kolmapäev, 29. märts 2017

Valik- kas tervis või arved.

Sellel kuul on kuidagi kujunenud välja eriti nõme olukord, kus ma nagu ei olekski eriliselt laiutanud rahaga, midagi uut ostnud, ega ka söönud tavapärasest erinevalt. Aga kuidagi olen ma suutnud tekitada endale võlgnevuse interneti ja kunagi firma asutamiseks võetud kiirlaenu osamakse (jajaa, ma tean ,et olin loll jne, aga ma tõesti ju lootsin, et saan ettevõtlusega alustades natukenegi paremale järjele...naiivitar) suhtes Kaks päeva järjest olen ma saanud nüüd e-mailile teateid, millest ühes on mul maksta vaja 24.99 ja teises 24.60. Ehk siis -ma pole maksnud pensionipäeval või toimetulekutoetuse saamisel eelmise kuu arvet ja nüüd on uus arve juba ka jooksva kuu eest.

Kuidas selline olukord juhtuda sai? Ma tõesti olen vist oma varasemas elus paaril korral mingi arve maksmata jätnud ja siis järgmisel kuul korraga maksnud. Loomulikult ma juurdlen selle üle ja olen endast üsnagi väljas, nii et see postitus on tõesti ving-ving :) Aga kuidas ma ka ei mõtleks, ainus võimalus sellise lolli olukorra tekkeks on olnud see, et olen sel kuul olnud kimpus kehva tervisega. Ja oli ka kahe plaanilise arstivisiidi aeg... nii et 10 eurot läks juba sinna visiiditasude jaoks. Väike kõrvalepõige arvamuse avaldamise näol- pensionärid ja invaliidid võiksid olla visiiditasudest vabastatud, sest nende sissetulekud on ju üldteada naeruväärselt väikesed.

Lisaks visiiditasudele oli vaja osta ka ravimeid, sest suutsin oma liigesed üle pingutada oma esimeste pikkade jalutuskäikudega ja sai katsetatud paari erinevat salvi selleks, et üldse end uuesti liikuma saada. Varasemalt aidanud Voltaren ei mõjunud seekord enam ja esimene ostetud salv samuti mitte. Aga  teatavasti just käsimüügiravimid on selliste hindadega, et ... no, ma lubasin et ma ei ropenda siin blogis :). Nii et pensionipäeval ma mõtlesin- kaks visiiditasu tuleb maksta enne toimetulekutoetust ja igapäevased rohud ka välja osta, et, oh maksan ilusti üüri ära ja telefoni ka küll ülejäänud summad maksan paari nädala pärast uuest rahast. Ja siis tuligi periood, mil iga liigutus tegi tohutut valu- kas siis venitasin mingeid lihaseid, koormasin liigeseid või sain  mingi närvipõletiku- ja jälle 13 eurot oli läinud. Lisaks oli mul operatsioonijärgselt tekkinud üks tülikas ,kuid tegelikult suht kerge põletik, mis vajas antibiootikumiravi ja jälle viiekas läks. Lisame juurde veel rauatabletid 6.50 ja oligi ju tegelikult praktiliselt 25 eurot läinud. 5 eurot tuli maksta ka oma igapäevaste ravimite ostmiseks ja ... siinkohal tekib nüüd küll väike küsimus, kuhu pea 20 eurot jäi? Küllap ma siis ikkagi üritasin rauarikkamat menüüd teha mõni aeg ja see kõrvalekaldumine tavapärasest söögivalikust tõi ikka kaasa ka lisakulud.

Loll olukord on tekkinud! Väga kahetsusväärne ja stressitekitav. Järgmisel pensionipäeval peaks ma ideaalis saama ära maksta kõik selle põhimõtteliselt 50 eurot võlgnevusi, kuigi andis läbirääkida mõlema ettevõttega, et kui ma ka poole summadest maksan, ei ole midagi hullu, lihtsalt võlgnevus jääb.Kuid see oleks ju tegelikult lihtsalt viivitamine, maksma peab niikuinii. Loota aprillis toimuva kahe müügivõimaluse peale? No teoreetiliselt on ju võimalik saada see summa nö tagasi (kui ma maksan pensionist need summad ära)  aga selle peale kindel olla...  No võib muidugi õnneks minna!

