laupäev, 19. jaanuar 2019

Argipäev saabus liiga ruttu..

Ma pole jälle päris pikalt siia kirjutanud, sest poleks ju eriti huvitav lugeda- magasin lõunani, sest öösel ei jäänud magama, ülejäänud aja passisin arvutis või käisin parimal juhul üle hoovi Maximas. Ja nii päevast päeva juba, mingi paar kuud vähemalt on selline seisund kestnud. Arvasin naiivselt ,et uue aasta tulekuga tunnen ma taaskord seda eredat lootuskiirt- et nüüd on uus aasta ja kõik lihtsalt muutub teiseks. Taaskord, sest olin tavaliselt seda tundnud vähemalt uue aasta esimestel päevadel. Kuid sel aastal oli vaevu esimene jaanuar veidigi optimistlikuma ellusuhtumisega päev. Ja siis läks viimaste kuude tavaline elurütm edasi...

Haa, ütlesin, et ei kirjuta sellest- aga mida ma just nüüd siis teen ?! Pingsalt üritan meenutada, mida muud vahepeal juhtunud on. Igatsus... igatsus nii ühe inimese kui ka mingisuguse muutuse järgi elus. Kuid see muutus, mille järgi ma igatsen- ma ei tea, mis see on ja kuidas sinnani jõuda. Ja kas ma tunnen siis sel hetkel üldse ära, et vot just see ongi see muutus, mida ma olen oodanud. K. on viimasel ajal minust natuke kaugenenud- temal jätkus julgust hakata riskima muutustega ja nüüd on tal põhilisteks tegevusteks enda eest hoolitsemine- salongid, trenn jne. Tunnen hirmu, et hakkan oma ainsat sõbrannat kaotama, sest minule meeldis just see vana hea lihtne K., kes oli...lihtsalt lihtne ja loomulik, ning ma tundsin temaga suheldes end vabalt. Olen ka ise mõelnud vahest juuksevärvi muutmisele või meikinudki- aga ma ei tea, see pole minu rida, mulle ei meeldi enda eest hoolitseda rohkem kui hädavajalik. Mis mõttega ma ennast kodus meigin või küüsi lakin vms- kes mind näeb. Aa, öeldakse ,et hoolitsetud olek teeb enesetunde paremaks...ma ei ole seda veel kunagi märganud. Pigem on see, et kui ma end lihtsalt kodus istudes või poes käies "üles löön", tunnen ma viha oma kaotatud minutite üle, mis ma selleks kulutasin, et ...midagi erilist ei toimu.

K. -ma väga loodan, et sa ei solvu, sest tegelikult me ju rääkisime sellel teemal sinuga eile! Sa muidugi vist ei mõistnud mind täielikult- pole ka imestada, ma ei mõista end isegi.

Tahaks talveunne jääda, ärgata alles märtsis- aprillis, et siis hakata valmistuma uueks laadahooajaks, et jalutada mere ääres või linnatänavail ilma kohmakate talveriieteta... Ehk siis poleks mul kahju ka ajast, mis kuluks enda eest hoolitsemisele? No tegelikult mõtlen ma nii vist küll igal talvel, aga kevade saabudes ma maksimaalselt nädala viitsin natuke silmalaugusid toonitada ja küüsi lakkida, paaril korral kunagi olen lasknud ka juukseid värvida- ja siis läheb kõik vanamoodi edasi.

Ja tuligi jälle üks mõttetu postitus mõttetust talvisest vegeteerimisest... Ma pigem tõesti ei kirjuta vist enne, kui mul on toimunud elus midagi sellist, millest kirjutada... Paar plaani- ei tegelt need polegi plaanid, sest nende täitumine ei sõltu minust- ju on, aga....just, mina saan siinkohal vaid oodata ja  kord-paar ka oma mõtteid asjaosalistele jagada.


62 kommentaari:

  1. Selle asemel, et sõbrannale ette heita, et ta trennis käib ja enda eest hoolitseb, võiksid temaga kampa lüüa. Ega muutused sinu ellu ei tule, kui sa ise midagi muuta ei taha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina räägin sulle aiast, sina mulle aiaaugust. Ma pole sind teretanud. Miks sa teemast kõrvale hiilid?

