kolmapäev, 30. jaanuar 2019

Minu olematu imeline muutumine.

Eelmise teema kommentaarides tekkis kuidagi kellegi väljaöeldud mõttest tuline arutelu ühe saate põhjal. Kuna tegemist on delikaatse temaga- jah vot siinkohal ma palun olla ka neil vait, kes teavad, milles probleem on- siis kustutan ma siin postituse all kõik kommentaarid, kus on vihjatud teatud eriala arstile või teatud raviliigile. Tegemist on kirurgilise protseduuriga ja kõik..

Iseenesest olen ma mitmelgi korral mõelnud ise sellest, kui pettunud ma olen tegelikult selles saates. Jällegi koorub välja üldine ühiskonna suhtumine- kui  sul pole peret, siis pole sind olemaski. Tänane saade ilmestas seda veendumust taas...tegelikult ma ei vaata seda saadet kunagi, aga sisututvustus ütleb nii mõndagi. Jah, ma tõesti võiksin ju olla selles saates osutatava abi sihtgrupp, lisaks saaksid osalevad kliinikud väga suure kogemuse võrra rikkamaks. Ma ei häbene sugugi tunnistada, et olen jah väga eriline patsient. Ja mitte eriline, et ma nagu parem vms, vaid eriline, sest oma psüühhilisest seisundist tingitult võin ma käituda ebatavaliselt võrreldes teiste patsientidega. Arvate, et ma olen õnnelik selle üle või? Arvate, et ma tahan krampidesse sattuda ja isegi hingamise lõpetada, arvate, et ma tahan teadvust kaotada sel moel, et ma kuulen justkui kuskilt läbi udu arstide paanilisi hüüdeid- aidake kähku...hinga, hinga...sinine juba-  kui on juhtunud see, et minu "hoiatavat" juttu on lihtsalt kapriisiks peetud. Ma ei kontrolli neid olukordi ja ma tõesti tahaksin olla tavaline selles mõttes...aga tahta võib ju paljugi.

Siinkohal ma märgin ka ära selle, et olen sellesse muutumissaatesse kandideerinud vähemalt kolmel-neljal korral. Olen täitnud ankeedi, olen tundnud huvi castingu toimumise kohta... vist ainult ühel korral sain vastuse, et ei osutunud valituks. Ülejäänud kordadel järgnes minu registreemistaotlustele (mis küll väidetavalt kohale jõudsid, vähemalt vastavasisuline märge mulle vastu tuli) vaid vaikus. Jah, selles osalemisankeedis ongi tegelikult peidus üks põhjus- seal on küsimus lähedaste soovituste kohta, et miks just mina väärin seda...kujutate ette, et enda välimuse kordasaamist  PEAB  VÄÄRIMA...ja siis me räägime veel enda väärtustamisest ja enesekindlusest.  Mul pole sinna olnud kedagi märkida, sest ma tean- keegi kas ei oskaks, ei tahaks, ei julgeks (no vähemalt senini on see nii olnud) soovitada. Lähen nüüd natuke teemast välja, kuigi ka oli tegemist elu muuta võinud telesaatega... ma registreerisin mitmel korral valedetektori saatesse "Tõehetk" ja ma ei saanud märkida ankeeti, kes oleksid minuga koos saatesse nõus tulema...ning sain ka konkreetselt vastuse saatetiimilt- peab vähemalt 2 inimest olema. Plika, kes ehk oleks vbolla ka tulnud, oli sel ajal aga päris laps veel ja sõbrad, kellega ma tollal suhtlesin pea igapäevaselt, ma teadsin, mida nemad arvaksid sellest, et tulla telekaamerate ette. Kusjuures- tegu polnud joodikute ega kodututega!

Muutumissaate hooaeg..ausalt polegi uurinud veel, millal neil uued registreerimised ja võtted hakkavad... on täies hoos. Aga mina jäin taas kõrvale.. Ma pole aga alla andnud, seni kuni algab uus saatesse kandideerimine, olen ma saatnud juba kümmekond kirja vastav eriala kliinikutele. Uurinud hinnapakkumisi- et konkreetse pakkumise korral siis kasvõi pöörduda mõne abiorganisatsiooni poole- kirjeldanud oma probleemi, saatnud pilte...tõsine eneseületus kusjuures minu jaoks ja olen tavaliselt pärast seda nii läbi, et võtan oma SOS rahustit- Diazepeksi (ei, ma pole sõltuv, tarvitan seda sageli vaid kord-paar kuus või siis keerulisematel aegadel ka mitu päeva järjest nädala jooksul, et siis taas ca kuu aega mitte ühtegi tabletti võtta), rääkinud ka võimalikest probleemidest protseduuride ajal- et siis nad juba teaksid ette, milleks valmis tasub olla...minu arust mõistlik ju võimalikest tüsistusest arste ette teavitada. Kuid...arvake mitu vastust ma olen saanud? 3 vastust, jah vaatasin järele 11-le kirjale! Ja mõlemad vastused on olnud negatiivsed..ei kutsuta mind kohapeale, ei tehta umbkaudsetki hinnapakkumist jne. Ning osasid vastuseid ootan juba paar kuud, olen saatnud isegi korduva kirja... ja tulemus 0.

Ma imestan mõnigi kord tegelikult enda üle, et ma sellisena üldse olen suutnud käia rahva hulgas, suhelda, isegi mõned tuttavad leida. Kes pole midagi sellist üle elanud, see ehk ei mõista, aga ma olen seeüle lausa uhkegi, et suudan ka sellisena elust osa võtta. Kuid viimasel ajal olen hakanud väsima... eks need "pikalt saatmised" kliinikute ja muutumissaate poolt on jätnud ka oma jälje niigi haigesse hinge. Ja nüüd siis on hakanud tekkima ka hirm, et see on põhjus, miks mu eraelus on vaid teadmatus..ootus...lootus...


96 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kustutasin küll, aga vastan siiski, et võimalik täitsa tavapäraste juhtumite puhul selline hind ka. Kuid mulle lisandub narkoosi ja võimalike lisaprotseduuride, mis selle vea kõrvaldamisel võib ette tulla. Ma arvan, et mul see päris nii lihtsalt ei läheks... aga samas on ka paartuhat eurot mulle selline summa, mida ma pole kunagi käes ega pangaarvel näinud.

      Kustuta
    2. aga kui venitada ravi pikema aja peale? haigekassa hüvitab puuetega või osalise töövõimega isikutele teatud kindla summa iga 3a tagant + tavainimestele mõeldud summa igal aastal

      Kustuta
    3. Seda on raske venitada, sest...no lihtsalt seda ei saa selle puuetega inimeste paarisaja euroga aastast katta, isegi mitte väiksematki osa sellest. Ja teiseks- jah, sügava puudega isikutele on tõesti haigekassa poolt erisoodustused, aga keskmise või raske puudega- unista aga.
      Ja no venitamine mingi a´la 10 aasta peale ei lahendaks ju ka midagi!

