neljapäev, 14. märts 2019

Mul sai kõrini!

Kustustasin oma eelmise postituse, sest ma ei taha arutleda sellel teemal! Sorri, aga nii see on, et mulle pole vaja meelde tuletada igal sammul, et ma ei muuda ennast ja et ma ei tahagi end muuta- viimane ma ei tea isegi ,kas on vale- ja et tundeid peaks justkui millegagi välja teenima. Miks ma peaksin pingutama ja mängima kedagi teist, selleks et jääda silma just sellele ühele ja ainsale? Mulle tundub see lihtsalt nii võlts..

Ma ei kirjuta sellest teemast rohkem! Ja ma ei oota ka kommentaare- tõenäoliselt kustutan need, mitte ei hakka arutlema. Sest ma lihtsalt ei jõua..

48 kommentaari:

  1. Väga õige otsus! Sügavalt isiklikud tunded polegi võõrastele ilkumiseks. Loodan et Sul on usaldusväärne psühholoog ja mõni lähedane sõber, kes toetavad hinnanguid ja soovitusi andmata kui tundemere lained pea kohal kokku löövad. Kaunist kevadet Sulle!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, minu nimi on Claudia Klein, olen sakslane ja osutan finantsteenuseid. Kas vajate kiiret, pikaajalist või lühiajalist laenu, mille intressimäär on madal ja madalam kui 3%? Kas majanduse raskused mõjutavad teid? või on teie pank või mõni muu finantsasutus teile laenust keeldunud? Pakume turvalisi laene.
      Laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke mulle oma soov e-posti teel: spotlightglobalservices@gmail.com või WhatsApp: +4915758108767

      * Kas otsite raha võlgade tasumiseks?
      * Kas otsite raha oma ettevõtte loomiseks?
      * Kas otsite laene suurte projektide elluviimiseks?
      * Kas vajate vähem kui 24 tunni jooksul laenu?
      * Kas vajate kiiret laenu erinevatel eesmärkidel?

      Kui teie vastus on jaatav, saan teile abiks olla.

      * Võin teile pakkuda kuni 15 000 000 euro suurust laenu.
      * Tagasimaksmiseks võite valida 1 kuni 30 aastat.
      * Saate valida kuu- ja aastamaksete kava vahel.
      * Paindlikud laenutingimused.

      Kui olete huvitatud, pöörduge minuga selle e-posti aadressi kaudu: | spotlightglobalservices@gmail.com | Või WhatsApp: +4915758108767

      Teil on 100% garantii, et saate oma laenu selle laenutehingu lõpus.

      Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil vaadata: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

      Oleme kirglik rahalise kaasatuse arvestamise eest. Meie laenud ja investeerimistooted on loodud teile mugavuse ja väärtuse pakkumiseks.

      Spotlighti globaalsete finantsteenuste abil saate hüvasti jätta kogu oma finantskriisi ja raskustega, kuna oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised

      Soe soov
      Claudia Klein

      Kustuta
  2. Kommenteerin küll esimest korda ja olen ainult paaril korral lugenud postitusi, aga ma ei saa aru, miks kõik soovitavad end muuta? Ja tegema asju, mida teha ei meeldi? Selle peale saaksin mina küll endale depressiooni. Inimene peab ikka ainult kõike seda tegema, mis talle meeldib, asjad mis talle meele rõõmsaks teevad. Ega elamine mingi sport ole, et ainult pingutama peab.
    Ikka peab ise ennast hästi hoidma ja armastama, mitte ennast piitsutama.
    Mari

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult! Enesest lugu pidav inimene teebki neid asju, mis talle meeldivad või rahuldust pakuvad. Ainult, et oma tegevusega ei tohi teitse inimeste heaolu ohustada. Omas kodus, omas mullis tee, mis tahad.
      T.

      Kustuta
  3. Miks sa siis ometi kommentaariumit ei blokeeri? Mis sellise pooliku ja ainult positiivse tagasisidekoha point on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas sa seda ei mõista, mis selle tagasiside point on? Raili kirjutab oma mõttetust ja raskest elust, et lugejad kaasa tunneks, teda lohutaksid, kuhugi välja lõbutsema kutsuksid ja rahaülekandeid teeks. Eks see blogigi on sellepärast tehtud. Blogija ta blogimise mõttes ju ei ole, sest blogija kirjutab asjadest, mis lugejaid kõnetavad ja kaasa rääkima/elama kutsuks.