      Kustuta
  2. No näed, esimene naerupall ja päikesejänku on juba 20 minutiga kohal, et autorile toetavaid ja asjakohaseid kasulikke nõuandeid anda...

    VastaKustuta
  3. No ega sellel esimesel on selles mõttes õigus, et muutus ei tule siis, kui selle muutuse heaks mitte midagi ei tee. Aga see midagi ei pea üldse olema meik ja trenn. Samas midagi peab tegema. Kodus istudes ja ainult ühes rutiinis elades ei saagi mitte midagi muutuda. Ja ma ei ütle seda üldse paha pärast, vaid lihtsalt nii see on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks ma ei tea, mida ma teha tahaksin.

      Kustuta
    2. Kogu see jutt meenutab väga seda nõukaaegset `valge laeva` ootust: osa inimesi tegutsesid selle nimel, et isiklik elu paremaks läheks, osa valisid lahkumise või põgenemise, osa pidasid põrandaalust võitlust, osa lihtsalt alistusid võimule, et hing sisse jääks... Nüüd mil see valge laev on saabunud ei tundugi ta enam nii valge midagi, sest selgus, et vabadusega käsikäes kaasneb ka vastutus. Suutmatus teha valikuid ja vastutada ka oma valikute eest tähendabki seda lihtsama vastupanu teed minekut, las teised teevad ja loovad, mina lihtsalt kulgen, teadmata kuhu või milleks. Ja selline olukord kestabki seni, kuni inimene teeb teadliku otsuse oma tee valida, mõni teeb selle juba varases lapsepõlves, mõni, täiskasvanuna, mõni ei teegi ja voolab elu lõpuni massiga kaasa või püüab meeleheitlikult paigal püsida ja säilitada oma sõltumatuse ja eraldatuse illusiooni. Rahulolu võti seisneb aga loomisprotsessi nautimises, mitte tulemuse ootamises, tulemus võib olla nii- või naasugune aga enne ei tea kui ei proovi. Ja mis sitasti, see uuesti aga juba Einstein ütles, et on hullumeelsus korrata täpselt ühesugust tegevust ja loota erinevat tulemust. Kuna sa siin varasemalt väitsid, et oled oma elukorraldusega rahul, siis äkki pole sa rahul sellega, et ei leidu piisavalt mõttekaaslasi, kes sarnast elustiili viljeleks ja heaks kiidaks? Aga see ei vii ju kuhugi, lotovõitu võib ju oodata aga isegi selleks on vaja kõigepealt pilet osta.

      Kustuta
    3. Viimasele kommenteerijale plusspunkt, sest enam täpsemalt ja arusaadavamalt ei saakski lahti seletada. See peaks isegi juhmile selge olema, et kui oma elu(korraldus) ei meeldi, siis tuleb ikka ise seda muutma hakata, mitte loota, et see niisama muutub.

      Kustuta
  4. Tore koht filosofeerimiseks muidugi..... Juhin ajukeenjuste tähelepanu sellele, et Raili on siiski haige inimene ja tema puhul terve inimese loogika alati toimi. Kuna seda on tõestanud mitmed arstid, siis vist ei ole eriti arukas selles kahelda. Seetõttu ei ole ka eriti arukas talle peale suruda oma mõttemalli ja arusaamu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No õigus muidugi!Kui ikka arstid on tõestanud, siis nii ongi ja polegi muud teha kui käed rüpes istuda ja muutusi oodates pealt vaadata, kuidas elu mööda voolab. Muideks paljud suurkujud ajaloost on olnud meie mõistes diagnoosiga alustades kurdist heliloojast Beethowenist ja lõpetades arstide poolt skisofreenikuks tunnistatud matemaatik John Nashiga. Keegi ei saa kellelegi vägivaldselt peale suruda oma arusaamu ja see ei olnud ka minu kommentaari mõte, ammugi ei pretendeeri ma ajugeeniuse tiitlile, lihtsalt väljendasin mõtteid, mis tekkisid seda postitust lugedes, kui riivasin sellega kellegi tundeid, siis muidugi vabandan! Ilmselt valesse kohta sattusin. Aga edu sellegipoolest!

