pühapäev, 23. detsember 2018

Jõulutunne- tegelikult ma ei teagi vist, mis see on.

Jõudsin sellisele järeldusele täna hommikul, et kogu see triangel jõulude ümber, mis tänapäeva maailmas toimub ja millest eriti linnainimesed osa saavad, on jätnud täiesti tahaplaanile pühade emotsionaalse tähenduse. Ja ma ei räägi siinkohal tähendusest usklike ringkonnas. Küll kutsutakse üles inimesi veetma aega koos perega ja mitte raiskama raha kinkide peale (oojaa, nagu ma ise seda viimast ei teeks, eks ju :D ),aga tegelikult on värvilised sätendavad kingipaberid nii ahvatlevad, et tahes-tahtmata tulevad pähe mõtted : mida sinna võiks sisse panna ja kellele. Ja no muidugi meedia mõjutus, ükskõik mis kanali lahti keerad või missuguse veebilehe avad, ikka kuskil keegi teatab, et neil on suurim kingivalik jne.

Palju on loomulikult kinni ka peretraditsioonides ja lapsepõlves. Enamasti vastuvoolu ujujana aga ma ei pööranud sellistele "pisiasjadele" lapse- ja teismeliseeas üldse mingit tähelepanu. Mind huvitas pühade puhul vaid see, et laual on midagi sellist, mida tavaliselt pole- salat, praekapsas ja nõukaaegses imepannis- "Tšudo" oligi selle nimi- küpsetatud liha. Ja muidugi ohtra kardemoniga sai ning kõrvitsasalat ,mida ma võiksin vist purkide viisi süüa veel nüüdki (vahel kusjuures ongi see üks mu õhtusöögi variante- purk kõrvitsasalatit). Ja kingitused olid lahutamatu osa minu vanematekodu jõuludes. Ja ...vot siinkohal võibki tegelikult peituda üks põhjus, miks ma ei arva midagi perekondlikkest koos istumistest.. enamasti tulid meie kahetoalisse pisikesse korterisse kohale ka minu poolvennad oma peredega, ning kuna ma nendega ei ole kunagi eriti heades suhetes olnud... vanusevahe kindlasti oli kunagi takistuseks ja hiljem juba minu tervis ja iseloom, ning paljude jaoks imelik elukäik, siis olid jõulud pigem midagi sellist, et -nojah, kingitused ja pidulaud ning mõistmatus .ja vaidlemine.

Nendel peresuhete teemadel ma siiski pikemalt ei peatu. Ja palun austage siinkohal minu soovi sellest mitte enam rääkida! Kuna esiteks võib see kellelegi haiget teha ja teiseks- ega ma ei saa alati ise ka täpselt aru, miks asjad just nii on.

Ma ei mõista inimesi, kes lugesid mu eelmisest postitusest taaskord välja virisemist ja hala! Kindlasti leiate te muidugi seda nüüd ka :D. Kuigi ma kirjutan lihtsalt siiralt kõigest, mida ma tunnen, mõtlen, arvan. Mis te arvasite tõesti, et ma virisen selle üle, et mul pole peret? Aa, õigus, te ju kommenteerisite nagu see oleks midagi ebanormaalset, et ka üksik naine vajab vahest hellust ja on valmis seda jagama, aga mitte päevast-päeva koos olles. Ja kui ma veel peaksin teatama mingi hetk, et olen armunud :D, kujutan juba ette, mis teksti ma sealt lugema hakkan :D. Igal inimesel on õigus õnnele ja see on iga inimese puhul erinev. Minule näiteks piisab mõnikord mõnest kallistusest olulise inimese poolt, teadmisest et ma olen kuskile oodatud, et ma justkui kuuluksin kuskile inimestegruppi või seltskonda. Seda on sõnadesse panna tegelikult üsna keeruline..sest kõik ei ole siiski lihtsalt nii must-valge. Või siis just on..

Homme tõenäoliselt istun ma kodus nagu igal tavalisel päeval. Ja see ei tee, vähemalt hetkel, mulle vähimatki muret. Kuna iseendale nädalaste vahega kahte pidulauda katta pole majanduslikult eriti mõttekas, siis ei ole mul homme laual ei jõulupraadi ega traditsioonilist salatit. Tegelikult väike ärevus on küll sel aastal sees.. on kutsutud pühade perioodil külalised, aga enne homset ma ei saa kohe kindlasti teada, millal nad tulevad. Olen tegelikult natuke dilemma ees, kas- jah siinkohal võin ma küll kiruda oma laiskust- hakata koristama ja tegema kodu natuke vbolla pidulikumaks ja ehk peaksin varuma ka külmkappi midagi ikka, et kui keegi siiski ootamatult tuleb- või siis võtta täitsa lebolt nagu tavalisel päeval. Jõulutundest ei tea ma tõepoolest mitte midagi...ma muudan end vastavalt olukorrale- kas siis hoolsaks perenaiseks või aktiivseks seltskonnahingeks, või olen tavaline arvutisõltlasest ah-mul-suva-milline olen, edasi.

