reede, 18. mai 2018

Lihtsalt minna, sõita, avastada.. see õnnestuski!

Mul oli siin vahepeal periood, kus lihtsalt toimus nii palju ja samas justkui mitte midagi. Alustasin siin postitust Eurovisioonist- ainus telesaade või-show mida ma aastaid järjepidevalt vaadanud olen. Alates siis Eesti laulu valimisest kuni finaalini välja, olenemata kes finaali pääsesid. Selleaastane võidulaul tekitas kahetisi tundeid. Mnjah, lauluga siin nagu küll midagi eriti pistmist pole. Samas aga on kiiduväärt laulja enesekindlus-kui mina siin mingi 15 kilo pärast põen mõnikord, siis mida peaks temasugune veel tundma? Nii et, kui hinnata inimese erilisust, siis läks võit õigesse kohta. Aga Eurovisioon peaks ju olema idee järgi lauluvõistlus...nii et, ei ole ma sugugi see erand, kes Iisraeli võidu peale lakke hüppaks.

Siis alustasin postitust, kuidas ma proovisin laada päevajuhi ametit ja tegelikult sain kenasti hakkama, ainult et laat kui selline oli ...umbes 30 müüjat ja saja ringis külastajaid. Kusjuures, ma olin algselt sinna end veel müüjaks reganud, appi kuidas tegelikult vedas, et sain pisikese preemia selle eest, et ruuporiga ringi käisin ja püüdsin neid väheseidki inimesi ostma motiveerida kaupu tutvustades.

Aga tegelikult jõuan ma nüüd siis postituse tuumani! Kirjutasin kord, et mulle tohutult meeldiks lihtsalt minna ja sõita kuhugi, avastada uusi kohti, jäädvustada mõned pildid mälestuseks ja üldse, lihtsalt veeta terve päev autoga sõites ja peatudes, seal kus ise tahad. Mitte nagu bussiga, et peatumine on vaid peatuses. Üks hästi armas ja tore blogilugeja haaras sellest soovist kohe sama postituse alla kinni. Ma ei olnud tegelikult üldse nii mõelnud seda postitust kirjutades, et keegi peaks nüüd kohe niimoodi reageerima. Aga üllatus oli suur! See naine, bloginimeks saab talle ta kunagine hüüdnimi Kessu, kirjutas mulle meili peale, et kuhu ma minna tahaksin. Eee...hea küsimus muidugi, olin küll oma arust pool Eestit läbi käinud, aga kui hakkasin kaarti vaatama siis ikka neid "valgeid laike" oli tohutult. Ja kuna olid ka veel jubedad ilmad, siis oli aega ka mõelda. Loomulikult jõudsin juba arvestada, et Kessu tegi emotsiooni ajendil ettepaneku ja noh jutuks hea- lihtsalt nii palju on inimesed emotsioonihoos öelnud midagi sellist, millele tagantjärgi mõeldes haarad kahe käega peast kinni. Aga soojade ilmade tulles ma kirjutasin talle ja sai paika pandud suund, kuhupoole autonina keerata. See oli Virumaa. Läänest-idani ja vastupidi, mööda Tallinn-Narva maanteed.
Mina Eesti suurima tehismäe taustal. 

Järgnevat osa postitusest ma kirjutan juba teist korda, sest oskasin peaaegu valmis postitusele viimast pilti lisades ja seda redigeerides- millegipärast lisas süsteem pildi valesse kohta ja ma hakkasin seda eemaldama- eemaldada  peaaegu KOGU oma valmis postituse :D No ma ikka kohe olen andekas kõiges, mis puutub piltide lisamisse :D 

Okei siis. Järgmine peatus oli Sinimägedes. Ilus koht aga memoriaal kuidagi oli liiga tagasihoidlik minu arust. Võibolla see muidugi ka tundus lihtsalt üle tee asuva kireva ja uhkete monumentidega kalmistu kõrval. Sinna me ei läinud, sest see oleks võtnud vabalt mitu tundi, et kõike seda omanäolisust näha.

Narva linn tervitas meid suvise leitsakuga. Hiljem muidugi selguski, et sel päeval oligi kuumarekord just seal. Tänu sellele ei võtnud me pikemat retke ette, kuigi arvestades Narva omapära- tupikuga lõppevaid parke ja ilma tupikumärgita tänavaid, sai ikka mitu kilomeetrit jalutatud. Isegi Kessu mainis pärast, et tema oli seal päris väsinud. Ja huvitaval kombel oli see ka minu jaoks ainus koht, kus ma lausa ootasin, millal me auto juurde tagasi jõuame. Lihtsalt see palavus ja kaks tarka nagu olime, oskasime ka veepudelid autosse jätta. Lähim pood aga jäi tee peale ette alles siis, kui autoparkla põhimõtteliselt juba paistis. 

Kuid Narva on kindlasti koht, kuhu ma kunagi uuesti tahan minna! Esiteks see võimas tunne seista jõe kaldal ja näha teisel pool hoopis teist riiki, hoopis teist maailma võrreldes Euro-Eestiga. Jah, mind on see Euroopa Liit oma tobedate seaduste ja mis viimasel ajal mind eriti tigedaks ajab, toidu solkimisega- nt jookides suhkru stevia või veel hullem mingi aspartaamiga- täiesti ära tüüdanud! Aga poliitika on selline asi, mis tekitab alati eriarvamusi ja juba eelmainitust piisab kindlasti nii mõnelegi kommenteerijale, et mind "tiblaks" nimetada ja soovitada mull Venemaale kolida. Kusjuures...see viimane mõte mulle isegi meeldiks, ainult et selleks on vaja algkapitali kasvõi viisa taotlemiseks. Venelastega pole mul mitte kunagi probleeme olnud, rahvus iseenesest on kuidagi siiram ja julgem suhtlema...
Ujuda siit üle ei tasu. Esiteks läheb siit kuskilt piir ja teiseks on vool selles jões väga kiire ning veekeeriseid väga palju. Aga küll tahaks kunagi sattuda sinna teisele poole...


