pühapäev, 6. mai 2018

Kordaläinud kevadpäev.

Tuleb üks igav postitus teemal, mis vist ainsana suudab mulle rõõmu valmistada! Kui see üldse ongi rõõm- ma ei tea, ma ei oska seda ära tunda. Mu psühholoog ei soovita mul ka väga põhjalikult juurelda selle üle ja nö "ennast kuulata", sest ma kippusin seda liiga tihti ja palju tegema. Võibolla aga on see nüüd lõpuks ometi ka K-E poolt esimene vale soovitus :) Ehk see "enda kuulamine" ei teinudki tegelikult mu enesetunnet halvemaks, nagu tema võitis? Olen tegelikult olnud terve elu selline analüütik nii enda kui lihtsalt mind huvitavate teemade suhtes.Nojah, depressioon ja ärevus on olnud mu tüütuteks kaaslasteks samuti kogu elu...nii et on see siis juurdlemisest, või millestki muust? Hah, jälle juurdlesin, eks :D

Eile oli imeilus ilm. Eelmise postituse lõpuks ma soovisin, et laupäeval oleks päike. Ja seda oli! Oli nii, et jätkus terveks päevaks ja vaadates ilmateadet ehk veel terveks nädalakski! Kassisaba asum kesklinnas pole mulle küll eriti tuttav, ma päris täpselt polegi uurinud, mis tänavad sinna kuuluvad jne- no pole tegelikult väga sügavat huvi ka, sorry kohalikud, ma pole eriline ajaloo- ja koduloouurija-  aga sellegipoolest ma osalesin selle piirkonna Kevadpäeval. Nimetage nüüd mind omakasupüüdlikuks või mida iganes, aga ma toetasin siiski ka kohalikku seltsi tegemisi oma osalustasu ning loosiauhindadega ja lõpuks tänasin korraldajaid pisikeste kingitustega . Sest nad olid tõesti teinud supertublit tööd!

Mina jäin päevaga rahule ka veel selle tõttu, et see oli mu selle hooaja esimene väliüritus ning kui ma siin vahepeal juba pessimistlikult mõtlesin, et mu ehteid enam üldse ei ostetagi ja ma pean midagi välja mõtlema (tean, et te paljud tahate mulle soovitusi nüüd anda, aga tänan küll, kuid ma pean ikka iseendas selle huvi üles leidma! Ja alati võitlusvalmina toimetuleku eest oleksin võimeline ka seda tegema, peale mõningast madalseisu!), aga eilse päeva kokkuvõte ning ehete jääk päeva lõpuks kinnitas vastupidist. Huvilisi on jätkuvalt ja igas vanuserühmas! Lihtsalt see ongi selline "laadakaup" mitte kirbukateema. Summat mainimata võin öelda, et oli üle keskmise ja olen õnnestunud nüüd taas seoses eelmise kuu lõpus laekunud tallinnlase pensionilisaga ning eilsege suutnud natuke raha kõrvale panna, ning endale ka paar jäätisekokteili lubada :D

Huvitav seik oli see, et ma ostsin eile hommikul kioskist suitsu ja märkasin seal valikus tulemasinaid, millel olid erinevate eurorahade kujutised. Ja ma ei tea miks, ma nagu tundsin, et kui ma selle ostan, siis läheb mul hästi ja et ma peakski sellest tegema nö "laadatsäksi" :) Ja ostsingi, 80 senti maksis- veidi küll kallim teistest sama otstarbega asjadest- aga ma usun mõnikord asjade jõudu. Ning mis see siis oli- kas aitas mu ebausk (see kõlab muidugi suht tobedalt, aga mul on ka üks talisman varasemast ajast, mille mõju ma enam eriti tajunud polnud viimasel ajal), või lihtsalt juhus ning ilus kevadilm, aga eilne päev oligi super. Välihooaeg on edukalt alanud ! Kui sel aastal ainult neid tobedaid vihma-tuule-külmapäevi vähem oleks...

Tänan ühte blogilugejat tema toodud kingituse eest- päris huvitav, ma juba veidi uurisin- ja teisi, kes tulid ja ütlesid, et nad tundsid mu ära,  loevad mu blogi, elavad kaasa ja soovisid vaid kõike paremat!

19 kommentaari:

  1. Kas õltsi tahad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eelistan limonaadi või mahla. Õlts- kui siis ainult alkovaba.

      Kustuta
    2. Huvitav, miks sa seda anonüümselt pakud? Ma muidu ei tea, kes Railile õlut pakkus ja ei oska kellegi käest küsida. Kuna Raili loobub, siis mina tahan küll. Õlu on ju juuste pesemiseks hea. ;) Aga tegelikult tahan sulle, va õelusekott öelda, et kuna sul ei ole Raili tänasest postitusest millestki kinni hakata, siis tulid oma õllejutuga välja. Ja Railile ütlen seda, et õigesti teed, et oma teenistuse summat ei kirjutanud. Teistel ei ole vaja võõrasse rahakotti piiluda. Edu sulle edaspidistel laatadel!

      Kustuta
  2. Aga ma kirjutan KOV-ile meili, et ta ei saaks mingit toimetulekutoetust, kuna müüb oma nodi ja saab täiesti arvestatava summa ja petab riiki. Maksu-ja Tolliametile kirjutan ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oligi õigus. Tead ju küll seda ütlust, "Ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks". Meie, kristlased tunneme seda "Kõike iganes, mida te tahate, et teised teile teeksid, tehke ka neile" Mt. 7;12

      Kustuta
    2. Appi, kui kade ja kiuslik ...tead, inimene on sellise kohta võimatu öelda!
      Elve, aga palun äkki sa saaksid minu blogis vähem jumalast ja jeesusest ja nendest piiblimärgetest rääkida. Ühesõnaga- sa ütlesid kommentaaris väga õigesti, aga ehk saaks seda teha ka ilma nende mt.17 ja mis iganes lisadeta!