      Kustuta
  2. Ei vaata ka seda saadet. Ma ei vaata üldse televiisorit, sest pole viitsinud digiboksi taaskäivitada. Aga tänast saatelõiku nägin internetis. Just seda, milline Jane enne oli ja milliseks muudeti. Ütlen selle kohta, et Jane oli kordades suuremate vigadega, aga näete ise, kui ilusaks tehti. Mõistsin, et Railit ei ole saatesse valitud sellepärast, et eelistatakse nooremaid, tööturul veel aktiivseid inimesi. Ja kui Raili ankeeti täites veel kirjutas ka, et tal võivad krambid tekkida, siis saatetiim lihtsalt ei taha riskida, kui on nii palju teisi abivajajaid.

    VastaKustuta
  3. Sinna on vaja ininesi, kel tegelikilt on ilusad näojooned. Põhimõttrliselt pese puhtaks, krohv ja pikendused.

    VastaKustuta
  4. Miks sul Brigita kontonumber üleval on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ju siis Brigita vajab toetusi, aga ise ei ole sotsiaalmeedias kasutaja. ;) Minu arust on siin mitmeid kordi olnud jutuks, miks Raili blogis selle inimese kontonumber on.

      Kustuta
    2. Elve :D:D:D See oli hea vastus!

      Kustuta
  5. Eks neil mingid kriteeriumid on, et miks valitakse ja seal on ka alati perekond ja tuttavad kes kaasa elavad muutustele. Ilmsed need üks osa saate formaadist.

    VastaKustuta
  6. Raili, ära kurvasta - ka mind pole valitud ega tagasisidet antud! Ju neil tahtjaid nii palju ja valitakse lastega pereinimene kel mingeid haiguse seisundid pole.

    VastaKustuta
  7. Ma arvan, et valitakse doksaadetesse rohkem selliseid inimesi, kelle ümber on palju sugulasi,tuttavaid, et oleks rohkem draamat, pisaraid, emotsioone. Üksikud on diskrimineeritud ja üksik inimene üldse on paaria.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, üksikute diskrimineerimine on ühiskonnas vägagi tõsine probleem...aga sellest enamasti vaikitakse.

      Kustuta
    2. Kui laiemalt mõtelda, siis need üksikud ja tõrjutud saaksid muutumisest oluliselt rohkem kasu kui need, kellel on toimiv sotsiaalne turvavõrk sugulaste, sõprade ja tuttavate näol olemas. Üksikud just vajaksid positiivseid muutusi, mis võimaldaksid neil enesekindlust suurendada ja seeläbi uuesti ühiskonda integreeruda. Aga jah, emotsioonidetulva ja draamat nad paraku ei anna, seega diskrimineerimine jätkub.

      Kustuta
  8. Aga kui palju oled oma iluveas ise süüdi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pärilikkuses ei saa ma süüdi olla. Ja kui süüks pidada oma psüühilist seisundit, et ei saanud järjepidevalt ravil käia, siis vaid selles.

      Kustuta
  9. Kahjuks sul ei ole väga lootust sinna saada. See saade ei ole ju mingi heategevussaade, vaid reklaamisaade kliinikule, et võimalikult paljud maksujõulised kliendid tuleksid operatsioone tegema. Aga sinu puhul on juba ette teada palju probleeme, millega saatetegijad võimalusel ei tegeleks. Esiteks need psüühilised probleemid, kui on valida, miks peaksid nad endale probleemse patsiendi kaela võtma. Teiseks see, et patsient peab ka ise võimalikult palju pingutama, et maksimaalselt hea tulemus saada. Näiteks kaalukaotus ei tule kellelgi ülikergelt, pead ikka pingutama, ka maooperatsiooniga ei ole asi nii lihtne. Peaksid ostma toidulisandeid, trennis käima, kõik see on ju sinu jaoks ületamatu. Iga asja peale ajad ju sõrad vastu. Ja ma ei tea, muidu sa ju kirjutasid, et isegi naistearsti läbivaatust ei kannata, kuidas siis nüüd kõik need protseduurid üle elaks, süstid, näohooldused, need on kõik päris palju kannatamist ja ka valu. Pole võimalik iga väikese asja pärast üldnarkoosi alla panna. Ja kui näiteks öeldakse, osta sellised ja sellised haavahooldusvahendid, toidulisandid, mine trenni, söö paremini ja sina hakkad kohe vastu rääkima, et sul pole sentigi raha, no milleks neile see.

    VastaKustuta
  10. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  11. Ma arvan, et sinu puhul ongi põhiline häda selles, et sa tahad ainult ühe konkreetse vea parandamist, sinna saatesse tahetakse aga inimesi, kellele oleks võimalikult palju erinevaid protseduure vaja teha, kehakaal, kosmeetilised lõikused, hammaste korrigeerimine, riietumisstiili muutmine jpm. Kas sa tõesti oled nii naiivne, et arvad kui sind valitakse saatesse hakkad seal dikteerima, mis sulle sobib ja mis mitte?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult ma oleksin seal tehtavate teiste protseduuridega- ka nende, mille peale ma ise ei tulekski ega oskaks tahta- nõus. Üldnarkoosis palun väga- tehku mis tahavad. Ja riietusstiili-no just, kui nad leiavad mulle mingi stiili, mis mulle sobiks ja ma saaksin kõrvalt tunnustust ning tunneksin ka ise ennast mugavalt-miks mitte ka seda muuta. Ise ma lihtsalt ei suuda muutusi ette võtta..

      Kustuta
    2. Kahjuks tehakse seal palju asju kohaliku tuimestusega- hambaravi ja ilusüstid.

      Kustuta
    3. Et siis nii nagu okasroosike, narkoosi ja voilaa ärgates printsess valmis. Kahjuks need asjad nii lihtsalt ei käi :( Kasvõi juba hambaimplantaatide eeltingimus on, et suitsetamine ei tule kõne alla, muust rääkimata

      Kustuta
    4. 14.04- minu haiguse tõttu on mulle näidustatud kõik protseduurid üldnarkoosis. Kohalikku tuimestust ei saa mulle teha krampide tõttu, kuna krambid hõlmavad ka hingamislihaseid, siis on olnud olukordi, kus olen hiljem kuulnud, et olin peaaegu juba "ära" ja oleks nad seda teadnud, ei oleks üldse hakatudki midagi tegema, enne kui narkoosimask näol.

      Kustuta
    5. Mingit maski ei panda enne pähe, kui veeni on süst tehtud. Olin üleelmisel aastal opil ja tean seda. Mis sa arvad et teadvusel inimesel hakatakse seda hingamistoru kurku ajama või. Veeni tehakse enne süst. Kanüül pannakse ka muidugi enne.

      Kustuta
    6. Ei ole neil saatetegijatel sinu näidustustest ei sooja ega külma ja ei hakka nemad neid järgima. Sellepärast nad erivajadustega inimesi saatesse ei valigi. Egas nad ometi inimestele head taha teha - nad teevad REKLAAMSAADET! Inimesed seal saates on neile lihtsalt vahendid reklaami tegemiseks.
      Nii et ära põe, et sa sinna ei saa. Ei oleks see saade sind õnnelikuks teinud - pigem vastupidi. Usu, sa oleksid väga kurb ja pettunud.

      Kustuta
    7. 17.08- just, tavaliselt nii tehaksegi. Aga ka minule on kahel korral proovitud nii teha ja viimati olin ma sellises seisus, et kogu operatsioonitiim oli ümber ja edasi mäletan vaid hüüdeid "mask... ta ei hinga...appi, ei uskund..." Siis hakati mind masseerima kätest ja kehast, tulin teadvusele, hakkasin hingama ja kõnevõime taastus ka mingi aja jooksul. Ja siis, kui olukord oli stabiliseerunud, siis pandi mulle narkoosimask ning kui m ärkasi, siis oli muidugi ka kanüül pandud- aga juba narkoosi all olles.
      Tavaliselt jah-süst veeni ja siis kõik muu..

      Kustuta
    8. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

      Kustuta
  12. Siis ongi ju selge, et sind ei saagi võtta sinna saatesse. Mille üle siin imestada.

    VastaKustuta
  13. Raili, kas sulle tõesti meeldiks, kui pärast kogu Eesti sinust kõike räägiks, kui oleksid selles saates ära käinud? Arvestama peadki sellega, et ega nad pärast saadet sinust ju ainult head ei räägiks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just! Iga vähegi meedias figureeriv persoon on avalikkuse ja televaatajate käest saanud palju kriitikat. Selle postitusega juba saad kriitikat ja kui see veel "Imelise muutumise" saatetiimi pilgu alla satub, siis "Adjöö muutumine". Üldse sa Raili võtad liiga palju sõna neil teemadel, mida sa ise muuta ei saa. Mõtlen neid seaduselünki, millega sa rahul ei ole.

      Kustuta
    2. Sest need teemad häirivad mind! Ja kõik ei saa olla vaiksed lambad, kes kõige toimuvaga nõus on! Kahjuks 99% eesti inimestest seda on.. mujal maailmas streigitakse, mässatakse, avaldatakse avalikult arvamust, siin kirutakse parimal juhul netis.

      Kustuta
    3. Kui sa arvad, et sinu häält kuulda võetakse ja ülejäänud on vaiksed lambad, siis ühine mõne erakonnaga ja kandideeri järgmine kord riigikokku. Nii mõnigi on arvanud, et nii saab parem, aga pettusid.

      Kustuta
    4. No väita, et 99% eesti inimestest on vaiksed lambad, eriti sinu poolt väidetuna on ikka absurdihuumori tipp! Eestis on väga palju tegusaid inimesi, kes kuuluvad ka maailma tipptegijate hulka, nii teaduses,meditsiinis, kultuuris, tehnoloogias... Loomulikult on meil omad puudujäägid ja pahupooled, kuid kas nende lahendamiseks peaks tänavatele mässama ja räuskama tulema? Sinu suhtumine on praegu küll selline, et kus viga näed laita, seal tule ja aita seda viga laita...

      Kustuta
    5. 13.58- jaa, ma nõustun sellega, et rahvas võiks aktiivsem olla oma õiguste eest seismisel! Mitte muidugi nii, et mõnisada inimest lähevad Toompeale plakatitega seisma ja ainult pagulasteema pärast. Vastan siinkohal ka juba järgmisele- mina olen käinud kõigil protestiaktsioonidel, mis puudutavad valdkondi, mille puudujäägid või valestitegemised mind puudutanud on. Ja teen seda ka edaspidi!
      Ja kui me ikka koguksime paarsada tuhat inimest kokku ja siis midagi korraldaks, küll siis asjad muutuma ka hakkaksid!

      Kustuta
    6. Sinu seisukoht on siis selline, et olgu õigused olla, kohustused jäägu teistele kanda? Või kuidas sellest aru peaks saama?

      Kustuta
    7. 19.16- ma pole niimoodi mõelnud ega öelnud.Olen kodanikualgatuse poolt ja ausalt mind ei huvita, kuidas, aga need kes on valitsema valitud, tehku oma tööd ja tagagu oma valijatele kõigile inimväärne elu!

      Kustuta
    8. Kogu Eesti vaatab... No sorry, nii lolli saadet kindlasti kogu vabariik ei vaata. Ei tasu suurusehullustuse kätte lämbuda.

      Kas ma saan õigesti aru, et proua soovib ise nende 99% lammaste käest abi? Tõesti?
      Kust peaks tulema raha, mida prouale jagada, kui temaduguseid tööpõlgureid on kõik kohad täis?

      Kustuta
  14. Raili, mida sa ise oled selleks teinud, et sina see vaikne lammas ei oleks? Kas on mingi seadus on muutunud sellest, et sa kusagil karjumas või mässamas oled käinud? Mille vastu me peaksime hakkama karjuma ja mässama? Kas sa arvad, et mässamisest ja karjumisest muutuks see, et me saaksime sama suure sissetuleku, kui on riigikogu liikmetel? Me oleksime ikka nagu hüüdjad hääled kõrbes. Ma arvan, et kuidagi sa ikka saaksid kusagile parimasse riiki, kui sa seda tahaksid. Selleks ei ole raha vajagi. Piisab ainult tahtmisest ja lennujaamas või sadamas mõne hea inimesega rääkimisest ning ta teebki sulle üheotsa pileti välja. Keegi ei sunni elama sellises riigis, kus nii paha on ja kus 99 protsenti inimesi on vaiksed lambad.

    VastaKustuta
  15. No aga kirjuta siis palun, milliseid õigusi juurde vajaksid! Millised õigused teistel siin riigis justkui on, aga sinul puuduvad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tahtmata nüüd küll kedagi solvata aga paratamatult tekib tunne, et Raili soovib õigust lennata kotka kõrgustes, kuigi tiivad on varblase omad. Tegelikult on aga varblane ka vahva linnuke! Hoidkem nii kotkaid kui varblasi, mõlemad on toredad ja vajalikud!