Aga kuna mu lugejate hulgas on kindlasti enamuses neid, kelle jaoks homme algavad aasta suurimad pühad, siis ma soovin teile kõigile :


18 kommentaari:

  1. Te ei ole suutnud siis koos olles isegi jõululauas kraaklemata jätta?

    VastaKustuta
  2. Soovin pühadeks rahu ja hoidmist! Uueks aastaks vähem ärevust ja rohkem rõõmu väikestest asjadest ning headest inimestest.

    VastaKustuta
  3. Minu jaoks on jõulud aeg, kus igapäevarutiinis väike paus teha ja külastada inimesi, kes on mulle olulised, tänada neid väikese kingitusega ja olla lihtsalt koos. Ja võtta aeg ka endale, kus mõelda lõppenud aastale ja teha tulevikuplaane. Soovin Sulle rahu ja lootust algavaks aastaks ja tänan Sindki, et jagad oma elu ja oled õpetanud mind rohkem mõistma ja mitte hukka mõistma. Kaunist jätkuvat jõuluarga Sulle! Kessu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle, Kessu! Ilusat ja südamlikku pühadeaja jätku Sulle ja soojust ning valgust algavasse aastasse!

      Kustuta
  4. Jõulud on maarahva seas olnud ka hingetõmbeaeg. Aasta pimedaim aeg, mil päevad hakkavad jälle pikemaks minema.

    VastaKustuta
  5. Miks sa oma uue teema kustutasid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ju ta sai aru, et ei leia blogis mõistmist, vaid hoopis imestust, et miks ise end oma "sõpradele" appi ei pakkunud.

      Kustuta
    2. Ei mitte sellepärast, "tark" 10.23! Lihtsalt ma tundsin korraga, et olin veidi ülekohtune inimeste suhtes, kes on jah tüdinenud sellest saagast, aga samas ma ei taha neid kaotada.

      Kustuta
  6. Raili, mis ootamatu haigus sul oli? Väga huvitav lugemine fbs muidu!

    VastaKustuta
  7. Sa polegi oma sõpru kaotanud, aga anna ka oma sõpradele hingamisruumi. Ju nad ikkagi ei julgend sulle öelda, et ei taha tulla ja saatsid sulle pilte, kuigi tegelikult ei teinud enam tööd. Tihtipeale kardetakse otse tõde öelda ja nii oli ka sinu sõpradega. Tegelikult on jõulud perekeskne aeg ja kui sul veel pere pole, siis ongi ka ju hea üksindust nautida. Ega sellepärast ei pea ju kurvastama. Aastavahetusel trallitatakse koos ja võõrastega.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult nii ongi. Jõulud on raske aeg inimestele, kellel pole tihedaid perekondlikke sidemeid, teiste rõõmu ja ühtekuuluvuse taustal tundub enda üksilduse ja mahajäetuse tunne eriti painav. Vahest tuleb aga mõnede asjadega elus lihtsalt leppida, kui pole omal ajal osatud luua püsivaid suhteid ja perekonda, argipäeva niiöelda, siis ei ole ka kõrghetki nautimiseks. Ja alati on võimalus ise minna ja külastada endale olulisi inimesi, ei pea ju pikalt jääma, mõni tunnike koos vestelda ja aega veeta pole ju teab mis võimatu missioon:)

      Kustuta
    2. Niisugused inimesed pole küll sõbrad. Väga imelik nimetus,
      Anonüümne28. detsember 2018 21:53. Või noh, ju siis minul on sõprusest teistsugune arusaamine.
      Raili ise on mitmeid kordi öelnud, et saab iseendaga hakkama ja kõik on ok. Samuti pidas üleolevalt jõule imalateks. Ma ei näe sellisel juhul probleemi miks peaks muretsema või nukrutsema.

      Head vana aasta lõppu!

      Kustuta
  8. Miks sa kommentaare kustutad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kustutan neid, kus on mainitud sõnu, mis võivad kellelegi teisele haiget teha! Kui kommentaar tuleks ilma nende sõnadeta, siis ma seda ei kustutaks.

      Kustuta
    2. Korratakse ju vaid su omaenda sõnu ning tegevusi.

      Kustuta
  9. ma olen täna nii põnevil. Olen näinud kommentaare inimestelt, kes olid juba LAPO M-F-lt laenu saanud, nii et otsustasin taotluse esitada populaarsete soovituste põhjal ja alles mõni tund tagasi kinnitasin oma kontol kogusummat 10 500 eurot. See on tõesti suurepärane uudis ja soovitan kõigil, kes vajavad tõelist laenu, taotleda oma e -posti teel: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta