pühapäev, 31. märts 2019

Rahul eluga-mitterahul endaga.


Vot just nii ütlen ma eelmise postituse all sõna võtnud Helenale ja anonüümsetele (kes loomulikult suures osas juba vanad "tuttavad" siin on) ! No ausalt- ma pole teilt nõu küsinud, mida te sellest mulle siis jagate! Jah, ma ei ole endaga rahul, jah ma tahan midagi teisiti teha.. Aga ma ei taha, et keegi tuleb mulle ette kirjutama teemadel, mis mind tõesti ei huvita. No nagu tööpakkumine Pirital.. Ma olen vist juba oi-ei-tea-mitu korda öelnud, et mis töölkäija minust on, kui ma vahest ei suuda end mitu päeva toastki välja ajada. Ja pealegi ei ole töö kirbukas- jah just sellises boksisüsteemiga kirbukas -enam ammu see ,mis ta oli mõned aastad tagasi. Muutunud on klientuur, muutunud on kaubad, muutunud on kassa-ja turvasüsteemid... see pole enam see koht, kuhu ma tahaksin nii meeletult, et oleksin nõus selleks mitme ümberistumisega sõitma.

Pealegi on tulemas laadahooaeg... Jah, kuigi ma mõtlen siin tihti ka sellele, et võibolla jääb see hooaeg mul viimaseks ja et võibolla ma tõmban otsad kokku juba varemgi, siis tegelikult on mul vaja vaid ühte õnnestunud müügipäeva ja ma leian endas energia kaupa otsimas käia, regada erinevatesse kohtadesse, katsetatada võibolla uute kohtadega ja üldse. Laadahooaeg algab suuresti küll mais, kuid esimene üritus on aprillis traditsiooniline Lasteasjade Turg TTÜ (ah ei harju mina nende uute nimetustega!) peamajas. Ehetega seal jah väga läbi ei löö, kuid õnneks on mul ka sinna sobivamat kaupa natuke.

Ma ei ütleks, et ma oma eluga rahul olen, aga kahtlemata mitte ka nii rahulolematu, et küsida nõu. Ja minu arust on jube kohatu võrrelda minu olukorda vähihaigega, kellel on suur elujanu- depressioonis inimese jaoks on elu suuresti piin ja ei huvitagi üldse. Ma ei alahinda sugugi nende vaprate inimeste võitlusi, aga ise ma usun, et sellises olukorras laseksin kindlasti asjadel minna omasoodu, pigem kiirendaksin..

Rahulolematus on mul pigem mitte oma eluga- ma saan hakkama ju!- vaid iseendaga. Oma tunnete, välimuse, pideva masenduse ja jõuetusega end sundida kasvõi juukseid kammima ja otsima ka koduseks midagi korralikumat selga, kui kulunud fliis ja retuusid. Vahel tuleb siiski ette ka helgemaid hetki, näiteks täna ma lihtsalt võtsin üle paari nädala kätte ja pühkisin põrandad ära... uskumatu, aga ma lükkasin seda kogu aeg edasi ja edasi. Mingi aeg, see oli küll päris kaua aega tagasi juba-minu mõistes, käisin kinos "Tõde ja Õigust vaatamas"- ja see oli tõepoolest superhea film! Aitäh Brigita selle pileti eest..näed jõudsin alles praegu sellest kirjutada siia.. See film oli täpselt selline, nagu ma ootasin- kohati läks täitsa meelest ära, et need seal kinolinal on näitlejad, mitte ehtsad Krõõt ja Andres jt. Olles vist küll oma paarkümmend korda seda raamatut lugenud, oli mul täielik ettekujutus olemas, millised need tegelased võiksid olla ja kuidas rääkima..just nii nad ka olid. Nii et kellel film veel nägemata- minu soovitus teile kindlasti ei loe, aga tasub vaatama minna!

Kevadised ilmad ei ole kahjuks veel niipalju mõjuma hakanud, et ma tunneksin soovi midagi teha, kasvõi iga päev jalutama minna. Kuid ma juba olen aktiivsem...vahepeal.

64 kommentaari:

  1. Kui sa ikka vähidiagnoosi saaksid, küll siis sinu sisse elujanu tuleks. See tuleks kohe nii kiiresti, et on kohe. Ei kiirendaks sa midagi enda lõpupoole minekut. Meid võid sa oma illustratiivse fotoga persse saata, aga see sinu elu ei muuda. Mina, kes ma olen depreka diagnoosiga, käisin küll neljapäeval, reedel ja laupäeval jalutamas. Laupäeval jalutasin lausa kaks tundi. Jah, sa pole meilt abi küsinud, ega vaja õpetusi, aga miks sa pead siis seda vingumiseblogi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vingumise? Aa okei, arva mida iganes..
      Miks ma blogi pean- et näidata, et on olemas ka teistsuguseid elusid ja inimesi. Et kõik pole sugugi roosamanna-auto, maja, puhkusereisid, pere jne. See blogi ei pea meeldima kõigile, sest kõigil inimestel pole piisavalt empaatiavõimet (kohati võin ma ka enda kohta sama öelda, pole ka mina mingi ideaal), et seda mõista. Ja mind hämmastab see, kuidas mõnele inimesele meeldib siin käia lihtsalt enda üleolekut näitamas, nagu mingi koolikiusaja. Kui ei meeldi, krt mida sa siis tuled seda üldse lugema!
      Viimane lause ei olnud mõeldud selle kommentaari kohta, vaid üldiselt!

      Kustuta
    2. Kommenteerija, saan su jutust aru, et just sind on kellegi kõrgema (arusaamatuks jääb küll, et kelle..) poolt ametlikult määratud selleks kõigi inimeste võimete mõõtmise verstapuuks? Et kui sina suutsid jalutada, suudavad teised ka? Näiteks minul on kah depressiooni diagnoos nagu sinulgi, aga mina ei suutnud jalutamas käia ei neljapäeval, reedel ega laupäeval. Ja tõenäoliselt ei suuda ka ei esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval ega pühapäeval. Suudan ainult voodis lamada ja seina vahtida ja vahel harva natuke internetis olla. Äkki olen hoopis mina see verstapuu, mitte sina, ahh? Ühesõnaga, sa vingu hoopis ise vähem ja jaluta rohkem ja ära võrdle ennast teiste inimestega, kui sa tegelikult nende sisse ei näe.

      Kustuta
    3. See sõna on verstapost. Pole vaja kasutada midagi, mida täpselt ei tea.

      Kustuta
    4. Kallis troll, see, et sina mõnda sõna ei kasuta, ei tähenda, et keegi teine ei kasuta. Aga jah, see laseb vaid jälle su juures märgata lausa patoloogilist/hüsteerilist vajadust olla kõigi inimeste käitumisnormide verstapuuks - seekord siis kõnepruugi osas. Mine parem jalutama, ilm on ilus!

      Kustuta
  2. Soovin Sulle ilusat kevadet, Raili!

    VastaKustuta
  3. Selliste blogide all, kus on blogipidaja vihased vastused, pole mõtet sõna võtta. Las elab rahus omas mullis edasi. Millegipärast mõni arvab, et ainult blogid näitavad, et "on olemas ka teistsuguseid elusid ja inimesi" ja et lugejad käivad silmaklappidega ringi ning ei märka seda "teistsugust" reaalses elus, saab sellest teada ainult blogisid lugedes..

    VastaKustuta
  4. Sa pole rahul endaga ja oma välimusega. Aga tee siis midagi selle heaks, et välimus muutuks. Sellise pahura inimesega on väga väsitav suhelda. Iial ei tea, millal jälle sõimuvalangu kaela võid saada. Õnneks sa minu sõprusringkonda ei kuulu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Välimuse muutmisest ja selle mõttetusest, kui ei saa selle juures kõige suuremast probleemist lahti- 11200 eurot pole nagu kuskilt võtta (konkreetne hinnapakkumine uuritud, nii et tegelikult hakkasin ma sellega ka tegelema), olen ma kirjutanud päris mitmes postituses.

      Kustuta
    2. Raili, ma ei oska sind aidata selle suure probleemi rahastamisega.

      AGA ka väikesed muudatused toovad ikkagi veidi positiivsust. Natuke paremini-figuuri istuvad riided, natuke juuste sättimist - endaga tegelemine, ükskõik kui väikeste sammudega tekitab enesekindlust ja paremat enesetunnet. Tean, kuidas sügavas depressioonis on raske leida energiat kasvõi duši all käimiseks. Aga kui sul mõnipäev see energia on, siis.... kasvõi tõmba juustelahk teisele poole, viili küüned, pane ka koju mõni natuke parem rõivas selga.

      Tervele inimesele tunduvad need väikesed sammud, aga masenduses nad toovad natuke leevendust, kasvõi pisikese eduelamusena, et said midagi too päev tehtud.

      Kustuta
    3. Nii liigutav on lugeda, et keegi ka tõesti teab, kui raske on iga väiksemgi samm ja liigutus minu olukorras! Täna ma jälle ei ole suutnud muud teha, kui arvutis olla ja võitlen juba mitmes tund une ning sooviga pikali visata paariks tunniks. Eile olin aga aktiivsem-sättisin juukseid ja käisin väljas, koristasin, tegin pisut ehteid.. mulle tõesti tundusid need pisiasjad väga suurte saavutustena, sest enamasti ma lükkan neid tegevusi võimalikult kaua edasi. Ning siis järsku tuleb see jõud...harva, aga tuleb eikuskilt.
      Selle suure summa tõin ma välja vaid selleks, et näidata- ma tegelen ka selle teemaga.

      Kustuta
    4. Seda suure summaga väljaminekut on võimalik asendada väiksema summaga, pealegi HK maksab osa kinni.

      Kustuta
    5. Viimase kommenteerijaga nõus. Sa Raili saaksid pool muna terve asemel. Sa aga pole sellega nõus. Kuidas sa aru ei saa, et kuna sul ei ple sellist raha kusagilt võtta, mis sa siin eespool välja tõid, siis teostamata unistuseks see iluvea likvideerimine jääbki. Isegi ilma selle iluvea likvideerimiseta võiksid end muus osas käsile võtta. Su sõbrad ei hooli su iluveast, kui nad sinust hoolivad. Hooli ise ka endast ja oma lähedaste sõprusest. Muidu eladki oma elu masetsedes maha ja aasta(kümne)te pärast kahetsed, et elul tühjalt mööda minna lasid.

      Kustuta
    6. 19.01- haigekassa ei maksa. Uuritud juba. Mingi paarsada eurot jah sealt saaks (no umbes, igaljuhul alla tuhande jääks sealt saadav!)

      Kustuta
    7. Ta ju ei taha. Ta tahab kas kõik, või mittemidagi. Sellise suhtumisega ta saabki mittemidagi.

      Kustuta
  5. No aga kasuta siis esialgu ära seegi raha, mida Haigekassa maksab. Midagi saad ju siis juba paremaks teha. Sellist üüratut summat, millest kirjutasid, ei ole loomulikult ka meist mitte kellelgi välja käia. Seega jääb üle asja teha osade kaupa. Mina laseksin siis esialgu teha nii palju, kui Haigekassa raha võimaldab. Ka mõnesaja euro eest saab midagi teha lasta.
    Ära kaota lootust - ehk tekib mingi aja pärast jälle mingi võimalus. Kogu sellise summa laekumist võib igavesti ootama jäädagi.


    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei saa selle rahaga midagi. On vaja kogu protseduuride jada korraga teha, see pole mõeldavgi teisiti. Selle mõnesajaga kahjuks ei tee minu juhtumi puhul midagi, ainuüksi üldnarkoos (HÄDAVAJALIK !) on 600 eurot..