Narvast vaid mõne kilomeetri kaugusel, Narva-Jõesuus õnnestus mul sellel aasta ka esimest korda varbad sooja liiva suruda ja poole sääreni merevette minna. Uskumatu- elan paarsada meetrit rannast eemal, aga sinna ei lähe! Jah, ma ei julge käia rannas ,kus on palju rahvast, häbenen oma päevitamisele mittealluvat valget keha vist või siis hoopis seda et kuidas ma ikka lähen lihtsalt piki randa kõndima, kui isegi lapsed ujuvad. Seepärast ootan aega, mil hakkab Aegnale laev sõitma ja loodan väga, et seal on ka meeskonnas mõni muutus toimunud, sest paaril tüübil seal oli ikka väga tõsiseid probleeme suhtlemisega!
Naljakas poos on tingitud sellest, et nagu tavaliselt oli mul seljas maksiseelik ning et hoida seda enamvähem kuivana, siis kerisin seelikusaba ümber jalgade :D 


Narva-Jõesuu on üks huvitav linn. Seal pole mitte ühtegi teeviita isegi mitte nii suurele magistraalile nagu Tallinn-Narva maantee. Seega suutsime me kõigepealt vales suunas mitu kilomeetrit sõita. Ehk oleks ka see tee meid lõpuks viinud maanteele kohale, aga 7 kilomeetrit teeremonti... ei tundunud just eriti ahvatlev. Ots ümber ja tagasi. Mina olin vahepeal juba päris veendunud, et jõuame uuesti Narva välja ja et küll me sealt juba siis maantee leiame. Aga Kessu keeras mingile täiesti suvalisele külavaheteele- täiesti huupi kusjuures- ning üllatus-üllatus mõne kilomeetri pärast oli Tallinn-Narva maantee.

Kessu arvas millegipärast, et meil jäi Ontika pankrannikul käimata, et see jäi meie selja taha. Mul aga on küll ülikehv orienteerumisvõime, aga see-eest väga hea nimede, ka kohanimede mälu. Ja Sillamäest läbi sõites hakkasin hoolega teeäärt jälgima ning peatselt oligi silt- Valaste juga ja Ontika paari kilomeetri kaugusel. 

Vot see oli võimas vaatepilt! Kahjuks ei saanud alumisele platvormile seda ilu vaatama ja no mina ei saanud oma kõrgusekartuse tõttu ka ülemise platvormi turvapiirdele päris ligi minna. Aga Kessu jäädvustas selle imelise vaate mu telefoniga.
Päike paistis natuke vastu ja pisut tuhmiks jäi, aga siiski...imeline looduse kunstiteos.
Mina aga pildistasin kaugemalt vaadet Ontika pankrannikult merele..

Seal mingis pisikeses suvekohvikus tegime ka lõunapausi. Hinnad olid uskumatult soodsad. Sašlõkk vaid 3.-eurot, no mis seal enam mõelda, eks :) Ma küll ise maksma ei pidanud, sest Kessu lubas ise võõrustaja olla. No ütleme, et see polnud mulle just harjumuspärane ja tegi hetkeks kohmetuks, kuid siis lisasin sašlõkile juurde ka oma teise lemmiku- jäätisekokteili. Leti ees püüdsin veel ise arvest osa tasuda, aga sellest ei tulnud midagi välja :) Olgu siis sedakorda nii...

3 -eurone sašlõkk oli tegelikult küll kanalihast, aga kuna ma polnud varem kanalihasašlõkki söönud (vist pidasin kuidagi mõttetuks ja maitsetuks) siis üllatus oli suur- sellel oli isegi maitse! Ja portsjon oli päris korralik. Jäätisekokteilist pole muidugi mõtet rääkidagi, seda ma vist võiksin lõputult juua :) 

Aeg oli uskumatult kiiresti läinud. Ja juba oli päris õhtu käes, kui jõudsime edasi oma viimasse petuskohta Rakverre. Seal ma siis sain natukene pingutada trepist üles Vallimäele ronimisega, isegi tegin natuke endale liiga, sest südames olid pisted ja hingamisel oli justkui blokk ees veel mitu minutit tagantjärele. Aga ma ei teinud sellest väljagi, sest taaskord avanes ilus vaade. Linnus oli küll kahjuks juba suletud, aga nagu ikka kõik Rakvere külalised, kohustuslik tarvapilt sai tehtud.

Külastasime siis ka Rakvere teist "kultuskohta"- Põhjakeskust. Eh,tavaline kaubanduskeskus, isegi pärlipoodi polnud!  Ei viitsinudki seal pikemalt peatuda. Ja keerasime autonina Tallinna suunas. Uskumatult kiiresti möödus tagasitee. Juba Kiiu, juba Maardu ja juba minu esimene elupaik Tallinnas- Lasnamäe, Seli asum. Koht, kuhu ma küll eriti enam ei satu, sest see eeldaks ekstra sinna minekut, aga kuhu sattudes käib alati südamest jõnksatus läbi. 

Jah, mulle meeldib ka mu praegune elukoht, aga Lasnamäe on jäänud kuidagi eriliselt lummavaks! Või on see mingi alateadlik mälestus sellest, et oli see ju see paik, kus me elasime Raineriga ligi kaks aastat koos, selleks et mõista. hoolimata meie tunnetest on meie eluviisid liiga erinevad selleks, et paarina jätkata. Jah, ma pole Rainerit unustanud, ei ole seda teinud juba 15 aastat aga see ei tähenda enam ammu seda, et ma nutaksin päevade viisi või otsiksin tema kohta pidevalt infot vms. Ta on küll taas kadunud, läinud kuhugi oma teed, aga ma tean, et isegi kui me enam iial ei kohtu, südame kaugemasse soppi jääb ta mulle igaveseks. 

