teisipäev, 24. juuli 2018

Troopikakuumusest pisut sassis mõtted.

Troopikakuumusega juba pisut harjununa, samas salamisi ikka paari kraadi võrra madalamat temperatuuri oodates, avastasin ,et taaskord ma pole siia tükk aega midagi kirjutanud. Toimunud on vaatamata palavusele päris palju, olen üllatavalt aktiivne olnud isegi. Iga päev ikka paar tundi või rohkem kuskil käinud. Laupäeval olin ma isegi Telliskivis 5 tundi...jajah, ma luban ikka juba mitmekümnes kord, et ma ei lähe enam, aga kui sain hea pakkumise 1/3 kohta ¤.-euroga..siis see tundus ahvatlev. Ja seekord isegi jäin rahule. Eriti just seepärast, et avastasin kaks uut asja- Telliskivis on võimalik kõrvakaid müüa euroga ja teiseks- peaksin hakkama rohkem kameesid tegema, sest olen kahel viimasel laadal kummalgi paari kameedega kõrvakaid müünud. Kolm paari mul teadupoolest oligi ja nende müüdud paaride pealt on joonistunud ka selge muster, milliseid  tasub valmistada rohkem ja milliseid vähem. Minu üleelmise postituse piltitidel olevates on alles vaid need kõige kirjumad, lilledega.

Kameedega on aga üks suur probleem- algmaterjal on nii kallis, et no kohe kuidagi ei suuda teha seda tellimust. Isegi teadmine, et kameede pealt saaks rohkem kui topelt kasumi, ei leevenda hetkel. Üldse avastasin ma ,et olen ikka kevade-suvega oma ehtematerjali varud olematuks teinud. Seega-müük ju edeneb ja ma võiksin "miljonär"  (enda mõistes olen ma seda juba siis kui sääste on üle 100 euro) olla, aga krt...rahal on loll omadus sulada käest või hoiukarbist või pangast vms :D Eh, ega ma ei virise kah, et äri teha tulebki investeerida vahest, et see kasumiga tagasi saada.

Ja nüüd siis natuke, või isegi palju, juttu teemal, millest ma üldiselt mõtlesin küll, et väga ei räägi siin. Nimelt Rainer. Ta on nüüd Eestis tagasi ja me oleme kaks korda kohtunud. Korra neist käis ta siis minu pool...kaine ja normaalselt käituv. Aga just see normaalsus ongi meie suhtes imelik...meie vahel pole enam kirge, oleksime justkui aastakümneid koos olnud paar, kes mõistab teineteist sõnadeta, kes näitab välja siirast hoolimist teise vastu, aga see on ka kõik. Isegi minu poolt...ja see on mulle täielik mõistatus. Kui ma kogu aeg varem lootsin endamisi ikka midagi enamat (olen ka lõppude lõpuks naine ju) ,siis nüüd oli see lihtsalt nii loomulik ,et me küll magasime ühes voodis aga seljad vastakuti või lihtsalt täiesti vabalt, ilma mingi füüsilise kontaktita. Õhtul luges tema raamatutmina surfasin netis, vahepeal rääkisime maast-ilmast. Tundub ju täiesti normaalne? Ja ongi..kuid mitte minu seniseid tundeid arvestades. Samas ,ma hoolin temast ,ma tahan teada, kuidas ta vastu peab, mulle meeldis käia tema tööobjektil vaatamas, mida ta teinud on  ja mis tal käsil on- hetkel maaler-siseviimistleja Tallinnas -aga ma ei saa endast aru. Samas ma näen teda unes, ärkan öösel teda hüüdes.. no mis toimub nagu, ausõna.