      Kustuta
    2. Ma päris nii ei arva, sest ma ise olen seda meelt, et põhjendatud ja konstruktiivses kriitikas on oma tõde ning õpetus. Lahmivas lolluses muidugu mitte, aga soovitustes, mis siin aegade jooksul jagatud on, on küll.
      Aga kui ei soovi kuulata, ega pole meie asigi.

      Kustuta
  4. Mina olen ka solvunud. Olen siin blogis küllalt viisakaid soovitusi ja nõuandeid talle jaganud, aga ta peab seda liigseks õpetamiseks ja targutamiseks. Samas, ta ise ei tulnud nagu selle pealegi, et lihtsalt piima joomisest oma vajalikke vitamiinide kogust kätte ei saa. On vaja lihtsalt vinguda vingumise pärast ja blogi pidada kaastunde pärast. Kes temaga reaalselt suhtlema hakkavad, nendega hakkab ta manipuleerima, et need inimesed end jäädavalt temaga oleksid ja tema ise nende inimeste külge jäädavalt klammerduda saaks. Ta ei taha sellest aru saada, et iga sõbranna ja sõber tahab ka oma elu elada, mitte ei ole see Railikene A ja O.

    VastaKustuta
  5. Raili, ära näe igas soovituses halba! Usu, enamus soovitusi on kirjutatud heast südamest. Inimesed soovivad sulle head ja püüavad oma nõuannetega su tuju parandada.
    Muidugi on siin ka poolemeelseid targutajaid, aga sa ometi oskad ju neid teistest eraldada. Ja õigesti teed, kui need tähelepanuta jätad. Tead ju küll - las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi.
    Terve maailm ei ole sinu vastu! Tõsiselt!

    VastaKustuta
  6. Tegelikult on nii, et kui inimene pole palunud või konkreetselt küsinud nõuandeid, siis niisama tulla ja "heast südamest" soovitada oleks nagu mutikese üle tee aitamine, kuigi tema sihtpunkt seal teisel pool ei asunudki. Samas - kui inimene on nii pime, et põmmib pea vastu seina jooksmisega veriseks, siis täiesti inimlik ja automaatne liigutus on, et paned käe ette, katsud teda takistada.
    Railiga on samamoodi: inimene ei näe, aga soovitusi miskipärast ka ei kuula. Mina siis mõtlengi, et issand jumal - täiskasvanud inimene, las tegutseb siis ise! On ta ju korduvalt öelnud, et ra saab hakkama - no mis see meie asi on soovitada soodsamaid mooduseid äraelamiseks? On palju korranud, et ei sobi kellegagi koos elama ega töötama - ärge torkige - olgu üksi! See pole ju meie asi! Eks seed Kaad ja Plikad ja mingisugused muud müstilised sõbrad ju tajuvad samamoodi varem või hiljem, et nad on ainult siis teretulnud, kui neilt midagi tahetakse. Nüüd siis karma näitab selle meesterahva näol, et väga sitt tunne on, kui sind võetaksegi vaid suvalise meelelahutusena, siis, kui omale sobib. Ja ei, ma ei parasta ega ilgu - avaldan nägijana oma mõtte mittenägijale, kuigi seda minult ei palutud. Lihtsalt, inimlik ja automaatne käitumine.

    Kena kevadet ja saa nägijaks!

    VastaKustuta
  7. Ma tean, et sa seda kommentaari ei jäta, aga kirjutan siiski. Sa Raili oled keskealine naisterahvas, aga käitud nii, nagu oleksid mõni teismeline, kellel elu alles ees ja teed lahti. Sinuvanustel on suhted ammu välja kujunenud. Ja kui ei ole, siis ei tormata uisapäisa, et saada lihtsalt kellegi voodisse. Kõnesolev mees äkki on oma elu õppetunnid juba saanud ja polegi naisest, kui seksuaalpartnerist huvitatud. Aga sina ju seda soovidki. Su oma kommentaar Perekoolis: "Sellist ärakasutamist ma tahaksin meeleldi".
    Neid üheöö magatamisi võid muidugi leida, kuid paraku on need sellised mehed, kes ise enda eluga hakkama ei saa. Joodikud, kellel on tõesti ükskõik, kellega voodit jagavad. Kas sa sellist endale kaela sooviks, on iseasi. Heal järjel vabu mehi otsi tikutulega ja ega nad oma ellu virisejat, kapriisset, teotahetut ja depressiivset naist ei taha, vaid valivad tegusa ja rõõmsa kaaslase.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures, pole mul ealeski ühtegi üheöösuhet olnud..ära usu, kui ei taha. Ja teiseks ei ole mulle juba pikemat aega isegi joodikud külge löönud, see et arvutimängus üks tüüp mingi aeg tekkis, eks see oli rohkem nii SOS variant selles mõttes küll..

      Kustuta
    2. Sa oled nii kuri,sp sa üksi oledki. Võta ennast ükskord kokku - tee ennast korda, hakka end liigutama. Minu kõrges eas ja igasugust elu näinud vanavanaema on sunust sada korda vitaalsem! Sa ainult viriseda, hädaldad ja kurjustas, tee endaga ometi midagi!

      Kustuta
  8. Pirita Kirbubutiik otsib uut perenaist. Mine, hakka tööle!
    Ilusat kevadet!

    VastaKustuta
  9. Kas ei huvita pakkumine?

    VastaKustuta
  10. Kevad käes, ilmad ilusad - kas tuju nüüd parem?
    Mis sa sellest pakutavast töökohast arvasid - sulle ju meeldis see kirbukaäri?
    Edu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa unustad, et Railile meeldib oma isiklik kirbukas, mitte kellegi teise juures töötamine. Pealegi asub too teises
      Tallinna otsas. Tuleb mitu tundi varem ärgata ja sättima hakata, et õigeks ajaks kohale jõuda.

      Kustuta
    2. Hetkel hakkan tasapisi toibuma jah sellest talveunest, aga päris iga päev veel energiat pole, hoolimata päikesest.
      Jah, selle töökoha suhtes tabas 11.41 kommenteerija täpselt märki. Isegi, kui ta tahtis norida. Asukoht on tõesti väga vale minu jaoks. Hommikul minekuks läheks koos sättimisega ligi 3 tundi, õhtul tagasi ka mingi 2 tundi (puudub ju otse bussiühendus).
      Ja mis puutub oma poe alustamisse, siis hetkel ma olen selle plaani isegi üsna kõrvale jätnud. Aga sobiva võimaluse tekkimisel ma kindlasti ära ei ütleks. Lihtsalt praegu väga aktiivselt ei tegele selle teemaga..

      Kustuta
  11. Kaks või kolm tundi sõiduks? Kas see pole liialdus? Selle ajaga sõidan Tallinnast Tartusse......

    VastaKustuta
  12. Mis valemiga sõidab ÜKSKÕIK millisest Tallinna otsast ühistranspordiga Piritale 2 tundi?!? Äkki mõtleks mõne reaalsema vabanduse välja, sest see väide on juba idiootsus kuubis! Mina elan 40 km Tallinnast väljas ning jõudsin bussiga sõites Mustamäele tööle 1,5 tunniga. Sealjuures kasutades 3 erinevat bussi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ega ma ei öelnudki sõna-sõnalt et 2 tundi , ma ütlesin "mingi 2 tundi" ehk siis kuna ma pole seda teed peaaegu sõitnudki, siis ma arvestasin lihtsalt peast bussigraafikute põhjal.
      3 tundi- selle sisse on juba arvestatud hommikul ärkamine ja valmis seadmine.
      Head isu tähenärijad muidugi :D

      Kustuta
  13. Ah, kahju, et tahtsin aidata ��
    Loodetavasti leiab töö keegi, kes seda tõesti soovib!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on sinust nii kahju kes sa Railit aidata püüdsid ja pidid kogema seda, et loll on see, kes vabandust ei leia. Minul on ka puue ja see pole ikka väga kerge puue. Mina pean tööl olema kell 8.00 ja ka mina ärkan kell 6.30 ja väljun kodust kell seitse ja jõuangi täpselt kell kaheksa kohale. Asi on lihtsalt tahtmises ja suhtumises. Railile meeldib, kui kiidetakse seda, kui hästi ta on end oma mugavustsooni sättinud, aga kui keegi julgeb midagi teistmoodi arvata ja öelda, on see teine tema jaoks liiga targutav ja õpetav. Ka mind ajavad vihaseks need, kes Railit kaitsevad, öeldes, et te ei tea pooltki, mis haigusega on tegu. Võin omast käest öelda, et tean ikka küll. Raili lihtsalt ei tahagi mitte midagi teha. Lihtsam on poole hommikuni üleval istuda ja arvutis mängida ja siis poolest lõunast ärgata. Oma mugavustsoon on hea ka sellepärast, et siis saab KOV-ilt toimetulekutoetust.

      Raili, kurat, tõuse püsti, hakka elama! Mine jalutama. Võta päevast parim. Ei ole kehva ilma. On kehv riietus. Ära vingu, et töökohad on liiga kaugel. Kõik töökohad ei saagi sinu trepikoja lähedal asuda.

      Kustuta
    2. Mis kaugel? Kord pakuti talle kesklinnas töökohta, kus oleks saanud kasvõi poole kohaga töötada, kuid prouale ei sobinud ka see töökoht.

      Kustuta
    3. Raili elab ju Stroomi keskuse lähedal. Bussiliiklus on väga hea Kesklinnaga ja sealt edasi kuhu iganes suunda. Kättevõtmise asi.

      Kustuta
  14. See vähene soov antud isikut aidata kasvõi nõuga kadus nüüd. Mitte midagi ei sobi. Ükskõik millist lahendust pakkuda, ikka on midagi valesti ja pahasti. KÕIK teevad liiga, kogu maailm on Raili vastu. Ärka üles, inimene!!! Sest sellise suhtumise ja käitumisega...
    Või siis eksisteeri edasi, aga edaspidi süüdista AINULT iseennast. Sest sind on proovitud aidata mitte kord või kaks. Ainus, mis oskad, on selle peale sülitada ja edasi viriseda. Niigi oled kõik omad endast eemale peletanud. Nüüd siis saavutad taseme, kus isegi võõrad loobuvad. Sind ei saa aidata, sest sellist abi, nagu sina ootad, ei ole keegi võimeline sulle pakkuma. Ning ise ei kavatse sa isegi kõige väiksemat sammu astuda, et midagi muuta. Edu!
    Viimasele kommenteerijale aga soovin südamest, et jõuaksid ka edaspidi niivõrd tubli ja positiivne olla! Olen ise analoogsest olukorrast välja rabelenud ning tean, et see on raske. Just sellepärast on väga lahe lugeda, et seda ikkagi suudetakse :)

    VastaKustuta
  15. Lugedes viimast Puutepunkti ajakirja, tuleks see naine eeskujuks võtta, kes vaatamata rinnavähi diagnoosile ei andnud alla ja ta jätkas ka töötegemist edasi. Ta töötas küll kodus, kui oli haigestunud, aga igal koosolekul ja nõupidamisel oli ta kohal. Nüüdseks on ta vähihaigetele kogemusnõustaja. Tean ka paljusid ratastoolikaid, kes pole elule käega löönud, nagu Raili seda teeb. Railist on palju haigemaid, aga Raili on enda haigusest endale nagu monumendi kohe püstitanud ja toobki ettekäändeid, et tal on nii jube deprekas, et ta kohe mitte midagi teha ei saa. Mina olen ka samasuguses olukorras olnud ja veelgi hullemas. Ma olen omadega täitsa põhjas ära käinud, aga kuna väljapääsmatuid olukordi olemas ei ole, siis sellepärast ma siin kirjutangi, et nüüd on minu elus kõik hästi. Kordan veel ka seda, et kui Raili väidab, et ta ei jaksa, ei duuda, ega taha mitte midagi teha, tulnukski dokumendid nii täita, et saada puuduv töövõime. Ega see töövõime määramise olukord ikka nii karm ka ei ole. See, et sul on oma firma, ei oleks olnud takistuseks puuduva töövõime taotlemisel ja kui sa poleks olnud otsusega rahul, oleksid pidanud vaide sisse andma. Enne uut tähtaega saad uuesti lasta töövõime asja üle vaadata. Mina täitsin oma paksu vihiku ise ja sain puuduva töövõime. Ka minul on raske korduv depressioon ja ebastabiilne isiksushäire. Seda vihikut täites sai põhjalikult juurde ka kirjutada, mis raskused on tööl käimisel, milleks mina panin, et vahel on päevi, kui ma ei jaksa voodist tõusta ja ma olen võimeline tööle sellest mitte ka teatama ja lülitan telefoni üldse välja. Kõik panin kirja. Ka selle, et võõrastes kohtades ja suurtes ostukeskustes tunnen end väga ebamugavalt jne. Kuna ma avatud tööturule enam ei kipu, sest seal väga pingeline, siis töötangi Vaimse Tervise Hooldekeskuses. Saangi palka kuni 100 eurot kuus. Olen tööl käsunduslepinguga ja tunnitasu pea-aegu olematu, aga ka see 100 eurot on lisaraha minu sissetulekule ja ma saan kodus olemisele vaheldust. Palk sõltub sellest, kui palju ma kohal käia jaksan, aga kuni 100 eurot olen saanud. Raili on öelnud, et kui ta ka saaks nii väikest palka, siis ta ei saaks toimetulekutoetust. Mis on siis siin elus tähtsam? Kas käiagi terve elu ringi kerjakotiga? Mina enam nii elada ei taha. Raili, sul on tütar. Paljud naised ei saagi lapsi, aga sina said. Jah, sa ei suutnud materjaalselt tema eest hoolitseda, aga nüüd, kui su tütar on iseseisev, võiksid ikkagi ju temale toeks olla. Kasvõi küsides, kuidas tema päev möödus. Ja ära hakka vinguma, et kes sinult küsib, kuidas sinu päev möödus, sest keegi ei julge ega tahagi enam sinult seda küsida, kui sa ei suuda oma päevas killukestki helesinist taevast hallide pilvede vahelt leida. Kordan veel, väljapääsmatuid olukordi ei ole olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kliiniline depressioon ongi olukord, kus inimene muutub nii apaatseks ja rusutuks, et ei sõbrad, lähedased ega ka ilus ilm suuda teda tema mullist välja tuua. Raili puhul tundub, et valmis hüved ja lahendused võtab ta kohe rõõmuga vastu aga niipea kui tuleb ise veidigi pingutada ja oma mugavustsoonist väljuda on sada põhjust ja diagnoosi, miks seda mitte teha.

      Kustuta
    2. Minul on aastaid tagasi diagnoositud raske depressioon ja tugevad ärevushäired, 5 aastat tagasi lisandus nimekirja reumatoid-artriit, pidevate ägenemistega. Pidin loobuma väga heast töökohast ning vajusin väga sügavasse auku. Õige, sellest mullist ei suuda keegi sind välja tuua. Sellest tuleb ise, veremaitse suus ja hambad ristis välja ronida. Olen viimased 3 aastat osalise töövõimega, saan riigi poolt toetust, aga kohe, kui vähegi olukord paranes, hakkasin tööd otsima. Alustasingi täiesti algusest, tehes nii palju, kui vähegi võimalik. Tervisega sõidan igapäevaselt Ameerika mägedel, kuid ma keeldun alla andmast ja tagasi sinna auku ronimisest keeldun kategooriliselt. Ma ei taha manduda, ei vaimselt ega füüsiliselt, ma tahan ELADA! Ja ehk sellesama tahtmise tõttu ei suuda ma Railile enam kaasa tunda, sest olen aastate jooksul näinud inimesi, kes kümme korda hullemast jagu saanud ning seda kõike eelkõige iseenda kättevõtmise toel. Jah, arstid saavad aidata, rohud võivad leevendust tuua, aga lõppude lõpuks ei muutu mitte miski seni, kuni vingumine lõpetada ja ennast kokku kraapida. Kui valida mugavus ja käsi pikalt ees ringikõndimine, abistajatele näkkusülitamine ning iga nõuande peale ninakirtsutamine, siis ei ole ka õigust midagi nõuda! Diagnoos ei ole vabandus, see on lihtsalt üks järjekordne raskus ning peab õppima elama sellega koos ja selle kiuste!