      Kustuta
  5. Sa ütled, et tekib viha kaotatud aja üle, kui sa end meigid/hoolitsed. Samas ütled, et veedad päevad arvutis ja õhtuks pole põhimõtteliselt midagi tehtud. Kui su sõltuvus ja mugavustsoon on arvuti, siis iga hetk, mis sellest eemal oled, on pigem võidetud aeg. Kuidas selline vaatepunkt tundub?

    VastaKustuta
  6. Ma olen selles blogis korduvalt öelnud, et oma diagnoose ei tohiks ega peaks vabanduseks tooma lausetega, ma ei tea üldse mida ma tahan või ei taha. Mina arvan ka, et enamus oma ärkveloleku ajast arvutis mänge mängides on see täiesti kaotatud- ja raisatud aeg. Mulle aga tundub, justkui ma jookseks peaga vastu kiviseina, sest ega minu väljaöeldud mõtetest Raili elus ju midagi muutuma ei hakka, kuna ta peab kõiki häid soovitusi targutamisteks ja õpetamisteks, mida ta kõige rohkem vihkab. Lihtsam on ju ennast vabandada, mul on diagnoos. Vot ma saan aru, et kes on ratastoolis, nendel on diagnoos ja nad on paljuski teistest sõltuvad, et ilusate ilmadega loodust nautima minna, aga ükski teine diagnoos ei õigusta lihtsalt siin ilmas vegeteerimist. Sina, kellel on käed ja jalad terved, ei saa oma elupäevade lõpuni K külge klammerduda ja olla pahane ning kurb, et teine teeb end ilusaks ja üldse enda eest hoolitseb. Kui sinul see võimalus puudub, siis palun, ära keela end ümbritseval rahval ja lähedastel sõbrannadel hallist massist eralduda. Ma tean nii mõningaidki sama diagnoosiga inimesi nagu sina oled, aga nemad küll sellised pole, kes istuksid nagu juurviljad kodus. See kõik on su enda peas kinni. Eks siis oota seal kodus niisama oma eluõhtut, sest sedamoodi see tundub küll, nagu oleksid aastat 100 juba elanud ja sul liikumisvõime kadunud, nägemist ka enam pole ja kõik muu veel lisaks ja nii sa siis vegeteeridki ja ootad kuni see viimnepäev sinu elus kätte jõuab.

    VastaKustuta
  7. Soovitaks vaadata filmi `kõiksuse teooria` meie hulgast nüüdseks lahkunud füüsiku Stephen Hawkinsi elust, kellel arstid diagnoosisid varajases nooruses degeneratiivse lihashaiguse ja lubasid elupäevi maksimaalselt 5ks aastaks. Vaatamata sellele elas mees kõrge vanuseni ja tegi maailma muutvaid avastusi, mis näitab, et inimvõimete piir on üüratu, kui vaid on tahet. Ehk paneb see mõningaid asju ümber hindama, mind küll pani!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõttetu soovitus! Railit ei pane mingid asjad oma elukorraldust ümber hindama, kuna nii on mugavam. Ta ei taha isegi kusagil viite tundi ka töötada, sest muidu ta ei saa ju toimetulekutoetust. Ma täitsa usun, et tema tütar loeb ka seda blogi ja on oma emas ikka väga palju pettunud.

      Kustuta
    2. Või nt Nick Vujicic - inimvõimete piir on tõesti üüratu. Samas jäsemetega ja nn normaalsetel inimestel pole tahet midagi muuta. Eks keegi peab vegeteerima ka...

      Kustuta
  8. Arvan, et mitte keegi kommenteerijatest-süüdistajatest ei ole meditsiinist isegi mitte kaugelt mööda käinud. Aga arvustama ja õpetama on kanged.
    Kui te meditsiinist ja Raili haigusest natukenegi teaksite, siis häbeneksite oma kirjutiste pärast. Sest nende kirjutiste tase on selline: inimesel on jalad - tõusku ja jooksku. Mis tähendb, et jalad on halvatud? Pole nad midagi halvatud, välja ei paista ju midagi. Lihtsalt inimene on laisk ja ei viitsi tervisejooksule tulla. Mina ju saan, miks siis tema ei peaks saama joosta? Tal on ju jalad all!
    Aga ilmselt see kohale ei jõua.... kuigi aju on ju neil hurjutajatel justkui olemas.....