      Kustuta
  6. See komplekt, mida sul vaja, maksab umbes 700€. Mu tuttav just lasi selle teha. Ja kui haigekassa maksab sellest paarsada eurot kinni, siis on ju väga hästi. Ülejäänud summa kohta võid proovida järelmaksu küsida. Näiteks nii, et kliinik, kus sa selle protseduuri teostad saab sinu töövõimetustoetusest töötukassast otse mingi summa oma arvele. Või on sul endal mingi summa kogutud. Ega raha taevast alla saja. Ikka pead oma unistuste täitumise heaks ise pingutama ja millestki muust loobuma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See pole nii lihtne minu tervislikku seisundit arvestades. Mul on vaja kõik narkoosi all teha esiteks, teiseks on mulle juba öeldud, et see 700-800 eurot ei oleks lahenduseks minu puhul.
      Oot, mis sa teed nalja või? Osa töövõimetoetusest järelmaksuks...sa ikka kujutad üldse ette, mis summa see töövõimetoetus on? Ega ma ilmaaegu ei taotle igakuiselt toimetulekutoetust juurde, ma ei saa töövõimetoetuset peaaegu üüri ja kommunaalegi makstud. Järelmaks...
      Ja kogutud...kuskil ma nägin eile artiklit, kus oli täpselt kirjeldatud olukorda, mis mullegi oi kui tuttav on. Näiteks koguneb 30 eurot..aga mul on vaja juba pikemat aega osta ravimeid- jah mul on sageli raskusi isegi esmavajalike retseptiravimite väljaostmisel, rääkimata siis valuvaigistetest (peaaegu pidev peavalu, mille põhjusi keegi ei ole leidnud) või toidulisanditest (magneesium on ülivajalik näiteks mulle lihaskrampide vastu ning peaksin võtma ka südamevitamiine- aga neid ma lihtsalt ei saa osta väljaspool laadahooaega).

      Kustuta
  7. No sa ikka ilmselt käisid kõige kallimas kohas hindu küsimas. Tõeliste ärihaide juures vist. Seal, kus ainult ülirikkad end ravivad. Tavainimesed ju sinna ravile ei saaks minna - ei ole meil kellelgi sellist vaba summat.Juba üldnarkoosi hind ajas silmi pungitama. Ja kas sinu tervist arvestades on ikka nii vinge narkoos võimalik? Kas see eluohtlik ei ole?

    Soovitan:otsi ikka ka odavamaid kohti ja küsi sealt hinnapakkumisi. Päris kindlasti on need odavamad kliinikud nõus ka tööd osade kaupa tegema. Vastasel juhul ei jätkuks neil kliente ja nad peaksid oma kliiniku sulgema. Nad on ikka sageli väga paindlikud ja tulevad klientide soovidele vastu, et oma äri käigus hoida.
    No ei saa ju nii olla, et sinu probleemile lahendust ei ole!
    Usu, sa leiad selle!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See kusjuures oli vastupidi hoopis üks odavamaid pakkumisi- ilma narkoosi ja hilisema visiidita mingi poole aasta pärast oleks olnud 7000.
      Üldnarkoosi talun ma väga hästi. Ainult narkoosi uinutama peab mind kõigepealt maskiga ja siis alles kanüül panna, kui ma juba magan. Narkoosist ärkan ma kergesti ja ainus vaevus on eelmistel kordadel olnud unisus veel paar päeva.
      Üldiselt- kirjuta mulle meili peale, kui tahad veel sellest rääkida. Sest mina tean oma vajadusi ja võimalusi, tean konkreetselt et järkjärguline lahendus ei tule jutukski- mulle nagu tundub, et sa saad aru probleemi olemusest, ainult ei kujuta seda päris täpselt ette. Siin ma enam ei kommenteeri seda teemat!

      Kustuta
  8. Paljudel meist on iluvigu. Kui neid ei saa eemaldada, siis võib välja tuua muud tugevused. Igatahes edu laatadel ja ole tubli.

    VastaKustuta
  9. Sa ära keskendu sellele, mida sul ei ole, või mida sa ei saa, vaid sellele, mis sul on ja ole selle eest tänulik. Paljudel on veel hullem olukord.
    Hurjutajatele ütlen niipalju, et elage oma elu ja laske teisel elada nii, nagu tema elab. Kui aidata ei oska või ei taha, siis pole kritiseerida ka vaja.

    VastaKustuta
  10. "Hurjutajatele ütlen niipalju, et elage oma elu ja laske teisel elada nii, nagu tema elab."
    See soovitus kõlbab ainult siis, kui depressioonis vaevleva inimesega pole vaja eraelus mingit tegemist teha ega ka ühist asja ajada. Kui aga tekib olukord, kus seda lausa peab tegema ja ka suhtlema, siis see on õudne, mida sealt vastu tuleb ja mida nende peake vastutöötamiseks välja ei mõtle.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa räägid nii, nagu tegeleksid ise iga päev selliste inimestega või puutuksid Railiga igapäevaselt kokku. Ta ei ole kellelegi eluohtlik. Las ta siis elab oma võimete kohaselt. Meil ei ole ju vaja teda torkida. Las tema arstid ja psühholoog tegelevad temaga, kui seda vajalikuks peavad.