      Kustuta
    3. 10:41-le
      "Puutepunkti"-naisest midagi teadmata sattusin täna rinnavähi-blogile "KES JÕUAB KANDA, SELLELE ANTAKSE".Äkki ongi see naine?

      Kustuta
  16. Mina arvan, et Railil ei ole psühholoogi juures käimisest ka kasu. Seal ta saaks ainult kurta, et ma ei tahagi mitte midagi teha. Psühholoogid aga nõu anda ei tohi. Ikkagi pead ise lahendused leidma. Ja ärgu tulgu siin keegi teda kaitsma, et te ei tea mitte midagi, et te pole kunagi Raili olukorras olnud. Tean väga hästi, mida see tähendab ja on hullemaidki olukordi läbitud. Need kes teda kaitsevad, minge ja proovige, kas saate Raili kodust välja jne. Ma arvan, et enne jookseb teil endil juhe kokku. Mina pean seda loomulikuks, et kui sa tahad, et sind armastataks ja sulle head tehtaks, pead sina ka ikka omalt poolt samme vastu astuma. See oleks inetu, kui me lepiksime kokku, et kohtume siis poole tee peal, aga teine pool ei peaks kokkuleppest kinni ja ootaks oma kodu ukse juures. Ega asjata öelda, ärge andke abivajajale kala, vaid andke õng ja las ta püüab need kalad ise. Kui ei püüa ega õpigi püüdma, eksisteerib niikaua, kuni see masendus lõpuks ka hauda viib.

    VastaKustuta
  17. Teie, kes te olete välja tulnud deprekast. Rääkige täpselt, mis te tegite, kas muutsite mõtlemist, kuidas? Kes toeks oli? Jne. Ehk tõesti Railit see ei aita (nii haige, kui tema pole mitte keegi ju olnud!), kuid teistele kes raskustes on, võib sellest kasu olla.

    VastaKustuta
  18. Aga Raili olegi ju mingit abi või nõu "väljatulemiseks" küsinud? Vingub ja kirub maailma niisama, näete isegi.
    Miks te kipute nii kangesti aitama? Teie abi kulub kindlasti palju rohkem ära neile, kes seda paluvad ja ka väärivad. Raili tahab vaid rääkida (nüüd järjest vähem, ses nagu ta ühes postituses kirjutas - tal polevat aega - kõik on mõttetu arvutisõltuvusega võrreldes!), aga pole palunud ei tööd ega leiba (piltlikult öeldes).
    Laskem tal siis omaenda blogis hädaldada ja aidakem neid, kes seda tõesti vajavad!

    Mina näiteks otsisin ühele ratastoolis meesterahvale pisikese pensionilisa: ta nimelt saab vastavalt oma soovile ja jõudlusele kotitäie kasutatud riideid, kust eraldab nööbid, pandlad, igasugused klõpsud, paelad jne (lähevad taaskasutusse, Abakhani jm kangapoodidesse jne) ning vastavalt töökäsule lõikab teatud materjali ribadeks, lappideks vm.
    Viimastest tehakse kaltsuvaipu ja -tekke, -patju, -katteid, puhastuslappe (nt autoremonditöökodadele), lähevad täidiseks (nt koera-kassipesad) jne. Kõike isegi ei teagi.
    Onu (minu 50+ naabrimees) on väga rahul, sest teeb omas tempos ja kellel siis lisaraha vastu midagi on?
    Mul isiklikult on hea meel, et leidsin talle sellise "nokitsemise" nagu ta ise ütleb ja ma näen, et ta on igati uhke oma töö üle: inimene tunneb, et teda vajatakse, ta ei konuta kasutult niisama.
    Lisaks võib ta omalegi midagi sealt kotist võtta, kuigi ta ise ütleb, et palju siis istuval inimesel ikka vaja on.
    Ma arvan, et tema on tervem inimene kui see, kel on kogu aeg nina vingus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult sul on õigus ja pole ka 05.10 Railil on ülikõrge ego, mis peab alandavaks otse abi paluda ja seetõttu on ta valinud ohvrirolli ja manipuleerib sellega, kas teadlikult või alateadlikult, see on iseküsimus. Kuna aastatepikkune psühholoogide ja psühhiaatrite vahet sõelumine mingit tulemust andnud pole, tekib kõrvaltvaatajana vägisi tunne, et see on teadlik manipulatsioon lugejate süü- ja kaastundel või on talle lihtsalt nii sitad spetsialistid sattunud. Aga tõsi ta on, vägisi ei saa kedagi aidata, teed ainult endale liiga. Aga sinu lugu 05.10 on ikkagi nii armas :)