Õhtul koju jõudes pool kümme ei olnud mul mitte mingisugust väsimust. Mängisin paar arvutimängu, lugesin päevauudised läbi ja alles siis läksin magama. Kuid järgmised paar päeva ma küll ei tahtnud kellegagi suhelda, ega kuskile minna. Esimesel õhtul Maximasse end siiski vedasin ja järgmisel päeval käisin koduasumis väikese ringi jalutamas ning kukksuin raha raiskama- ostsin ItalianaKingast endale uued madalad ja imekerged suvekingad 7.90. Kirun end tegelikult veel nüüd paar päeva hiljemgi, kuigi kingad on mugavad. Aga no see olen ju mina...

Uh, seekord läks õnneks ja postitust ei kustutanudki :D Isegi pildid said õigetesse paikadesse teksti vahele paigutatud...








72 kommentaari:

  1. Võiksid kuidagi parema soengu lasta lõigata. Liiga sorakil oled.

    VastaKustuta
  2. Kaalust peaks ka alla võtma.

    VastaKustuta
  3. Tead, anonüümne 20:04 ja 15:27, Raili võib (kui tahab) oma soengut ja kehakaalu muuta, aga sinu rumalus ja nõmedus on kardetavasti jääv.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ma saaksin sulle "meeldib" panna, siis paneksin. :) Ma juba eile vaatasin seda esimest ja ka tänast kritiseerivat kommentaari ja mõtlesin, et mis küll sellist inimest vaevab, kes muud ei oska öelda, kui ainult negatiivseid kommentaare pilduda. Elagu oma negativism kusagil mujal välja, kui teise inimese blogis.

      Kustuta
  4. Sina Elve oled üldse alkohoolik ega peaks siin üldse õpetussõnu jagama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa eksid! Ma olen endine alkohoolik ja kui asi puudutab ülbitsejate taltsutamisse, siis olen mina just kõige õigem õpetaja, sest mina olen tugeva iseloomu ja tahtejõuga inimene ja mind sellised hüüdnimed, nagu l**s või alkohoolik jne... ei murra. ;) Ja pealegi! Mis ütleja oled sina, anonüümne? Ainult Raili võib mind keelata ja tema on öelnudki mu usuteemaliste kommentaaride kohta, et ma neid tema blogis ei kajastaks. Aga kuni ta muud pole keelanud, seni on mul samasugune õigus kommenteerida, nagu teistel lugejatel.

      Kustuta
    2. Välja arvatud lubadus, et sa siia enam ei tule...

      Kustuta
    3. See lubadus oli antud siis, kui olin veel ebakindel. Nüüd olen teistsugune ja endised lubadused ei kehti. ;)

      Kustuta
    4. pole olemas "endiseid" alkohoolikuid, kui oled korra jäänud sõltuvusse, siis võib see vabalt iga kell uuesti juhtuda.

      Kustuta
    5. Maru lihtne küll - siis olin selline, aga see enam ei loe...
      Niisugune ümbermõtlemine on teismelise pubeka puhul normaalne. Vanemaealise naise suust kõlab see just ääretult ebakindlalt.

      Kustuta
    6. Anonüümsele 13:36, ongi lihtne, sest tookord, kui ma sellise lause kirjutasin, olin ma liigagi vastuvõtlik kritiseerijate suhtes. Enam ma seda ei ole. Nii, et lase aga käia, ütle, mis sul öelda on... aga kõigepealt tuleb sul Raililt luba küsida, kas sa võid tema blogis minust rääkida. ;)

      Kustuta
    7. Mulle tundub nii, et sõltuvusest on võimalik vabaneda ainult sellisel juhul, kui eneseanalüüsi tulemusel jõutakse selle sõltuvuse tuumani, vastasel korral toimub lihtsalt ühe sõltuvuse asendamine teisega. Samas, eks me kõik ole ju millestki-kellestki sõltuvad, lihtsalt mõned sõltuvused on ühiskonnas rohkem aktsepteeritud kui teised. Tasakaalukas täiskasvanu lihtsalt suudab oma ihasid ja soove kontrollida ning reeglina näeb oma tegevuse tagajärgi paar sammu ette, samuti suudab ta mingi kaugema eesmärgi nimel mõnest hetkenaudingust loobuda. Vastutuse võtmiseks nimetatakse seda :)

      Kustuta
    8. Imelik, et sa tuled tasakaalukast käitumisest rääkima inimese blogis, kellele psühhiaater on andnud töövõimetuse ja kui see kommentaar minu kohta käis, siis inimesele kes on ka psühhiaatrilt töövõimetuse saanud. Mis sõltuvusse puutub, siis vähemalt minul on nendega kõik korras ja ka eesmärgid püstitatud. Minuga on kõik korras. :) Aga tundub, et mõnel ei ole kõik korras, kui teiste inimeste juures vigu käib otsimas.

      Kustuta
    9. No igaljuhul palju õnne Sulle, kui minu eelmises kommentaaris vigade otsimist nägid :)

      Kustuta
    10. Ei noh! Kas just Sina otsid teistes vigu, aga teid, anonüümseid on päris raske eristada. Kuigi ühte ma isegi eristan. :D See on see inimene, kes siin oma päevaplaani kirja pani. Tolle inimese käekiri on üks/ühele ühe inimese moodi, kes endast nõrgemaid kritiseerib. Mul oli kunagi juhus lugeda kahe oma fb sõbralistis oleva inimese postituse kommentaare ja toosama inimene kritiseeris neid mõlemaid. Üks neist on füüsilise puudega ja teine minu sugulane. Nii, et jah, vähemalt ühte Raili halvustajat ma tean täpselt, kes ta on.;) Kerge on maaslamajat lüüa, kui ta ei ole samasugune, kui sina, või ei saa hakkama samade asjadega, mis sulle iseenesestmõistetavalt kerged tunduvad.

      Kustuta
    11. Elve, sa oled täielikult eksiteel. Sa ei tea mind üldse.