      Kustuta
    2. Ma ei puutu Railiga kokku. See veel puuduks, et ma saaksin asjaajamistes ühe Raili suguse veel juurde. Vahest tundub et sellise s*ta iseloomuga inimesed lausa naudivad, kui saavad ka teistele kannatusi valmistada. Nad ei ela ise ega ei lase ka teistel elada.

      Kustuta
  11. Jeerum, ma pole peale Malluka näinud ühtegi blogi, mis niimoodi kubiseb kommentaaridest!!Sellest peaks saama ära elatud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega kommentaaridest ei piisa. Reklaam on vaja taha saada - Malluka tulu tuleb ka reklaamist ju. Aga vaevalt et keegi tahab oma tooteid sellises halablogis reklaamida.

      Kustuta
    2. Tead mis, võibolla isegi tahaks ja mulle on ka paar vastavasisulist ettepanekut tulnud. Aga ma ei taha, ma ise vihkan reklaame, kui nad igal pool ette tulevad ja teiseks need konkreetsed pakkumised ei sobinud mulle.
      Tean küll, et tahtsid mulle jälle "ära panna", aga seekord see ei õnnestunud! Vastik troll oled..

      Kustuta
    3. Mul on kodus riiulis Heiki Raudla koostatud heade mõtete raamat ja alati kui masendus peale tükib, võtan suvalisest kohast lahti ja loen, aitab! Võtsin sulle, Raili samuti ja tuli:"Kurjad inimesed on alati imestunud, kui avastavad, milleks headus võimeline on."(Luc de Clapiers) Päikselist kevadet!

      Kustuta
    4. Ajendatud pealkirjast "Rahul eluga - MITTERAHUL ENDAGA kõlab üks hea mõte nii:
      "Milline oled enda vastu, selline oled ka teiste vastu. Tea, et elu üks põhilisi reegleid on – kuidas suhtud endasse, nõnda suhtud ka teistesse.

      Kustuta
    5. Tead, aga see ongi nii! Raili pole rahul endaga ja sellepärast on kogu maailma peale vihane, et teistel paremini läheb. Aga, et ise midagi selle heaks teha, et ta oleks endaga rahul, seda ta ei saa, sest nagu kirjutatud postitustest välja loeme, maksab see meeletu summa, mida tal ei ole. Siin keegi rääkis reklaamide näitamisest blogis. Kus sa sellega? Reklaamide eest saadud tulu võidakse ju sissetulekuna arvestada ja sellevõrra saab ta toimetulekut vähem, või ei hakka üldse saama. Lihtsam on blogis halada, kui mõistmatud ja õelad on blogilugejad. See, et ta tegeleb selle asjaga, ei tähenda, et ta selle vajamineva summa ka kokku saab. Aga vähemaga ta ei lepi. Olgu siis edasi ilma.

      Kustuta
  12. Kui ta läheks kasvõi 0,25 v 0,5 kohaga tööle ning paneks blogisse reklaamid, siis ta võidaks rahaliselt rohkem kui kaotaks. Palk ja see nn passiivne tulu oleksid ju toimetulekust suuremad. Lisaks aja jooksul tekiks reklaamipakkumisi juurde mis tähendab suuremat tulu. Ning siis saaks ta ehk selle suure summa ka mingi aeg kokku.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ütlen ausalt- ma ei tunne selle reklaaminduse vastu mingit huvi, pealegi ei oska ma ise seda süsteemi blogisse seadistada (ja mingit õpetust siinkohal praegu ei taha!).Ja tööl käia 0,25 kohaga- sellist töökohta esiteks pole, peale koristajakoha, mis on mu tervisele liig. Ja ega ikka ei teeniks ka sellega midagi rohkem...pealegi ma ei suuda alati tööle minna, kes mind niimoodi palkakski, kui ma suvalisel hetkel lihtsalt olen toas ja istun hommikumantlis arvutis (ma üldiselt suht harva olen voodis pikali suure masendusega, niipalju ma olen pea alati suutnud, et end paar sammu arvuti taha vedada, samas rohkemaks-pesemiseks, kammimiseks, riietumiseks jne mul jõudu pole)-ning teataksin siis- ma ei saa täna tööle tulla ja see "täna" võib kesta mõnikord mitu nädalat.