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kes siin tervisejooksu talle soovitanud on? Mingu jalutagu. Tean väga hästi, et Railil pole mingisugust halvatuse diagnoosi. Tal on mingi deprekas ja vist ka mingi isiksushäire. Need kaks diagnoosi ei ole aga vabanduseks, et ma ei saa-, ei oska-, ei tea- ega taha midagi teha.

      Kustuta
    2. Kuule ajugeenius- tervisejooks ja halvatus oli antud postituses metafoor (ehk siis sinusugusele arusaadavas keeles "näide sinu soovituste ebareaalsuse kohta". Mingi deprekas...oi kui tore suhtumine...no ikka kohe lausa väärib tunnustust :D
      Tegelikult 22.05 kommenteerijal on täiesti õigus. See "mingi deprekas" muide just põhjustab seda "ei taha-ei saa-ei oska midagi teha" olekut. Isiksusehäire võimendab seda kahjuks veelgi.

      Kustuta
    3. Minul on samasuguste diagnoosidega tuttavaid, kes ikka tahavad küll tegutseda, mitte kodus poole päevani magada ja siis arvutis mängida. Nendel tuttavatel on ka musti auke, kus nad voodis on, aga sellegipoolest ei ole nad sellise suhtumisega nagu sina. Nii et ikkagi on kõik sinu kahe kõrva vahel kinni.

      Kustuta
  9. Raili, ma soovitan sul omasugustega liituda. Fb blogipostituste grupis on ka vist üks blogija depressiooniga. Mina tema blogi vaadanud ei ole, sest mind ei huvita sellised asjad. Pealegi on ta blogi kinnine ja lugema saab siis, kui oma e-maili annad. Ja veel! Ma olen sul ju soovitanud kõigest mitte kirjutada. Selline südamepuistamine vallandab ainult sellise süüdistavate/parastavate laviini, nagu siin on. Ega paljud, kellel ise selliseid probleeme pole, ei mõistagi teist. On ainult õnnelikud, et neil endil selliseid probleeme pole. Ma olen ka viimased 4 kuud olnud "katki", aga mitte nii katki, et oma probleemidest blogis kirjutada. Blogi on ikka avalik koht ja las sinna jäävad sellised asjad, mis trükimusta kannatavad. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõte päris hea, aga hetkel ma ei tunne puudust suhtlemisest. Ja see teine blogi on ikka hoopis teisest haigusest, depressioon on osa sellest. Ning 20+ või pea 45-aastane kogevad asju erinevalt.
      Mina kirjutan avameelselt, milleks varjata, kui ma ju midagi halba ei tee. See, et paar kommentaatorit arvavad, et õpetavad mind elama või siis lihtsalt irvitavad- nende probleem.

      Kustuta
  10. Lõpetaks nüüd need asjatundmatud kommenteerimised ära. Siit ju kumab vastu teie lauslollus - kas on mõtet seda demonstreerida! Las edasi räägivad need, kel meditsiinist mingisugunegi ettekujutus. Eriti psühhiaatriast. Kui te midagigi teaksite, siis kujutaksite vähemalt ette, mida need Raili haigused võivad tähendada ja ei võrdleks oma tuttavate ega maailma suurkujudega. Ja põhiline - saaksite ehk aru, et ühel ja samal haigusel on kümneid erivorme. Teie ei pruugugi kõikidega olla kokku puutunud. Muide - ka kopsupõletik kulgeb sageli patsientidel väga erinevalt, mis siis veel psühhiaatrilistest haigustest rääkida.

