutan kõigest, mis parajasti pähe tuleb. :D
    Just nagu sa ütlesid, et "intriigid müüvad". Sellepärast vb. polegi su postituste alla enam kommentaare tulnud, et sa ei lase inimestel vabalt oma arvamust avaldada(olen süüdi, et kunagi sulle kommentaaride redigeerimist soovitasin). Kui asisu blogipostituste all liiga käest ära läheb, siis võid ju need kommentaarid kustutada. Mina olen oma blogis kirjutanud, et tagasiside on teretulnud, kuid jätan endale õiguse näägutavad kommentaarid kustutada. Edu blogimisel! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh sisuka kommentaari eest! Kahjuks jäävad paljud sinu head soovitused mulle kättesaamatuks, sest ma ei jaga arvutigraafikast ega inglise keelest ...no mitte muhvigi.
      Blogin ma eelkõige selleks, et näidata inimestele, kuidas PEAB üks suuresti töövõimetu inimene 21. sajandi Euroopa riigis elama. Ja et tegelikult ongi nii võimalik elada, olemata selle juures mandunud ja põhjajoonud asotsiaal...
      Oleks siis negatiivasedki kommentaarid tulnud, aga viimasel ajal pole olnud ka neid :D Mille hulgast ma siis oleksin saanud valida, mida avaldada ja mida mitte . Proovisin vahepeal tsensuuri maha võtta- tulemus oli ikka sama.

      Kustuta
    2. Mulle meeldib just see et kirjutad nii ausalt tavalise naise tavalisest elust.Sest see ongi reaalsus et raha pole kuhjaga ja peab mõtlema mida on võimalik endale lubada, mida mitte.Ei tea millises kosmoses paljud blogijad elavad aga see tänapäeva koguaeg shoppamine ja kõik uut-uhked tundub kummaline.Ei meeldi seda isegi lugeda.See et oled aus ja kirjutad tavalisest elust on blogimaailmas väga värskendav.Tubli oled!

      Kustuta
  2. Mina loen. Mulle meeldib. Tihti käin uurima kas on uus postitus juba tulnud. Selline naisel viu viu viu on nii targalt sul kirja pandud. Et tõusta, peabki põhjas ära käima. Mina hetkel põhjas, ootan huviga tõusmist. Jätka samas vaimus. Aitäh

    VastaKustuta
  3. Loen ja ootan uusi postitusi, aga kommenteerin ainult siis kui on midagi ôelda. Tihti nagu ei ole. Aga täiesti arusaadav, et blogija soovib tagasisidet.

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldib su blogi. Loen algusest peale aga ei kommenteeri. Miks? Esiteks loen teksti õhtul telefoniga ja seal trükkimine on aeganõudvam kui klaviatuuri taga (praegugi tegin spetsiaalselt arvutis su blogi lahti).
    Teiseks ma ei viitsi kommenteerida. Blogi on minu jaoks meelelahutus, mõnus asi mida lugeda. Loen 5 minutiga läbi, jätan meelde ja panen kinni. Ma ei soovi endale veel lisa tegevust, et nüüd kommenteerin ka. Vaatan küll kommentaare ja mõtlen, et miks keegi pole midagi kirjuatanud aga ise ka ei kirjuta.
    Kolmandaks, näiteks youtubes saab videotele panna "like" või "dislike" (meeldib või mitte). Kui ühel videol on vaatamisi 200 000 siis ainult umbes 5000 inimest viitsivad ühe hiireklõpus teha ja "like" nupule vajutada. See on tunduvalt lihtsam kui kommentaari kirjutamine aga ikkagi ei tehta.
    Kordan veelkord, et su tegemisi on mõnus lugeda ja ütlen siis ette ära, et iga järgmise postituse lõpus ma mõtlen:"Aitäh, et viitsisid blogida. Tore lugemine, järgmise korrani!" :)

    VastaKustuta
  5. Minule meeldib ka Sinu blogi jälgida. Mis mulle aga ei meeldi selle juures, on see et postitusi tuleb nii harva :D Ma ise arvan, et võibolla seetõttu on ka lugejaskond vähenenud (kui on muidugi vähenenud). Inimestele meeldib lugeda ja kui tükk aega midagi blogis ei toimu, leitakse keegi teine keda jälgida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tahaks loot, et kevad-suvisel ajal hakkab neid postitusi ka rohkem tulema, sest siis ma lihtsalt olen aktiivsem, liigun rohkem ja leian muljeid, millest kirjutada. Ma kaldun arvama, et lihtsalt selliseid- magasin kaua, sõin jälle võileibu, mängisin arvutis ja sundisin end poodi nt piima järgi minema- postitusi ei viitsiks keegi lugeda.
      Seepärast ma siin ka küsisin teemade kohta, et millest ma veel võiksin kirjutada, et huvitav jälgida oleks ja samas oleks postituse teema ka nö "minulik". Shoppamine ja kokkamine nt seda kindlasti poleks :D

      Kustuta
  6. Noh, aga sa mõtle ise, mida sa erinevatest teemadest arvad ja pane kirja! Loe teiste blogisid ja avalda arvamust, mida sina sellest teemast arvad vms. Räägi südamest ja ausalt, seda on alati kõige huvitavam lugeda!
    Minule jäi sinu teema silma ükskord Perekoolist, see oli siis, kui sa alles tegid blogi ja ma ei tea... siiamaani loen. Kuigi vahel kisub igavaks - ära pahanda.:) Näiteks sa käisid vahepeal operatsioonil ja olid tervisega hädas, kuidas see kulges? Kas said sellest rauapuudusest jagu? Nüüd on hästi? Inimesi huvitavad sellised lihtsad ja elulised teemad. :)

    VastaKustuta
  7. Mina käin ka lugemas, mitte küll aktiivselt aga ma olengi selline, et kiikan siis kas kord kuus või paari nädala tagant korra ja siis loen läbi need, mis vahepeal kirjutatud on.

    VastaKustuta
  8. Mulle meeldivad lood Sinu igapäevatoimetustest ja -käikudest ning hakkamasaamisest. Ja loomulikult unistused-mõtted tulevikust.

    VastaKustuta
  9. Alguses avastasin siis tundus väga huvitav blogi. Keerulise elusaatusega armas naine ja tema igapäevased toimetused/mõtted jne. Aga mida aega edasi, seda imalamaks ja igavamaks see jutt muutunud on. Põhiliselt võib kõik kokku võtta ühe sõnaga - virin. Enam ei loegi, vaid haruharva vaatan siia kas oled ennast lõpuks kokku võtnud ja kirjutad midagi asjalikku. Siiani on kahjuks pettumus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks iga inimene arvab nagu tahab! Aga ma tõepoolest ei nimetaks seda blogi üldnimetajaga "virin". Sest kui ma ka kurdan millegi üle, kui mul on ka raskemad ajad- ma olen alati positiivselt meelestatud ja iga enamasti on ka iga postituse lõpus väike lootusekiir olnud! Just selline ma olengi- alati siiski vel loodan ja usun, et läheb paremaks!

      Kustuta
  10. www.sabungonline.org Agen Judi Sabung Ayam Terpercaya di Indonesia !
    Bonus Deposit Pertama 10% ! Daftar sekarang Juga !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAVITA

    VastaKustuta