Ta lubas paari päeva pärast taas minu poole tulla. Vastastikused on need tunded sellega seoses. Ühelt poolt ma ei taha, et üldse keegi mulle külla tuleb, teisalt temaga kohtuda ja koos olla rohkem kui põgusalt paar sõna vesteldes, tahaksin. Äärmusest äärmusesse, kuid need pole enam sellised tugevad emotsioonid, mis varem on olnud. Ikka on kuidagi tuimus ja ükskõiksus kuidagi selle foonil... mingit sellist vau! ega väkk! efekti ei teki. Ja ma olen kogu aeg tohutult väsinud! Ma ei taha küll eriti palju magada rohkem ,kui tavaliselt, aga ma lihtsalt olen väsinud ja tülpinud kõigest ning kõigist. Samas ma tegutsen, suhtlen (mitte küll väga palju tegelikult viimasel ajal), aga olen nagu robot.
 Kuhu kadus elurõõm?


20 kommentaari:

  1. Ma usun, et tujutuse ja rõõmu puudumise põhjus on pikaajaline antidepressantide tarbimine. Organism harjub lisaserotoniiniga ära ja tõmbab enda tootmist veelgi koomale.
    Lahendus oleks proovida aegajalt AD doose vähendada ja siis keerulisematel aegadel jälle tõsta, et oleks mingi efekt näha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda ma teengi. Minu antidepressandikogused kõiguvad 20-60 mg päevas, mõni kuu aitab ühest Fluxi kapslist päevas, siis jälle saab kahe peale proovitud minna, kui on näha et midagi on muuta vaja, siis vastavalt jälle mõne kuu möödudes kas 20 mg või isegi 60 mg päevas... 20mg on kapsel.
      Efekti on märgata ainult selles, et olen tuimem ja seega ei teki ka paanikahooge niipalju, kui muidu. Ärevust (mitte segi ajada paanikaga!) on aga endiselt ,sest Flux sellele eriti ei mõju. Ning mu arst ei ole sugugi vaimustuses mingi uue rohu katsetamisest..eks seal ole määrav ka ravimi hind, Flux on odav, alla 5 euro saab kuu-kahe normi kätte.
      Lahendus- no ma ei tea, ei saa just hetkel küll aru, et oleks olnud vahet sellel, et ma kuu aega tagasi võtsin 20 mg päevas ja nüüd vahepeal..ups, pole üldse paar nädalat võtnud. Lihtsalt on olnud kogu aeg muud väljaminekud kaasaarvatud säästmine esiplaanil, kui retseptide väljaostmine.

      Kustuta
  2. Mul oli Fluxi perioodil täielikult söögiisu puudus, mmis oli kahtlemata suur pluss, aga erootilises plaanis olin ka täiesti tuim tükk. Võtsin kokku 7 kuud ja siis jätsin järgi. Hakkasin ennast hoopis võimlemise ja taimetoidu abil aitama. Seksihuvi tuli ka tagasi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Taimetoit...no kes selle väessse usub ,siis jah. Mina ei usu ja mulle ei aitaks ka siis kindlasti.
      Viimast- seda jama ma küll ei tahaks :D

      Kustuta
    2. Kui elus on liiga palju muid probleeme, stressi, jamasid kaelas,stabiilsust pole, siis ei tasu dieeditamise ning toitumisega jändama hakata. Stress, depressioon ainult suureneb ja saadakse veel ka toitumishäired kaela.

      Kustuta
    3. Taimse toidu söömisest on raske toitumishäireid saada, kui just ekstreemsusi ei tee. Porgand kartul kapsaliigid eri moodi valmistatud, marjad õunad arbuus jms. Praegune aeg on ülihea. Ma söön /teen ka muna ja piimatoite, ning kui liha tahan, siis ikka võtan, aga mitte palju. Lihtsalt jälgin et lihaga oleks palju taimset kaasas. Muidu hakkab mul magu valutama ja liigesed ka. Lihasevalu ja unetuse raviks võimlen, ujunud ja püüan ikka 10 000 sammu päevas täis saada.

      Kustuta
  3. Mida sa püüad siin tõestada, kui väidad lugejatele, et magasite seljad vastakuti ega keppinud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sõnavara näitab ikka su tõelist taset... Aga ma ei hakka sulle aru andma, lugeda sa vist ei mõista.