      Kustuta
    12. Ma ei peagi teadma. Aga kahju siis, et Raili blogis on mitmeid negatiivselt kommenteerijaid. Too üks, keda ma nimetasin, on ka kindlasti üks kritiseerijatest. Kui keegi peab avalikku blogi, ei anna see veel õigust lugejatel oma negatiivseid emotsioone välja elada.

      Kustuta
    13. Vanaproua Elve! Ajate sassi enesekindluse ja ülbuse. Teie olete see viimane ja paraku on ülbus siiski nõrkade - argade, ebakindlate ja rumalate - inimeste käitumine. Ilmselgelt pole te adekvaatne hindama enda iseloomu, kuna igasugune kriitikameel ja analüüsivõime teil puudub.

      Kustuta
    14. Mismõttes mina ülbe olen, kui kaitsen end ülbitsejate eest? Aga see on Raili blogi ja jutt minust ei käi Raili blogisse. Aga et sa teaksid, siis minuga on kõik korras ja aina paremini läheb...

      Kustuta
    15. Hm? Nüüd siis ei käi jutt teist, kui te ise igale kommentaarile vastate ja igatpidi ennast nähtavaks püüate teha? Vot just niisugune ristivastu jutt iseendaga näitabki teie segadust ja oskamatust endaga toime tulla. Nimetate seda enesekindluseks, aga enesekindel inimene:
      1. ei laskugi vaidlusse "ülbitsejatega"
      2. ei rõhuta kogu aeg, kui enesekindel ta on
      3. oskab vatu võtta kriitikat ja seda analüüsida ilma vastuplärtusmiseta (näiteks kriitika, mis tema pihta ei käi, ei tee väljagi, mitte ei vasta ja selgita/ õigusta, ning kriitika, mis puudutab, võtab arvesse ja mõtleb, kas ja kuidas seda kasutada jne)
      4. ei ole nii peale- ja esiletükkiv
      5. on sõnapidaja (ka mina mäletan Raili blogist möödundaastast lubadust "siia mitte tulla" ja vahet pole, et Raili ei keela, siis oma sõna peaks ju ka midagi maksma?)
      jne.

      Mina teis enesekindlust ei näe, küll aga tööalaselt puutun kokku ennasttäis ja ülbete inimestega, kes just samamoodi kuulutavad, kui kõvad kutid-mutid nad on, tegelikult aga...

      Kustuta
    16. Mul ei ole vaja end nähtavaks teha, aga kuna see on avalik blogi ja mina loen ka Raili blogi, siis miks ma ei võiks siin blogis kommenteerida. Muide ka mina ei mõista paljusid asju, mida Raili teeb, aga enam ma ei hakka tema tegude kallal näägutama. Pikemaajalised blogilugejad teavad, mis sellest kunagi välja tuli. Raili on Raili ja mina olen mina(samuti ka teised inimesed). Ei saa hakata ennast võrdlema teise inimesega. Mis nüüd sellesse puutub, et ma olevat lubanud "siia mitte tulla", siis see ei olnud üldse nii sõnastatud, vaid lubasin siin mitte kommenteerida". Lugesin ju seda blogi kogu aeg. Isegi siis, kui ma ei kommenteerinud. ;) Ja Railile soovitan ülbitsejatest lihtsalt üle vaadata. Kõik inimesed ei ole sellised...

      Kustuta
    17. Mis puutub solvajatesse ja mõnitajatesse, siis Raili oskab ise nendega väga hästi toime tulla. See, et Sina iga kommentaari all kaitseinglit püüad etendada paneb lihtsalt muigama :) Selliste inimeste eesmärk ongi ju provotseerida. Ja kui Railit ei õnnestu provotseerida, siis pistavad Sinu süütenöörile tule otsa, samas Sa tõesti ei näi vahet tegevat neutraalse arvamusavalduse, konstruktiivse kriitika ja lahmimise vahel. Küpsest isiksusest ja enesekindlusest see just ei kõnele.

      Kustuta
    18. Teades Raili probleeme meeleoluhäiretega või kuidas tema probleeme nimetataksegi, kui ta tarvitab isegi vastavaid rohtusid, ei ole lugejatest mõistlik mingit kriitikat avaldada. Ja kaalu, ning soengu kohta käiv kriitika ei olnud küll konstruktiivse kriitika moodi, vaid pigem teise inimese välimuse arvustamine. Mulle näiteks küll teise inimese kaal või välimus korda ei lähe. Samamoodi ei lase ma ennast häirida, kui keegi minu välimuse kohta mingeid kommentaare ütleks. Keegi siin nimetas mind vanaprouaks. :D Jäägu talle tema arvamus, aga pidagu meeles, et ka teda võidakse 49 aastaselt vanaprouaks nimetada. Nii, et ärgu solvugu siis... ;)

      Kustuta
    19. Elve, äkki sa oled end nii ärajoonud, et paistat lausa rauk, mitte vanaproua. Alkohoolikud naised näevad jubedamad välja, kui mehed.

      Kustuta
    20. Tead anonüümne 22:08! Mina võin raugana välja näha, aga mul on vähemalt süda õigel kohal ja sellepärast mul hästi lähebki. Mõtled, et sõnad mulle midagi kurja saavad teha? Eksid! Kui ma tulin välja alkoholismist, siis mingi sõim mulle küll midagi ei tee.

      Kustuta
    21. Mina olin see, kes teid, Elve, vanaprouaks nimetas. Pean siis vist vabandama, sest olen vaid teie pilte näinud ja oleksin pakkunud vanuseks 62-65. Minu viga tõesti, aga no nii mulle tundus.