      Kustuta
    2. See on ju nii läbinähtav, mis abi Raili tahab. Ta tahaks samasuurt sissetulekut, nagu tööl käivad inimesed saavad, aga tahaks, et endiselt maksaks sots. ta elukoha eest. Ta tahab elada kohustustevaba elu. Teha mida tahab, käia kus soovib, unustades ära, et ta ei ole enam mingi plikake, vaid ea poolest võiks olla juba vanaema. Loen ta blogi algusest peale. See tekkis ju peale seda, kui Mallukas oma blogis soovitas tema ehteid osta, et väikesele pensionile lisa oleks. Raili nägi selles kohe võimalust, et hakatakse tema blogi lugema ja kaasa tundma, ning rahaliselt toetama. Meenutage Raili abiküsimist oma kaltsuka avamiseks. Naiivselt lootis ta, et saab annetustest need tuhanded kokku, mis ruumide rentimiseks vaja oli. Paraku tuli annetusi liiga vähe. Ta ei soovi targutavaid kommentaare ega soovitusi, kuid siiski ei pane oma blogi kommenteerimist lukku. See on jälle temapoolne manipulatsioon. Miks ta laseb siis end "kiusata", kui lugejate kommentaare kiusamiseks peab? Hingelisi probleeme rääkigu oma psühholoogile või lähedasele sõbrale, mitte kogu ilmale.

      Kustuta
    3. Kommentaar on vahepealt ära kustutatud. Ilmselt Railile ei meeldinud meeldetuletus, et eelmine aasta taheti ta üürikorterit remontida ja ta oleks pidanud kuu aega elama teises korteris viiendal korrusel, kuid prouale see ei meeldinud ja ilmselt ongi nüüd korter remontimata.

      Kustuta
  19. See deprekast üle saamine tuli kuidagi iseenesest ja sujuvalt, aga kindlasti oli siin enda tahtmist ka.

    VastaKustuta
  20. Mul on küsimused.
    1) Raili, kas sa oled mõelnud selle peale, mis saab sinust siis, kui sa vanaks jääd? või midagi juhtub?
    Meil sai just hiljaaegu üks eakas sugulane insuldi, oli kuu aega haiglas, edasi taastub hooldekodus. Pension on ca 600€ (pensioni kohta ülihea, sest töötas terve elu juhtivatel kohtadel), aga sellegipoolest sellest ei piisa, sest hooldekodu hind on ligi 900€/kuus + abivahendid, lisaks tuleb ju ikkagi maksta temale kuuluva korteri kütte eest jne. Kusjuures tegu pole sugugi mõne tallinnas asuva lux-hooldekoduga, neis hakkavad hinnad 1200€/kuus alates.
    2) kas sa oled arvutanud välja, palju sa üldse tulevikus pensioni saama hakkad? pension sõltub meie riigis mnakstud sots.maksust. kui sa oled osalise või puuduva töövõimega, siis seda toetust makstakse sulle vaid vanaduspensioniea saabumiseni. edasi on vanaduspension. nn rahvapension (saavad kõik) on hetkel vaevu 200€/kuus. juhul KUI sinu eest on makstud ka sots.maksu, siis lisanduvad sellele mingid lisad juurde. Kui ei ole, siis ei. KUI puudega või osalise töövõimega inimene on vormistatud töölepingu alusel tööle (ja tööandja selleks töötukassale avalduse esitab ning igal kuul kenasti TSD-l palga ja maksud deklareerib), siis sõltumata sellest, kui suurt palka ta saab või kui suure koormusega töötab, maksab töötukassa tema eest riigile sots.maksu ca 150€ kuus. Seda isegi juhul, kui koormus on 1h nädalas ja töötasu 10€ kuus vmt.
    Mõtle selle üle. Sul on oma ettevõte, sa ju saaksid oma ehteid teha ka OÜ alt, materjal oleks kulu, müügist saad tulu, maksad omale mõnikümmend eurot kuus ja saad tulevikus natuke rohkem pensioni. deklaratsioonide täitmine on e-maksuametis tegelikult väga lihtne, arvuti on sul ju nagunii olemas, ei pea mingit raamatupidajat palkama, kõik saad ise tehtud ja kui hätta jääd saad ju kasvõi siinsamas blogis abi küsida, aitame.