    Neil hurjutajatel aga soovitaks vaadata peeglisse. Küll on teil häda, et Raili millegipärast ei tee nii, nagu teie oma iseenesetarkusest soovitate. Näe, ei võta nõu kuulda! Aga teie ise? Teil ju ka soovitatakse lolluste kirjutamine lõpetada? No ei - ikka jaurate edasi. Üks targem, kui teine! Ühel oli isegi raske aru saada sellest halvatud jalgadega inimese loo mõistmisest. Aga näe, Raili, keda te tobedaks peate, sai aru küll:)
    Ja kust te üleüldse võtate, et need teie "soovitused" Railile ja tema haigusele sobivad on? Iseenesetarkusest? Ise mõtlesite välja ja teine muudkui tehku järele? Või mitu aastat arstiõpinguid teil selja taga on, et haigele soovitusi jagate? Olete ehk psühholoogia-alase haridusega?
    Viimane tegi veel maailmasuure avastuse - kõik olevat kahe kõrva vahel kinni! No tõesti - ega siis Raili teadnud, et tal psühhiaatriline haigus on. Kus nüüd tarkpea leidis tõe!

    Railile soovin jõudu ja jaksu neist lollustest mööda vaadata ja järgida oma arstide ja nõustajate juhiseid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Arstid, nõustajad ja tabletid ei aita, kui ise oma mugavustsoonist välja ei astu ja oma diagnoose ettekäändeks toob.

      Kustuta
    2. 11.30- see oli üks paremaid kommentaare mu blogis üldse! Ja tundub et ikka leidus "tark",kellele tee puust ette ja värvi punaseks, aga ta ei saa ikka aru ja sonib mingitest mugavustsoonidest.

      Kustuta
    3. Sulle sobivadki ainult head kommentaarid. Mine välja jalutama. Kopitad seal toas ja poed oma diagnooside taha peitu.

      Kustuta
  11. Õige, Anonüümne 13:18! Parem minna välja jalutama, kui jaurata võõras blogis. Kopitad seal toas ja demonstreerid kogu maailmale oma lollust. Sest sellest sa ju kirjutad, millest mitte midagi ei tea.

    VastaKustuta
  12. Kuna blogi sisu ei vasta blogi pealkirjale, siis pealkirja peaks ära muutma: "Fööniks, kes ootab tuhast tõusmist."
    Sest tuhast tõusmise püüdmisest pole blogis sõnagi..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa korrutad seda siin blogis juba mitmendat korda. Kui blogi sisu sulle pettumuse valmistas, siis jäta see nüüd meelde, et teine kord enam siia blogisse uudistama ei tuleks.

      Kustuta
  13. Ütlen esimest ja viimast korda. Pole minu asi, kas fööniks ainult ootab oma tuhast tõusmist või veidigi ka püüab tõusta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ja miks sa siis blogi nime soovitad muuta? Blogija oma asi, mis blogile nimeks paneb.

      Kustuta
  14. Eilses Radaris oli juttu sellest, kui palju haiget teevad anonüümsed negatiivsed ja halvustavad kommentaarid meie ühiskonna ilusatele ja edukatele. Kas teie, kes te Railile isiklikke solvanguid, parastamisi, süüdistusi loobite tunnete teda, olete te kordgi temaga silmast silma vestelnud, on ta teile isiklikult kurja teinud? Ka minul on olnud teatud seisukohti ja eelarvamusi blogiperenaise kohta, on võibolla praegugi, kuid kas need peab valimatult kohe välja prahvatama? Esmapilgul nii erinev inimene võib lähemal tundmaõppimisel väga sarnaseks osutuda ja hukkamõistmise soov asendub mõistmisega, mõistmisega millised sõnad võivad väga haiget teha ja need ütlemata jätta, kui midagi head öelda pole. Maaslamaja tümitamine pole tugevuse näitaja, kui tõusta aidata soovi pole, kõnni lihtsalt mööda. Railile veelkord meelerahu, selgust tunnetesse ja julgust tunda ka positiivseid emotsioone!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Ma vaatasin ise ka seda saadet ja mõtlesin, et mis küll on see põhjus võhivõõrale inimesele kirjutama, et ta on nõme jne. Inimesele, keda nad on kas näinud põgusalt meedia vahendusel või pole sedagi.