      See blogindus.... Nüüd siis kirjutate teie, et Raili peab avalikku blogi ja kirjutama võivad tulla kõik, kuid allpool imestatakse ja minestatakse, et mis inimesed need küll on, kes siia "laamendama" tulevad? Hoolimata sellest, et ONGI avalik blogi ja maailmas ongi erinevaid inimesi ja arvamusi. Seesama väide näitab taas, et inimene ei ole mitte enesekindel, vaid vägagi mõjutatav. Täpselt nagu selle vanusega: kirjutan, et enesekindel inimene ei hakkagi midagi selgitama/ üldse vastama, aga teie justnimelt teete seda. Trete kohe selle kommentaari kohta ka. Teete ja õigustate ja selgitate ja vaidlete veel edaspidigi. Sest te ei ole mitte see, kelleks ennast peate võõraste ees - see sai juba ammu selgeks. Ja kuna teate seda ka ise, siis oletegi igaks juhuks ülbe ja arrogantne.

      Kustuta
    22. Selle kohta on üks kõnekäänd: "Kuidas küla koerale, nii koer külale". Vb. ma siis pole nii enesekindel, kui ma ei suuda ülbitsejatele samaga vastamata jätta. Aga ma tõesti loen ja imestan, et mis värk selle Raili mõnitajatega on. Kuna nüüd vist perekoolis enam selliseid teemasid teha ei saa, siis tullakse otse blogisse. Nagu ma seal allpool kirjutasin, et andjaid on samapalju, nagu tahtjaidki. Lihtsalt tuleb õige inimene leida. Ja need, kes ei taha anda, ei peaks kadedad olema, kui teine annab inimesele, keda sina ei salli...
      Mis minu vanusesse puutub, siis mulle pakuti rohkem vanust juba siis, kui 15 olin. Keegi arvas, et ma olen 25 kanti. :D

      Kustuta
  5. Päris "huvitavaks" on jälle siin läinud :) Sina, soengu ja kaalu spetsialist, sulle öeldi- mina võin neid muuta kui need mind häirivad, aga sinu ülbus ja negativism, ühesõnaga lausnõmedus kahjuks jäävad sind surmani saatma.
    Elve, ma ei kavatsegi sul kommenteerimist keelata, juba ainuüksi sellepärast, et see mõnele nii tohutult pinnuks silmas on :D Sellistest õeluskottidest peaks tegelikult kahju olema-õnnetud ja haiged inimesed- aga seekord küll ei suuda...

    VastaKustuta
  6. kommentaariks: aegna laevad hakkasid juba sõitma 18.maist

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tean jah, et kuskil mai keskel nad pidid alustama. Täpset kuupäeva polnud veel uurinud.

      Kustuta
  7. Ma üldiselt ei pea kellegi välimuse kommenteerimist väga heaks tooniks, sest tõeliselt olulised on elus hoopis muud asjad, aga aeg-ajalt midagi positiivset on ikkagi tore öelda. Ja sulle tahaks öelda, et sul on ju säärejooks nagu soorebasel (nagu mu ema tavatseb öelda)! ;) Ma ise kannan alati maksiseelikuid sellepärast, et varjata oma paistes sääri ja pahkluid ning mõtlesin varem, et ju sul on mingi sama teema nende maksidega. Aga nüüd vaatan selle merepildi pealt, et võiksid suisa uhkusega vahel ka lühikesi ja kitsaid seelikuid kanda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lühikesi ja kitsaid seelikuid. Raili puhul oleks see veel hullem maitselagedus. Sulle lihtsalt tundub, et tal kobe säärejooks. Tegelikult on ta jalad nagu pakud.

      Kustuta
  8. No küll sina oled üks vastik inimene, kommenteerija 12.50!Paha lugeda sellist õelust!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellised tavaliselt need kelle ainus elu väljund seisneb ilus olemises, pakend OK aga sisu olematu ja siis on vaja oma `väärtuse` rõhutamiseks teiste `pakendit` halvustada.

      Kustuta
  9. No tundub nii jah :)

    VastaKustuta
  10. Mul pole ka raha, et mööda Eestimaad reisida!!! Päriselt ka ei ole!!!

    VastaKustuta
  11. Ma arvan et see möliseja siin on seesama, kes Perekoolis absoluutselt iga teema all käib halvasti ütlemas. Lihtsalt valab ... eee ... väljaheiteid pähe ja laamendab täiesti väljamõeldud süüdistustega. Stiil on sama. Ma usun, et see on mingi vaimuhaige, seda enam et ta on netis praktiliselt 24/7. Minu poolest võiks autor sellised postitused lihtsalt ära kustutada (ja unustada), need teevad tuju halvaks isegi lugejatel, neis ei ole isegi mingit konstruktiivset kriitikat, ainult kurjus. Või noh, ilmselt haigusest tingitud kurjus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma käin tööl ka. Ei ole ma koguaeg netis. Eile polnud ma netis näiteks 6.30-14.00 ja magama ma lähen tavaliselt kell 23.00. Täna ärkasin ma kell 9.00, aga netti tulin alles 11.30 ja olin siin kuni 13.00 ja siis läksin kaheks tunniks jalutama, sest ilm oli ilus. Täna lähen ka kell 23 magama ja hommikul tööle kell 6.30 ja saabun alles kell 16.00. Tööl ma netti ei saa. Nii et ma pole 24/7 netis.

      Kustuta
    2. Liinitöölised ja kassapidajad tõesti tööajal netti ei pääse.

      Kustuta
    3. Ei tea kelle see asi, kui palju või kui tihedalt keegi netis käib. Väga paranoiline suhtumine. Või diagnoosid sa teisi oma haigussümptomite järgi? Sinu kommentaarist tuleb välja et oled ise Perekooli pidev külastaja ja näed seal igas kommenteerijas kollisid. Küllap sa ise ei saa kirjutatust midagi aru, ei mõista, ei oska kaasa arutleda ja nii sulle viirastuvadki igasugused kujutluspildid.

      Kustuta
    4. Juba sinu sõna "möliseja" näitab seda et ega sul seda haridust eriti ei olegi. Mõistan. Egas seetõttu sa ei oskagi kaasa rääkida. Pead vaikides lugema (kui aru saad), ja oma paari konto alt teisi vaimuhaigeteks sõimama. Kas tuleb tuttav ette?