      Kustuta
    2. Siin riigis..vot siin see ongi, et siin riigis võrreldes teiste riikidega on inimestel plaju vähem õigusi inimväärikale elule. Ma ei pea silmas üldse mitte ennast vaid üleüldiselt- Kreekas on nt pensionid 800 eurot- ja nad peavad end vaeseks, streigivad jne. Meil siin- hea kui 350 saab pensionär- aga kõik on vait. Alampalgast ja puuderahadest parem ei räägigi..

      Kustuta
    3. Siin riigis on väike rahvaarv ka. Vähe on tööealisi maksumaksjaid. Sellepärast need pensionid ja toetusedki väikesed. Kui sina oleks töölkäiv maksumaksja, kas sina tahaks maksta suuremat tulumaksu ja sotsiaalmaksu, et töövõimetud saaksid suuremat pensioni?

      Kustuta
  16. Sul on õigus. Paljudes riikides on tõesti pensionide numbrid suuremad. Aga seal on ka kõrgemad hinnad, kommunaalteenuste tasu, eriti kõrged on üürihinnad ja meditsiiniteenused. Nii et see 800 eurot ei ole näiteks kreeklaste jaoks üleüldse suurem summa, kui meie 350. Nad saavad selle summa eest samapalju endale lubada, kui meie oma pensioni eest. Ja muide - mida nad siis oma mässamise abil on saavutanud?
    Mida sa üldse selle inimväärse elu all mõtled?
    Ja ikka ei saanud aru, millised õigused on sulle tagamata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No meil siin aastaid tagasi oli ju oma mäss pronksiöö näol... See on siis nagu konstruktiivne probleemide lahendamise moodus või? Sul on ju tohutult vaba aega, õpi midagi, tegutse vabatahtlikuna, loo kontakte aga ei, kandke kõik kandikul ette ja siis ka ei sobi. Siin mitmedki blogilugejad on üritanud sind mõista ja toetada aga tundub, et see valab su virisemisele vaid õli tulle, mitte midagi sa ISE oma olukorra parandamiseks ette võtta ei taha, istud kodus ja ootad mingit müstilist muutust. Maailm muutubki kogu aeg, poe oma urust välja, osale elus ja hakkab ka sinu elu muutuma!

      Kustuta
    2. Ei ole nii, et teistes riikides kulub tohutult rohkem raha ja hinnad kõrgemad. Välismaalased hoopis kurdavad, et Eestis on kõik nii tohutult kallis, et hämmastav, kuidas eestlased toime tulevad.
      http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/eestis-elavad-valismaalased-pahandavad-toiduhinnad-tousevad-ebanormaalselt-kiiresti-kuidas-eestlased-seda-endale-lubada-saavad?id=77987114
      Üürihindadega on nii, et on igasuguseid elamisvõimalusi ja kohti, aga Eestiga võrdluseks valitakse sellised valikud, mida sealsed tavakodanikud ei kasutagi. (Mitmedki eesti kuulsused on rääkinud, et Hispaania või Itaalia vmt maakohtades on eriti soodsad majad või võib isegi tasuta mõnda tühja majja sisse kolida)
      Üldiselt on aga lääneriigid sotsiaalse toimetuleku osas väga turvalised, alati on mingeid abirahasid saada ja need abirahad on peaaegu sama suured kui miinimumpalk, erinevalt Eestist, kus töökoha kaotades on reaalne oht kodutuks jääda.

      Kustuta
    3. „Viis aastat tagasi olid üürikulud enamvähem sissetulekutega korrelatsioonis, kuid nüüdseks on Eesti hinnad Lääne-Euroopa – ja ka Skandinaavia – hinnatasemele järele jõudnud. Kes tahab, võib kinnisvaraportaalidest seda kontrollida,” rääkis Anwar.

      http://arileht.delfi.ee/news/uudised/tallinnas-elav-valismaalane-on-mures-siinsete-hindade-parast-elu-eestis-on-aaretult-kallis?id=85079349

      Kustuta
  17. Raili, kui sa kunstlikult oma äri registris ei hoia, saaksid ka puuduva töövõime ja oleks ka sinu sissetulek suurem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei saaks puuduvat töövõimet! Juba teada ammu..

      Kustuta
    2. Ei, seda sa ei saaks jah, sest selleks puuduvaks töövõimeks on kindlad kriteeriumid. Ja tänu taevale sinu olukord nii tõsine ei ole. Eks ilmselt eeldatakse, et osalise töövõimega inimene otsib endale mingi väikese tööotsakese ja see täiendab rahakotti. See ei peagi olema täistöökoht.
      Jah, see töövõimetoetus on väike ja sellega on raske ära elada, aga usu - ka mujal riikides ei ela need inimesed kuigi hästi, kelle ainus sissetulek on toetus või pension. Nagu eespool öeldud - pensioniks võetakse raha töötavate inimeste palgast ja enamik eestlastest ei ole miljonärid. Ja ei aita siin demonstratsioon ega mässamine - miljonärideks nad sellest ei saa ja rohkem nendelt võtta ei ole.

      Kustuta
  18. Selle üle ei maksa küll imestada ega pahane olla, et saatesse ei pääse - ja rohkem ankeete täita ja sinna kandideerida ka ei maksa. Igal telesaatel on oma formaat, omad nõudmised. Sellel saatel näiteks need sõbrad-sugulased, kellega saate jooksul räägitakse ja kes lõpuks muutujat tervitavad. Ei ole lihtsalt selline saade, kus muutunu astub üksi uksest välja ja kõnnib minema - on teistsuguste eeduste ja ülesehitusega. Ja loomulikult ei võta ükski arst ILUprotseduuriks ette inimest, kes võib selle käigus krambihoo saada, üldse ära surra või eluaegse tervisekahjustuse juurde saada. Seal ju kogu aeg hoiatatakse osalejat: võib juhtuda, et me ei saa seda või teist oppi teha, kui tervisele võib see ohuks olla. Ilu nõuab ohvreid küll, aga elu ohvriks tuua ei tahaks ilmselt keegi ja arstid sellega riskima kohe kindlasti ei hakka. Ega muid mittevalimise põhjuseid ilmselt olegi.