      Kustuta
    2. Eks see ole mingis mõttes omaenese küündimatuse tunnetamine, armastuse ja tunnustuse puudus ja siis saadaksegi rahuldus sellest, kui teisel on vähemalt sama halb kui mul. Kahjurõõm on vaimselt nõrga ja tühise inimese suurim rõõm ja rahuldus, ta kiusabki endast nõrgemaid saamata aru, et alandades teisi alandab ta eelkõige iseennast. Võrdse vastasega silmitsi seistes tõmbab seesugune saba jalge vahele ja poeb oma pimedasse urgu peitu.

      Kustuta
  15. Ma ei saanud seekord mitte midagi sest postitusest aru. Ka mitte Raili kommentaarist, et ta ei vaja praegu (?) suhtlemist, samas see blogi ju on üks suhtluskanal ja teema on ka selline, et inimesel on ilmselgelt igav ja tahab millestki rääkida, kuigi midagi rääkida ei ole.
    Etteheited tütrele ja K-le on ju samuti "miks te minuga ei räägi nii sageli, kui MINA tahan?" stiilis.
    Parandage mind palun, kui eksin.

    Railile soovitan samamoodi nagu teisedki, et mine kaifi kaunist Eestimaa talve ja ära mõtle igal sammul ennast abitumaks ja hädisemaks. Sa pole ju nii haige, tead seda isegi.
    Edu!

    VastaKustuta
  16. Ei saanud midagi aru aga hinnanguid ja soovitusi loopima oled mihkel? Eksid kahjuks tõesti, julgen seda väita, kuna tunnen Railit lähemalt ja enne temaga kohtumist omasin Sinuga mõnevõrra sarnaseid arusaamu. Erinevalt Sinust ei asunud oma arusaamu anonüümselt suhtluskanalisse paiskama, vaid võtsin Railiga ühendust, et teda lähemalt tundma õppida ja see tutvus on rikastanud minu elu ja loodan, et Raili elu ka. Sinu puhul jääb mulle arusaamatuks, et võtad järjekindlalt sõna Sulle arusaamatutel teemadel, jagad soovitusi, millega midagi peale pole hakata ja esitad provokatiivseid väiteid. Tahtmatult tekib tunne, et hoopis Sinul on igav...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See tutvus on mu elu rikastanud! Mul on hea meel Sinu üle !

      Kustuta
    2. Kuule, jahtu maha! See oli minu esimene postitus siin teemas ja ausalt ei saanud soigumise mõttest aru. Arvutisõltuvusest ja maeiteaisekamidamatahan hädaldamisest küll.
      Tore, et hakkasud ingliks ja "rikastad elu" niisugysel moel, aga avalikku blogisse vastamine on kõigile lubatud, sest blogipidaja ise soosib seda. Pangu blogi lukku - aga näe, ei pane, sest siis poleks üldse kellegagi suhelda!

      Kui sa siin juba inglike olla püüad, siis ole seda ka teistega - ka minuga. Mitte nii, et oma võltsmoraalist kaitsed üht teise tänitamise arvelt. See on ikka väga läbipaistev ja silmakirjalik.

      Kustuta
    3. Oh sa vaeseke, või sinu kallal tänitatakse :( Ise ju palusid, et sind parandataks? Tänitavad on siin pigem ikka sinu kommentaarid. Aga mine jaluta, rahuned maha ;)

      Kustuta
  17. Aa, jäi küsimata - millise hinnangu ja mille kihta andsin oma esimeses postituses? See oli siis 26.01 kell 7:03.
    Ole kena ja copy see HINNANG siia!

    VastaKustuta
  18. Railil puudub elurõõm ja siin ei aita teda isegi miljon eurot pangakontol, et saaks kõike lubada, mida hing ihaldab. Rahaga tervist ja elurõõmu ei osta.

    VastaKustuta
  19. Raili võiks osaleda saates "Minu imeline muutumine". Ilma rahata välimus korda. Kes sinna inimesi valib?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võiks muidugi, aga sinna vist ei valita psühhiliselt ebastabiilseid inimesi. Pealegi tuleb saates osalejal endal ka pingutada, et muutuda. Näiteks tervislikumalt toituda.