      Kustuta
    2. Palun väga: võta ühendust SA Kutsekojaga. Nad otsivad aastaringselt transkribeerijaid. Osalise koormusega, kodust välja minema ei pea, inimestega suhtlema ei pea, teed tööd palju ise soovid, igat tööd vastu võtma ei pea. Arvuti ja kõrvaklapid on sul olemas, trükkida suudad ka, tasu on vastavalt töö tempole ning nende poolt pakutav tasu on täiesti korralik.

      Kustuta
    3. See tundub küll asjalik pakkumine. Sama palju kui sealt tasu saab, sama palju kaotaks ka toimekat. Aga vähemalt on mingi tegevus, millega päevi sisustada ning kasulik olla. Selleks ei pea isegi kammima, pesema ja riidesse panema ju. Aga noh kindlasti on sadaüks põhjust, miks seda tööd ka teha ei saa...

      Kustuta
    4. Tegevus päeva sisustamiseks? Tegvus, mis ei huvita...ah, ei saa te mitte midagi aru ikka. Tegevust ma esiteks leian nüüd kevadsuvel omajagu, teiseks ...no ei saa mõni "helena" ikka kohe aru, et kui ei küsita abi ega nõu, siis mida toppida oma nina sinna!

      Kustuta
    5. Vau! Sa oled ikka tase omaette :) Täiesti lootusetu eksemplar. Siin ei ole küsimus enam kalas ega õnges. See tegelane siin ootab, et keegi püüaks kala, roogiks selle puhtaks, võtaks luud välja, paneeriks, praeks ja serveeriks. Lõpuks peseks nõud ka puhtaks ja jätaks lahkudes esikukapile hunniku raha. Täiesti uskumatu olend.

      Kustuta
    6. Ma pole küll Raili, aga pakkumine on äärmiselt põnev. Oleksin väga taolisest tööst huvitatud, kuid kahjuks näitab Kutsekoja koduleht, et vabu töökohti pole. :(

      Kustuta
    7. 13:35 sa panid täitsa täppi. Just seda blogi perenaine tahabki. Ta tahab, et tal oleks piisavalt võimalusi(raha), ilma, et ta ise eriti pingutaks. Ta ütleb, et kõigil ei ole samasuguseid võimalusi. On ikka küll. Teised inimesed pingutavad selle nimel, et need endale tekitada. Raili aga tahab, et need, kellel on rohkem raha, annaks osa sellest talle. Milleks see kontonumber muidu siiani ta blogis üleval on?

      Kustuta
    8. miks sa arvad, et veerand kohaga töötada ei saa? ma olen viimased 10a töötanud 0,02-0,15 kohaga erinevates riigiasutustes, ja lausa kõrgharidust nõudvatel ametkohtadel (konsultant, ekspert, külalisõppejõud jne) ka mu oma firmas teeb praegu üks tudeng arvutivõrgu administreerimist 0,1 kohaga ja raamatupidaja koormus on veelgi väiksem: 1 päev kuus.

      Kustuta
  13. Raili, aga mis on see, mida sina ise soovid? Mis on su südamesoov?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ausalt- ma ei tea. On soove on erinevatest valdkondadest, aga milline see südamesoov just oleks?