    VastaKustuta
  19. Aga mis siis sinu elus muutuks, kui oleksid palju ilusam kui praegu? Ise sa pole ju oma välimuse heaks midagi praegu teinud, järelikult see pole nii oluline. Midagi ju ei muutuks. Sinu jutust tuleb välja, nagu oleks iluoperatsioonid lausa inimõigus, mida siin riigis sulle tasuta ei võimaldata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Justnimelt seetõttu ma ei teegi praegu oma välimuse jaoks midagi, et ükskõik, mida ka ei teeks, see viga jääb ikka ja see nullib ära kõik teised pingutused oma välimuse suhtes. Kui ma mingi ime läbi saaksin sellest lahti...ausalt, ma oleksin nõus absoluutselt kõigeks, et selle jaoks vajalikku raha saada. Aga "selleks kõigeks" oleks mul vaja sellest veast vabaneda- nii et tegelikult see on nõiaring.
      Annab ikka välja lugeda minu postitusest, nagu ma arvaksin iluoppe inimõigusteks :D Aga kui on tegemist nii ilu, kui ka tervist puudutava probleemiga (ja see pole kapriis- appi, ma olen paks, appi, mul on väiksed rinnad vms), siis võiks ju natuke paindlikum süsteem olla küll erandjuhtude puhul.

      Kustuta
    2. Sa ei ole mingi erandjuht. Seda iluviga on küll ja küll, kas neid kõiki peaks siis ravima tasuta?

      Kustuta
    3. Kindlasti pole see viga erandlik, aga erandlik on minu üldine seisund, mis vajab erinevat lähenemist kui tavapäraselt. Ja miks kõigile tasuta- ma arvan,et puudega inimestel ei tasuks küll niimoodi vahet teha, et sügav puue- okei, teeme tasuta aga keskmine puue- las maksab.

      Kustuta
    4. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

      Kustuta
  20. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Karta on, et Raili eemaldab kõik need kommentaarid, kus on tema iluviga täpsemalt mainitud.

      Kustuta
  21. Mina käisin hiljuti hambaarsti juures. Minul on raske puue. Kuna mul ühtegi auku ei leitud, aga oli vaja kivi puhastada, siis puhastatigi kivi+visiiditasu ja maksin ise ainult 8.88. Ülejäänu maksis kõik Haigekassa. Tavaarve, aga oli tunduvalt suurem, kui 8.88. Mina ei tea, mis on Raili iluviga. Tõin lihtsalt näite, et kui probleem oleks hammaste ravis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Raske puue... Kõik soodustused, ravimid, arstide tasulised visiidid, piletid üritustele või bussipiletid kaugliinidel jne on raske ja sügava puudega inimestele soodsamad. Keskmise puudega inimest ei arvestata sageli üldse puudega inimeste hulka. Ka siis nt, kui see puude raskusaste on määratud mingi komisjoni eksimuse tõttu.
      Selline vahetegemine puudega inimeste vahel ajab tegelikult päris vihale küll!

      Kustuta
    2. Sa ise ju rõhutad ka alati, et inimesed on erinevad, nii ongi, ka puudega inimesed. Saa ometi aru, et resursse on piiratud hulk ja ega otsustajatel pole kerge neid jagada nii, et kõik rahul oleksid. Sina oma enesekesksuses näed ainult enda probleeme ja leiad, et teised peaks kõik need lahendama ja sind ei huvita, kuidas, olgu aga olla! Usu, Eestis on hulgaliselt inimesi kes on palju hullemas olukorras kui sina, tõsi on hulgaliselt ka neid, kes elavad oluliselt paremini aga sul pole mingit õigust nõuda, et need viimased sinu elu parandamisse panustaksid, kui sa ise pole mitte midagi nõus tegema, mis sulle vähegi meeltmööda pole. Siis lepigi sellega, mis on , istu käed rüpes ja oota või minugipoolest mine märatse kuskil, kui arvad, et niimoodi su elus midagi muutub või keegi sulle appi tuleb. Ahjaa, õigus, sa EI VAJA JU ABI, nagu pidevalt siin korrutad.

      Kustuta
    3. Oot, nüüd sa oled pahane, et sul pole rasket puuet? Päriselt tahad seda? Et siis mõnikümmend eurot juurde saada, aga näiteks mitte ilmaski juhilube või mingit teatud liiki tööd ei saaks teha? (Jajaa, ma tean, et Railit see nagunii ei huvitagi - tõin vaid võrdluseid).

      Ja mis komisjoni eksimusest sa räägid? Kes see oli, kes üleüldse Metsloomaühing ga puuet püüdma läks? (Oled sest ise kirjutanud!).

      Paradoks on ka muidugi see, et sa ise oled kor-du-valt! rõhutanud, et saad hakkama.

      Kustuta
    4. Vabandan - autokorrekt viskas sõna "pettusega" asemele korraga "metsloomaühing".

      Kustuta
  22. No on muidugi neil rohkem soodustusi, sest raske ja eriti sügava puudega inimene ei saa ju endale lisaraha teenida. Kui inimesel sügav puue, siis on ka puuduv töövõime. Ta peab ära elama ainult toetusest ja tavaliselt on tal ka suureks kulutuseks ravimid. Ta vajabki toetamist. Ära neid inimesi kadesta - nad on ikka sinust hulga halvemas seisukorras. Ja vahel on need "soodustused" ka sellised, et ajavad nutma - sügava puudega inimene saab tasuta sõita linnaliini bussis. Sügava puudega inimene on enamasti voodihaige ja ei sõida mingi bussiga.
    Rõõmusta oma olemasoleva tervise üle!

    VastaKustuta
  23. Raili, miks sa küll meiega nii kuri oled? Aina kustutad ja kustutad.
    Siin ei ole ju mitte ühtegi halvustavat ega solvavat kommentaari. Vastupidi - sulle püütakse olukorda selgitada, kaasa rääkida ja sind toetada. Mitte keegi ei soovi sulle halba!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kirjutasin oma postituses selgelt "Kuna tegemist on delikaatse teemaga- jah vot siinkohal ma palun olla ka neil vait, kes teavad, milles probleem on- siis kustutan ma siin postituse all kõik kommentaarid, kus on vihjatud teatud eriala arstile või teatud raviliigile. " Nii lihtne see ongi- ka blogijal on õigus nõuda privaatsust teatud teemadel. Ma pole kellegi peale kuri neid kustutades, lihtsalt natuke delikaatsemalt võiks soovitada. Kes aga tahab, võib mulle meili saata sellel teemal, kuigi ma usun, et ega midagi soovitada enam polegi, ma olen juba ise kõikvõimalikud variandid läbi uurinud ja enne kui mul pole nelja-viiekohalist summat lauale käia, enne võin ma kuu peale kerida kõigi nende variantide poolest!

      Kustuta
  24. Ega see, et sa teisi kadetsed ja millegiga rahul ei ole, ei muuda sinu olukorda paremaks. Mõjub ainult su psühhikale hullemini.

