reede, 14. juuli 2017

Säästmine on ikka nii pagana raske!

Mul olid siin kevadel suured plaanid, et igast sissetulekust panen mingi osa kõrvale ja hoian seda eriti rasketeks aegadeks. Noh, praeguseks olen ma oma hoiukarpi juba mitu korda täitnud ja tühjendunud ja jälle täitnud. Lootuses, et ehk seekord ometi jääb see raha sinna puutumatuna. Aga see justkui sügeleks seal :D Tulevad pähe mõtted, et ostaks ikka mõned uued riided kaltsukatest ,mis maksavad 1.-euro asemel näiteks 3.-, ostaks uut pesu vana ja kulunu asemele ja seda mitte kaltsukast paarikümne sendi eest vaid turult vms paari euro eest jne. Ja siis ma jälle lähengi otsustaval sammu sinna leti juurde või poodi ning pärast kirun end maapõhja. Süütundest- kas mul oli seda tõesti ikka VAJA ja just praegu.

Ja siis mingil hetkel avastan järsku, et mu pangakontol on viimased eurod... No nii pagana raske on ennast veenda asjas, mida tegelikult pole! Ehk siis selles, et mul on raha veel kuskil, peale pangakonto. Annetuskontot pole ma jälginud juba tükk aega- seegi edusamm omamoodi, et olen hakkama saanud oma rahadega. Aga see pagana hoiukarp jääb mulle pidevalt ette :D Mõtlesin, et peaks selle raha sealt panema automaadist annetuskontole vist, ehk siis püsiks kauem. Jah, just nii ma teengi!

Ja, päris teengi, eks :D  Tallinna Merepäevad koos sellega kaasneva turuga on tulemas ja mulle no niiväga maitsevad need väiketootjate suitsuvorstid erinevate lisanditega. Tavalistest Maximatest-Selveritest neid ei saa ju, ning hoolimata sellest, et lati hinna eest saaks terve kilo mingit muud vorsti... jah, olen ikka jube laiaja. Ka naturaalset kalja müüakse ju ainult laatadel- sealt võib heal juhul leida isegi täpselt seda head vana-kollase-vaadi kalja. Ja niimoodi mul igal laadal ikka umbes kümnekas ära kulubki ning siis kuu lõpus tuleb see jälle säästude arvelt tagasi võtta. Ja siis kui juba kord võetud, siis edasi see raha sealt lihtsalt hakkab sulama. Kusjuures- ma ei tea kuhu ta kaob. Ainukesed emotsiooniostud on mul söödavad... on ikka pagana vastik olla vaene ja gurmaan korraga.:)

Homme lähen... Telliskivisse. No ei saa ikka kohe ilma selle kohata elada! Kuigi viimase aja kogemused sealt on kõike muud ,kui head, lootus kustub ikka viimasena. Seekord ma olen suutnud koguda päris suure kaubavaru ja tundub kahtlane, et ma selle kõigega üldse bussi peale saaksin. Nojah, rikkur sõidab ju taksoga! Tegelikult on see päris kurb, et mul pole kedagi tuttavat autoga, kes saaks mind kuus kordki laupäeva hommikul transpordiga aidata. Need kaks, kes on ,need elavad teistes linnaosades ja no tõepoolest ega ise ka ei viitsiks autoomanikuna laupäeva hommikul kella poole üheksaks ühest linnaosast teise sõitma hakata, et üks kirbukakaupleja mõne kilomeetri kaugusele vedada.  Kuid seekord on mul kaubavalik hästi mitmekülgne- antiigihõngulistest nõudest kuni tutikate riiete ning jalatsitena välja. Lisaks  päris uued ja ka vähekasutatud mänguasjad,kasutatud riided ja jalatsid ning natukene ka ehteid.  Ehk õnnestub ikka seekord plussi jääda? Kaupa on mul kokku ligi 100 euro eest... kui poolestki lahti saaks ,oleks juba super.

Nii et Tallinna ja lähiümbruse lugejad- homme Telliskivi kirbuturule!

Paar näidet ka homsest kaubavalikust.
Uued laste kummikud, suurus 24/25. Eemaldatava voodriga- nii et saab väga edukalt kanda ka sellel suvel
Hind 5.-eurot
Swarovski kristallidega kõrvarõngad. Olemas veel helerohelised ja tumepunased.
Hind endiselt vaid 3.-eurot
Ajakohane kokaraamat. Uus ja väga palju huvitavaid retsepte ning nippe.
Hind 6.50 
Vana ja hea kokaraamat. Hind  2.-eurot, tingimisvõimalus.
Värvimuutev kaisukaru.  Hind 6.-eurot
Peaaegu uued rihmikud Suurus 23, kuigi mulle tundub pigem suurem.
Hind 5.-eurot, tingimisvõimalus
Naiste suvekingad, madalad. Suurus 38. Väga vähe kantud.
Hind...pagan, olen juba ära pakkinud :D, ei mäleta peast kas 4 või 5 eurot .

Ja nõusid ka ei viitsi lahti pakkida enam! Aga enamus seal on Tarbeklaasi ja vist paar asja isegi Lorupilt...







6 kommentaari:

  1. Kuidas turul läks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud huvi tundmast! Päris normaalselt seekord- müüsin asju ära 31 euro eest, aga kuna läksin taksoga (4.- eurot) ja kohamaks on seal teadagi üle mõistuse (12.-eurot). Siis tähendab see seda, et jäin kasumisse 15 euroga. Sealt võib muidugi paar eurot maha võtta veel, sest mõned asjad olid ka sentide eest ostetud, mitte saadud headelt inimestelt
      Telliskivi kohta suur saavutus igal juhul :D Võiksin juba kord lõpetada selle korraldajafirma nuumamise...

      Kustuta
  2. Sa kurdad, et säästmine on raske ja hoiupõrsast kaob raha märkamata käest. Aga tead mis? Sa investeeri see raha ära sellisesse kohta, kuhu sul pole enne tähtaega ligipääsu. Investeeri näiteks minusse. Mul just vaja uus elamispind osta. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :D Huvitav mõte, aga vaevalt et sind paarkümmend eurot väga aitaks :D :D

      Kustuta
  3. kalevi kirbukas on sel suvel mitte enam kalevi staadionil, vaid linnahalli treppide juures pühapäeviti. kas sa seal ka oma kõrvarõngaid müümas käid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Veel ei ole käinud. Natuke häirib see, et kohamaks on seal 10 eurot mõne tunni eest. Ja sinna peab ise oma lauaga minema üldjuhul, sest korraldaja oma autoga võtab küll mõned, aga need on otsas olnud neil kordadel, kui ma olen küsinud mina kavatsedes.
      Sel laupäeval, aga võibolla ka juba varem ,katsetan uuesti Nõmme turu juures müümist. Nagu eelmisel aastal. Muidugi oleneb ilmast..

      Kustuta