      Kustuta
  14. Raili, aga mida sa siis tahad? Sa kirjutad avalikku blogi, kirjeldad selles detailselt oma probleeme/kitsaskohti, kurdad olukordade üle ning annad teada, mida elus soovid/tahad. Kui keegi midagi soovitab - ei sobi. Keegi proovib suunata mingiski suunas - ei sobi. Keegi julgeb vastu vaielda - ei sobi. Keegi katsetab lahendust leida - ei sobi. Mida sa siis tahad, kallis inimene? Sest vägisi jääb mulje, et ootad vaid seda, et keegi aitaks rahaliselt ülekandega, muud kommenteerijad (olgu nad siis positiivselt meelestatud või mitte) saadad sa pehmelt öeldes perse. Sa keeldud ise ka kõige väiksematest sammudest, et enda olukorda parandada. Sa saadad pikalt kõik, kes julgevad kaasa rääkida. Ainus, mis siit tuleb, on ving ja hala teemal, kuidas midagi ei muutu. Tead, ei hakkagi muutuma, kuni sa ise mitte midagi ei tee. Saa juba kord aru, et mitte keegi siit ei hakka sulle pakkuma seda rahalist toetust, mida käsi pikalt ees ootad. Ja kui sa ei taha negatiivseid kommentaare, siis on lahendus lihtne: ära blogi avalikult! Keegi ei hakka sinu elu sinu eest elama, keegi ei saa ega taha lahendada sinu probleeme. Need, kes on aidata proovinud, loobid üle parda.

    PS! Vähihaige ja enda võrdluses oled oma sõnadega kohatu SINA.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tahan MÕISTMIST! Aru saamist sellest, et kõigil pole võrdsed võimalused ja see, mis teiste jaoks on igapäevane ning endastmõistetav on minu jaoks suur saavutus. Tunnustust ja kordki kuulda "oled tubli, et saad hakkama niimoodi" vms. Arvan, et see on iga inimese jaoks oluline...

      Kustuta
    2. Sa ei ole tubli ja sa ei saa hakkama. Sellepärast keegi sulle seda ei ütlegi ja ei hakkagi ütlema. Võimalusi ei jagata. Võimalused tuleb tekitada ise läbi proovimise. Sina ei tee midagi peale halisemise ja vingumise. Ülalpool prooviti sind natukene aidata. Vastuseks klähvisid ainult. Hale!

      Kustuta
    3. Oi troll, sa oled kohe VÄGA tubli!

      Kustuta
    4. No aga mõistmisel on ka teatud piirid. Sinu puhul tundub paraku nii, et mida rohkem sind mõistetakse ja aidatakse, seda nõudlikumaks sa muutud, paraku teiste, mitte enda suhtes. Ei tea, võibolla on see tõepoolest tingitud sinu haigusest, et sa ei suuda ega tahagi reaalsust adekvaatselt tajuda, aga täiskasvanud teovõimeline inimene nii ei käitu. Riik ja blogilugejad ei saa võtta vastutust sinu heaolu eest olukorras kus sa ise mitte vähematki ette ei võta ja iga konstruktiivse lahenduse puhul sõrad vastu ajad.

      Kustuta
    5. Me kõik vajame mõistmist. Kas sa, Raili mõistad meid, seda, et me oleme su blogi lugejad, mitte su lapsehoidjad, kes kõik kandikul ette kannavad. Kui sulle need variandid ei sobi, mis blogilugejad on soovitanud, siis väga kahju. Aga muuks ei ole me kohustatud. Ela ja toimeta siis ise ja kaeba oma psühholoogile või perele/sõpradele, et vajad mõistmist, kuid nemad ei taha sind mõista.

      Kustuta
    6. See ongi see koht- te soovitate, te õpetate. Aga kas ma olen seda teilt palunud?

      Kustuta
  15. Raili, sul hakkas kahju, et keegi teine võib töökoha saada ja kustutasid minu kommentaari juhiste kohta, mida andsin teisele kommenteerijale? Või oli häbi millegi muu ees minu kommentaaris? Anonüümne, kes sa soovid seda tööd, palun kirjuta otse Kutsekojale ja jäta neile oma andmed! Loodan väga, et nad pakuvad sulle mingil hetkel tööd!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kirjelda mulle oma seost Plikaga! Võid seda ka meilitsi teha, kui siin ei julge juhuslikult. Sest tema ei teadvat sinust midagi...

      Kustuta
    2. Vot julged ülbelt nähvata ja kommentaare kustutada, siis uuri oma lapse käest tõde ise välja. Ime on, et ta üldse veel sinuga suhelda suudab. Ise olin loll, et sind millegagi aidata proovisin, nägin piisavalt mõistmaks, et see jutt sinust pole liialdatud. Edu selle tsirkusega, mida eluks kutsud, midaiganes sa sellega saavutada ka ei proovi.