    VastaKustuta
  25. Sellepärast ongi raske- ja sügava puudega inimestele toetusi- ja ravi rohkem, kuna nemad ehteid teha ei saa, nagu sina teed ja omale lisasissetulekut teenid. Raili, ma olen öelnud, miks sa hoiad kunstlikult oma äri registris. Kui sul on töövõime ja puue valesti määratud, saad asja lasta uuesti määrata. Lisaks oli sul võimalus kõike vaidlustada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabanda, aga sa annad Railile asjatundmatut ja halba nõu.
      Osalise töövõimega inimesel on ju kohustus töötada, et üleüldse toetust saada. Ka oma äri omamine sobib siia alla.

      Kustuta
    2. Ka raske puudega inimene võib ehteid teha, kui ta oskab ja on selleks võimeline. Keegi ei keela. Osalise töövõime ja raske puudega inimesed peavad täitma aktiivsusnõuet, otsima tööd või töötama, kedagi ei huvita, kuidas nad hakkama saavad või kuidas üle oma võimete pingutamine nende tervisele mõjub. Railil on praegu, kus tal on registreeritud riiulifirma, aktiivsusnõue täidetud, aga kui ta äri kustutada laseb, siis tuleb tal töötukassa vahet jooksma hakata, mida ta ilmelt ei suudaks. Paljud ei suuda. Olen näinud, kuidas osalise töövõime ja kerge puudega depressiivikust-ärevikust saab aastase aktiivse töötukassas ja "teenustel" vintsutamise tulemusena puuduva töövõime ja raske puudega inimene, kes ei suuda enam toastki välja minna - pole just ihaldusväärne perspektiiv.

      Kustuta
  26. Miks sa üldse lased siin kommenteerida, kui sa enamus kommentaarid kustutad? Enne kustutamist sa nagunii loed ju neid halvustavaid kommentaare ja väita, et sa ikka oled tihtipeale paksu nahaga ja halvustavatest kommentaaridest üle, on sinu vastustest näha, et tegelikult see nii ei ole. Sulle on soovitatud, et käi ka väljas jalutamas, et sul parem enesetunne oleks. Aga ei, sa tõused poolest päevast ja istud kuni magama minekuni arvutis. Sa ei tahagi midagi ette võtta, et sul parem oleks ja kõik teiste head soovitused tunduvad sulle liigse õpetuse ja targutusena. Nii ei saa ikka elada ja nii sa tuhast ei tõuse ka. Mittekellelgi ei hakkagi sinust hale, kui sa nii käitud ja ma olen aru saanud, et osad anonüümsed sind kaitsvad kommentaarid on sinu enda kirjutatud. Väga labane on nii teha. Käitud hullemini, kui imik.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, ära solva imikuid. Enamikest imikutest kasvavad normaalsed inimesed. Aga psüühhikahaige inimene jääbki rumalaks, kes ei saa aru headest soovitustest. Kuna Raili neid nagunii headeks nõuanneteks ei pea, siis teen ettepaneku tema blogis enam mitte kommenteerida. Las need kommenteerivad, kes tema otsuseid heaks kiidavad.

      Kustuta
    2. Kas postitust lugesite üldse, enne kui sõna võtate? Ma kirjutasin selge sõnaga, et "Kuna tegemist on delikaatse temaga- jah vot siinkohal ma palun olla ka neil vait, kes teavad, milles probleem on- siis kustutan ma siin postituse all kõik kommentaarid, kus on vihjatud teatud eriala arstile või teatud raviliigile." Need kommentaarid seda aga tegid ja ma usun, et natuke privaatsust on õigus nõuda ka blogijal!
      Muuseas, tegemist polnud mõnitavate, lihtsalt natuke liiga detailsete kommentaaridega. Kes tahavad otse küsida ja arutleda, siis mul on mainitud ka meiliaadress, küsige seal.

      Kustuta
    3. See ei ole enam mingi delikaatne teema, kui su blogilugejad teadsid sind "Imelise muutumise" saatesse soovitada.Need inimesed, kes sind laatadel näinud on ja midagi ostnud, teavad seda sinu iluviga. Ja nagu sa ütled, et sellest ei saa enne lahti, kui 4-5 kohaline arv lauale panna on. Aga seda sul ei ole ja saatsse sind ei valita, nagu näha. Oledki nüüd terve maailma peale vihane, et sa oma tahtmist ei saa?

      Kustuta
  27. Kommentaare lugemata...

    Inimestel on sotsiaalmeedias kontod. Paljudel avalikud ja ka sõbralist avalik (nii ka Railil).
    Mõtlen alati nende 1000+ "sõbraga" tegelaste peale, et kas REAALSELT on seal hulgas inimesi, kellega minna kohvikusse, kutsuda külla, kurta muret, teha jõulukinki? Ma saan atu küll, et FB "friends" ei tähenda ilmtingimata sõpra kui niisugust, aga no selle massi seas võiks ju mõnigi selline olla, kellega saab nö. minna luurele.
    Railil ka päris suur hulk inimesi listis, aga mis tõde on? - polegi nagu kedag? Küsiks siis, et milleks see rahvamass?

    Raili on korduvalt öelnud, et ta ei sobi kellegagi koos elama või töötama. Samuti pole ta olnud kitsi kriitikaga nende suhtes, kellega koos oldud. Jällegi - mida see näitab?
    Vanasõnu sõprusest on ka palju...

    Jutt ise on süüdistava alatooniga. Saan sest pettumusest ja kibestumusest suurepäraselt aru (ka mul on tervisega probleeme), kuid olla solvunud nagu 5-aastane, et miks tema sai ja mina mitte, on tobe. Perekoolis oli hiljuti üks tädi ka solvunud Kodutunde peale, kes tema esikut ei tulnud remontima...
    No ma ei tea - selle kohta öeldaksegi, et ise tuleb ka ennast aidata.

    Lähen nüüd kommentaare lugema, ehk leidub mõttekaaslasi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sõbralisti jäävad inimesed sageli ka vanadest suhtlemistest- klassikaaslased, kunagised kolleegid jne. Kellega reaalses elus väga võimalik, et jah enam ei kohtugi- vahemaa ja enamusel on oma kohustused ning elud. Paaril korral aastas kirjutame ja uurime, kuidas läheb ja see ongi lihtsalt see suhtlemine.
      Ka on sõbralistis inimestel tihti ka mõttekaaslased mingitest huvigruppidest. Nii ka minul on erinevate huvitavate teemadega seoses mitmeid inimesi sõprade hulgas- reaalselt on ka paljudega neist kohtutud mõnel korral.
      Aga jah...sellist sõpra, kellega koos "luurele minna" mul pole. On olnud, kuid nad on jäänud kõik sadade kilomeetrite kaugusele ja me pole kohtunud aastakümneid.