      Kustuta
    2. 01.10- ma olen sinna saatesse kandideerinud vähemalt kolmel hooajal. Ja ma tõesti ei saa aru, mille põhjal seal valitakse osalejaid! Mind pole kutsutud isegi castingule..
      Ja sina, mürkmadu 10.35- huvitav kui ma tahan oma teatavast iluveast lahti saada (mis muide pole 10 kilo ülekaalu), mida see toitumine sellele aitaks ? Ja mis ebastabiilsusse puutub, siis tundub, et sinu seis on kordades hullem- sa kohe ei saa elada nii, et sa kellelegi halvasti ei ütleks. Huvitav, kui ma sinuga silmast silma kohtuksin, kas sa siis ka julgeksid niimoodi öelda? Tundub küll, et oled seda "Radari" tüübi moodi, kes netis ja telefonis "kõva mees" oli, aga reaalselt kaamera ette tulla ei julgenud.

      Kustuta
    3. Kui ma tõtt ütlen, siis olen kohe mürkmadu või? "Imelise muutumise" saatesse võetakse ikka neid, kes tahvad ennast mitmel puhul muuta. Olgu see siis ülekaalulisus, kõver nina või puudujäägid hambumuses. Pealegi on see saade, mis on koostöö saatetiimi, ilukirurgide, treenerite ja muutujaga. Kui muutda tahtjal ei ole piisavalt argumente, siis ei näe saatessevalijad põhjust teda valida. Sellepärast su ankeet arvatavasti kõrvale heidetigi.

      Kustuta
    4. Mul on jäänud mulje, et saates osalejatel peab olema võrdlemisi suur suguselts, kes siis kõik takka kiidavad kui tore inimene see muutuja on ja kui väga ta muutust väärib ja hiljem ovatsioonide saatel muutujat tervitavad. Ja ilmselt pole vähetähtis ka stressitaluvus ja psühholoogiline valmisolek, sinu hulgidiagnooside puhul ilmselt on risk ja vastutus võimalike tagajärgede ees liialt suur. See on ju sisuliselt ikkagi puhtalt reklaamsaade kliinikutele, mitte heategevus.

      Kustuta
    5. Railit ei valita võib-olla ka sellepärast,et ta seisukord on liiga hea. Äkki saatesse saamiseks peab võimalikult mitmekülgselt erinevaid kohutavaid iluvigasid olema. Kohutavaid sünnitusarme, kongnina, 8 varvast, harali kõrvad jne. Ühe igava probleemjuhtumiga pole saade piisavalt müüdav. Need mõned ülekilod saab iga inimene ise ka maha, kui elus oleks vähem stressi. Iseasi, et Raili pluss saatesse saamisel on see, et ta on nüüd nagu veits tuntud tegelane ja blogi lugejad põhimõtteliselt asendavad seda suurt suguseltsi. Kui suurem hulk inimesi Railit välja pakub, siis võib ehk läbi minna.

      Kustuta
    6. Hmm, aga kui selle probleemjuhtumi lahendamine on suur väljakutse teostavale kliinikule ja sellele vaatamata kõik õnnestub (ei kahtlegi tegelikult selles, et õnnestub, kuigi mitte kõige tavalisemal moel võibolla), siis on see ju päris hea reklaam sellele asutusele.
      Jah, keegi mind ei olegi ju välja pakkunud sinna saatesse, ise olen reganud ja ankeedis on olnud ka tõepoolest küsimusi, et kes võiks soovitada mind ja oleks nõus ka saatesse tulema jne... selliseid inimesi oleks parimal juhul vaid 1-2.

      Kustuta
  20. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  21. Tuletan meelde, et kustutan koheselt kõik kommentaarid, kus otsesõnu mu välimuseveale tähelepanu pööratakse ehk siis öeldakse kohe, milles asi! Palun austada siinkohal mu privaatsusesoovi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Naljakas! Sa varjad mõnesaja või mõnetuhande blogilugeja eest oma iluviga, aga samas tahad minna telesaatesse, mida vaatavad kümned või isegi sajad tuhanded. Seal ju tuuakse see sinu iluviga kõigile ette. Ära mõtle, et saad muutumissaatesse ja sa seda teleekraanile ei lubagi.