      Kustuta
  4. Kas see Raineri tööobjektidel vaatamas käimine on sedamoodi et käiakse ka eraklientide kodudes? Olen kuulnud et need kalevipojad tirivad ka naisi eraklientide kodusse kui neid kodus ei ole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sel juhul on sul veel põnevam tutvusringkond, kui minul, kui sa tead kuidas kalevipojad oma naisi kaasa veavad objektidele salaja. Mina seda näiteks ei tea...ei tunne kalevipoegi kah.

      Kustuta
    2. Mul on lai tutvusringkond ja eks kuuleb nii mõndagi.;) Kasvõi seda, kuidas eraklient leiab koju tulles maalri sohva peal magamas, ja kuidas külmkapp on tühjaks tehtud ja kuidas mitu päeva ei tulda töölegi, sest alko on oma panuse annud. Egas ometi su maalripoiss Rainer ei ole see, kes selliseid tempe teeb?

      Kustuta
    3. Mul tekkis seda lugedes täpselt sama küsimus: ei kujutaks ette, et tellin remondi, töömees teeb tööd (ise nt töötan maja teises tiivas arvuti taga) ja mingil hetkel tuleb mingi mulle võhivõõras tibin MINU koju sellele töömehele külla. Mina vist kutsuks sellisele "küllatulijale" hetkelt politsei ning laseks sellise töömehe päevapealt lahti.
      Nii et mõtle enne, kui oma kallimale "tööobjektile" külla lähed, kas Sulle omale meeldib, kui sinu koju võhivõõrad sisse ronivad.

      Kustuta
    4. Esiteks ta ei tööta hetkel eraobjektil vaid asutuse juures, teiseks pole ta seal üksi tööl ja polnud seda ka siis, kui mina seal paarikümneks minutiks käisin.

      Kustuta
    5. Mida sa seal võõrastel tööobjektidel tuuseldad? Sina, võõras inimene, lähed ju võõra firma ja võõra tellija objektile! Kas selle peale ei ole tulnud?

      Kustuta
    6. Äkki ta on "kvaliteedikontroll".

      Kustuta
    7. Te olete lihtsalt nõmedad! Enam ei ole millegi muu kallal norida või? Jah, käisin oma sõbra töö juures, ta tahtis mulle näidata mida ta seal teeb- no ja siis. Ega ma seal kogu aeg ei käi...
      Eh, kõige targem oleks vist ikka vait edasi olla teiesuguste trollijate suhtes!

      Kustuta
    8. Võõrastel on ehitusobjektidel viibimine keelatud. Seda peaks Raili isegi unes teadma. Maalrimees Rainerist rääkimata.

      Kustuta
  5. Raili, kuidas sa ennast suguhaiguste eest kaitsed?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga mis see sinu asi on, kuidas Raili end suguhaiguste eest kaitseb? Ega ta mõni seksuaalnõustaja ei ole. Kui sulle vaja nõuandeid, kuidas end suguhaiguste eest kaitsta, siis pöördu seksuaalnõustaja poole.

      Kustuta
  6. Elurõõm kaob, kui keskendutakse sellele, millest on puudus ja minetatakse oskus rõõmustada väikeste asjade üle, mis juba olemas on. Elu ei saa olla lõputu pidu ja pillerkaar, see tüütaks ka lõpuks ära, elu seisnebki just raskustes ja väljakutsetes, et neid ületades tõelist rahulolu tunda ja siis uutele väljakutsetele vastu astuda. Alternatiiv on mugavustsoonis vegeteerida, mõni tunneb ka sellest rõõmu. Kuid sellisel juhul pole inimene ise oma elu looja, vaid pelgalt teiste loodu vastuvõtja. Eelnev pole hinnang kellelegi vaid üks arvamus lihtsalt.

    VastaKustuta