      Kustuta
    2. Ma mõistan sind osaliselt: loomulikult on inimestel omad elud ja tegemised, aga! - sõprussuhteid hoitakse mõlemapoolselt, kui selleks on huvi. Mina olen 10+ aastat mujal maailmas elanud, aga pole katkestanud suhteid nende inimestega, kes on mulle olulised. Paar korda aastas kirjutada - ausalt öeldes ma ei näeks niisugusel suhtlemisel mõtet. Sest see info, mida saan, pole mulle enam oluline. Minu jaoks on oluline olla oma lähedaste tegemistega kogu aeg kursis, mitte vaid uudishimust "noh, mis sul siis vahepeal juhtunud on?" uurida. Täpselt samamoodi suheldakse ka minuga. Ma pole kunagi seda hädaldamist mõistnud, kuidas täiskasvanud inimesed ennast üksikuks ja sõpradeta inimesteks peavad: kuhu on jäänud teie sõbrad? Neid, kes päris-päriselt on maailmas ihuüksi, on vist ikka minimaalne kogus. Seega ma kardan, et ka siin oled läinud mugavamat teed ja perioodid, kui sinule ei sobi, on andnud tulemuse, et sul on mingid vanad tuttavad, aga mitte "luuresõpru". Sest sa oled isekas nagu ennast kirjeldad ja kes tahakski olla see, keda kasutatakse vaid siis, kui teisele poolele on oluline? Mõtle selle peale, hoia suhteid! Selle üksikuks jäämise oled ju suures osas ikka ise endale tekitanud, mitte teised pole süüdi.
      See on puhtalt minu arvamus, vöid vastu vaielda.

      Kustuta
  28. See iluviga ei lähe maksma 4-5 kohalist arvu. Pealegi on võimalus kasutada järelmaksu. Kui mõni soovib sponsor olla, siis soovitaks sponsoril järelmaks tasuda ning mitte talle otse kontole abiraha kanda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See läheb niipalju maksma, pole mõtet vaielda, sest olen siiski suhteliselt palju uurinud materjali nende protseduuride kohta. Ja juba ühekordne üldnarkoos maksab päris arvestatavalt.
      Loomulikult- kui peaks leiduma sponsor (mida loomulikult ei juhtu), siis ma ei tahaks seda raha enda kontole, vaid otse selle kliiniku või meditsiiniasutuse arvele oma ravi katteks!

      Kustuta
    2. Miks sa arvad, et keegi võõras tahab sulle sposnsor olla? Sponsor ollakse ikka inimestele, kellest mingigi lootus on, et asja saab ja see abivajaja ühiskonda sulandub, ning temast ka reaalselt ühiskonnale abi hakkab olema. Sina aga tahad oma iluviga kõrvaldada selleks, et ise end paremini tunda. Mõttemaailm sul sellest ei muutu. Jääd ikka kurtma oma depressiooni ja hädisust, et mingil juhul tööle ei peaks hakkama. Pealegi, miks sa tahad tervet pirukat, kui on võimalik saada üks pirukalõik? Ma ei saa täpsemalt kirjutada, sest muuidu mainin salastatud iluviga liiga detailselt. Sul pidi ju silmarõõm olema. Las tema sponsoreerib su iluvea parandamist.

      Kustuta
    3. Aga miks Sina arvad, et ei taha? Võibolla juhtub, et seda blogi loeb keegi, kellel on materjaalselt kõik olemas ja tahabki kedagi lihtsalt aidata, ise midagi vastu soovimata? Või arvad tõesti, et meie `kõik müügiks` maailmas on igasugune kaastunne ja hoolivus pöördumatult kaotsi läinud? Kahju Sinust sellisel juhul...

      Kustuta
  29. Railil on olnud sõpru, aga ta klammerdub vahel liialt oma sõprade külge ja mõni sõber peab siis tema pärast lühikese keti otsas olema. Raili on näiteks praegu solvunud, et K teeb trenni ja teeb end ilusaks ja on hakanud oma elu elama. Vaatasin viimast muutumise saadet ja mul oli selle naise üle tõsiselt hea meel, sest ta nägi ise ka vaeva, et trennis käima hakata. Mina tegin oma FB lehel juba ammu puhastuse ja just need kustutasingi, kellega korra aastas ainult räägin, aga 75 sõpra jätsin, kuna nendega suhtlen koguaeg ja lisaks on mul väga tore sõbranna, kes on ka minu kooliõde olnud ja temaga käime pidevalt läbi ja teineteisel külas.

    VastaKustuta
  30. Tegelikult on ju Railil oma murele täiesti lahendus olemas, ning arvestades tema varasemaid postitusi, kus ta seletab, et ei taha (või ei aa) minna tööle, kuna kardab kaotada oma KOV-lt saadavaid sotsiaaltoetusi (nt üüritoetus) kui hakkab palka saama.
    1. hakkab oma müüke, ehteid jne müüma läbi oma firma. ametlikult. võib rahus ka mahtu suurendada. müük toimuks mitte läbi isikliku, vaid läbi tema ettevõttekonto, siis pole see KOV arvates raili sissetulek
    2. palka maksab omale üliväikeses koguses. nt 10€ kuu - selline summa ei vähenda eluasemetoetust vmt
    3. tööandjana (raili oü) regab ta 0,01 koormusega töötaja (raili, eraisikuna) töötajate registris töölepingu alusel töötajana tööle. lisaks esitab koheselt samal päeval töötukassa e-kontoris avalduse selle töövõimetoetust saava töötaja eest riigipoolselt sots.maksu maksmiseks. isegi, kui saad palka kasvõi 1€ kuus, maksab töötukassa sinu eest sots.maksu 155€ sentidega, boonus: see makstud sots.maks suurendab tulevikus su vanaduispensioni. lihtsalt kodus istudes, kui keegi su est sots maksu ei maksa (praegu ei tee seda keegi) on sul vanaduses lootus vaid rahvapensionile ja natuke sellest üle.
    3. tööandjana (oü) on sul õigus kinni maksta töötaja (raili) tervisele tehtavbad kulutused, makstes neilt muidugui ka erisoodustusmaksu. aga saad oma probleemi lahendatud ning su eluasemetoetust ka ära ei võeta. maksuamet ei tiku ka kraesse, sest ükski seadus ei keela tööandjal töötaja arveid kinni maksta, kui seejuures korrektselt makse makstakse.
    ja probleemid lahendatud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ausalt- ma ei saanud algselt mitte midagi aru :D OÜ dokumentatsiooniga tegeles mu ettevõttes ainult raamatupidaja. Kuid teisel-kolmandal lugemiskorral mõistsin ,et just see ongi see "äriplaan" mida ma olen ise korduvalt pidanud.
      Kuid fakt on see, et kui pole müügikohta, siis ei teeni ma midagi. Huvitaval ja tegelikult hämmastaval kombel minul internetis müümine ei õnnestu. Võin teha pilte milliseid tahes, postitada kõige käidavamatesse kohtadesse, aga mitte keegi ei tunne isegi huvi. Samas kui kuskil laadal ma müün sama eseme esimese tunniga ära.