      Kustuta
    5. 20.mai 2018 19:28 on tuntud parawebi külastaja. Ärge pange teda tähele, tal tekivad tihti paranoilised luulud.

      Kustuta
  12. Seesama kindlasti, kes Perekooliski käib mölisemas. Aga ma justnimelt ei kustuta ta kommentaare enam ära, sest mina olen õppinud sellest üle olema- mingi tühine ülbik, kelle õelus on tõesti kas patoloogiline (sel juhul soovitan kiiremas korras ravile minna tal!) või on ta lihtsalt...ma tean isegi oma napi inglise keele oskuse juures sõna "bitch" ja sellega ongi kõik öeldud sellise inimese kohta. Vaadake ja lugege siis jah kõik teised ka, milline "tore inimene" ta on :D
    Ah et vaesekesel töö segab netis olekut...mnjaa, sant lugu siis:D Ja arvad tõesti, et keegi seda usub ka, et sul tööl või jalutades või mida iganes nutitelefon käes pole sapipritsimiseks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa muidugi ei usu, aga mul pole isegi nutitelefoni. Kui sul on nutikas, siis sa ikka päris rikkur ja ära siis ulu, et sul raha pole ja kõik sulle annetama peavad sinna võõrale arvele, et riiki ja KOV-i petta. Petis selline.

      Kustuta
    2. Ah sul ei ole nutitelefoni? Ja sellepärast oled kade, et teistel on ja nendel läheb paremini, kui sul? Kadedusega kaugele ei jõua.

      Kustuta
    3. Nutikas om tänapäeval mingi taseme näitaja?? Päriselt?
      Kusjuures mis "läheb paremini"? Raili sai selle Samsungu-junni ju taaskord haletsusest, mitte ei hankinud ise. Ta nagu sinagi - pigem külmetab, vingub ja ootab kevadet, kui ostaks elektriradika (sina puid). Mida kõvem kiun, seda suurem võimalus, et keegi jälle toob/ teeb/ aitab. Tõsiselt arbad, et keegi on elukestva vaesuse ja saamatuse peale kade??

      Kustuta
  13. Raili, uu, kas ei oskagi midagi kosta? Lisan veel seda, et ära siin tembelda kõiki kohe haigeks, kui sul endal mingid hullemad diagnoosid, mis ei luba sul tööle minna, aga ehteid müüa ja KOV-i petta lubavad. Samas on sul ju osaline töövõime, nii et ära tee end hädisemaks kui oled ja jõuad viiendale korrusele ka ronida, kui kaalust alla võtad ja suitsetamise maha jätad. Kütuseraha sa nagunii ei maksnud, et sind kõikjale sõidutati. Tahad ainult teiste kulul elada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ole hea ja jäta nüüd see tigetsemine! Inimeste elusaatused on erinevad ja me mitte keegi ei saa ette teada, millal head sõna ja abikätt tarvis võib minna. Ja kütuseraha koha pealt hoia oma suukene ikka kõvasti kinni. Ma sain sellest väikesest reisist midagi palju enamat kui see mõnikümmend eurot kulutatud kütuseraha. Mis puutub Raili diagnoosidesse ja ravisse, siis las sellega tegelevad proffesionaalid, pole Sinu asi otsustada mida ta suudab või mida mitte!

      Kustuta
    2. Oled sa kunagi peeglise vaadates mõelnud, et sa oled umbes sama kasulik ja ilus, kui tükk koerasitta kevadisel lumel...? Ei? Soovitan.

      Kustuta
  14. Kuule sina, lapsuke!
    Kas sa ikka saad aru, millisel lehel viibid? See ei ole foorum, kus kõik avaldavad oma arvamusi. See on teise inimese päevik ja mitte keegi ei ole kutsunud sind siia oma tobedustega lagedale tulema. Sul ei ole kohustust üldse siia lehele tulla. See ei ole suhtlusportaal. Oled Feissbukiga segi ajanud?
    Kas endal blogi pole? Vaat soeta see ja seal kirjuta, mida meeldib. Siin oled sa külaline ja palun pea end külalise kombel ülal. Kas ema pole seda õpetanud, kuidas külas käituda? Või õpetajad koolis rääkinud. Kuigi oled veel laps, peaks seda ikka teadma.
    See, mida Sa blogi omaniku kohta kirjutad, räägib tegelikult ju sinust - su kasvatamatusest, ebaviisakusest, su perest ja lastetoast .... no lapselikust mõistusest muidugi ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. +1 sulle! :) Ma just mõtlesingi tollele halvustajale kirjutada, et ta ajas koha segamini. See on teise inimese päevik ja oma tundeid ei saa teise inimese päevikus välja elada. Mulle ka heideti ette, et kirjutan Raili blogis endast. Aga tundub, et neid enese promojaid on teisigi. :D Huvitav, kas foorumis enam ei lasta selliseid kommentaare läbi või? :D

      Kustuta
    2. Sorry nüüd, moralistid, aga inimene peab AVALIKKU päevikut, kus ise on andnud võimaluse kommenteerida. Täiesti normaalne, et sellise pakkumise puhul tuleb siia igasugu rahvast. On ta muidugi suure suuga siin kommenteerimust blokkinud ming taas lahti teinud - ikka sellepärast, et kaua sa ikka kirjutad iseendaga. Tehku "päevik" anonüümseks ja keegi ei sega enam. Aga ta ju ei tee... Edevus, või mis selle asja nimi oligi?

      Kustuta
    3. Sinusugune ilalõug minule ettekirjutusi ei tee kus mina sõna võtta tohin.

      Kustuta
    4. Njah, üks siin just võttis enne sõna "mölisemimise" kui väljendi kohta...
      19.50 näitas ise aga oma tõelist taset lõpuks :D

      Kustuta
    5. 12:09 ja 19:50 ei ole üks ja sama kommenteerija.
      Nii need luulud mõnel tekivadki.