    VastaKustuta
  21. No aga äkki Raili loodab ka sellele, et kui tütrel pole ka võimalik ta hooldekodu maksta, et küll siis KOV maksab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja maksabki. Kas te olete ära unustanud, et Raili andis emaõigused ära, et ei oleks vastastikust kohustust ja Raili tütre kasvataja saaks riigi poolt kõik toetused, mis lapsendaja saama hakkaks.

      Kustuta
  22. No siis ongi Raili elu nagu lill. Ei pea ta oma vanaduspõlve pärast isegi muret tundma. Ma kohe ei teagi, kas kadestada, või mitte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kadestada kahesaja eurost elu?

      Kustuta
    2. See kadestamise jutt on ju pilkena öeldud. Ise on ta valinud 200 eurose "elu". Railile on küll ja veel soovitatud kergemaid töid tegema hakata. Aga talle ei sobi miski.

      Kustuta
  23. "Stress kui asümeetriline seisund"---võib-olla on hea raamat...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei usu ma neisse raamatutesse. Siiani pole ükski aidanud ja kirjeldanud ligilähedaseltki seda, mis seisus ma olen.

      Kustuta
    2. Oled lugenud seda? Mõnda teist seesugust? Mitu neid kokku on olnud??? Inimene peab leidma selle Oma Autori. Keegi sulle sobib kindlasti.

      Kustuta
  24. Tere, minu nimi on Claudia Klein, olen sakslane ja osutan finantsteenuseid. Kas vajate kiiret, pikaajalist või lühiajalist laenu, mille intressimäär on madal ja madalam kui 3%? Kas majanduse raskused mõjutavad teid? või on teie pank või mõni muu finantsasutus teile laenust keeldunud? Pakume turvalisi laene.
    Laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke mulle oma soov e-posti teel: spotlightglobalservices@gmail.com või WhatsApp: +4915758108767

    * Kas otsite raha võlgade tasumiseks?
    * Kas otsite raha oma ettevõtte loomiseks?
    * Kas otsite laene suurte projektide elluviimiseks?
    * Kas vajate vähem kui 24 tunni jooksul laenu?
    * Kas vajate kiiret laenu erinevatel eesmärkidel?

    Kui teie vastus on jaatav, saan teile abiks olla.

    * Võin teile pakkuda kuni 15 000 000 euro suurust laenu.
    * Tagasimaksmiseks võite valida 1 kuni 30 aastat.
    * Saate valida kuu- ja aastamaksete kava vahel.
    * Paindlikud laenutingimused.

    Kui olete huvitatud, pöörduge minuga selle e-posti aadressi kaudu: | spotlightglobalservices@gmail.com | Või WhatsApp: +4915758108767

    Teil on 100% garantii, et saate oma laenu selle laenutehingu lõpus.

    Saate meid hõlpsasti meie veebisaidil vaadata: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Oleme kirglik rahalise kaasatuse arvestamise eest. Meie laenud ja investeerimistooted on loodud teile mugavuse ja väärtuse pakkumiseks.

    Spotlighti globaalsete finantsteenuste abil saate hüvasti jätta kogu oma finantskriisi ja raskustega, kuna oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised

    Soe soov
    Claudia Klein

    VastaKustuta