esmaspäev, 14. august 2017

Valik- kas vana järeleproovitud või uus ja huvitav?

Otsustamine pole kunagi olnud minu tugevaim külg. Eriti kui on valida kahe küllaltki võrdse variandi vahel. Üks eeldab pikemat bussisõitu, kuhu on  eurosed piletid küll juba ammu võetud ning paari päeva kodust eemal. Teine aga on ühepäevane üritus, umbes poolteist tundi rongisõitu sinna ja samapalju õhtul tagasi. Esimesel on ma varasemalt vähemalt korra käinud ja tulemusega rahule jäänud, teine aga oleks hea võimalus "turgu laiendada". Kuid eks selle viimasega on seotud ka risk, et tegelikult ei huvita minu asjad seal kedagi (haa, tegelikult peale Telliskivi kirbukate pole mul kuskil olnud ehete ostjatega probleeme! )

Jutt siis nädalavahetusel toimuvatest laatadest. Võru Linnapäevade laat ja Paldiski Lõikuskuu Laat. Võrus olen ma see suvi juba kolmel korral käinud- neist kaks olid pealegi üle-eestilised või suuremadki üritused- Paldiskis ma olen üldse ainult kord elus käinud, suht tundmatu maa minu jaoks. Võru laadal ma saaksin müüa vaid ehteid, Paldiskisse aga võiksin kaasa võtta ka kirbuturu kraami. Samas ega selle viimase müügiga probleeme ei tekiks mujal ka- Haabersti Laat on ees ja enne seda võibolla lähen veel Telliskivi Kirbufestivalile ka...

Võrus on enne laata veel ka üks täpselt minu muusikamaitsele vastav üritus. Ansambel Svips esineb 5.-euro eest ühes kesklinna pubis. Nojah, tantsida ma seal ei saaks küll-lihtsalt pole partnerit ja pole ma enam ka selline, keda lihtsalt tantsima kutsutakse. Ja muusikat võin ma kuulata kodus ka ning videosid vaadata. Pikk ja tüütu bussisõit, kaks korda kolme päeva jooksul- kas see on ikka seda väärt? Lemmikbändi esinemine, keskmiselt 30.-eurose teenistusega laat, paari ainult Võrus müüdava hõrgutise (tegelikult lihtsad ja suht odavad asjad, mida aga Tallinnas kuskil ma pole müügil näinud) ostmine...

Samas Paldiski. Rongiga sõita meeldib mulle kordi rohkem kui bussiga. Kuid raudteejaamast laadaplatsile oleks vaja kohvrit vedada üle kilomeetri... Ja kui palju seal üldse rahvast laatadel käib? Eriti kui samal ajal on paarkümmend kilomeetrit eemal kuulus Vanamõisa Käsitöölaat...  Kohatasu ja rongipiletite peale läheks mul raha samapalju või isegi vähem, kui  Võru laadatasu ja piletite ning kui arvestada veel ka eelmise õhtu pubiüritust peale.  Aga kas ma Paldiskis teeniksin rohkem, kui Võrus... vot selles ongi küsimus.

Ühesõnaga- meeleldi ootaks arvamusi, kumba varianti teie minu olukorras eelistaksite. Kas vana ja tuttavat, kuid tüütu bussisõiduga reisi Võrru või uut ja tundmatut, seetõttu ka natuke riskantset ,kuid meeldiva rongisõiduga laata Paldiskis. Ehk aitavad just neutraalsete kõrvalseisjate hinnangud mul avastada nii ühes kui teises variandis detaile, millepeale ma ise nagu ei ole mõelnudki ja seega aitavad mind kaasa oma otsuse tegemisel?

Igatahes ehteid pean ma juurde tegema küll, lähen ma kuhu lähen :)

P.S. "Klubist" majas niipalju, et õnnestus saada nende korteriomaniku kontaktid ja loomulikult polnud tal aimugi ,mis tema korteris toimub. Kuna sealsel elanikul on ka leping peatselt lõppemas, siis omanik seda enam ei pikenda ja võibolla üldse lõpetab enneaegselt. Hetkel on eileõhtust peale suhteliselt vaikne olnud, kuid juba on kõvemaid hääli kuulda... Oojah!

4 kommentaari:

  1. Mõtle sellele, et Paldiski päev läheb äkki väga pikaks ja väsitavaks? Sinnasõit, laadapäev kohe otsa ja siis veel tagasisõit ka. Võrru minnes ei oleks ju sul sõidud laadaga samal päeval.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tagasisõit Võrust on laadaga ühel päeval seekord. Sest normaalse hinnaga pileteid ei olnud enam hiljemaks saada ja 13 eurot bussisõidule raisata on liiga palju.

      Kustuta
  2. Paldiski võib selle poolest huvitav olla, et seal müüakse kohalikes poodides sootuks teistsugust kaupa ja toitaineid, kui mujal piirkondades. ja kui ilmaga veab, siis seal on päris kena loodus, mida vaadata.

    VastaKustuta
  3. Mina valiks Paldiski, selline mõnus linn ja kui lähedal ka teine suurem laat on suur võimalus, et ka Paldiskist läbi tullakse :)

    VastaKustuta