      Kustuta
  15. Aga kuidas on selle asja nimi, kui tullakse võõrasse päevikusse sõimlema ja ebaviisakusi pilduma? Ja mida tähendab, et avalik? Kas siis viisakusreeglid ei kehtigi? Ka avalikus ruumis tuleb osata käituda. Kui kusagil on uks lahti, kas siis võib kohe sisse astuda ja märatsema hakata? Et kui on võimalus kirjutamiseks, siis kohe kirjutan mõtlemata, milleks ja mida?

    Enne kui kirjutad, mõtle - milleks ja kellele see sinu kirjutatu vajalik on. Ja kas üleüldse on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellise pika manitsuse kohta ütleksin - nagu oma ämma kohtagi -, et räägib palju, aga ei ütle midagi.

      Loomulikult võiks/ peaks inimene igas asendis ja olukorras viisakas olema, aga kui ei ole, ei tasu sinisilmakest mängida, et issand jumal, kas nii ikka tohib ja kus on viisakus?! Kui seda pole, siis seda pole, aga avaliku päeviku pidaja võiks arvestada sellega, et igasugust kaadrit võib kohata ja nemad mitte kõik ei pruugi viisakad olla.

      Blogi pidamine koduga on täiesti ajukas ja piinlikult koomiline. Aga midagi "mõjuvat" oli ju vaja öelda, on ju?

      Kustuta
  16. Mida sa nüüd siis selle kirjutisega tahtsid öelda?
    Seda, et sa oled sihilikult ebaviisakas ja et teised peaksid sellega arvestama ja leppima? Aga sina ise ei pea mitte millegagi arvestama?

    Viimane lõik on täiesti arusaamatu.... Kirjaoskusega vist ka probleeme, mitte ainult käitumisega. No ei tea ka, mitmendasse klassi oled jõudnud.
    Millist rõõmu või rahuldust saab noor inimene võõras blogis laamendades ja sõimeldes? Mida see küll talle annab? Kas kusagil on midagi puudu, mida püütakse siin kompenseerida teisi solvates? Kas siis saab kergem?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole mina see "laamendaja", proua. Mina olen kõigest see, kes juba kahel korral on kirjutanud, et inimene, kes peab avalikku blogi, peaks arvestama I-GA-SU-GU-SE tagasisidega. Seda enam, et persoon ise on suhteliselt värvikalt ja mitte kriitikavabalt kirjeldanud enda suhtumist ümbritsevasse (see pole kompliment!). Sellisel juhul oleks väga naiivne arvata, et kommenrtaariumisse kirjutatakse ainult liblikatest ja lilledest. Mitte kusagil ei ole ma õigustanud "laamendamist" ning sellekohane arvamus ripub ka eespool. Proua võiks nüüd oma moraalilugemise ja targutamisega veidi pidurit tõmmata.

      Mis kirjaoskusesse puutub, siis mnjah... Seda nimetatakse pigem lugemisoskuseks, kui vastatakse teemaväliselt nagu mina seda paraku tegin: nimelt tõin võrdluse blogi=kodu, mida sina, proua, tõesti ei kasutanud, aga mida on varasemalt tehtud. Lohakusest jah ei kontrollinud eelnevalt, kelle sulest see veider võrdlus tuli. Muide, blogipidaja ise on seda kasutanud! Kirjaoskus on siiski midagi muud, tarknina.



      Kustuta
    2. Tegelikult ei ole neil neljakümne üheksal kommentaaril Raili selle postitusega mingit pistmist. Ainult vb. niipalju, kui Raili reisikaaslane siin selgitas, et teised ärgu tema sõidukulude pärast muretsegu. Raili kirjutas ju postituses hoopis millestki muust ja enamusel kommentaaridest ei ole postitusega mingit seost.

      Kustuta
  17. Ma olen vihane sellepärast, kuidas Raili kõike kerjab. Tahaks kusagile sõita ja kusagil käija. Mobiili oleks vaja. Diivanit oleks vaja jne. Aga kui keegi julgeb lihtsalt midagi soovitada, siis peidab end oma diagnooside taha, et tema võibki selline olla ja ärge mind õpetage. Hakaku ise oma elu elama. Kui tööd ikka teha ei taha ega viitsi ja on valedega oma diagnoosid kätte saanud, ei pea teised teda autoga mööda Eestimaad ringi sõidutama ega ka tema kerjamisteadetele reageerima. Astugu ise ka vähemalt üks samm ja tehku enda heaoluks midagi. Raha ei ole takistuseks ja kui on, leiab küll omale mingi töökoha. On haigemaid inimesi, kui Raili ja nad käivad vähemalt osa ajagi tööl. Vinguda ja kerjata on kõige lihtsam. Äkki on siin temast haigemaid inimesi, kes täiega vihkavadki Raili elustiili ja see ajabki tema blogis laamendama. Mingit nõuannet anda ei tohi. Raili arvab kohe, et see on targutamine ja õpetamine. Suregu siis ära, siis ei saa keegi targutada ja õpetada ega pea ka virelema ja kõiki asju kerjama.

    VastaKustuta
  18. Oled ehk äkki mõelnud sellele, et ei tule ennast siia blogisse vihastama. Viha on äärmiselt deskruktiivne emotsioon, hävitab vaimselt ja füüsiliselt, milleks siis ärritada ennast? Lausa nii tõsiselt, et teisele inimesele surma soovid? Ja kas Sa pole mõelnud, et oma laamendamisega solvad ka neid inimesi, kes olles ise elus paremale järjele jõudnud, heast tahtest nõrgemale abikäe ulatavad? Andmisrõõm võib mõnikord olla suurem kui saamisrõõm, päris ausalt kohe ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ärgu siis ise perekoolis ka halagu. Keegi ei oleks teda teadnud, kui ta perekoolis poleks ise öelnud kes ta on. Nüüd siis räägib, et andis perekoolikäod politseisse. No mille eest? Kas selle eest, et ta halas ja teised vastasid? Tehku ise ka midagi. Mina küll selliseid ehteid endale ei osta, mida Raili teeb. Kui osta, siis osta juba üks korralik ja kvaliteetne ehe.