Ja siinkohal ma pöörduks Teie poole, kallid lugejad! Jah, kes tahab võib mind hukka mõista ja süüdistada, et ma ei oska raha planeerida jms! Aga seekord selline tobe olukord tekkis... Äkki leidub siiski mõni hea inimene, kes saab ja tahab aidata mul maksta ära need ootamatud võlgnevused, sest ma seekord otsustasin keskenduda tervisele ja valisin sellega seonduvad väljaminekud. Kuid et ma järgmisel kuul ei peaks päris rahata jääma ,siis ...raske südamega ma palun: aidake!

P.S. Kui te nüüd küsite mis on saanud 150 eurost, mille ma firma tarbeks sügisel küsisin ,siis ...ma ei tea, olin ma nüüd suur laiaja või mitte, aga see raha kulus mul jooksvalt alates novembrist kuni veebruarini küll ehtetarvikute, küll väiksemate lisaväljaminekute ja no võibolla ka endale millegi parema lubamise peale. Tegelikult on 20 eurot veel alleski seal arvel, kuid ma ei raatsi seda hakata kulutama, sest ma ju üldiselt ei küsi kunagi abi ja keegi ei ole kohustatud mulle sinna raha kandma!

Kopeerin siia siis ka arve andmed, millele VÕITE mulle väikese annetuse teha!  Raha jõuab sellelt kontolt otse minuni, ma ei saa oma kontot kasutada annetuste jaoks, kuna need läheksid arvesse toimetulekutoetuse saamisel sissetulekutena ja ma saaks selle võrra hoopis vähem raha. Sama kontonumber on näha ka blogipostituse lehe ülemises osas, paremal nurgas.

Brigita Arslamov EE77 2200 2210 6469 0390 SWEDBANK

10 kommentaari:

  1. Väike abi teele pandud, kahjuks hetkel rohkem ei olnud võimalik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siiras aitäh Sulle! See, mis tundub ühele väike, see võib olla teisele väga suureks abiks!

      Kustuta
  2. Panin ka viieka, kuigi endalgi sel kuul üpris näpud põhjas ja palgapäevani nädal. Aga kui anda, küll siis ka tuleb. Ole tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Tõesti, suur-suur aitäh! Tean, et ka Sul pole kerge... aga mina usun ka, et tehes head, saad selle ise tagasi!

      Kustuta
  3. Nädala alguses on loodetavasti palgapäev ja siis panen ka natukese.Kahjuks palju ei ole anda aga ikka midagi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan juba ette! See mis tundub ühele vähe, võib tegelikult teisele väga suureks abiks olla!

      Kustuta
  4. Sa ei pidanud ju kerjama aga see oli küll ehtne kerjamine siin! Sid võiks tonksu eest ka mõnikord viieka visata, aga ei, alkohoolik ja kade kui kurat!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sinust täitsa kahju... Kui igav peab ikka inimese elu olema, et sellist sappi pritsida?

      Kustuta
  5. Raili, miks nii nähvakalt? Jah, pole õige maaslamajat lüüa, kuid TEGELIKULT on ju eelmisel kirjutajal üsnagi õigus - sul on meestuttav, kelle peale oled SINA nõus kõike kulutama/ jagama, aga temalt abi ei küsi. Miks? Kui olete lähedased (aga seda olen Su jutust aru saanud), siis mis seda takistab? No nüüd juba minevikus - takistaS. Nagunii siit ta ju teada saab, et oled hädas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mida on küsida invapensionist elavalt joodikult, kellel lihtsalt läheb kogu raha alkoholi ja eelmise kuu poevõlgade (maapood teadagi) peale? Ja sellest blogist ei tea ta üldse midagi...
      Ja ma ei kulutanud ka ise tema peale rohkem, kui et ostsin oma tavapärasele toidule lisaks midagi, millest suuremas koguses süüa teha. Üldiselt niipalju ta siiski aitas ka, et süüa siis ostis nendeks päevadeks...

      Kustuta