      Kustuta
    3. Miks keegi peaks sulle meilitsi kirjutama ja sellega oma meiliaadressei avaldama? Ime, et sa oma tütart veel enda huvides ära ei kasuta, et küsid talt raha või, mis veel hullem, lased tema nimel laenu võtta, mis sinust jääb maksmata. Tõesti ime, et su tütar sinuga veel suhtleb, sest sa hoolid vaid iseendast. See blogigi on üks naljanumber. Teised blogijad ikka arenevad ja saavutavad sellega koostöid, aga sinu blogi on ikka endises seisus, halablogi

      Kustuta
    4. Kui julgeb valetada, siis julgeb ka kirjutada meilile!

      Kustuta
  16. Oot, kas sind pole piisavalt kiidetud ehete jm eest? Mina nagu mäletaks, et varasemalt on sind küll kiidetud küll enam-vähem hea õigekirjaoskuse, "jooksva sule", ehete, vähesega hakkamasaamise ja "sa kirjutad täpselt minu mõtteid!" eest. Mille eest ja/ või kui palju siis veel peab kiitma?

    VastaKustuta
  17. Kas Raili vajab tunnustust ja kiitmist selle eest, et tal tuleb öökulliriietuses arvutis istumine ja seal mängimine hästi välja? Unista edasi, et sind selle eest kiidetakse.

    VastaKustuta
  18. Kuidas sul, Raili, läheb? Kirjuta teinekord, mida ette võtnud oled.

    VastaKustuta
  19. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  20. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  21. Roulette at a casino site that gives its players a
    Roulette in luckyclub.live French is a casino game where you have to bet $5 on the outcome of the casino's game. You must place the bet in French at least two

    VastaKustuta
  22. Tere, mina olen NIRA SHALOM, olen siin, et levitada seda head uudist kogu maailmale selle kohta, kuidas ma oma endise armastuse tagasi sain. Olin hulluks minemas, kui mu armastus mind eelmisel kuul teise tüdruku pärast maha jättis, aga kui ma kohtan sõpra, kes tutvustab mulle suurt sõnumitooja Baba Wale da Wisemani, rääkisin oma probleemist Baba Wale'ile, kuidas mu endine armastus mind maha jättis ja ka kuidas mul oli vaja saada tööd väga suures ettevõttes. Ta ütles mulle ainult, et olen jõudnud õigesse kohta, kus ma saan oma südamesoovi ilma kõrvalmõjudeta. Ta ütles mulle, mida ma pean tegema, pärast seda, kui see oli tehtud, järgmise 2 päeva jooksul helistas mulle minu arm telefoni teel ja andis vabandust, et elas mind enne ja ka järgmise nädala jooksul pärast seda, kui mu armastus mulle helistas. Andestust paludes kutsuti mind vestlusele minu soovitud ettevõttes, kui mul oli vaja töötada juhendajana. Olen nii õnnelik ja rabatud, et pean seda kogu maailmale rääkima, kuidas Baba Wale aitab mul täita oma südamesoovi. Baba Wale on igasuguste loitsude ja hea maagia spetsialist. Kui vajate abi, võtke ühendust Baba Wale'iga järgmisel e-posti aadressil: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tänan mind hiljem

    VastaKustuta
  23. Tere, Minu nimi on Claudia Klein, ma olen sakslane, pakun laenu, olen ka finantskonsultant ja esindan ettevõtet Spotcap Global Financial Services.

    Kas vajate hädasti rahalist tuge? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil ühendust võtta minu ettevõttega | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | ja teil on laen teie kontol 24 tunni jooksul, sest pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (Isikilaen, Ettevõtluslaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui lühiajalisi laene, samuti saate laenata kuni 15 miljonit eurot ning väljastame laenu madala intressimääraga 3% aastas. Minu ettevõte aitab teil saavutada erinevaid eesmärke laia valiku laenutoodetega.

    Tunnistan tõsiasja, et seadusliku laenu saamine on alati olnud suur probleem. Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kõrge intressimäära, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või mõne muu põhjuse tõttu nii raske omakapitali laenu saada kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest.

    Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringuteks/küsimusteks? - Saada e-kiri | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | & Saate kohe vastuse

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!!

    VastaKustuta