      Kustuta
    2. Internetis on su ehted tavalised vidinad millesarnaseid on lademes, laatadel müües aga hakkavad elama, neis on killuke sind, sinu lugu. Käisin eile õpilasfirmade laadal kristiines, kus noored esitlesid ja müüsid omavalmistatud tooteid ja see isetegemisrõõm ja sära nende silmis pani mind ostma nii mõnegi otseselt mittevajaliku eseme. Ja kuidagi veel selgemaks sai arusaamine, et ka asjadel on hing, kui tead nende saamislugu, loojat... Sai natuke sentimentaalne kommentaar aga tundus õige koht selle väljaütlemiseks. Võta heaks või pane pahaks, usu või ära usu :)

      Kustuta
    3. Ütleksin pigem, et nt mina tahan asju ikka oma käega katsuda ja oma silmaga näha. Ei meeldi .üldse internetist ostmine. Värv pole see, mis paistis jne Internetist ei saa ka osta mõne eurost ostu korraga, peab lademes tellima, et postikulu ära tasuks. Lademes ost on aga kallis ja lükkan edasi, et kunagi hiljem ...

      Kustuta
    4. Ka mina ei osta ise asju internetist. Materjale ehete valmistamiseks jah, aga sealgi olen mitmel korral "ämbrisse astunud", sest pilt on pilt.
      Olen seega täiesti nõus viimaste kommentaatoritega!

      Kustuta
  31. Ostan just netist. Ei viitsi küll kauplustes tungelda. Laatadel käin suvel mõnikord, aga siis ostan pigem taimi ja mingeid huvitavaid toiduaineid. Kui ehteid, siis peavad need kõnetama ja olema natuke huvitavamad, kui lihtsalt pärl konksu otsas. Kaltsukates ei käi üldse: see hais on mulle täiesti vastuvõetamatu.

    VastaKustuta
  32. Loen ja ikka ei saa aru. Mingi müstiline "iluviga", millest ei tohi rääkida ja mille korrigeerimine läheb kümneid tuhandeid maksma. Kas see iluviga siis välja ei paista, et sellest rääkida ei tohi? Kui paistab välja, siis ei ole ju mõtet sellest rääkimist keelata - nagunii on näha. Aga kui ei paista välja, siis pole ju hullu - see häirib siis ainult sind ennast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Paistab loomulikult välja, kuid kuna paljud pole mind näinud ja ma seda viga väga häbenen, siis ma ei kuuluta seda laialt, enne, kui ma tean et saan sellest lahti..
      Kümneid tuhandeid vist ikka ei lähe, kuid 15-16 tuhat on reaalne.

      Kustuta
    2. 15-16 tuhat läheb siis, kui valid kalli variandi. Niikaua kui sellist raha kusagilt ei paista, võiks ju odavama variandiga leppida, mille puhul saab ehk juba tuhandegagi hakkama, miinus haigekassa kompensatsioon. Olgu see siis kasvõi vahe-etapp, aga ikkagi muudaks su igapäevaelu ja enesekindlust tunduvalt. Need väga kallid variandid on nendele, kes reaalselt suudavad sellist raha teenida.

      Kustuta
  33. Loen, et "minu haiguse tõttu on mulle kõik protseduurid näidustatud üldnarkoosis". Kui mitu üldnarkoosi siis peaksid saama, et sa seal saates muutumise läbi teeksid? Kas tead, et üldnarkoos on kallis, aga ka tervist kahjustav ja iga väikese protseduurikese pärast ei hakka mitte keegi korduvate narkoosidega sinu elu ohtu panema? Sest kui iga torke jaoks on üldnarkoosi tarvis, siis sa sealt küll elusalt välja ei tuleks. Ja kui sinu poolt pakutud hinda vaadata, siis selle summa eest neid protseduure ikka peaks olema hulgi. Kes võtaks selle eest vastutuse?
    Üldnarkoosi kasutatakse ikka ainult äärmisel vajadusel.
    Nii et ära ole õnnetu selle pärast, et sinna saatesse ei saanud

    VastaKustuta
  34. Kommenteerin pisut eespool olevat "äriplaani", st soovitust Raili tervisekulud maksta ettevõtte poolt, tasudes neilt ka erisoodustusmaksu.
    Kas Raili teab, kui üüratu on erisoodustusmaks? Erisoodustused, mille alla liigitub ka tervisekulu, maksustatakse tulumaksuga määras 20/80% ning sotsiaalmaksuga määras 33%, st 100 eurosele iluraviarvele lisandub tulumaks 25 € (100x20/80%) ja sotsiaalmaks 41.25€ (erisoodustusega maksustatav summa, siin näites 100€ + tulumaks, sellelt summalt arvutatakse sotsiaalmaks 33%). Seega tuleb 100 eurose arve pealt riigile tasuda 66.25€ erisoodustusmaksu, kogukulu 100 € arve pealt 166.25. Päris karm laks, kas pole?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ei ole karm, kui inimene juba aastaid põhjendab tööl mittekäimist sellega, et kui ta läheks tööle ja saaks ametlikult palka, siis ta jääks ilma sotsiaaltoetustest ja vist ka oma elamispinnast. sellisel juhul ongi mõistlikum omale sotsiaalmaksustatud palga asemel erisoodustusmaksuga maksustatult arveid kinni maksta. kulud isegi veidi väiksemad, sest jääb ära töötuskindlustuse ja pensionikindlustuse makse, lisaks jäävad toetused alles.

      jah, sina või mina nii ei teeks, sest meil pole nagunii iial pistmist olnud ühegi KOV toetusega, aga tema jaoks on need olulised.

      Kustuta
  35. Kas valima lähed, Raili?

    VastaKustuta
  36. Kas oled blogimise lõpetanud? Just mõtlesin, et mõtteid vabariigi aastapäevast, valimistest, kas või vastlapäevast-naistepäevast oleks täitsa huvitav lugeda. Minu 12-aastase naabrilapse jaoks oli lausa tuludeklaeatsiooni esitamise päev oluline :D (ju siis tagastuse korral lubatakse talle midagi).
    Tulemas emakeelepäev (saab raadiost etteütlust jälle teha!), teatripäev, algab ametlik kevad...
    Kas kõik ikka kombes?

    VastaKustuta