      Kustuta
    2. Kui Raili fotosid vaadata, ei näe ma ühtegi välimuseviga.

      Kustuta
    3. 11.34- seda saadet blogiga võrrelda on ikka ülim mittemõistmise tase :) Sinna saatesse ma läheksin loomulikult ja laseksin näidata kõike, mis toimub ja mida tehakse. Sest peale seda saadet oleksin ma vaba...vaba sellest, mis praegu mu elule päris palju piiranguid seab ja süvendab masendust.
      14.40- ma olen õppinud seda varjama mingil määral :)

      Kustuta
    4. Küsimus oli selles, kas sa suudad neid oppe läbi teha. Ega kõike ei saa täisnarkoosi all teha. Sinul aga võib isegi arsti nägemine pildi eest ära visata. Nii sa oled ju siin blogis kirjeldanud. Ja miks su blogi näitab aadress näitab lausa punast hoiatust et "! pole turvaline "

      Kustuta
    5. Vaba millest? Ega selle iluvea kadumine sind seesmiselt ei muuda. Ei muuda sind kuidagi edukamaks ja teotahtelisemaks. Pole vist eriti mõttekas saate raha sellise inimese peale kulutada, kes jätkab samasugust elu, ehk laatadel sandikopikate eest oma ehteid müües. Ma tean, et hakkad vastu vaidlema, et küll sa siis teeks ja oleks. Aga Sa ei taha ju teiste inimeste alluvuses töötada ja kuna sul oma firma edendamiseks raha puudub, siis jääbki kõik endiseks. Enesekindlusest rääkides, siis tõeliselt enesekindel on see inimene, kes ei poe oma vigade/iluvigade taha peitu.

      Kustuta
    6. 17.07- ma ei tea seda. Mulle näitab iga lehe kohta "pole turvaline" aga ma ei ole paranoiline.

      Kustuta
  22. Raili ei ole vist tõeliselt iluvigadega inimesi näinudki. Nemad neid varjata ei saa, aga on väga tublid inimesed. Kuidas sa laseksid endale iluoppe teha, kui sa värisema hakkad ja paanikahood tulevad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Narkoosist oled midagi kuulnud või?

      Kustuta
    2. Sulle ei saa ju veeni süstigi teha narkoosi jaoks. Kanüüligi ei lase sa ju veeni panna.

      Kustuta
    3. Sinu sarnase probleemiga on palju tublisid ja töökaid pereinimesi, keda takistavad mõned iluvead just karjääri edendamisel. Aga sul ei ole isegi suguvõsa või töökaaslasi, kes sinu eest võiks kosta. Tundub, et su lähedased ei taha end sinu tegemistega siduda. Oled meil kuulus oma varasemate postitustega mitmel pool meedias. Kodus kopitaval inimesel pole ju vahet, milline ta välja näeb.

      Kustuta
    4. 19.06- narkoosimaskist pole kuulnud või?
      19.47- aga kas sa ei tulnud seda kommentaari kirjutades selle peale, et äkki see ongi üks mu põhjus "koduskopitamiseks"? See nüüd polnud mõeldud norimise vaid siira küsimusena. Mis puutub lähedastesse, siis mul on neid tõesti vähe ja veel vähem on neid, kes kuskile saatesse tulema oleks valmis.

      Kustuta
  23. Kui lööb ette lausa punase ja lausa hüüumärgiga teate, siis on sait ohtlik. Sinul lööb see punase hoiatuse ette, kui peale kommentaari sisestamist kui on vaja pilte valida. Puhastasin arvuti ära ja ma igatahes hoidun su lehest kaugele. Siit võib jumal teab mis omale arvutisse korjata. Küllap oled ise käinud mingitel ebaturvalistes kohtades ja oled tõmmanud omale midagi sisse.

    "Ohtlik: vältige selle saidi külastamist. Kui näete kogu lehe ulatuses punast hoiatuskuva, on ohutu sirvimise funktsioon lehe ebaturvaliseks märkinud. Selle saidi kasutamine ohustab tõenäoliselt teie privaatset teavet."

    VastaKustuta