      Kustuta
    2. To 00:46 Sina ei osta, aga mõned teised inimesed jälle ostavad. Igaühele oma. Ja vaata kasvõi fb tasuta asjade gruppe. Seal on grupp küsijatest-äraandjatest täis. Miks siis Raili ei tohi midagi tasuta küsida, kui teistel vb. on ära anda?

      Kustuta
    3. Sina anonüümik oled vihane Raili kerjamise peale? Jah, see on lame tõesti. Tööpõlgus on samuti nõme (sel teisel tädil ka, see veel eriline paeasiit) ja eriti nõme ja minu poolt absoluutselt taunitav laiskus, mugavud, saamatus, veel kord laiskus.
      Aga sina oled kibestunud, kuna oled vaene, haruduseta ja loll. See oleks tõsiseks põhjuseks vihane olla, kuigi mitte teiste peale. Tead, tulin just soojamaareisilt, kui samade näitajatega kolleeg klähvima hakkas, et meil siingi soe, ilmad nagu muinasjutus, ainult loll läheb praegu palmi alla, kus 40+ kraadi kuuma (nagu ma seda pool aastat tagasi oleks teadnud!) ja et tema ei läheks maapeal sinna jne Oh, seda kadedust ja õelust! Siis tuli välja, et proua ise pole elus ühelgi lennureisil, palmisaarel või üldse Soomest-Lätist kaugemal käinud! Ja vanust teisel sinna 45a kanti. Sinuga tundub, et sama asi? Tee siis midagi, et sa vaene ei oleks!
      Raili ja see teine tädi on eluaegsed vaesed: külmetavad, aga puid-radikaid ei osta, teeks käsitööd, aga vahendeud ei ista jne. Minu jaoks täiesti arusaamatu käitumine.

      Kustuta
    4. See "teine tädi" olen vist mina. :D Mul on radikas olemas ja kust mina pidin teadma, et 5-st ruumist puudest kevadeni ei jätku. Ma ei ole ju varem ahiküttega korteris elanud. Ja mul ei ole plaan siia korterisse igaveseks jääda, seega mingeid lisakulutusi ma siin küll eriti teha ei kavatse. Ainult niipalju, et nüüd olen targem ja selleks talveks varun toppelt koguse puid.

      Kustuta
    5. Kui inimene räägib oma unistustest ja sellest et ta tahaks, aga ei ei saa mingit asja, kas see on siis kerjamine?! Mnjah, keegi saab asjadest väga valesti aru. Ja facebookis on lausa sellised grupid, kus antakse asju abivajajatele. Vot tõesti ei saa aru, mille poolest puudega inimene on vähem abivajaja, kui paljulapseline, kellel hoolimata teadlikkusest oma olukorrast iga aasta uus laps sünnib?
      Mis puutub sellesse, et mu ehted on nõmedad- huvitav miks siis neid ostetakse ?! Ja mitte üks-kaks ostjat laadal, vaid mul on sageli lausa järjekord ja ma pean jälgima hoolikalt kes kui palju ostab, kes mida soovis jne.
      Ah, mõttetu on muidugi sellistega vaielda! Ainult et ma pole inimene, kes vaikides ülekohut talub... kahjuks.

      Kustuta
    6. Siis suul ju raha jagub, kui ostjaid nagu murdu. Ära siis enam hala, et sul raha ega midagi pole.

      Kustuta
  19. Head päeva härra / proua

    Pakume era- ja äriettevõtetele laene, mille aastane intressimäär on väga madal (3%, tagasimakse 1 aasta kuni 25 aastat). Anname laene vahemikus 5000 kuni 500 000 000. Selle eesmärk on likvideerida halva krediidi kasvav ajalugu ja ühtlasi tuua stabiilne kasum nii meie ettevõttele kui ka klientidele.

    Kas olete öösel magamas, kui muretsete, kuidas laenu saada? Kontakt: Paul Loan Agency nüüd e-posti teel: paulhelpfund@yahoo.com või WhatsApp: +91 733 787 3110

    Pakume laenu madala intressimääraga 3% ja pakume.

    * Isiklikud laenud
    * Võlgade konsolideerimise laenud
    * Riskikapital
    * Ärilaenud
    * Hariduslaenud
    * Kodulaenud
    * Laenud mis tahes põhjusel

    Kiirema teabe saamiseks pöörduge kohe meie poole. paulhelpfund@yahoo.com või WhatsApp: +91 733 787 3110
    Tervitused
    Hr Paul Moritz

    VastaKustuta
  20. Tere,
    anname välja igasuguseid laene nagu õppelaen, võlalaen, ärilaen, isiklik laen ja muud. Kas otsite lihtsat ja kiiret laenu? Kui jah, olete nüüd õiges kohas, kus saate oma laenu ilma pikema viivituseta edukalt vastu võtta, oleme usaldusväärsed ja kompetentsed kõigi oma hinnatud klientide suhtes.

    Märkus. Kõigil uutel laenutaotlejatel tuleks lisateabe saamiseks pöörduda e-posti aadressi kaudu: zenithparkloanfunds@outlook.com

    Moto: Teie usaldus ja õnn on meie vaesus.

    Jumal õnnistagu.

    VastaKustuta
  21. Ühesõnaga wow!! Ma ei suuda uskuda, et raha on juba minu kontol. Aitäh, aitäh, aitäh! Muutsite tavaliselt pika, pika ja hirmutava töö väga meeldivaks ja lihtsustatud kogemuseks. Ei saa piisavalt tänada teid ja proua Karin Sabine Laenud Proua Karin Sabine Laenud suurepärase süsteemi eest ja teid suurepärase teeninduse eest. Olete mõlemad ägedad! kui vajate kiiret laenu, võite saata neile e-posti aadressil sabinhelps@gmail.com või whatsappi numbril +34632517257.

    VastaKustuta