      Kustuta
    3. Kuidagi hale provokatsioon Raililt emotsiooni välja pigistamiseks, loe eelmise postituse all olevat kommentaari, tunned ära ennast? Kui aga tõsiselt mõtlesid seda petmise juttu siis on küsitav kes keda petab, riik kodanikke või vastupidi? Üks korruptsiooniskandaal teise otsa, laristamine mitmel rindel, ülbus ja ahnus, võimu kuritarvitamine... Eks nii nagu riik ees, kodanikud järel, ellu tahaksid ju kõik jääda.

      Kustuta
    4. Kui suured riigiisad petavad, ei pea meie sama tegema. Kui laatadelt saada nüüd ühes kuus kokku ikka paras summa, millest tuleks ka makse maksta, siis seda tuleb teha. Ei ole nii, et mingile Railile see ei kehti.

      Kustuta
    5. See oleks ikka imelik kui laatadel hakkaks maksuamet kontrollimas käima kas saadud tulult ikka makse makstaks! Mis alusel? lihtsalt ütluse peale et müüsin?? Piiname memmekest, kes turuväravas oma aia lilli müüb? nonses! Ei saa enam aru millest tuleb, et ollakse nii õelad ja kadedad teiste suhtes. Raili ära tee sellistest väljagi! Soovin Sulle jõudu-jaksu laatadel ja ootan blogisse uusi kirjutisi!

      Kustuta
    6. Mulle tundub ja on ka tõendeid selle kohta, et suurema osa neid mõnitavest-ähvardavatest kommentaaridest kirjutavad 2-3 inimest. Ja asi tundub kangesti isiklik vihavaenu moodi, kuid ma kuidagi ei suuda meenutada kedagi, kellele ma niimoodi oleksin pidanud "tee peale ette jääma", et aastakümneid sellist sappi pritsida.
      Ühe kunagi paljastasin (õigemini ta tegi oma kommentaaris seda ise) ja teise inimesna võib mind niiviisi vihata üks kunagine abivajaja, kellele ma andsin kroonide ajal, ise töötades ja natuke paremal järjel olles, mitusada krooni võlgu, õigemini ostsin ta lastele süüa, kuna ta jõi oma rahad kõik maha ja oli ainus kord, kus ma tõesti tundsin, et need kaks last on liiga ebaõiglaselt koheldud. Hiljem minu teada võttis lastekaitse erinevate vihjete tõttu need lapsed temalt ära ka.
      Loomulikult võlga ma tagasi ei saanud- üle 10 aasta on möödas. Tibi lubas mul veel jalaluud murda ja mida iganes. Nii et ma üldiselt ei oska küll kedagi muud kahtlustada isiklikus vihavaenus.
      Aga võibolla on ka mõni lihtsalt õnnetu inimene, kes teeb küll nägu et-oi mul on hea elu jne- aga tegelikult nutab igal öösel patja...

      Kustuta
    7. Mina ei ole selles teemas veel sõna võtnud, aga nüüd küsiks küll, et mille peale peaks kade olema? Selle paarikümne euro või sotsabi peale? Tõsiselt?
      Ei, mul on hoopis tunne, et nõu anda püüavad ikka inimesed, kel just kõik korras. Kes siin ropendavad ja lametsevad, on mingi muu igavlev kontingent. Neid ei tasu jah tähele panna. Aga konstruktiivne ktiitika, soovitused, nõuanded ei klassifitseeru minu jaoks küll "sapioritsimise" või Raili lemmiku - koolikiusu - alla.

      Blogi on virtuaalne päevik, teame kõik. Tavalist paberkandjal päevikut on ka vist paljud pidanud ja seda siis hoolega peitnud. Miks aga virtuaalpäevikut avalikult demonstreeritakse, on see, et selle kirjutaja on edev. Ta peab enda tegemistest teada andma, et arvamusi kuulda. Ja loomulikult parem, kui need oleksid positiivsed. No aga pole ju alati ja sellega võiks arvestada.
      Miks anonüümsus? Samal põhjusel - ininene ei ole huvitatud tähelepanust, ei ole edev. Siin pole mitte midagi tegemist julgude või selle puudumisega.

      Lametsejaid on alati olnud ja las nad olla. Kahju teevad vaud iseendale.
      Elve koha pealt olen nõus - kuna tema kohe eriliselt edev, siis eu suuda ta jah ka teise inimese blogi rusustamata jätta. Ma pole veel kohanud nii palju vahelerääkijaid, ei reaalis, ega virtuaalis. Isegi Railile pakutud õlut tuli omale tahtma? Arusaamatu inimene.

      Kustuta
    8. Vabandan lohakusvigade pärast! Siit ettepanek - Raili, võiksid seadistada oma blogi nii, et peale kommentaari avaldamist saaks seda ka regigreerida. Ja tsiteerimine oleks hea. Nagunii see kast kuhu kirjutada, on nii imetilluke, et ime, kui ka peale teistkordset lugemist vead sisse ei jää.

      Kustuta
    9. Anonüümsele 10:04. Edevusel pidi ju edasiviiv jõud olema. ;) Miks ma ei tohtinud Railile pakutud õlut endale küsida, kui Raili sellest loobus?

      Kustuta
    10. Ei, edevus ei ole edasiviiv jõud: töökus on, aga sina sellest paraku midagi ei tea tõesti.

      Kustuta
  3. Kas leidsid ka kevadarmastuse?

    VastaKustuta
  4. Küll on ikka õelaid inimesi olemas! Häbi võiks olla natuke.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ju nad ise on õnnetud. Sest õnnelik inimene ei ole õel ega kade.

      Kustuta